esiyle iletisim sorunu yaşayan ve evli kalan var mi

Ayrıca az önce yazdıklarınızı okudum hamileymişsiniz bu dönemde biraz fazla alınganlıkta yapabiliyor insan belki çocuğunuz doğruktan sonra durum biraz daha değişebilir unutmayın sabır herşeyşn ilacı kaybetmek kolay önemlş olan kabullenebilmek.

Nasil tanistiniz esininiz sohbetleri önceden nasildi ?
Aile terapesti önermisler cok guzel deneyin... esinizle sosyal faliyetde bulunun.. eskisi gibi flört edin.. gezin yürüyüsler falan.. cocugunuz olcak en allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin.. mesela bebek icin alisverisw gidin beraber sonra guzel bir aksam yemegei.. öylece belki araniz düzelir :)

biz sorunlarimizi zaten o anda cozuyor sayiliriz yani her komusmamizda karsi tarafim herseye tamam dedigin gibi olsunuyla bitiyo tatliya baglaniyor ama ilerleyen gunlerde bi bakmissin yine hersey eskisi gibibduzelen bi sey yok. bu gibi durumlarda yakjnlasabiliyorsun. ben hic bir zaman girev olarak gormesen aksine sevgisiz ve istemeden birlesmenin olmicagi dusuncesinseyim. ama gel gor ki evlilikte en azindsn benim evliliginde kati kurallar yok hep ilimliydim ve umutluydum eger iyi bir sey yasarsam belki duzelir belki daha iyi olur dusincesiyle hareket ettim. ama bu zorla istemeyerek degil dusuncelerjm pozitifdi.

evet yapisindada var ama ailesiyle ya da istedikleriyle cokta guzel iletjsim kurabiliyor gülebiliyor. ben iyi oldugum zaman hic bir seyine karismadigim surece iyi yani yine sohbet yok aramizda ama terslemiyor en azindan. iyi de oldum zamaninda cok degisen olmadi ama su an gucum yok cocuklada ugrasinca bir de ikincisi geliyor insanjn sabri kalmiyor gercekten.
ama su da bi gercek erkekler sanirim surekli poh pohlanmak istiyor

Merhaba konu sahibi.. inşallah evladınızı hayırlısı ile kucağınıza alırsınız..
konunuz beni çok etkiledi.. belli ki çok yıpranmışsınız emin olun hepimiz burda benzer şeyler yaşıyoruz..
Boşanmak kolay bir süreç değil 2 tane evladınız var. onları tek büyütmek hiç kolay değil.. cocugu olmayanlar bile bu süreçte çok yıpranıyor çok zor günler geçiriyor değil ki siz..
eşinizin neden size böyle davrandığını bulmak lazım
Aranızda sevgi saygı hoşgörü kalmadı mı ?
maddi sıkıntılar mı var ?
eşinizin başka sıkıntıları mı var ? ana sorun nedirr ?
hiç bir insan durup dururken eşine sus demez terlemes illaki altta yatan bir sebep vardır..
ben olsam buna odaklanırım
birde kendimi sorgularım
ben ne yapıyorum ? bu adam bana neden böyle davranıyor ? kendimde bir sıkıntı var ise onu düzeltmeye çalışırım.
Baktım yok eşimi biraz kendi haline birakırım nasıl derseniz
o konuşmuyor ise bende konuşmam, o beni umursamıyor ise bende umursamam, kendi dünyamda takılırım bir süre bir ders alması ve beni ne kadar üzdüğünü görebilmesi için
eşiniz sizi seviyor ve değer veriyorsa eminim aşılacaktır ortada çok büyük bir sorun yok gibi görünüyor.. bunuda en iyi siz bilirsiniz
lakin size karşı sevgisi saygısı yok ise o zaman ne yapsanız düzelmez. sevgi olmadan da bir evlilik yürümez. bol bol dua okuyun rabbim evinize huzur mutluluk sohbet versin inşallah..
eşiniz sizi kaybetme korkusunu da yaşamalı eğer ki düzelmiyorsa..
birde lütfen 3. kişileri hele ki ailesini karıştırmayın çok zor toparlanıyor

esimle netten tanistik ikimizde sehir disindaydik surekli tel konusmalarimiz oldu. Sonrasinda haftasonlari bulundugum sehre gelip gitti 7 8 ay gibi bir surede de evlendik, kisa bir surede evlendik cunku gorusmelerimiz cok guzel geciyordu keyifliydi birbirimizi seviyorduk en azindan bunu soyluyorduk birbirimize belki de sorun en basinda birbirimizi cok iyi tanimadan evlendik daha uzun sureli gorusmemiz gerekiyorsu ama sehir disi olunca boyle bi karar almistik.

