Eski dostlar burada

Bizim bir akraba vardı, 30 yıl sigara içti, baca gibi gezerdi ama, ağzına bir sigara koyar, kulağında yenisini hazır ederdi. Neyse bu bir gün sigarayı bıraktı, anam sonra nazi subayı gibi başladı "sen içme, kanser olacan", "sen geberecen" , " sen de ölecen muhahaha" falan. İçene laf sokar, karışır. Ayy sanırsın doğdu doğalı duman avcısı manyak Ben de zayıflayınca sanki doğdu doğalı zayıfmışım havasında aynen bu manyağın yaptığını yaptım eşime "Ayy 103 kilosun", "ayyy çeyrek ton olacaksın", "ayy öleceksin " falan Adamın da canına tak etti bacım. Bir de kıskandı yahu. Ben kilo verdikçe, daha da kastım, yok kıyafetler, bakımlar, yeni saçlar vs vs, adam yanımda saçları dökmeye başladı, kalanı da beyazladı, koca bir göbek, hımbıl bir vücut, sapsarı dişler ile bağkurdan yeni emekli Kadir amca gibi oldu. Ama adamı takdir ettiğim şey şu oldu; ekimde 103 kiloydu, dukana başladı, benim onca saboteme rağmen 27: ) adam şubatta 83 kiloydu. Yani ikimizde 20 kilo verdik ama ben dünyadaki tüm diyetleri elleye belleye, 2 senede, adam tek diyetle 4 ayda falan ! Erkek metabolizması falan ama adam da kadın mızmızı yoktu bacılar. Ne regl oldu, ne kaynı pişt dedi, yağmur da yağsa o yulak kepeğini kemirdi, modu da düşük olsa o tavukları yedi, bence kadınlar duygusallığından falan kaybediyor, yoksa erkek de istese bahane bulup durabilir.

Kpss sevdam geçti bacım. Yurtdışına gittim, bazı projelerim var. Uzun hikaye. Daha çok yurtdışına temelli gitsem hayellerim var. Bakalım inşallah, hayırlısı. Allah nişanlına yardım etsin, inşallah istediği yere tek seferde atanır.

Kilo sabitleme olayı da şöyle oldu; dukanın 3. evresi der ki; haftada bir gün bir öğün vur patlasın çal oynasın, ödül ver kendine. Ama sonraki 6.5 gün dengele. Böylelikle asla kilo almazsın, kilonu sabit tutarsın. Gerçi biz karı koca hala 2. evredeyiz ama zıbıttığımda da öyle yapıyorum. Kendime 72 sınırı koydum. her gün tartılıyorum. 72.1'i gördüysem, o gün sırf yoğurt yiyorum, 15 km yürüyorum, ertesi gün yulaf kepeğini bile kesiyorum, 3-5 gün sporun dibine vuruyorum. Sonra 68-69u görünce "ohh" diyorum, "bir daha bu eziyete gerek yok, tut boğazını " diyorum. Ama bir on gün sonra hoop tulumba tatlısını kemiren Winston geri geliyor, sonra gene koş, atla, zıpla İşte şimdi 68 olan alt sınırımı 65e çekip, kendime 65-68 arası güvenli bölge yapmak istiyorum. Hem 3. evreye geçince ekmek ve meyve yeme hakkımız olacak, onlar da ilk etapta kilo aldırmasın diye biraz kilo payı vermek lazım.
Yani bacım iştahım maşallah aynı ama bilinçlendim. Baktım boğazı durduramıyorum, bari totoyu oynatayım dedim, tatlıdan kopamıyorum bari dengeleyeyim dedim. Falan filan işte, bilindik şişko hikayeleri bacım

@Gölge; Allah bağışlasın bebeğini. Gözün aydın bacım.
@Yeni arkadaş; hoşgelmiş.

