Eşinizle küsken..

Konuşmak istiyorum dedim.
Ben istemiyorum dedi.
Bana söylemek istediğin bir şey yok mu dedim.
Yok dedi.
Özür dilemeyecek misin dedim.
Yapmadığım şeyin özrünü neden dileyeyim, senin yalan yanlış triplerini çekemem dedi.
Yapmadığın bir şeyse beni ikna etmek zorundasın dedim.
Sana bir kere anlattım, anlamak istemiyorsan o senin sorunun daha neden uğraşacakmışım dedi.
Tepemin tasını attırma dedim.
Benle ters ters konuşma, senin gibi gezmedim, yorgunum başım ağrıyor kaç saat çalıştım, beni rahat bırak dedi.
Sonra da saat 10 olmadan gitti uyudu.

Küslükten memnun sanırsam.:KK14:

Hak verdim ben eşinize. Sadece siz degil demekki eşiniz de kırılmış nomu.

Gelip "Özür dilemeyecek misin?" Demek de cok sacma bir tavır degil mi? Madem kendini haklı görüyorsun neden gidiyorsun adama, cok da haklı görmeyip barışmak istiyorsan neden ego yapıyosun.. yahut "beni ikna etmek zorundasın" cümlesi ne demek, bana çok ergence geliyor.. bilmiyorum bana bu şekilde birisi gelse benim içimden barışma gelmez daha da sinirim bozulur.

Bir de bir mesajınızı gördüm geçmiş sayfalarda, peşimden koşsun istedim gibi bir sey söylemişsiniz. Eşinizi öldürmeyip süründürmeye daha ne kadar devam edeceksiniz nomu? Hala hıncınızı mı çıkarmaya çalışıyorsunuz, ya da hala "ne olursa olsun benim pesimde koşmak zorunda beni pışpışlamak zorunda" diye mi düşünüyorsunuz

Ben eşinizden beklediğim dik duruşu gördüğüm için mutlu oldum açıkçası

Umarım daha objektif olup aranızı düzeltirsiniz.

Ben şu an küsüm..eskiden yapıyordum gördüm ki bi işe yaramıyor artik bende yapmiyorum..

Bu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..

Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?

Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.

Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.

Ütüsü, çamaşırı aynen devam.

Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.

Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..

Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.

Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?

Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
Eğer neyi denediysen yine de adam duzelmediyse aynı sorunlar üzerinden sürekli tartışma yaşıyorsanız bir dene derim.Yatağını ayirman taraftarı değilim.cunki eşler birbirinden soğuyor.onu sogutmadan ilgisiz bırak biraz belki düzelir.ama esas olan aranızdaki sorunun kökenini bulup nedenini konuşarak yüzleşerek halletmeye çalışmanız daha faydalı olacaktır.

Bu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..

Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?

Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.

Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.

Ütüsü, çamaşırı aynen devam.

Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.

Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..

Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.

Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?

Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
yatagımı asla ayırmam ama yemek ev ısı yapmam herkes kendı kafasına gore takılır... zaten ben küsmem öyle bir huyum yoktur, o küser bende konuşmam sinirim geçenen kadar o kadar :D

İyi de küstü isen neden yemek yapayım ki

Sizde çocuk yok hani çocuk olunca bazen o varken küsülmüyor da

Onunla ilgili hiçbir şey yapmam koca Ada'm karnını doyurur

Çamaşırlar da kirlide durur barışıncaya kadar

Kilit nokta üst üste biriken şeyler...sıkıntı orda,birikmemesi lazım, sorun varsa çözülür bir daha da o defter açılmaz, çözüm bazen onun istediği gibi bazen benim istediğim gibi olur ama çoğu zaman orta yolu bulmaya çalışırız, dolayısıyla tahammülüm kalmayacak kadar bir birikme olmadı 14 senedir, geçen bayramda ciddi bi kırgınlığım oldu annem bize inmişti eşim annemin selamına cevap vermedi epey sinirlendim ve kızdım ama yatak ayırmadım yemekte yedik ictik ama durumu izah ettim o da bana duymadım dedi ki pc deydi oyun oynuyodu antredeki annemi görmemiş olması duymamış olması mantıklı geldi çünkü normalde annemle iyi anlaşır, konuşunca benim fazla hassas davrandığıma karar verdik cidden hassasım babamın vefatından sonra anneme düştüm

CuteMom CuteMom yiyormuş.

bu arada biz eşimle zaten uzun süre küs kalamayız da küssek eğer ve birbiririmiz için yemek, tamir vs. yapıyorsak karşı taraf kendisinin düşünüldüğünü görüp yumuşar barışırız yine. ama düşünüyorum çok büyük kavgaysa zaten aynı odada dahi duramazdık fena olurduk herlde..

