Eski dostlar burada

@Yakar bacı, Allah yardımcın olsun. Kolaylıklar diliyorum uzaktan da olsa. Valla ben taşınmaya bayılıyorum. Hatta geçen yaz taşınıcam diye tüm evi kolilemiştim. Sonra ev bakındık. Baktık ki bizim ev en nezihi, en güzeli, en büyüğü (paramıza göre yani yoksa saray yavrusu değil ) taşınmaktan vazgeçip tüm kolileri tek tek açmıştım Sonra bari taşınamıyoruz evi boyayalım diye geri tüm eşyaları kaldırıp kolilemiştim. Sonra boyanınca geri açmıştım tabii Şimdi dün de eşime yatakta "acaba biz Antalya'ya mı taşınsak? acaba Şarköy gibi ufak bir yere mi gitsek?" diye sorup durdum. O da "gelmiş gene sene taşınasın" deyip hemen yanımdan kaçtı. Umarım sizin taşınma operasyonunuz kolay ve keyifli geçer bacım. Adana'da kardeşim okuyor, bir kez havaalanında indim Mersin'e geçerken, otobüs garı gibi küçüktü, şehrin içini bilmiyorum ama en azından soğuktan çektiğin çile bitecek inşallah bacım.

Benim diyet, spor devam ediyor bacılar. Buraya gelip yazıyorum ama herkesin bir koşturması var galiba, muhabbet dönmüyor. Ben de evde gizli gizli diyetler yapıp mekik çekiyorum Sohbet oldukça buraya damlarım, ramazan boyunca tüm boş vakitlerimi spor ve diyet ikilisine adamış bulunmaktayım.

Hepimize keyifli bir yeni hafta diliyorum.

Kızlar valla günde elli kez açıp kapıyom ama bakıyorum kimse bir şey yazmıyor.
Ben yine yazmaya devam edeyim. Sporumu tam gaz yapmaya devam ediyorum. Leslie ile 3 mil birde bacak hareketleri falan yapıyorum. Kilo hep 60 çıkıyor ama yarın sabah yeniden tartılıp yazıca buraya sonucu. Fakat biraz küçülmeye başladım. Sanırım sporun etkisi ile toparlanıyorum. Beni gören herkes süper zayıflamışsın falan demeye başladı. Çoğu aslında en son gördüklerinin üzerinden 2 kilo eksiğim ama herhalde sporun etkisi.
Benim ev tam 6 katlı ve ben en üst katta oturuyorum, tabii bina da eski olduğu için asansör falan yok. Normalde çok üşeniyorum ama bu ara günde en az 2 kere kesin iniyorum. Bazen 4-5 i buluyor. Bir kere kızımı yalnız parka falan götürüyorum. Bebeği eşime bırakıyorum. Diğerinde eve gelip ufaklığı da alıp yeniden çıkıyorum. Parkta falan fırsat bulur bulmaz aletlerin tepesindeyim. çok farketmez ama azı çoğu yok artık kar kardır diye fırsatı kaçırmıyorum.
Bacaklarımdaki ağrı hala devam ediyor. Anlam veremedim. Bütün test sonuçlarımda normal çıktı. hareketsizlik desen e onu da yapıyorum. Ama hala sabahları uyukudan uyanmak istemiyorum vücudumun ağrısından. Ne zaman geçecek bilmiyorum. Geçer mi ki onu da bilmiyorum.

Taşınma konusunda da benim tüm hayallerim bunun üzerine valla. Malum daha önce de bahsetmişimdir. Oturduğum yeri hiç sevmiyorum. Evi de öyle. Hem küçük, hem 6. kat, hem eski, hem mahalle hiç mi hiç bana göre değil. Ruhum daralıyor valla. Ama işte ev kendimizin olunca bırakıp gidilmiyor. Başka yere kiraya gitsek dedik onda da bizim istediğimiz yerin kirası en az 1000 tl. E biz kayınvalidemlerin evini de taşımak zorundayız. Hem çocuklar için hemde bizden ayrı kalamazlar. Bize maliyet 2000 tl ye çıkıyor. O yüzden yıllardır loto falan bekliyoruz taşınmak için. Böyle de düşününce insanın hiç alışası gelmiyor.

Bence senin için iyi olacaktır. Hem tam da iş yerinde birine sinir oluyorum falan diyordun ya. Ama şu adana nın kebaplarına dikkat bacım. Valla nasıl baş edicen bu kadar güzel yemekle bilemedim. Oralarda hepten diyeti falan boşlama.