ailesi de bu kararada cok sasirmis surekli bana laf sokuyordu nasi kandirdin oglumu diye. ailesi beni pek istemedi zaten cunku oğluna ogretmen hemsire memur istiyordu bende ozelde çalıştığım icin beni pek yakistiramadilar bunu annesi her konuşmamızda ustu kapali.

aile terapsitini buldum randevu aldim eger gitmezsek boyle devam edemeyeceğimi soyledim ya duzelsin ya da bitirelim dedim. kendisinin akil sagligi yerindeymis benim gitmem gerektigimi söyledi. sonra konustuk olmasi gerekenleri beklentilerimi onun beklentilerini tamam dedi herseye yapicam dedi sende ustune duseni yap dedi ama ben herseyi yapıyordum. aramizda sadece cinsellik yok o da hamile oldugum icin ve ben oglumla yatiyorum cok sik uyandigi icin o da salonda yatiyor. onu da yaptim arayi duzeltme esnasinda belki bunu kastediyordur diye anlik duzelmeler olsa bile ayni sonuclar.

Bir evde boyle yasanmaz evlilik boyle Yurumez ki hayatı birbirinize zehir edıyorsnz.

Insan ne kadar tanisiesa tanisin ayni evde yasayinca taniyormus.. birde sans biraz evlilikler.. umarim araniz düzelir... onunda sizi dinlemesi guzel oturup konusmussunuz... ailesini öyle kabul edin.. bende pilotla yada polisle evlenmek isterdim ama gönül kimi seviyorsa ask onda güzel degilmi... ailesi bu konuda olgun degil malesef...

Eger imkaninuz varsa cocugunuzu odaniza alin..
veee positiv düsünün :) saglikca kalin

durum guncellemesi yapayim. esim aliesinin yanina sehir disina gitmisti uc gun once babasi kanser, anesteziyke yapilan bi kontrolu var ameliyat gibi ona gitti bi haftalığına bende ailemle kaliyorum onlarda sehir disindan geldi doguma kadar burda kalacaklar bana yardim icin.

kamerayla oglunu ve torunlarini gormek istediler actim gosterdim nasilsiniz diyede sordum kv ve kb ya gorumcemde ordaydi. ogluma aaa bak halada gelmis fln dedim ama onunla konusmadim. gorumcem yurtdisindaydi 3 ay kadar orda kaldi, hosgeldin demedim demek istemedim daha dogrusu.

sonra teli kapattim esimden bana msj geldi sen asagiliksin insan bi hosgeldin der, sana haketttiginden iyi davraniyorum, bunlari cekeceksin, asagilik dedi, insanlarin midesini bulandirmisim huzurunu bozmusum, ben aciklamaya calistim yazma bana bi bok asagilik dedi bende bitti annenin ve kardesinin gozu aydin sevinsinler artik dedim gonderdim. sonrasinda annem aradi oglum napiyosunuz siz iki tane cocugunuz var yapmayin etmeyin dedi kizin terbiyesizlik yapti ona sor deyip kapatti. sonrada aramadi hic beni. benim esime aciklamamda suydu: ben onlara whatsaptan yazdim kimse bana cvp vermedi konusmamayi tercih ettiler. ve biz bu sehre geldik geleli bir kere olsun arayip nasilsin diye sormadi hamileligin nasil gdiyor dogum ne zaman diye arayip hic bi sekilde ilgilenmedi ama ben onu yinede aradim dedim.

benim boyle yapmamin sebebi de; biz evleneli 4 yil oldu ve esim benim ailemi bir kere bile aramamistir esimle yasit meslektasi abim var onu bile arayip konusmamistir hic ne anneler gununde ne de bir baska gun. bayramlarda bile once ben konusmusumdur sonra onu konusturmusumdur. aileme bile daha once ayni sehirde yasamamiza ragmen benim zorumla sayili iki uc ay da bir defa kavgayla gitmistir.

