- 19 Haziran 2009
- 1.077
- 25
- 158
- Konu Sahibi masalperisi05
Benimde ablam kaçarak evlendi.19 yaşındaydı, nişanlıydılar eniştemle.Nişandan sonra annem eniştemin bazı kötü huylarını fark etmiş.Bak kızım bu adam her gece içiyor,dikkatimi çekiyor,gel vazgeç bu işten falan demiş.Ben o zamanlar 12 yaşındaydım çok net hatırlayamıyorum detayları.Ablam direndi tabi, annemde rahmetli sert bir kadındı,zor ifade ederdi kendini bir gece ablamı dövdü ama ne dayak.Ertesi gün ablam kaçtı.Annem dört kızını babasız bir büyütmüş bir kadın olarak öylece bakakaldı arkasından,çocuktum ama annemin yıkıldığını hissettim.Yıllarca aramadı annem,ablamın komşuları arada bir haber getirirdi adam çok içiyor,kızını dövüyor vs. diye sonra yeğenim doğduğu haberini aldık hiç umursamadı annem. Bir gün annemin çok eskiden tanıdığı bir komşumuz geldi.Annemi karşına aldı;bak dedi bu kızı sonunda öldürecekler,pişman olacaksın yaptıklarından.Kız sürekli dayak yiyor,aç bırakıyorlar,bebeğini bile emziremedi,36 kilo kadın mı olur sahip çık kızına dedi.Annemde bir yumuşama sezdim ama hiç renk vermedi.Sonra kadın anneme dönüp; tek döven kocası olsa keşke kayınvalidesi de dövüyor deyince bir baktım annem kalkıp kapıdan çıktı arkasından ben , bu olay olurken ben 17 yaşıma gelmiştim.Ablamın evi bize 2-3 kilometre mesafedeydi,annem nasıl koşuyor ama.Apartmanın bahçesine gelip ablamın adını haykırdı,bir baktım bizimki camda çocuklar gibi sevindi bizi görüce.Annem yukarı çıktı kapıdan içeri daldı sonrasına hiç birimiz mani olamadık.Ablamın kayınvalidesini hastanelik olana kadar dövdü.Ablamı ve yeğenimi alıp çıktık.Ardından ablam kilo alabilmek için dört ay kadar sanatoryumda yattı.Eşinden ayrıldı.Şimdi kızı 19 yaşında.O kadar pişmanki.Ama işin en kötü tarafı annem öldüğü güne kadar onun kaçtığını unutmadı.Hep ezikti,hep üzgündü.Ablam kaçtıktan sonra nerde bir gelin görse gözlerini sımsıkı yumar,kaçar gibi giderdi rahmetli.Biraz uzun oldu farkındayım ama böyle bir şeyi yapmamaya çalışın.Aileler çok üzülüyor.Kız sahipsiz diye gittiği yerde ezilebiliyor.Herkes helal süt emmiş değil.Rabbim kimseyi böyle sınamasın
gözlerim doldu okurken
Allah güç versin ve bizi de böyle kötü insanlardan korusun