Eski dostlar burada

Acele etmeyin . Kesin sonucu alınca hepimizi haberdar et. Ne müthiş bir heyecan .Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Kız kardeşim 4 yıldır çocuk istiyordu .Rabbim bu sene nasip etti. Sonucları almaya gitmiyordu heyecandan, korkudan. Nasıl bekleyip durMuştuk.ocak ayında bir kızı olacak inşallah.sendende hayırlı haberler bekliyoruz

valla mattika inan hayal bile edilesi zor :) ama iki çocuk dedimmi kendimi şöyle hayl ediyorum tualette hep görünür yerde duran lazımlık kapı koluna asılkı poşette duran çişli çocuk bezleri tezgahın üstü hep kaldırılmayı bekleyen bulaşık dolu yatka oadsı aynı şekilde yıknamış ama katlanmamış çamaşır saçları yağlı bakımsız kocasının gelmesini dört gözle bekleyen ne var az sen bak şu çocukları diyip ağlayıp sızlanan bi kadın olurum heralde henüz taze ev hanımı olarak zorlanırken 2 çocukbu bünyede böle bi sonuç verir heralde ama şunuda biliyorum insanoğlu alıştıkça pratikleşiyoo yapıyo özelikle kadınlara öle bi güç geliyoki feste gezine resimler var kadının 10 eli birden var her işi yaptığı ayne bu hale geliyorlar işte ama güzel bişeydir ya insanın kalabalık ailesi olmaı 3 çocğum olsun isterim aslında ama işte eskiden analrımız doğuru kapıya atara kensi kendien büyürüd çocuklar şimdi insanlar bilinçlendii çocukların eğitimi yetiştirilmesi çok kafa yorara oldu her bir birey eskiden analer sağlığı yerind eolsun hasta etme çocuğu kendi kendine büyür sokakata dayak yiyeyiye mücadeleyi savunmayıı okula giince paylaşmayı hayatın akışına bırakırlardı çocukların eğitimini devir değiştii artık herkes çocuğuna daha çok özen gösteriyor bence

2 çocuklu çalışan hatta 8-5 çalışan bir anne olarak söylüyorum zamanla pratik oluyorsun. Çoğu ev hanımın dan daha temiz derli toplu evim var. Çocuklarıma her konuda yardım ederım. Akşam onlar ödev yaparken bir yandan mutfağı toplar bir yandan da onlara yardimci olurum.arkadaşlarım uğraşmaya vakit yok deyip etüt merkezine vermişler çocukları. Yazık çocuklar hiç anne baba ile vakit geçirmiyor. Valla dizi mi de izliyorum .çocuklarla da vakit geçiriyorum .yeter ki iste yapılmayacak iş yok. Korkmayın kızlar.allah sabır ve güç veriyor.

Yok bacım sadece ben, eşim ve sürekli vücudumu koklayıp duran kedimiz biliyor bu durumu Ne bileyim söyleme konusunda bana kalsa kucağıma aldığımda söylemek istiyorum. Benim kaygım nazar falan değil, 32 yaşındaki kadının çocuğuna kim nazar etsin ama baştan beri dur kan testini alayım, dur keseye bakalım, dur kalp atışını duyalım derken hala beklemedeyiz. Şimdi 27 kasımda 2li testi var, onu da atlatalım, bir detaylı göreyim sonra inşallah diyorum ama bu sefer de dur sonucu alayım, dur şusu busu derken benim gene biraz sürecek sanki

Eşim de kadınlar kulübüne gizli gizli giriyor. Bak onunkinin kalbi atmış, öbürüne doktoru şu vitamini vermiş diye konu konu okuyup, her gece yatakta tableti açıp "bugün bebeğimin bilmemkaçıncı günü, boyu 17 mm, bacakları oluşuyor " falan diye okuyor, ben de "ayy hamamböceği gibi he mi?, minnak ama bacakları bile var" diyorum, o da "çocuğuma hamamböceği deme" diye çemkiriyor Bebek arabası alıyordu geçen, o derece adam zor beklemiş baba olmayı. "Yahu doğsun istersen kamyon al, dur biraz" diyorum ama her yere saldırıyor, heyecanlı, panik, mutlu. Bense ne bileyim daha garanticiyim. Eve kucağımda getirene kadar bir şey almak istemiyorum, Allah korusun bir şey olsa çok üzülürüm, şimdiden alışveriş yapmak, herkese davul zurnayla duyurmak bana bu açıdan şimdilik gereksiz geliyor.