Hepimize güzel bir gün olur inşallah, günaydınlar herkese şimdiden

günaydın kızlar
sabah 2 kupa maydanoz suyu ile güne başladım. her yerim şiş. dudaklarım parmaklarım alien parmağı gibi.iş yerinede su getirdim. iç babam iç.
gelelim sebebi ziyaretimize
gölge çiçeği bacım hoşgeldin. bebeğin hayırlı uğurlu olsun. allah hepimize sağlıkla evlatlarımızı büyütmeyi nasip etsin.
ebat234 sende hoşgeldin. ben ilkinde hedefe ulaşamayıp hala şişko kalan takım üyelerindenim. böyle tanı beni ki utanıp kendime geleyim.
azıcık çalışayım kızlar

winston siz şimdi bildiğin dukan yapıyorsunzu karıkoca baya harfi harfiyen yyormuusnuz yanii yulaf kepeğiydi tavuğuydu yunurtası yoğurduu eee artık dukancı biir olarak tavsiylerin neler bende çevremde çok farkını gözle gördüğüm vay dediğim bi yöntem fakat bana nedens eçok zormuş gibi geliyorya acep başlasammı dukana çok düşündüm kitabınıd aldım ama yemek yapmay bimediğim mjutfağı sevmediğim için kim hazırlıycak dukana uygun yemek dedim vazgeçtim hep peki merak ettiğim sınırsız bay doyana kadar yiyormusnuz

Valla bacım herkesin metabolizması, ona yarayanı, yaramayanı farklı, ne desem boş. Kitabıydı falan tamam önemli ama yaşadıkça deneyimle geliştiriyorsun. Öyle tariflere falan bakıp gözün korkmasın. Deneye deneye görüyorsun. Biz ilk bir ay akşam yemeğinde sadece ızgara tavuk yedik kuru kuru iki şiş tavuk yanına bir kase yoğurtla, "açıız" diye ağlardık sonrasında. Tavuk sınırsız olsa ne yazar, neticesinde yağsız, kuru bir şey.
Ama şimdi akşamları yoğurt çorbası yapıyorum; yarım kilo kıymayı tuzla, karabiberle yoğurup minik köftecikler yapıp sıcak suya atıp pişirip, bir kutu yoğurda bir yumurta kırıp karıştırıp sonra çorbaya döküyorum. üstüne de nane, pulbiber yakıp ohh mis. İstersek 2, istersek 5 kase içip, sonrasında zeytinyağla yarım soğan doğrayıp kavurduğum sosa, tavukları atıp onu baharatlarla, soslarla pişiriyorum, yumuş yumuş ohh mis. Yanına yoğurtlu semizotları, kerevizler, salatalar..O yulaf kepeğinden kısırımsı şeyler, tatlılar...Ve evet sınırsız. Yani ben de ilk okuduğumda önce pahalı demiştim, sonra hep tavuk dedim, sonra kim uğraşacak dedim ama inan uğraşılası bir şey değil. Ama bacım işin özü istikrar. Eğer istikrar sağlanırsa ağaç kabuğu yeme diyeti bile yapılsa oluyor ama ben o istikrarı sağlayamam, uzun soluklu yapamam dersen hem kesene zarar, hem böbrekleri proteinle boşa yormuş, hem de dukanda denen "en ufak kaçamak, balona iğne sokmak gibidir" kabusu var. Biz 2. seviyeyi bitiriyoruz. 3. seviyede her sabah 2 dilim ekmek ve 100 gram meyve ile 40 gram peynir girecek hayatımıza ve de haftada bir ödül öğünü. Bu sayede pek eziyeti kalmamış olacak dukanın.5-6 ay böyle gittikten sonra 4. aşama var. O da 6 gün ye ,iç, eğlen ama bir gün sırf protein ye kısmı. Yani uzun soluklu yaparım, aylarımı yıllarımı veririm, gözüm kara diyorsan ve de vücut da bir sıkıntı yoksa tavsiye ederim ama geçici düşünüyorsan hiç bulaşma derim.