Günaydın kızlar
Hepinize iyi dilekleri için teşekkür ederim. Taşınmakdan ölesiye nefret ediyorum ama yapacak bişey yok. Adana eşimin babasının memleketi sayılır. Ben bilmiyorum ama eşim sıcak hariç herseye bayılacak sın diyor .hayırlısı diyorum . Kilo ya gelince şu an ki hayatım yemek ve tv üstüne inşa edildi son 1 yıldır.maalesef iklim ve koşullar gereği herkes böyle. İşyerinde en zayıf benim düşünün artık. Biraz onun rahatlığı var galiba ikisi bildiğin 1. Tip obez.
Insallah yeni bir yer yeni bir başlangıç diyerek kendime çeki düzen vereceğim

Gelelim kilo bildirimine
Kantarı topladımı farkettim ay önce bende dünkü kilomu yazıyorum
63.100

Ben de İsveç'i biraz elliyeyim dedim Hep aynısını yapınca duruyor bir zaman. Aslında biz hızlı hızlı gitsin istiyoruz, hız düşünce ya yemeğe gömülüyoruz ya da başka arayışlara giriyoruz. Aslında sabırla devam etmek lazım da bende sabır ne gezer Reglin de verdiği aç gözlülükle sabah kahvaltımı yaptım; 1 dilim salam, 100 gram yoğurt Eve mutfak terazisi alana kadar 100 gram yoğurdu hep bir kase düşünürdüm, sabah sabah ölçtüm baktım ki 100 gram eşittir 1,5 yemek kaşığı. Zalımsın dünya diyorum, peeh.

İsveç güzel aslında Winston bacım. Bende emzirme olmasa aslında yaparım valla. Ama bir 1,5 kaşık da yoğurt mu olur ya. Bari 1 çay bardağı yiyeydin. Ben isveçi yaptığımda 1 dilim salamı parmak genişliğinde yemiştim. Banane o da 1 dilim işte. en sevdiğim öğünde ıspanak ve yumurta öğünüydü karnım bir tek o zaman doyuyordu. Ispanağı çiğ doğramış üzerine de haşlanmış yumurtayı doğramıştım salata gibi yemiştim. Başta ön yargılı davransam da o günden sonra taze ıspanağı hep salata olarak yedim. Tadı gayet güzeldi. Ama haberin olsun ben tam 3 haftadır ıspanak bulamıyorum.

Kilom : 60,00
Yarım kilo vemişim sadece. Ama bu hafta tam 6 gün hemde gece yarısı spor yapmıştım. Neyse belki bu hafta etki eder sporum. Düğmesi zor kapanan kotumu bugün giydim valla bayaa güzel oldu. Not: bu kot tabii eskiden büyük geliyordu.

Yahu arkadaşlar bu nedir ya. Bu yazlarıı hiç sebze olmaz mı. Her yer meyve dolu. Yazın kabak ve patlıcandan başka sebze bulamıyorum. Bir buruşuk semizotu var o kadar. Bugün semizotu yapayım bari yarında fırında unsuz mücver deneyeyim. Çorba konusunda da mercimekten başka alternatif bulamıyorum. Hergün de o yenmiyor. Çorba sebze yiyeyim diyorum ama işte ne çorba, ne sebze geliyor aklıma.

Ya şu rus diyeti diye bir şey var acep onu mu yapsam. Süt içinde bol bol dereotu yerim. Zaten sebze de serbest. Belki daha az veririm kilo ama en azından hafta da 2 kilo gitse süper olacak. Daha fazla uzatmak istemiyorum artık bu diyet işlerini. Bir an önce bitsin istiyorum. Bu ay sonuna kadar 55 kilo olmalıyım. Tam 5 kilo var. 1 ayda verilemiycek değil gibi. Aslında dukana benziyor. Dukandan ben karaciğer, böbreklerimi bozdum diye nefret etmiştim ama nasılsa bozmamış da.