Sürpriz falan yapamadım bacım. Ben çocuğun neredeyse olduğu günün ertesinde vücudumun çok aşırı tepkiler vermesine şahit oldum, tabii eşim de. O yüzden kesin emin gibiydik. Doktor daha 3 gün geçmiş, belli olmaz derken biz "olur olur" diye sırıtıyorduk Test sonucum da 1471 çıktı, ona bile şaşırmadık , hesap kitabımıza göre değer aralığı buydu Yani biz çok cool bir çifttik Ama sevinç, heyecan, panik, ne bileyim işte böyle sersemlik hali falan oldu tabii, hala da devam.

Son durum; 3. ayımıza giriyoruz Ben hala bir ümit bulantı ve iştahsızlığım başlayacak diye bekliyorum, eşim de "yav he he" diye sırıtıyor. Gaz dolu göbeğim, şişen memintolarım hariç hamilelik adına farklı bir belirti yaşamıyorum.

Sende durumlar nasıl?

Bu arada 3 kilo aldım. Israrla gaz diyorum ama bazen ben bile inanmıyorum kendi dediğime. O yüzden yürüyüşlere başladım. Birazdan da suratım beş karış gene yürüyüşe gideceğim. Dejavu gibi yahu, ben her sene kendimi istemeye istemeye yollara vuruyorum, serde dobişlik olunca sanırım bu ölene dek böyle olacak ama beynim hala bunu kabul etmiyor

Valla öyle olmuş, saatlerimizi ayarlasak bu kadar denk gelmezdi
Olsun diyet topiklerinde buluşuruz, sen bize "benim verecek 2 kilom kaldı" dersin, bizde haset haset koca göbeklerimizle yazdıklarını okuruz Senden motive olur, biz de kısa zamanda sağlıklı ve fit bir görünüme ulaşırız.
Eniba çoktan kilolarını vermiş, karnında kas bile çıkarmış olur topiğe bile gelmez

Geçen cumartesiydi, eşim cumadan eve gelince ayakkabılarını antreye fırlatmış. Cumartesi sabah markete giderken başka ayakkabı almış dolaptan onları giyip çıkarıp atmış, öğleden sonra yürüyüşe gittik gitti spor ayakkabılarını aldı, geldi onları da çıkardı, 3 çift onun ayakkabısı ortada, 3-4 çift benim. Tövbe yarabbim ev cenaze evi gibi full ayakkabı. Mutfağa girerken ayakkabıları ayağımla iteledim de girdim, o anda "Allahım iki kişiyiz, ölesiye dağınığız, bir de çocukla sen sonumu hayırlı eyle" dedim. Yahu adam giydin tamam, gelince onu kutusuna koyup, ayakkabı dolabına koysana, yook ortaya atacak illa. Bu sadece antrenin hali tabii, diğer odalardan ve ne kadar düzenli olduğumuzdan bahsetmiyorum bile

O yüzden senin yazdıkların, hani zengin dizileri oluyor ya, evde kahvaltı masasına otururken üstte abiye, altta 20 cm topuk, saçlar maşalı sabah akşam geziyorlar habire kıyafet değiştire değiştire, aha işte o kadar ütopik, o kadar hayal ürünü geliyor ki ne desem boş

Winston simdi benim icimde tepikleyip duran birsey var. Hamilelik eglenveli surec. Tadini cikaralim hep beraber. Gobek cikana millet sorana kadar ben de soylemem. Daha bir parca birsey de almadim. Ayni kafayiz. Saglikla.dogsun da giyecegi illa bulur.