Yok ya okurken içim bayıldıı çok iş uğraşlıyooo bide ben çabuk bıkan biriiym isveç yaptım 6 gün tavuk salata yemekten sıkıldım her akşamm 7 günü getiremedim 2 kere tekra ettim 1 ay arayla isveçi yine 7 güne gelmedim senki 6 aydan bahsediyosun anammm neysee bari bende aklımın yetiğince protein ağırlıklıı beslenmeyee yada karbonhidratla proteini ayırrak yemeğe çalışıyorum buarada ben yılbaşından beri ekmek yemiyorum geçn sene ağustosta nişlanlandım nişanımda 84 kg dum ve çok üzgündüm nası kg vermden nişanlnadım ben diye 46 beden elbise alarak beğenrek değil olan elbiseyi almanın verdiği mutsuzlukla çok üzgündüm ama nişan oldu bana biii rahatlama geldi düğüne 1 sene var zaten ben diete başlıycamm kesin kg vericem başlmadan yiyim son kez son hafta son gün derken ben 2 ayda oldummu 84 den 99 2 ay bile geçmemiştiki 15 kg aldımm bu sefer nişandaki ağldığım kilomu arar oldum sonra başldım dietee ama 10 gün geçmiyor pes ediyor ekmeğe dayanamayıp bozuyodum 3 ileri 2 geri derken dedim bende bu ekmek aşkı olduğu sürece ben bu dietleri hep bozucam çareyi yemin etmekte buldumn yılbaşından beri azıma ekmek sokmadım ama bazı haftasonlarıı simit yediğim oldu (ben ekmeğe yemin ettim simide değildiki )
:) neyse sonra verdim 13 kg 86 oldum ama bi sıkldım yavaş giitkçe sinirlendim ev kuruyoz eşya halı perde beyaz eşyaa mobilya derkenn koşturmaca bi gevşedim ben bahanede var nasılsaaa geri aldım hemen 2 kg yuu 88 oldum ama ekmk yemediğim için fazla almadan ucuz atlattım o 2 ayıı yani beni,m için büüyk başarıı
zaman daraldı artık benim için 9 ağustos düğün tarihim 3 ayım kaldıı 75 olsam yine bi nevi tatmin olucam şu gıdığım olmıycak en azındann yani lafın özüüü bu kadar yazdıktan sonraa şuan bu eski takımın toplanması varya benim için kurtarıcı olduu

Gırgırına Winston yakar hosbuldum iyi dilekleriniz için sağolun kızlar Rabbim herkese istediğini nasip etsin bize önce şu kilolardan tez zamanda kurtulmayı....
Gırgırına tebrik ederim nişanlanmissin düğüne inş istediğin kiloda olursun. .

Son düzenleme:
selam bacılar
yağmur altında inadına yürüdüm eve kadar. 100 de mekik çektim evde.
bıktım artık bu kilodan diyet muhabberinden. artık bahanemde kalmadı.
eli mahkum zayıflayacağım. geçen sene takımsan ayrıldım. ameliyet oldum. birara gene diyete başladım . ama okadar gına gelmişti ki .yeter artık ben böyle yaşayacağım artık dedim ve herşeyi bıraktım gönlümce yedim.ilk önce mutluydum ama aynaya baktıkça koca bir göbek ve iri cicikler beni iğrendirmeye başladı. gene gezinirken allahtan takım geri toparlandı da motivasyonum artttı. anladım ki ben böyle mutlu değilim.yapacak tek şey her zaman kontrollü olmak.