ama ben onun ailesyle hep gorustum. annesini surekli arıyordum onlara cok gidemiyorduk sehir disinda yasiyorlardi benim calistigim ve hamileleigim girince cok gidemiyorduk. ama ben ozel gunleri hic atlamiyordum ve bayramlarda hep oraya gider orda geçirirdik bayramin en son gunu de benim aileme ugrar bayramlasir evimize gecerdik.

esimin ailesiyle whatsaptan grubumuz vardi gorumcem kurdu ordan surekli gorusur oglumun foto ve videosunu gonderiyordum. en son annesiyle gorumcem bizim üzerimizden bi seyler konustular benimde hosuma gitmedi yazmadim. sonra onlarda yazmadi aradan biraz zaman gecti ben tekrar foto gonderip gunaydin herkese yazdim kimse cvp vermedi. bi saat sonrasi gorumcemle kv cevrimiciydi ama bana yazan yoktu. ve ben 8 aydir farkli bi sehirde yasıyorum kimsemi olmadigi kv bir defa bile arayip nasilsim hamilekigin nasil gidiyor bi sikintin var mi diyede sormadi ama ben onu surekli aradim ama araliklarla 10 gune 15 gune. anneler gunundede aramadim icimden gelmedi. bi gum sonrasinda da gorumcemle ilgili bu olay patlak verdi. bende yeter artik dedim hem kendiyle ilgili sorunlarim var hem de annesi kardesi ayri bi taraftan dolduruyorlar ve bosanmaya karar verdim.
simdi eve gelmesini bekliyorum bende haziranin ilk haftasi dogum yapicam ve iyileatikten sonra esyalarimla birlikte memleketime donucem.

Son düzenleme:
Merhaba seni çok iyi anlıyorum. Eşinle ilgili yazdıklarını dikkatlice okuyunca empatiden yoksun narsist kişilik bozukluğu olan birine benziyor. Bu tipler çok kolay suçlarlar. Sizin ilişkiniz çok yıpranmış, sen ne desen kabul etmeyen, olaya senin açıdan bakmayan, sadece seni suçlayan bi yapısı var...Başlardan itibaren uğraşsaydın belki düzelirdi ama şu noktaya gelince bu tip erkeklerin öfkesi ve kırıcı sözleri gittikçe artıyor...Bir de askermiş üstüne tuz biber sert yapısıyla...
Ailenle hiç görüşmemesi de tam bir fiyasko. Ama kardeşine hoşgeldin demedin diye yine sen suçlusun. Ama eminim bunu söylesen yine o haklı çıkar...

Ben bu tip üzerinde master yaptım sayılır...Bu tip erkeklerle laf mücadelesine asla girme kazanamadıgın gibi üstüne çok ağır laflar işitirsin, kalbin çok fena kırılır...Boşanmak istiyorum demişsin ama acaba 2 cocukla yalnız kalmak mı yoksa bu adamla biraz duzelmeye cabalamak mı iyi biraz daha düşün istersen. İçin kırıkken karar verme...

Sana tavsiyem bu tip erkekler için asla eleştirme, laf dalaşına girme, işten gelince güzel karşıla, sen elinden geldiğince iyi ol bakalım değişme olacak mı..Bütün görevlerini yerine getir hem ailesine karşı hem ona karşı..İnsanın kalbi kırıkken bunları yapmak kolay değil ama sen yap eğer o yine değişmezse için rahat ayrılırsın

gercekten beni anlayarak yazdiginiz icin tesekkur ederim.
ben zamaninda ailesine guzelde davrandim ama samimiyetsiz gelmis onlara iki gun once gorumcemle konustum gorumcem soyledi benim hep suratim asikmis onlara karsi bana geldiklerinde surat asiyormusum ama surekli ogullariyla sikintim var nasil gulebilirim ki. ben hep onlari surekli arayip sormaliymisin ilgilenmeliymisim ailesiyle.
kv cok cahil eski kafa bi kadin gorumceme sormadan hareket etmez. esimi cok yönetmişler simdiye kadar.
dediginiz gibi esimede guzel davrandim zamaninda denedim benom ne dogum gunumu ne evlilik yil donumu ne guzel bir soz agozdan hic cikmadi. ben iyi davrandokca o sadece o anki ortami korudu o ani yasadi. esim cok kit akilli cok cabuk gaza gelen bi adam annesi ve kardesi onun icin idol bence. ilk evlendigimiz yillarda giydigi coraba kadar kardesine soran bir adamdi.

