Eski dostlar burada

Teşekkürler bacım, her şeyin hayırlısı, sağlıklısı önce. Ne diyebilirim ki, böylesi hayırlıymış benim için.
Annem, babam ve eşim hariç ki onlar benle hastanede kaldılar, kimseyle konuşamadım bile bacım.
Ne denir ki böyle durumda, herkes üzgün tabii, bu konuşmalar daha çok üzer diye rica ettim kimse aramasın beni diye, sağ olsunlar herkes annemi arayıp durmuş, onla konuşmuş.

Şimdi evde yataktayım. Yanımda telefon, bilgisayar, hizmetimde benim kocam, dana gibi yatıyorum.
Rabbim ne eylerse güzel eyler, bugünüme çok şükür.

Sana da Allah sağlıkla hamileliğini sorunsuz, sıkıntısız tamamlamayı ve bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Azkullanilmiskaynanamvar gecmis olsun.. Iki defa yasadim ben de. 8.haftada kalbi durdu bebeklerin. Sonra kurtaj.. Testleri bir dusukte yapmiyorlar ama yaptir bir sekilde. Pihtilasma ve genetik testler. Bi daha gebelik denemeden baktir ki bir sorun varsa basit tedbirler alinabiliyor.
Cok gecmis olsun..

Canım çok geçmiş olsun.nasip kısmet.
Bu durumda ne denir ki
Rabbim sabır ve şifa versin. Cennette bir meleğin var artık.

Patolojiye gitti ama oradan ne çıkar bilgim yok tabii. Pıhtılaşmayı ben de araştırıyorum acaba mı diye. 2 gün boyunca hastanede çok test yapıldı sayfa sayfa ama ruh gibi olduğumdan hiç bir şey soramadım. Salı günü tekrar kontrole gideceğim, her şeyi not ediyorum şimdi. Ne test lazımsa yaptıracağım inşallah. Bu işin bir kaybı iki kaybı olmamalı aslında, keşke her hamilelik öncesi herkese yapılsa ne gerekiyorsa.
İlgin için teşekkürler.

Eniba ,
Teşekkürler bacım. Allah sağlık sıhhat versin, gerisi inşallah hallolur.
Bu arada mıkmıklandığıma bakıp eski günlerime dönemeyeceğimi sanma, bir hafta falan dinlenip sonra mekik aletimi koltuk altıma koyup sahalara geri döneceğim he, tüm diyet topiklerinin tozunu attıracağım.

Kizlar kusura bakmayın uzun zamandır yoktum. Winston bacım yeni gordum olanları. Ne denir bilemedim bacım. Allahım her şeyin hayırlısını bilir. Inşallah tez zamanda Allah aratmadan saglıklı bir evladın olur. Sen güçlü bacımsın.

Kızlar bende zayıflama konusunda takildim kaldim. Bir turlu olmuyor. Her diyet 3 gun suruyor. Ise basladim ve gercekten 2 cocukla is cok zorladi beni. Hergun eve gel biri kucagima atlar oteki butun gece anne oyun diye etrafimda dolanir. Is falan hic yapamiyorum zaten, ufaklik bu ara geceleri de hep uyanik dis cikariyor. 4 saatlik uykuyla ise giiyorum. Bilmiyorum.daha 10 15 sene boyle gider mi bu is

Allah kolaylık versin. Sen 48 kiloya o kadar yaklaşmış insansın tek çocukla şimdi iki çocukla neden olmasın ki?
Ama pes edip kendini salma bacım. Vücudun alışmasın. Benim kaynanamın hala doğum kilosu varmış, oğlu 36 yaşında.
Kabul edince kalıyor yani, yıllar da çabuk geçiyor.