işin hem çok kolay hemde çok zor.ddüğünü düşün gelinliğini düşün .düğün fotolarına hem çocukların hemde torunların bakacak. ya bizim annne/babaanne de gelin değil kırkpınar ağasıymış diyecekler yada bakarmısın gelin değil kuğu sanki dediklerini düşün.acayip motive olacaksın.
işin zor çünkü düğün dernek işi stresli iş. malum ben ve sen gibiler yemek için bahane arayıp duran tipleriz. bu süreçte kendini iyi kontrol etmelisin.
hadi kardeş bu fırsat bulunmaz bir daha

yakarcım aynen dediğin gibi biz iştahlı insanlarız ve devamlı kontrollü yeme mecburuiyetindeyiz
ama şükrediyorum hastalıktan ilaçtan kortizonlardan almadım yedimde aldım yani kaderim değil aptallığımdan ve bu kilo herzman engelleyici oldu benii yaşam standardımı düşürdüü 31 oldum hala aynı dertteyim okul gençlik flört derken hal bu konu ızııdrapmı benim için evet demmeki ben 60 ım ageldiğimdee kilo ban deret olacakkk bu sefer doktor şekrin var klostrlün var kilon varr ver dicek ya Allah günah yazmasın kilolu tabut bile problem olur yaaa nası sığcam

ay geçen gün okudum amerikada kadın okadar kiloluymuş ki kadın yakılmak istemiş. cesedi yakarken ceset patlamış.
yani demem oki ölüncede kurtulamıyorsun bu yağlardan.
gel biz sağ salimken yaşımız geçmeden bu işi bitirekde tek derdimiz korumak olsun.

yakar tüylerimi ürpettin ya ben gene sıpmmak dedim patlamak nedemk ya
ya bende şu çevremdekiii yorumlardan bıktımm diet yapma zayıfla diyet yaprım zayıflarım nasılsa geri alıcaksın bünyen böle senin nasılsa evlenceksinya bak 2 katı olcaksın hamile kalcaksınya üsütne 30 daha alırsın ayyyyyyyyy artık bende nası dolduysam hüseyine diyorumki hayatım nikahta san kendimi teslim edicem nasipse misal 75 kg tamadır geririne karışmam artıkk herkes böle böle diyoo bu evlilikte ne varsa kontrol senşin elinde dedim artık yemekmi yaptırmazsın ekmek aburcuburmu aldırmazsın velhasışl san bırakıyorum kontrolü bana kilo aldırmıcaksın dedim alırsamda senin suçun :)
nişanlımda vıt vıtt başlamıştı artık ben 99 u görüncee oda 110 kilo ama boyluu ço kg dyurmuyorr inşallah winston gibi oluruz karıkoca diette
burda tanıdı bi firmnaın sekreteri 85 den 60 adüşmüş benim patron geldii varya primanın sekreterini gör incecik olmuş kzı tanıyamdım ben tabi hemen kıksançlıktan o evlenmişlti hamileydi çocuk doğmuştur size öle gelmiştir ertesi gün o firmayı ardım kıza direk sen nası zayıfladınyaa diyerekten giridm konuyaa dedi düğünümde 85 kg gelin oldum doğum falan da yaptım kocam çok destek dedi beraber hep meyve sebze iyiye yie 60 oldum eş önemli dediii ayy deidm umutlandım iiy iy hüseyin bana kilo aldırmazz hoş adamla 3,5 sendir beraberiz benim yanımda iştahı kesilir yemezz ama çevresi arakadaşlrı anne bab herkes bu varya buu çok yiyooo bişey bırakmıyoo hele kv deerki sabah yemeğim var diye güvenip dışarı çıkarım bi bakrım koca tencere boşş gecden yiyo kalanıda sabah yiyooo :) dedim hayatımm hayırdır sen benim yanımdamı iştahın kesiliyorrr (sanırım bana örnek olmaya çalışıyor ) bend esaf saf sen yemiyosun hareketsil<zikten kilo alıyosun derdimm ahah safım saff

Son düzenleme:

eş gerçekten çok önemli ben 77 kilo olmuştum eşimde 105 .eşimin müdürü maşallah pehlivan gibisin diyince pek ağırına gitmişti . biz beraber diyete başladık eşim 82 kiloya bende 61 e kadar düşmüştüm.ama bendeki kör boğazla ben geri aldım ama o hala koruyor.
şu gelinliği ince olarak bir giyde gerisini eşinle halledersin.