benim planim su bana cok zor iki erkek cocukla mucadele vermek onlara bakmak. kendi evim var kira derdim olmicak. bi dukkan almistim calisirken onun kirasi aylik 500 fln olur. nafakami alicam. aileminde maasi var . bende grafikerim evden hemen yapmaya calisicam. isin maddi yonu bu. manevi yonune gelirsem ben zaten bu evde onun duzenini koruyan bi insan gibiyim kendimi be kadin ne de bir es gibi goruyorum. cunku bana kadin gibi davranmaz hep benim yaklasmami bekler bazen yaklasinca uzaklasir. bi derdin mi var doye sormaz konusmaz paylaaz. bu evi paylasan iki yabanci gibiyiz biz.

Yani bunları okuyunca gercekten ümitsizliğe kapıldım...Annesi idolse gercekten uğraşılmaz. Evlenmeden önce farketmedin galiba? Hiçbir zaman mı kutlamadı özel günleri? İlk yıllarda bile mi?

Annesiyle kardeşi bu kadar idolse bırakın onlarla kalsın. Madem maddi güvenceleriniz de var. Belki iş ciddiye binince aklı başına gelir dicem ama zor...Kaç yaşında bu arada?

nisanliyken tatile gitmek istemisti arkadasiyla yasadigi yere bi iki saat uzaklikta bi mesefaydi. bana gideyim mi dedi bende git, bi sorun yok benim icin dedim. annemi arayip soylermisin izin verdigini bilsin dedi. aradim benim icin sorun yok gitsin dedim. o da yok olur mu oyle evlenince beraber gidersiniz ben istemiyorum dedi. bende esime soylemistim ve gitmemisti bi yere.

buna o donemde bi anlam verememistim ne icin yapildigina, oyunmuydu gercekmiydi sonradan dusunmeye basladim.

bazen tel konusmalarii duyarim annesi bi hata yaptiginda sana inanamiyorum sen nasil boyle bir hata yaparsin ben seni akilli uyanik biliyorum nasi boyle bi hataya dusersin diye soyler.

esim hic kutlamadi anlamsiz buldu oyle gunleri ben hediyedende gectim sadece dogum gunumu kutlasa yeterdi sonra bense onunkini kutlamadim hic. kenidsinin bu sekilde degersiz gereksiz gördüğü cok sey var benim de oyle olmamai iatedi tabi kendi gibi oldum da zaten.

kendi 42 yasinda. bu yasa kadar yalniz yasayan bi adam biz 4 yil once evlenmistik. bende 81 liyim.

Canım bu olay herseyi ortaya koymus aslında ama işte sevenin gozu kör oluyor...annemi ara soyle falan saçma şeyler bunlar koskoca adam için...anneciler geç yaşta evleniyor ama annecilik baki kalıyor...42 yaşında bi adım idolu hala annesiyse iyiyi kötüyü göremiyorsa yazık...o yaşlarda corabı bile sormak ne demek allah askına...eğer cocuk yoksa yol yakınken ayrıl ve cocuksuzsan daha kolay bulursun sevebileceğin birini

su an 17 aylik bir oglum var ve 9 aylik hamileyim simdiye kadar cocuklar icin katlandim babasiz kalamsinlar diye. simdi bile kac gundur yok herkese baba diye bagiriyor icim parcalaniyor ama bu sekilde de yurumuyor. cunku annesinim kardesimin disindada sikintilarimiz var zaten. haftanin bir ya da iki gunu gece bara gider dart oynamaya gecenin 1 3 5 oyle gelir ordaki duruma gore eve gelir. bara gidemezse evde icer ickisini icer.
ilgisiz bi adam eve gelir ne kolay gelsim der hamile halimle ona yemek hazirlamay calisirim ne elime saglik der. hic sohbet etmeyiz zaten evde paylasimimiz yok. disari ciksak bile bi kac cunlenin disinda eve k9nusmadan geliriz.
zaten sikintili bi evlilik ne yazikki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…