Yorgunluğu ve koşturmayı da pozitif düşün. Ben de cuma işe başladım. Epey katlı bir üniversitede gün boyu koşturdum, öyle ki ne tuvalete gidebilmişim ne su içebilmişim. Ama ertesi gün 300 gram eksik çıktım. Tamam çok yorulup öldüm ama çok yorulmak aynı zamanda çok kalori yakmak demek diye kendimi pozitif olumluyorum. Uykusuzluk fena, ona bir şey diyemem. O uykusuzlukla gün boyu koşup, çalışmak zor olsa gerek, Allah yardımcın olsun. Eşin ya da hala aynı yerde oturuyorsan kayınvalidenler akşamları biraz baksa, sen de kendine zaman ayırsan olur mu?

Ben 76 kilo oldum hamilelik vs durumları sonunda. Sanırım troid problemim de çıktı şimdi tahlillerimi bekliyorum. Tekrar yarışmaya girdim Ölümden öte her şeyin çözümü var bacım, hiç strese sokma kendini.

Isin hayirli olsun bacim. Universitede tam olarak ne isi bu arada.
Ben de su yilllardir almaya calistigim spk belgesini aldim.kis sonuna dogru ingiluzceye bakmaya basliyim diyorum. Ama nasil yapicam bilmiyorum. Sahi bu konuda senin tavsiyen nedir. Dershane ne kadar faydali. Ya da diyorum evde bir sure kendim kelime ezberliyim ondan sinra bakayim ne yapicaksam.
Yarisma demisken sen hangi gruptasin. Bugun bende gruplara mesaj attim. Bende artik sıkı bir sekilde başlıyayım diyorum.

Akşamları çocuklar yatmadan uyumak bana olmuyor bu arada bacım. Vicdanım rahat etmiyor. Zaten bütün gün görmemişim kuzuları akşam bari birax vakit geçiriyim istiyorum.

Okutman olarak cuma başladım bacım.
Sen de belgenin hayrını gör inşallah.
Valla Sezen İngilizcenin seviyesine bağlı, neyin tam neyin eksik bilmek lazım. Hani 5 üzerinden 3 ya da 4sen ve zaten dilbilgisine hakimsen tamam evde kelime ezberle sonra git yabancılarla konuşma derslerine katıl ama eğer dilbilgisi sıkıntın var ve seviyen düşükse hiç kelime ezberleme.
Hani toplama çıkarma bilmeyenin matematikte formül ezberlemesi gibi, önce işin mantığı lazım.
İngilizce de böyle. Kelime ezberleme işi de zaten çok sıkıcı ve nankör, bence hiç bulaşma. Bu işi yardımsız yapamayacaksan bir yerle anlaş kelimeyi de onlar öğretsin sana, grameri de, konuşma akıcılığını da kuzum, nasılsa para vereceksen bırak her işi onlar yapsın.

Çok yorgunum yatıyorum ama sen yazarsan yarın detaylı seviyene göre yazarım (konuşman nasıl-dil bilgisi-okuduğunu anlama-yazım becerin-gramerin) (istersen bir kompozisyon yaz bakalım ne var ne yok )

6. gruba girdim. Bıcır bıcır bir grup. 10 gün oldu gireli. Whatsapp grubumuz var, 7/24 birbirimize her seyi yazıyoruz.
Inşallah bizim başkan görür mesajını, olmadı hayırlı olsun yeni grubun.
Yakar bacı da 14. grupta bu arada.

Ben kaçtım, görüşürüz.

14. takıma çağırmışlar seni.
Yakarla birlikte olacaksınız.
Ben zaten 14ü rakip takıp belledim , sürekli gidip rahatsız ediyorum :)

Bu sefer gerçekten kaçtım ve zıbardım.

Evet winstonum 14. Takimdayim. Demek rakip he.
Benim.ingilizceye başlangıç bile denmez bacım. It is a book ta kaldım yani. Bi de it is a sister. Bi de good mornin teacher. Aha bu kadar. Benim kompozisyonda 3 kelime yani. Durum.vahim yani. Sanirim kpmpozisyon yazmak için 3 sene faln dershaneye gitmem lazım. Gitmek dert degil de asıl mesele zaman iste bacım her hafta sonu sabahtan oglene evde olamıycam. Eee hafta ici zaten yokum. Bu bebeler ne olcak. O yuzden iste acaba biraz kelime ezberlesem faydası olue mu diye düşünüyorum, ya da su uyurken ingilizce ögreten setler var ya onlara azıcık inansam onlar en kolayı. Gerçi ben.az uyuyorum ya bana o bile fayda etmez.
Bu arada iş konusunda sevindim bacım. Kulaga çok.hoş geliyor. Bende 6. Takıma dün baktım.epey hararetli valla epey aktifsiniz.