Allah iyiliğin i versin emi. Öldüm gülmekten. Maalesef ki 7 numara dizisi kadar gerçek. İş başa düşünce azcık da tertip manyağı olunca hayaller bile gerçek oluyor. İki sene sonra sen bile kendine şaşıracaksın

Ah ah tavuk g.otü tövbe tutmazmış.
Bende bu pis boğaz varken 60 yaşında bu topic senin bu topic benim gezer
Başlangıç kilom 65 hedef 55 diye yazarım. Siz kızlar gene verir kiloları çıtır çıtır gezer siniz.

günaydın ne sabırlı hatunlarmıisınzı siz ya nası içinizde tutyosunuz hamileliğinizi yalan nyok herkes duysun isityorum zaten geçen akşam dayanmaadık kalp atışını beklemeyii söyledik ailelerimize şuan bilen 4 bayanb arkadaşım ve çekirdek ailemiz biliyor fikrim arkadşımın birininin düşük olsa çok üüzlüceksin seni teselli etmelrine ihitiyaç duyacaksın yada en azından şimid hayırlı dualrını al bilsinler dedi eşimede söyleme isteği gelmiştii artık söyledik benim saklıycağım yer işyerimm ağızlarına sakız olmak istemiyorum saklycam o yüzden zaten her akış 15 kilo aldığım için fark etmezler evlendin şiştin biz sana dedik alırsın diye derler valla bizde durumlar güzel isim geyiğine giriyoz söyleidğim her isim kocam şu arakdaşımın adı onu hatırlarım şu akrabamın adı onu hatıralrım diyip duruyoo hiç duyulmmaış isimleride sevmiyo eski klasik isimleri seviyor ahmet mehmet gibi kerim isminde bulıuşur gibi olduk a olmaz dalga geçerler kerim s... kerim derler çocuğa diyoo böle komik komik geyik yapıyoz ev işinde hep yanımda benden çok o yapıyo yorulma kaldırma itme yerleştirme diyee sonuç olarakta şuna evimi anlatayım size benim kocacım tv siz uyamadığından salondaaa koca 3 lü iki koltuğu birleştidrdik orda yatıyoz ve hamile olduğumdan beri bana toplatmıyoo kalsınm ış böle akşama gelir hemen yatarmışızz aynı öğrenci evi gibi evimiz yatak ortdaa öbür boş odamız askılıkta ıslak çamaşırlar doluuu ve kocamın kaldırması gereken alet çantası fırın içi dolu kutular sankiii yni taşınmı ş yerleşmmeişş bi hali var ben hamile olduğum için yaptırmıyo kendiside haftasonundan haftasonuna yapıyo evimden son durum bu ama bundan iki hafta öncesine kadar yeni gelin hamaratlığı özenmesiyle sabah evdeb çıkmadan eşimin 1 satlik rutin wc operasyonundayken ben evi süpürür mutfağı tertemiz bırakır çıkardım bende şimdi o koca koltuklar salonun ortasında duruken ee bide 9 aylık hamile edasıyl a eviimiz öğrenci evine dönmüş bulunmaktadır

winstoncum bende düğünümde 80 şuan2,5 ayda 90 a ulaşmış bulunmaktayım yiyorum ama öküz gibi hemde hamilekikle alaksıyok bana tek etkisi göğüslerimin acıması büyümesi zaten aşırı büyüklerdi 95 D Ş bu gidişle alırım omzuma atar gezerim diye düşünüyorum sen nası yürüyüş falan yapıyorsujn dr ban ilşki yok çok dikkat ett bu ay dedi bbeğin tutunması için sen sordunmuu misal benim aklımada çok soracağım var şu saç boyası konusu çay düşknüyümdür bu

Saç Boyası na izin yok kardeş.ilk 3 ay çok önemli dikkatli olmak lazım.

