- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Evet 1 yıl olmuştu buraya geleli3 ay ayrı kaldık geçen defa ama ben tayin isteMemiş tim. Buraya gelmeyi hiç istemedim. Sanki olanakları hissettim.ama çocuklar çok ağladı baba olmayınca bende geldim buraya. Eli mahkum toparlamaya başladım gene. Birde sevindim valla Adana merkez olduğu için . Sivasın ilçesindeyim çok sıkıntı çektim. İş yerinde soğuktan çok çektim bu yıl. Zevkle topluyoruz valla. Adana görev süresi 10 ordanda emekli olur eşim yerleşir gideriz diye hesap yapıyoruz tabi allah izin verirse
Maşallah Sezen hiç taşınmamış diyorsun ya nasıl imrendim sorma. Yerleşik bir hayat ne güzel ya. Şu an evde kullanmadığım sakladığım bir parça eşya yok. Çünkü yük olur bana. Seni düşünemiyorum yani
Dua edin bana kızlar. Ben kaçar.
Ben de İsveç'i biraz elliyeyim dedimHep aynısını yapınca duruyor bir zaman. Aslında biz hızlı hızlı gitsin istiyoruz, hız düşünce ya yemeğe gömülüyoruz ya da başka arayışlara giriyoruz. Aslında sabırla devam etmek lazım da bende sabır ne gezer Reglin de verdiği aç gözlülükle sabah kahvaltımı yaptım; 1 dilim salam, 100 gram yoğurt Eve mutfak terazisi alana kadar 100 gram yoğurdu hep bir kase düşünürdüm, sabah sabah ölçtüm baktım ki 100 gram eşittir 1,5 yemek kaşığı. Zalımsın dünya diyorum, peeh.
İsveç güzel aslında Winston bacım. Bende emzirme olmasa aslında yaparım valla. Ama bir 1,5 kaşık da yoğurt mu olur ya. Bari 1 çay bardağı yiyeydin. Ben isveçi yaptığımda 1 dilim salamı parmak genişliğinde yemiştim.Banane o da 1 dilim işte. en sevdiğim öğünde ıspanak ve yumurta öğünüydü karnım bir tek o zaman doyuyordu. Ispanağı çiğ doğramış üzerine de haşlanmış yumurtayı doğramıştım salata gibi yemiştim. Başta ön yargılı davransam da o günden sonra taze ıspanağı hep salata olarak yedim. Tadı gayet güzeldi. Ama haberin olsun ben tam 3 haftadır ıspanak bulamıyorum.
Meyve iyidir ya ayça kaya diyetini yprken bol yoğurt yiyordum bos yiyemedigim için meyve dilimliyip katiyodum hep .meyve yedikten sonra süt için yada yoğurt yiyin demişti bir diyetisyen sekeriniz cikmasin diye belki BN hp yogrtla yedim diye işe yaradiTaze fasülyeyi sebzeden saymamaya başladım. Yani şöyle bizim evde haftada 2 gün pişince gözüm değişik birşeyler arıyor. Bamya ve baklayı ben de sevmem. Hele bamya yı göresi gözüm yok derler ya aynı öyle. Bi de mübareğin kurusu mu ne makbulmüş, yok kilosu 50 liraymış yok 60 liraymış da. Kardeşim 1 kilo en yağsızından et alsam daha ucuz be. Gerçi eti çok severmiş gibi konuştum bende. Kayın validem süreli yapar ben her seferinde belki bu sefer olur be diye tadına bakarım ama olmaz. Onun o kaygan yapısı benim ağzıma uymaz. 12 senedir her yıl denedim olmadı. Baklada bana göre sebze değil zaten. Enginarı çok sevmesemde yerim ama hazır olursaay bana hep eziyet gibi gelir o enginar nasıl yapacağımı bilmediğimden. Bir de bezelyeli falan yaparlar ya. E bezelye kaç kalori tabii kimsenin haberi yok. Kızart patatesi nerdeyse aynı . Şu bezelye ve mısıra yıllardır bakar bakar söylenirim bu kadar kalorili olacak ne vardı diye.