It is a sister ı görme bacım. Ne düşünüyordum da yazdım bilemedim. Utandım.valla kendimden. Table yazacaktım.
Yahu ne zor bu telefonla yazmak ya yazımı gören ne işin var ingilizceyle önve bi türkçeyi ogren diyecek

Ay sen çok yaşa, it is a sister çok tatlı ya
Totoma yılan kaçmış bu saatte hala koşturuyorum, mesajınla rahatladım biraz.
Yarın benim ilk dersim olacak üniversitede, heyecandan tuvaletten çıkamıyorum. Tuvalette oturmaktan da işlerimi yetiştiremiyorum

Valla bacım ingilizcede 20 formül var, yani önemli 20 konu diye düşün. Bunları öğrenince yanına 100 elime eklersen havada karada sana ölüm olmaz. O yüzden hiç boşa table, sister diye kasma. Onları bir geçmiş zamanda bir pasif cümlede ne bileyim bir "eğer"li ifli cümlede kullanamadıktan sonra istersen 8 milyon kelime ezberle. Bir de ezber o kadar ingilizcede nankör ki, 20 gün önce bir kelime çok hoşuma gitti ezberledim, şimdi ne olduğunu bile hatırlamıyorum yani her dakika kullanmazsan yalan olur. Boşuna yorulup, didinmiş olursun. Hiç dışarısı için fırsatım yok gidemem bu işi evde ben yapmalıyım dersen, ben olsam bu 20 konuyu bölümlere ayırırdım.
Misal ilk konu am-is-are ile basit ccümleler korma olurdu. internetten en detaylı şekilde nedir, ne işe yarar bu am-is-are okurdum sonra bir yığın testler var çözerdim sonra 10 kelime öğrenir onları yeni öğrendiğim konu içinde kullanır pekiştirirdim. İkinci hafta mesela have got /has got gelirdi böyle böyle gidilebilir ama tabii ki zor ama imkansız değil bacım.

Eğer başlarsan, her hangi bir yerde takılırsan sor bacım her zaman yardım ederim. Yakın yerlerde otursak akşamları çaya kahveye buluşur o arada çalışırdık birlikte.

Evet grubumuz çok yoğun ve bu sadece buz dağının üstü. Bir de whatsapp var ki sorma. Keyifli, bol sohbetli, bıcır bıcır.

Beynim akıyor kulaklarımdan, hadi ben kaçtım.
Yakar'a selam.

Evet haklısın . ben senin dedigini yapayım bari her hefta bir sey ogrensem en azindan kursa baslayacagım zaman 1 kur ustten basladam o bile benim icin.kardir.