Düşük riski, ne bileyim kesede kanama vs vs olmadığı sürece günlük aktivite ve sporunu yapabilirsin dendi bana bacım. İlişki içinde çok antin kuntin pozisyonlar deneyip, kendini zorlama onun haricinde hamilelik bir hastalık değildir, normal hayatına aynen devam et dediler. Saç boyası için baş ebe, hurafedir dedi, ben de boyadım 3 hamileliğimde dedi, ama gidip de her hafta boyama, ayda bir olabilir dedi. Benim diyette dolayı saçlar hala toparlanmadı, ben de bu bahaneyle boyatmayıp, 9 ay dinlendirmeyi düşünüyorum. Ama öyle noel baba gibi gezemem, en kötü rimelimi alır o 3 tel beyaza sürerim gene de beyaz nine gibi gezmem
Başka? Maydanozu 3-5 dal yiyebilirsin ama oturup bir bağ maydanoz yemei düşüğü tetikleyen en zararlı yiyecek dediler. yeşil çaydır, bitki çaylarıdır, içinde sinameke olan antin kuntin çaylardır asla içme dedi. Demir kadınlarda sıkıntılıdır, hamilelikte çocuk da sömürür iyice poh olur durum, bir de sen çay içip hepten demirsizlikten ölme, çok çay manyağıysan günde bir bardak o da sidikli paşa çayı gibi ve de limonlu olacak dedi. O sidiği içeceğime hiç hiçmem daha iyi dedim.
Turşudur, zeytindir bunlar paso tuz. Tuzda tansiyon sorununu arttırır, bu yüzden bunlara hiç sarma dedi. Tuzun da şekerin de bebeğe faydası yok, bunları olabildiğince kullanma dedi.

Her sabah kahvaltın şöyle olsun dedi; 1 avuç ceviz ya da yer fıstığı, 1 büyük bardak süt, 2 haşlanmış yumurta, bir kutu peynir, salatalık, yeşillik falan, bir kase yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği, bir büyük muz...daha vardı da "eh yeter" deyip dinlemedim. 3 ana, 3 ara öğün yap dedi. Beni bilirsin, içimden "ben bir günü 2 portakalla geçirmiş kadınım, sence ben bunları yer miyim?" dedim içimden Ya tamam bebeğe lazım falan ama neredeyse ilk 4 ay bebek kaynaklardan tüketiyor, yani anne dobiş gibi kendini kandırıp, "bebeğe gidiyor" diyor abartmamalı bence. Hem bilimsel olarak açıklanmış ki; bir kadın hamilelikte (son aylarında daha çok) atıyorum 300 kalori extraya ihtiyaç duyuyor. Yani 2 meyve fazlaya, 2 bardak süt fazlasına, yarım tabak fazla ete. Hepi topu bu. Ama çoğu pisboğaz ben gibi hamileler, yok börekler, baklavalar, tuzlular, tatlılar...Onları yiye yiye işte ben gibi çocuklar dünyaya getiriyorlar, sonra bir ömür o çocuk diyette, rejimde, sporda... Neyse..Başka? Asitli içecekler yasak, diyet ürünler, katkı maddediler, paketli gıdalar yasak. Bir maden suyu eğer bacaklarında falan kasılmalar varsa içilebilir dedi ki ben sevmem zaten. Egzersiz olarak öyle amuda kalkma, bacakları cart diye açma, ne bileyim yukarlara uzanma, esnemeler çok zararlı dedi. istiyorsan sadece yürü o da kendini helak edene kadar, çölde susuz kalan deve kadar değil dedi 5. aydan sonra hastanede egzersiler başlayacakmış, doğuma kolaylık olsun diye. O zaman bizlerle yapacaksın, şimdi k.çından egzersiz uydurma, yürü sadece dediler
Valla 1 saat eğitim vardı ama ben hem kalp atışını gördüm diye sersemdim, hem açtım hem 5 tüp kan vermiştim, incecik tüpe nasıl çiş yapacağım diye tüm fizik kurallarını gözden geçirdiğimden beynim de durmuştu, o yüzden tek kulakla bunları dinleyip sordum Pazartesi kontrolüm var, yeni bir şeyler öğrenirsem paylaşırım. (Bu arada bir ajanda yaptım, tüm testlerim, ultrason fotoğraflarım, randevularım orada. Beni hastane koridorlarında görsen gülersin, anketör gibi elde ajanda, kalem, bir omuzda gazeteci gibi koca çanta, diğer elde sidikli tüpler, diğer yanımda "gördün mü, gördün mü saçları çıkmış mı ?" diyen koca... Psikoloji ya da nöroloji bölümünden kadın doğuma kaçmış bir hasta gibiyim adeta

