Esiyle birlikte Talasemi taşıyıcı olan kimler var binde bir bi şans

kutsaltoprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
144
43
98
Merhabalar nikah işlemlerinde ikimizinde Akdeniz anemi taşıyıcı oldugumunuz çıktı 2 taşıyıcı çocukların %25 sakat riski var o kadar kotu oldum mu
1.yol normal yolla hamile kalıp 3.aylikken amniyosentez yapılıp bakılırsa
2.yol tüp bebek
Her kesin fikirlerine açığım simdiden teşekkürler

Canım benim eşimde de akdeniz anemisi var detaylı hiç araştırmadım ama benim bildiğim çocuklarda %50 ihtimal bu gen oluyor ben de yok sanırım sadece eşimde var diye biliyorum

Canım benim eşimde de akdeniz anemisi var detaylı hiç araştırmadım ama benim bildiğim çocuklarda %50 ihtimal bu gen oluyor ben de yok sanırım sadece eşimde var diye biliyorum

Tek bi tarafdan varsa sıkıntı olmuyor Can'ım cok şükür şanslısınız siz çok araştırdım ben ikimiZde de olduğu icin çok zor coook

Tek bi tarafdan varsa sıkıntı olmuyor Can'ım cok şükür şanslısınız siz çok araştırdım ben ikimiZde de olduğu icin çok zor coook
Oyle ama bir de şöyle düşün iki tarafta da sıkıntı olmasa bile eğer bir bebekte bir sorun olacaksa her türlü olur hangimiz biliyoruz ki sağlıksız başka kac genimiz var bilmediğimiz bir cok sey var sen su an bildiğin icin dertlisin baskasi bunun farkında bile değil dert etmiyor eger ki %100 bu geni taşımasin istiyorsan tup bebek ama dedigim gibi bilip bilmediğimiz ne kadar rahatsizliklarimiz var kaldi ki diyelim ki cok saglamiz gebelik surecinde bile bir cok komplikasyonlar olabiliyor bebegi etkileyen o yuzden dusunup üzülme herkeste bir seyler var kimimiz bilmiyoruz o kadar

Doğru diyorsun Can'ım sağol Hakkı'mızda hayırlısı olsun hepimiz icin

Benim.annem ve babamda da var 3 kardesiz ve gayette saglikliyiz

Testleri kızılay kan merkezınde mi yaptırdınız.Ben de gecen sene evlenırken kızılayda yapılan testlerde eşiniz ve sız akdenız anemısısınız ama sızınkını kesın anlayamadık ozel hastanede bir doktora yönlendirdiler ve kagıt ımzalattılar.Daha sonra ozel hastaneye gıttım test yapıldı doktor ben de olmadıgını ama kızılayda yapılan testı tekrar gormek ıstedıgını söyledi.Testleri aldık göstedık bıze soyledıgı sey bızım hastanenın testıne gore yok ama kızılaya gore var bilemiyorum dedı.sızı ankaraya da başka bır doktora yonlendırecegım dedı.Eşim ve ben sınır olduk tabı bu arada ben sureklı ınternetten degerlerı arastıryorum benım arastırmama gore ne esımın degerlerın de ne de benım değerlerimde bir anormallık gorunmuyor.Daha sonra Ankaraya gıtmek yerıne devlet hastanesınde baska bır hemotoloğa gıttık.Doktor benım degerlerıme ve kan yayılmasına baktı kesınlıkle sende anemı yok dedı .Ben dayanamadım esımın sonuclarını da gosterdım ona da baktı .Eee eşinizde de yok bu degerlere gore kım dedı sıze anemı var dıye nasıl bakmıs onlar degerlere dedi.Biraz uzun anlattım ama sıze dıyecegım eğer gıtmedıysenız bır hemotoloğa gidip tekrar test yaptırın.

Can'ım sağlık ocağında oldu sonra üniversite hastanesinin genetik bölümü bakıyormuş Oray'a gıttık orası mutasyonunuz var yanı Akdeniz anemisiniz dedi bi üniversite hastanenin genetik bölümüne gidib

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…