Ben de zaten 119 gram yedim. Dedim çay kaşığıyla sanki deney yapar gibi ayıklaya ayıklaya 19 gramı geri yoğurt kutusuna taşımayayım, o kadar da sıyırmayayım Salam valla hazır kesilmişti, böyle ince açılmış yufka gibi arkası görülüyordu, ben de üniversite zamanında yaptığımda salamı bütün alıp evde yarısını kesip yemiştim, ee benim parmaklar kalın diye Ispanak yerine semizotu alacağım, çiğden yiyeceğim. ıspanağı çiğ denemedim, yağsız tuzsuz haşlanmışının tadını tee 10 sene önceden hatırlıyorum
Taze fasülye yiyemediğimden uzun süre, pazarda hep görüp iç geçiriyorum. Zeytinyağlısı olsun kıymalısı olsun. Bir de barbunyayı çok özledim, o da vardı pazarda. Enginar dolu burda ama hiç sevmem bir de bakla vardı belki de bamya ikisini de sevmem diye gene o bölümlere girmedim ama sana belki fikir verir bacım. Dediğin doğru full meyve her yer. Meyveyi de Karatay çok itin kuyruğuna soktu ya, yok sırf şeker, yok yiyen yaşlanır, yok şöyle böyle diye, bir de Montide de vardı ya, yiyecekseniz sabah bir porsiyon yiyin, anca 24 saatte o şeker atılır falan diye, bir de dukanda da yasaktı falan o yüzden çok soğudum. şimdi İsveç nerdeyse her güne bir meyve koymuş, dertli dertli hangisini seçsem, saat kaçta yesem, ama Karatay ne der, Dukan'a ayıp olmaz mı? gibisinden sayıklıyorum.
Neyse, madem bir diyete başladım, kurallarına uyayım. Gidip akşamki meyvemi seçeyim, ekmek yerine de etimek alayım bari.
Herkese hafif bir akşam diliyorum.
Gırgırına bacı nerelerde yahu :44:

Taze fasülyeyi sebzeden saymamaya başladım. Yani şöyle bizim evde haftada 2 gün pişince gözüm değişik birşeyler arıyor. Bamya ve baklayı ben de sevmem. Hele bamya yı göresi gözüm yok derler ya aynı öyle. Bi de mübareğin kurusu mu ne makbulmüş, yok kilosu 50 liraymış yok 60 liraymış da. Kardeşim 1 kilo en yağsızından et alsam daha ucuz be. Gerçi eti çok severmiş gibi konuştum bende. Kayın validem süreli yapar ben her seferinde belki bu sefer olur be diye tadına bakarım ama olmaz. Onun o kaygan yapısı benim ağzıma uymaz. 12 senedir her yıl denedim olmadı. Baklada bana göre sebze değil zaten. Enginarı çok sevmesemde yerim ama hazır olursa ay bana hep eziyet gibi gelir o enginar nasıl yapacağımı bilmediğimden. Bir de bezelyeli falan yaparlar ya. E bezelye kaç kalori tabii kimsenin haberi yok. Kızart patatesi nerdeyse aynı . Şu bezelye ve mısıra yıllardır bakar bakar söylenirim bu kadar kalorili olacak ne vardı diye.

Aslında ben bir yerlerde bir zaman okumuştum her şeyin kalorisi ortaya en yakın yerindeymiş. Yıllardır aklımdan çıkmaz bu havucun falan kenarlarını kemirip orta (en tatlı kısmıdır o) kısmını uzun yıllar bırakmıştım. Tabii şimdi böyle mısır dı bezelyeydi düşününce aslında sırf orta işte ondan bukadar kalorileri çok herhalde.
Meyve konusunda da haklısın bacım büyün diyetler o kadar kötüledik korkar olduk valla meyve yemekten. Montinin mantığı bana da mantıklı geldi aslında sabahları aç karnına yemek. Gerçi bu ara pek dikkat edemiyor deli gibi kiraz yiyorum. Hayır kirazında kilosu 7 lira. Geçen senelerde ucuz du ya ağzıma sürmemiştim ya bu sene kiraz, kayısı delisi oldum. Az ya bana cazip geliyor herhalde.

Meyve iyidir ya ayça kaya diyetini yprken bol yoğurt yiyordum bos yiyemedigim için meyve dilimliyip katiyodum hep .meyve yedikten sonra süt için yada yoğurt yiyin demişti bir diyetisyen sekeriniz cikmasin diye belki BN hp yogrtla yedim diye işe yaradi

İyi akşamlar hatunlar,

Bugün İsveç diyetinde 3 bitti. 6.100 metre de yürüdüm. Yarın akşam en sevdiğim kısmı geliyor. Akşam yemeği; 1.5 yemek kaşığı yoğurt, 2 dilim portakalın suyu. Her okuyuşumda "ya bu neyin kafası?" demişimdir. yaz oraya bir çeyrek portakal ya da mandalina, ne bileyim yarım elma falan. Yok illa 2 dilimin suyu. Yok bir dilim salam falan. Gerçi bu diyete 500 kalorilik diyorlardı, totolarından uydurmamışlar hesaplamışlardır kesin ama gene de yapana zulüm valla. O portakalın diliminin suyunu çıkaracağıma hiç yemem dedim almadım zaten, hoş portakal kaldı mı bu mevsimde o da ayrı hikaye. Ispanak yoktu, semizotları da boynu bükük küheylan olmuş onlara da küstüm almadım, ıspanak günüm gelince roka aldım onları kemireceğim
Ha bir de 7. günün akşamında "hiç bir şey" vardı. Sanki diğer günlere çok vermiş gibi, o günün gecesine de "yeter yeme" dercesine hiç bir şey vermemiş. Aaaaman neticede toto mahkum yapacağım, ha seve seve ha söylene söylene

Herkese hafif ve mutlu bir akşam diliyorum.