Ayy ne yazmışım he, ben bile sıkıldım, okuyana Allah sabır versin.

günaydın hanımlar cumartesi randevumuz vardı kesemiz büyümüş içindede kalp atışını gördüğümüz minanacık bebeğimiz vardı dr hanım babası gell bakk diye eşimi çağırdıyaa ya nas mutlu oldum ben aşırı eşime aşık biriyimdir hep ondan bi bebeğimin olmasını hayal ederdim neyse tüm tahliler sohbetler edildiktenten sonra bi sıkıntı yok dedi ilaveten bi vitamin hap vermedi eşim dediki dr hanıma benim eşim çok ekmek sever npabiliriz dedi isitiyorki dr beni uyarsın az ye diye belkii işe yara diye ümit ediyor dr hanım 30 kilo alırsın bak dikkat et dediiiçimden diyorum 30 kiloyla beni korkutacağınımı sanıyoo bu bünye her yaz 20 leri aldı verdi edsıyla pek tınlamadım biliyom zaten az yememin benim için iyi olacağını yılardır biliyorum sıkıntı irade de işte bend ebağladım peşine dr hamım eşimde sigarayı çok sever napabiliriz diye öle işte biribiirmizi ispiyonladık geldii çok müthiş bi duyguu içimde 2 kalp var yaaaa :) Allah sağlıkla dünyay getirmeyi nasip etsin cümlemizin evladını inşallah

Tebrikler kardes.allah tamamına erdirsin

Günaydınlar,

Ben de bugün kontrole gittim ya da gitmeye teşebbüs ettim diyeyim.
Bu sefer başka doktordan randevu almıştım, bir girdim odaya sadece sedye. "Anaa teknoloji ne kadar ilerlemiş, aletsiz, cihazsız karın içine bakıyorlar artık" diyecektim ki doktor şikayetimi sordu. "Şikayetim yok, hamileyim" dedi. "Yanlış bölümden randevu almışsınız, burası kadın doğum " dedi. "Len nörolojiden mi alacaktım ellaaam?" diyecektim ki gözlerimden soruyu okudu; kadın doğum kadın hastalıklarına bakar, "kadın doğum-g" gebelere bakar" dedi. Haaaa dedim bir tek g harfi yüzünden getti benim randevu Gidip danışmaya söyleyin dedi, gittim. Onlar da gebe bölümüne gidin , sıra bitince doktordan rica edin dediler. Bir girdim bölüme 150 kişi, onlar bitecek de, sonra ben doktor doktor gezip "abilerim, ablalarım, biriniz şu randevusuzun karnına aleti koyuversin, bir zahmet" diyeceğim..

Akılsız beynin cezasını ayaklar çeker hesabı tırıs tırıs eve döndüm. Haftaya salıya randevu aldım.
Bu sefer kadın doğum-g'den. (Beyin az ama en azından öğrenme becerim var )

Hepimize güzel bir gün diliyorum

canım winston çok bişey söylemey gerek duymuyorum hani buraya yazıyorum kızlarda bilsin sonra sana soru sorupta seni üzmeyelim diyee bebeğinin kalbi durmuş seninde dediğin gibi herşey Allahtan veren Allah alan Allah konuşmak istersen ttalım numaram var sende ben aramak istemedim konuşmak istemeyebilirisn diye RAbbim nası aldıysa yine verir senin gibi yüreği güzel iyi niyetli arakadaşım Allah hakettiğini nasip edicek sana sabredelim biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…