Eşinizle tartıştığınızda nasıl davranıyorsunuz?

Eşi öğretmek için orada değil ki yolculuk anında olan bir olay
Öğretmiyor uyarıyor zaten. Kadının sürüş önceliğini biliyor olması lazımdı. Anlık dikkatsizlik bile değil, neden dur dediğini bile anlamadım dediğine göre zaten birkaç tane kuralı olan geçiş önceliğini bilmiyormuş demek ki.
 
Araba konusunda korkmuş muhtemelen hem size hem arabaya bir şey olurdu diye ondan ani çıkış yapmış gerçi çok uzatmaya da gerek yok onun için ama sizde biraz alttan alsanız olurmuş. Ama konuşmanız için yaptığı çok terbiyesiz çok kırıcı haklısınız…
 
Gayet haklı trafik kuralları trafikte öğrenilmez. Eşiyle dalga geçmesi zaten kötü ona bir şey demiyorum da konu sahibi hatasını kabul etmeyip trip atmasın. Karşıdan gelen bunlar belki durmaz diye düşünmek zorunda mı? Ya durmasa ne olacak. Bilmeyen çıkmasın trafiğe
 
Olay saygisizlik bence ne demek görünüşle konuşma ile dalga geçmek gerçekten sogumamak elde değil yerinizde olsam konusmazdim konuşmak icimden gelmezdi
 
Konu sahibi zaten geçebileceği mesefade olduğunu yazmış diğer aracın
Kurallara aykırı birşey yapmamış ki dur yazan yerde yada kırmızı ışıkta geçmiş gibi bilmiyorsan kullanma denilecek bir durum değil yol müsaitse geçilir karşılaşmış iki araç yok ki ortada
 
Trafik kurallarını kendiniz için öğrenin,sonra trafiğe çıkın. Mümkünse yanınızda kimse olmasın. Eşiniz de çok biliyorsa gitsin başkalarına hocalık yapsın.

Konuşmanızla dalga geçmesi benim için affedilecek bir şey değil. Öleceğimi bilsem affetmem şahsen. Eski kocam olur artık. Ağzını bi toplasın öyle konuşsun.
 
Trafik konusunda haklı . Dil yutulmanızla dalga geçmesi berbat bi durum .

Onun dışında başlığa cevap vereyim tartışmayız küslük nedir bilmeyiz trip asla yok . Mutfakta konuştuysak orada kapatılır , diğer odaya geçerken unutulur ve konu tekrarı yapılmaz . Sonuca ulaştırmadan kalkılmaz o masadan ki bidaha açılmasın konuşma sonunda hatası olan özür diler uyaran uyarırken kalp kırdıysam k.bakma der biter mevzu .
 
ben esinizi haksız görmedim.. sizi de haksız görmedim. sadece esinizin açıklama tarzı daha tatlı olabilirdi. ama erkekler araba kullanmayı öğretirken çok agresif oluyor. hala araba kullanırken abimin bağırmaları aklımda haha bu sayede iyi araba kullandığımı iddia ediyor hatta

eğer siz bir seyleri çözmeye calismak için konustuğunuzda hala bu tavırda konusuyorsa hiç umursamayın. konusmaya calismayın. tamam ilk anın sıcaklığıyla öyle tepki vermiş olabilir ama gğnler gecmis üstünden yani. insan gibi konusalım. bu tavrın kime ne faydası var?
 
Ne bilim biz böyle şeyler için tartismayiz bile.esime genelde ben küserim ama en fazla iki gün kuş kalmisimdir herhalde..
Genelde eşim görmezden gelir hiç olmamış gibi yaklaşır,ama ben tek tek üzerinden geçerim.sunlardan rahatsız oldum diye.konu kapanır.
Benim genel tavrım şöyle. Araba da geçen o kurallar konusunda üstüne gitmezdim ,trafikte oluyor böyle şeyler. Panik de yapmış olabilir.ama alay etme konusunda ilk uyarimi verir rahatsız olduğumu söylerim.bir daha yaparsa ,genelde yapmaz, o zaman hakkından gelirim.
 
Eşiniz geçiş üstünlüğü hakkında haklı. Karşı taraf geçmeye çalışsaydı kaza yapsaydınız daha mı iyi olacaktı.

Bir zahmet kuralları öğrenin de öyle trafiğe çıkın. Milletin canına acıyın yahu!

Onun dışında arabayı kocayla değil hoca ile öğrenmeye çalışın.

Sizi, konuşmanız üzerinden bozması hiç olmamış. Eşini seven her türlü kabul eder ve bunu mesele etmez. Konuşmayın bir süre araba ile ilgili mesele için değil o konu için konuşmadığınızı bilsin.
 
Kocayla araba sürülmez birbirinize girersiniz gereksiz kalbin kırılır. Ve hakkıyken bile hata yaptırır panikle. Ben uzun süredir aktif trafikteyim o yokken o kadar rahat ve mutlu sürüyorum ki çok şükür hiçbir problemde yaşamadım şimdiye kadar ama eşime sorsan yanımda olmadığı için hatalarımı kimse söylemediğinden kendimi iyi sanıyormuşum bu konuda gereksiz bir egoya sahipler eğer öğrenme aşamasındaysan git özel ders al yok değilsen bir daha o varken sürme mis gibi çözüm
 
Buna katılmadım beybi. Trafik kuralları trafikte öğrenilmez, geçiş üstünlüğü bilmeden trafiğe çıkılmaz. Trafikte tecrübe kazanılır evet ama en basit kurallardan biri olan geçiş üstünlüğü deneye yanıla öğrenilecek bir konu değil.

Acemi sürücüyle yola çıkınca da mecburen komut veriyor insan. Dur, geç, aynaya bak, şerit değiştir vs kısa komutlar veriyorsun. Geçiş üstünlüğü diğer araçta durman gerek diyemezsin. Bu kadar uzun cümle duyulup analiz edilip tepki verilene kadar kaza olur zaten. Adam hatalı değil bu konuda.

Diğer konuda %100 hatalı ve terbiyesizce davranmış.
 
Sizinle ne şekilde konuşursa kirilacginizi biliyrsa daha dikkatli olmalı güzelce de anlatabilir.bence siz geçimsiz biri değilsiniz çünkü yapıcı davranıp siz kırılmış olsanizsa konuşmaya gitmissiniz
 
Sürüş anında tabii ki size dur diyecek, açıklamasını sonradan yapabilir. Ya işte burası senin değil yol hakkı onda falan filan dedikten sonra dur denmez ki. Araba içinde şoföre verilen belli başlı talimatlar vardır “dur, geç vb”. Eşinizin bu yaptığında bir yanlış göremedim. Ben de eşimi sık sık uyarırım. İnsanoğlu bir şeyi fark edemeyebilir yani. Ama öte yandan konuşmanız ile ilgili dalga geçmesi eşinizin karakterine dair çok kuvvetli ipuçları veriyor. Nasıl çocuklarla çocuk olduğu için dalga geçmiyorsak, yaşlılarla yaşlı oldukları için dalga geçmiyorsak ya da özel bireylerle özel oldukları için dalga geçmiyorsak sizinle de dalga geçmemesi gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…