vayyy sezenn uuzn zman oldu yaaa ama meraklarda olmadım hiç çünkü sen 2 çocuk annaeis çalışan bi ananesin artık hatta ingilizce öğrenmeye kalkman bile beni şşaırtı ble çalışkna azimlii insan olmak isterdim hepp ama benim yaradılışımda tembellik var ya bide giitm tam benlik bi koca bulmuşum nası tembelll geçen diyorumki hayatım farkındamısın 4 aylık evliyiz hiç kavga etmedik yeni evlilerşn kalsik yere çorap attın kavgası vardırya hani dedim bak çok şanslın ben san hiç vıdı vıdı etmiyorum çünkü bend eyere çorabımı atıyorum :)haftasonu iki gün evde yaptığımız ful yatmak bir gün yatmaktan bıkacağım aklıma gelmezdi bıktım iyki bu beke olayına girmişiz nasipse doğduğunda mecburi bi aktifliğimiz olacak benim ingilizce kursuna gitmişliğim var hemde pendikte en çok tutulan tavsiye edilene giitm ve çok menun kaldım gerçekten hakını veriyorlar ama bana ingilizce kursunun tek katksı kocamı bulmam olduu :) şuan hiç birşey hatırlamıyorum paran boşa gitmesin desem yıkıcı bi çözümmü üretmiş olurum fikrim aktif olarak int günlük hayatında ingilizce konuşmaya devam etmediğin sürece bence emeklrin boşa olacak gerçi tam eminde değilim sen hırslı hatunsundur. buarad eşim işsiz okumakta kar etmiyormuş bu ülkede adam 5 yıl okumuş (hatat 11 yılda neyse)veteriner olmuş iş bulamıyoruz ya veteriner odasının sözlşmesi izni 3250 altına maaş almalrı yasak ama piyasa 1500 e çalışan veterinerlerle dolu hoş şuan ben hayatım iş bulda 1500 ebile razıyım modundayım am çevremiz yok iş yok tecrübesi yok helki uyanıklığıı hiç yok valal dua etmekten başka yapacak birşeyd ebulamıyorum

Selam gırgırına. Bebişin tekrar hayırlı olsun bacım. Cinsiyeti belli oldu mu ya. Allah ssağlıkla doğmayı nasip eder inşallah bacım.
İş konusunda haklısın bacım okumakla olmuyor bu işler. Ben de yıllarca okudun. Çıkan her sertifikayı alıcam diye yırtındım durdum sonra ne oldu bankada gişeden işe başladım. Başladığımda 800 tl maaş alıyordum. Şimdilerde biraz düzeldi ama bende daha salakları benim kaç katım maaş alıyor hala. Bir tanıdığım var kız lise mezunu yıllarca doğru dürüst çalışmadı bile yaşı 26 şidmi 3500 tl maaş alıyor. Hemde insan kaynakları müdürü oldu bir firmada. Kız bende fazla para kazanıyor. Gelde adalet ara şimdi. Diploman ne işe yarıyor. Benim gişe de çocuklar var çocuklar 4 yıllık kamu yönetimi mezunu maaş 1200 tl . İş bulamıyor şimdi işi değiştirmek istiyor.
Allah tez zamanda eşine hayırlı işler nasip etsin bacım. Gerçi bu arada benim koca da çalışmıyor. 1 yıl oldu tam. Ona da üzülüyorum çok canı sıkılıyor. Ama o iş aramıyor kendi işini yapmak istiyor kafasına göre iş bulamıyor, çoğu zaman riski göze alamıyor cesaretsiz davranıyor yani.

SELAM HANIMLAR WİNSTON HAMİLESİN OKUDUM YORUMLARINI ÇOK SEVİNDİM RABBİM SAĞLIKLA KAVUŞMANIZI NASİP ETSİN BEN 12 TEMMUZDA DOĞUM YAPTIM 4900 GRAM Bİ PRENSESİMİZ OLDU TABİKİSEERYAN GÖBEĞİM FENA SARKIK VE ÇATLAK DOLU YILBAŞINA KADAR DİET DERDİNE GİRMEYECEĞİM AMA AYNALARA KÜSÜM AÇIKCASI BU DOĞURAN ÜNLÜLER NASI ESKİ HALİNE DÖNÜYO BENİM VÜCUT BİLDİĞİN EVRİM GEÇİRDİ WİNSTON KESİNLİKLE KREM KULLAN %10 BİLE AZALTSA ÇATLAĞI KARDIR BENİM BEBEK KİLOLU OLDUĞUNDAN HERKES İKİZMİ DİYORDU ÇATLAĞIMI GÖREN HEMŞİRE DR LAR KAÇINCI DOĞUM DİYORDU SEZEN SEN NASILSIN SENİN HANIMLAR KOCAMAN OLMUŞ FESTEN GÖRDÜM BİRAZZ ARTIK 3. CÜSÜ NEZMAN SORIYIMM HERKES GİBİ :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…