İYGECELER hanımlar izine çıktım pc başında olmadığım için pek giremedim siteye kpss sınavı biti nişanlımın kötü geçtii dedi düğün hzırlıkları eve çeyiz serdim gelen giden iftar yemeklri davetleri ev temizliği eve gelen mobilyalar beyaz eşya için servisler davatiye gel,nlik yani düğün yaklaştı 1 ay kaldı ben dieti unutum desem yeridr ama kaçırdım bu ara devetlerden artık başlamam lazım en azından şu 80 in üsütüne çıkmasam diyorum neyse pek giremeyebilirm idara edin görüşürz kızlar

Selam kızlar
Artık Adana dan cehennem sıcaklığının
Az ötesinden bildiriyor. Yanıyorum bu ne ya. Sivas da dondu m burda yanıyorum.neyse maceralı bir taşıma sonucu geldik yerleştik ama bende bittim. Şansıma yolda iken regl oldum da oruç tutmadim.
Herkes yoğun galiba ben kaçıyorum herkese hayırlı günler

Selamlar bacılar,
Benim İsveç diyetinde 6.günüm de kaçamaksız ve günahsız bitti. Yarın en sevdiğim gün. sabah; şekersiz çay, öğlen ; meyve+ 200 gram et, akşam; hiçbir şey Ben de sabah meyve (1 elma) + şekersiz çay, akşam; et olarak yiyeceğim. Neticede öğünleri yer değiştireceğim, aksi halde şakadanak bayılırım.
Bugün 6.250 yürüdüm ama aklı olan dışarı çıkmazdı valla. Yürürken bir terledim sormayın. Hiç de sevmem teri. Hoş kim sever onu da bilmem ya Ama nasıl , resmen at gibi terledim, yürüdüğüm yerde suratımdan yere şıp şıp aktı. Hayır koca totom terleyip az erise ya, yok illa kaşık gibi kalan suratım terleyip eriyecek.
Neyse bacılar benden havadisler de böyle.
Umarım herkesin keyfi yerindedir, diyetler azimle ilerliyordur.

Helal olsun Winston baci .BN İsveç diyetinni 2 defa denemistim hep 3.günde pes edip yiyodum verdiğim 2 kiloyu bir günde geri aliyodum bos boşuna aç klmis oluyodum

Helal olsun Winston baci .BN İsveç diyetinni 2 defa denemistim hep 3.günde pes edip yiyodum verdiğim 2 kiloyu bir günde geri aliyodum bos boşuna aç klmis oluyodum

Valla 15 güne bayram sonrasında da düğünümüz var, yedi ceddin içine gireceğim. Ne bayramlık aldım, ne de düğün için abiye. O yüzden benim pes etme şansım yok bacım. Yalnız bugün fenaydı. Sabah boş mideye koyu kahve (çay vardı listede ama beyin bedava yerine koyu kahveyle değiştirdim) üstüne de 2 vitamin atınca, mide krampından tüm gün öldüm. Akşam eti yiyip yanına da elmayı sokuşturunca midem kendine geldi. Bundan sonra boş mideye vitamin almayacağım dersimi aldım. Neyse sayılı gün çabuk geçer, yarın 8. gün. Sonrasında da aslında bir hafta lahana çorbasına yumulayım diyorum. Hoş bu mevsimde lahana nerde ama bulsam, sıcak sıcak içsem bol bol terlesem, bu sıcaklarda da bayılmazsam işe yarar gibi ama du bakalım önce şu isveç diyetini günahsız bir bitirem sonrası Allah kerim.

Lahana çorbası diyetini deneyen herkes kilo verdiğini söylüyo da bu mevsimde varmıdır ki acep .bide isvecin hemen peşine yaparsan kilo verdrmez gbi.atcak ödem kalmadığı için.isvec bitince lahana bulabilirsen 1 -2 gün serbest takilir öyle lahanaya gecersin.Diğer hatunlarin hic sesi çıkmıyo bu biz hapur hupur götürüyoruz yemekleri yazacak yüzümüz yok mu oluyor Acep:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…