yakar vallahii üzülüyorumda kendime niyemi kendimi zayıf hayal bile edemiorumyaa yani okadar uzak geliyor bana en son nezman ince belli zayıftım hatırlamıyuorum kendimi bildim bileli etli butluytum tabiri caizse aktif spor yaptığım dönmelede bile +65 ağır siklet sayılırdı kickboks ta yani ben günde 3 antremnalı zmanlarımda bile 68 kg ydum yaş 15-23 yaş arsı sonrası sporu bırakmamla hopppp her sene 10 ar 10 ar 99 a kadar geldim haplarka dietlerle çok verdiğim yazlar oldu oda 68di 68in aşağısını yine hiç görmedim gerçekten ülzüyorum kafamda bilinç altımda zayıf bi resim hayal,i bile yok kendimi gördüğüm

yakar senin çocukların vardı diymi yani evde mecbur kalorili yemeklr yapıyorsun diymi tatlısı tuzlusu pastası keki

Son düzenleme:

evet bende 1 kız 1 oğlan var. hepside boğazlı maşallah.
beni yoldan çıkaran hep onlar.kek kurabiye börek pizzza her haftasonu pişer maalesef. hele bir koca var ki uykudan uyanıp tatlı diye evde dolanır birşey bulazsa hiç üşenmeden çarşıya pazara gidip tatlı alır o derece yani. bende bunların arasında diyet diye cikliyip duruyorum ama çoğu zamanda yiyorum

ay yakarr işte bu yaa varyaa çok kötü bi durumya lezizi gözüken ytemekle uğraşıyon iradenle uğraşıyon bide eksta eşine çocuklara hazırlıyıp ikram ediyon sen varya harikasın arakadaşım hala obez olmadığın için eşin o yemeğe hala 80 kilo hemeii gıcık oluyorum iştee yiyerek nası kilo koruyo bu adamlar yaa

ya hiç sorma ben 1 hafta yiyeyim kafadan 2 kilo yapışıyor totoma. adam akşam yemeği yiyor çayın yanına çerez yanına meyve yatmaya az bir zaman kala ekmek arası peynir yiyor buda kapak olsun diyor. kafayı yemek elde değil.

Ayy işte bu gbi durumlarda iyki nişanşlımda şişko diye seviniyorumm :)
ben anneme neler ediyom ne laflar ne sitmler annemde der sen yemi yon diye bizdemi yemiyceezz tut boğazını sen yeme der
bide annem böle kıl tipler vardırya herkese laf bulan nası kilolu nası şişko şuna bak ne hald enası yüüryo (kendisi zayıftaa hatunun ) bend ehep derim senin yüüznnden ben bmöleyim hep milleti kınamışsın ben şiştim allah başına verdii beimkiside teselli işte kendim hariç herşeyi suçluyom kilom konusunda :)

NEYSE BENİM MESAİ BİİT SALONA ORDANDA EVE GÖRÜŞÜRÜZ YAKARCIM 2 ÇCUK ANNESİ Bİ HATUN OLARAKK KENDİNİ BIRAKMIŞ SALMIŞ DEĞİLDE HALA MÜCEDALEN HIRSIN İÇİN SENİ TEBRİK EDERİM BEN BEKAR BÖYLEYSEM 2 ÇOCUKLU NASI OLURUM BİLEMİYORUIM

Son düzenleme:

dün gece uyandım saat 2,5 elimi açtım dua ediyorum. allahım bu boğazıma hakim olma gücü ver diye. millet sağlık ister para ister ben kör boğaza tıpa istiyorum.

bende birazdan kaçacağım. kız baksana adriaya lima kaç tane doğurdu hatun taş gibi . benim yol çok uzun çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…