İyi de küstü isen neden yemek yapayım ki

Sizde çocuk yok hani çocuk olunca bazen o varken küsülmüyor da

Onunla ilgili hiçbir şey yapmam koca Ada'm karnını doyurur

Çamaşırlar da kirlide durur barışıncaya kadar

Bu şekilde bir ambargo bende soru işareti oluştururdu sanırım,adam beni kırdığı için ızdırap duydu üzüldü pişman oldu diye mi benimle barıştı yoksa yemek çamaşır ütü sekteye uğradı diye mi barışma süreci ivme kazandı emin olamazdım

Bu şekilde bir ambargo bende soru işareti oluştururdu sanırım,adam beni kırdığı için ızdırap duydu üzüldü pişman oldu diye mi benimle barıştı yoksa yemek çamaşır ütü sekteye uğradı diye mi barışma süreci ivme kazandı emin olamazdım

Yapsam da yemez ki

Çamaşırı giyer belki de yemeği yemez

Yani o ambargo karşılıklıdır

Mesela barışmak isteyen çay kahve yapar yanına gider hadi konuşalım vs der

Barışmaya gönlümüz varsa o çayı vs alırız yoksa içmeyiz

Çamaşır da 2-3 gün yıkanmasa da bitmez ki zaten atsın yıkasın

küsken yemek mi yapılır ya, niye küsüyorsunuz o vakit.

biz yeni yetişirken ablam bana küsesrdi, ben de oh be derdim.
Bizim evi ablam yönetirdi, iş bölümünü falan o yapardı.
Benle küsünce de bana birşey diyemediği için bütün evi o temizlemek zorunda kalırdı.
En sonunda dayanamaz barışırdı benimle.
Bence küslüğünüz o yüzden de uzun sürüyor olabilir. Küslüğün bir yaptırımı yok ki iki taraf açısından da.
Tek konuşmuyorsunuz anladığım, e o da zaten inatlaşma, keyifli bile olur bir yerden sonra.

Kilit nokta üst üste biriken şeyler...sıkıntı orda,birikmemesi lazım, sorun varsa çözülür bir daha da o defter açılmaz, çözüm bazen onun istediği gibi bazen benim istediğim gibi olur ama çoğu zaman orta yolu bulmaya çalışırız, dolayısıyla tahammülüm kalmayacak kadar bir birikme olmadı 14 senedir, geçen bayramda ciddi bi kırgınlığım oldu annem bize inmişti eşim annemin selamına cevap vermedi epey sinirlendim ve kızdım ama yatak ayırmadım yemekte yedik ictik ama durumu izah ettim o da bana duymadım dedi ki pc deydi oyun oynuyodu antredeki annemi görmemiş olması duymamış olması mantıklı geldi çünkü normalde annemle iyi anlaşır, konuşunca benim fazla hassas davrandığıma karar verdik cidden hassasım babamın vefatından sonra anneme düştüm

Mesela buna küsmem ki

Gerekirse o anda x anneme neden cevap vermedin der çenkiririm

Kırılıp içinde biriktirmem

O da duymadım der annen mi geldi der selam verir

Kaldı ki Ada'm uzaktan annen ile aynı binaya geldi ona daha fazla tolerans göstermek gerekir

çok uzun uzun küslüklerimiz yoktur çok şükür hiç sevmem küslüğü
bende yemek ütü v.s. işleri yaparım ama konuşmam
o da çocuklar üzerinden konuşmaya çalışır.. yatak ayırmayız ama yatakta deymeyiz birbirimize

sonraki gün az az konuşulur ya da bikaç saat sonra

yatak ayırmayın ve içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın

Yapsam da yemez ki

Çamaşırı giyer belki de yemeği yemez

Yani o ambargo karşılıklıdır

Mesela barışmak isteyen çay kahve yapar yanına gider hadi konuşalım vs der

Barışmaya gönlümüz varsa o çayı vs alırız yoksa içmeyiz

Çamaşır da 2-3 gün yıkanmasa da bitmez ki zaten atsın yıkasın

Hmm enişte de reste rest diyo yani :)
Evet senaryo böyle olunca iş değişir tabi

Mesela buna küsmem ki

Gerekirse o anda x anneme neden cevap vermedin der çenkiririm

Kırılıp içinde biriktirmem

O da duymadım der annen mi geldi der selam verir

Kaldı ki Ada'm uzaktan annen ile aynı binaya geldi ona daha fazla tolerans göstermek gerekir

Annem gidince dedim selam verdi cevap vermedin neden dedim duymadım ki dedi ama ben ikna olmadım kafamda kurdum birazda,aynı apartmana geldik diye mi mutsuz ya da annesigil mi bişey dedi gibi, kafada döndü durdu, sonra o daha detaylı izah etti cidden duymadım dedi ki annem o tarafa doğru geçmedi bile direk mutfağa geçtik kahve ictik falan, pc deyken salyasinin aktığını gördüğüm bi eşim var ikna oldum sonra

ben yaparım ama o yemez :D ben de daha çok sinirlenip zıkkım ye derim :D o da barışınca sofraya oturmadan önce nazlanır zıkkım ye dedin sen bana falan der.
işin gırgırı bi yana ben de sofraya yatağa küsülmez diyenlerdenim ama karşımdaki insan böyle düşünmüyosa orta yol bulmak lazım. yani şimdi herkesin her olaya karşı tavrı aynı olmuyo ki.

Back
X