Aslında ben bir yerlerde bir zaman okumuştum her şeyin kalorisi ortaya en yakın yerindeymiş. Yıllardır aklımdan çıkmaz bu havucun falan kenarlarını kemirip orta (en tatlı kısmıdır o) kısmını uzun yıllar bırakmıştım. Tabii şimdi böyle mısır dı bezelyeydi düşününce aslında sırf orta işte ondan bukadar kalorileri çok herhalde.
Meyve konusunda da haklısın bacım büyün diyetler o kadar kötüledik korkar olduk valla meyve yemekten. Montinin mantığı bana da mantıklı geldi aslında sabahları aç karnına yemek. Gerçi bu ara pek dikkat edemiyor deli gibi kiraz yiyorum. Hayır kirazında kilosu 7 lira. Geçen senelerde ucuz du ya ağzıma sürmemiştim ya bu sene kiraz, kayısı delisi oldum. Az ya bana cazip geliyor herhalde.
Helal olsun Winston baci .BN İsveç diyetinni 2 defa denemistim hep 3.günde pes edip yiyodum verdiğim 2 kiloyu bir günde geri aliyodum bos boşuna aç klmis oluyodumSelamlar bacılar,
Benim İsveç diyetinde 6.günüm de kaçamaksız ve günahsız bitti. Yarın en sevdiğim gün.sabah; şekersiz çay, öğlen ; meyve+ 200 gram et, akşam; hiçbir şey Ben de sabah meyve (1 elma) + şekersiz çay, akşam; et olarak yiyeceğim. Neticede öğünleri yer değiştireceğim, aksi halde şakadanak bayılırım.
Bugün 6.250 yürüdüm ama aklı olan dışarı çıkmazdı valla. Yürürken bir terledim sormayın. Hiç de sevmem teri. Hoş kim sever onu da bilmem yaAma nasıl , resmen at gibi terledim, yürüdüğüm yerde suratımdan yere şıp şıp aktı. Hayır koca totom terleyip az erise ya, yok illa kaşık gibi kalan suratım terleyip eriyecek.
Neyse bacılar benden havadisler de böyle.
Umarım herkesin keyfi yerindedir, diyetler azimle ilerliyordur.
Helal olsun Winston baci .BN İsveç diyetinni 2 defa denemistim hep 3.günde pes edip yiyodum verdiğim 2 kiloyu bir günde geri aliyodum bos boşuna aç klmis oluyodum
Lahana çorbası diyetini deneyen herkes kilo verdiğini söylüyo da bu mevsimde varmıdır ki acep .bide isvecin hemen peşine yaparsan kilo verdrmez gbi.atcak ödem kalmadığı için.isvec bitince lahana bulabilirsen 1 -2 gün serbest takilir öyle lahanaya gecersin.Diğer hatunlarin hic sesi çıkmıyo bu biz hapur hupur götürüyoruz yemekleri yazacak yüzümüz yok mu oluyor Acep:)Valla 15 güne bayram sonrasında da düğünümüz var, yedi ceddin içine gireceğim. Ne bayramlık aldım, ne de düğün için abiye. O yüzden benim pes etme şansım yok bacım. Yalnız bugün fenaydı. Sabah boş mideye koyu kahve (çay vardı listede ama beyin bedava yerine koyu kahveyle değiştirdim) üstüne de 2 vitamin atınca, mide krampından tüm gün öldüm. Akşam eti yiyip yanına da elmayı sokuşturunca midem kendine geldi. Bundan sonra boş mideye vitamin almayacağım dersimi aldım. Neyse sayılı gün çabuk geçer, yarın 8. gün. Sonrasında da aslında bir hafta lahana çorbasına yumulayım diyorum. Hoş bu mevsimde lahana nerde ama bulsam, sıcak sıcak içsem bol bol terlesem, bu sıcaklarda da bayılmazsam işe yarar gibi ama du bakalım önce şu isveç diyetini günahsız bir bitirem sonrası Allah kerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?