Eski dostlar burada

Sakın GIRGIRINA bence bu işlere girme.onlar bildiğin obez artık.her yöntemi deneyip son çare buna kalkışıyorlar.ömrünün sonuna kadar dikkat edeceksin.yanlarında tüp modelinin diye bir kimlik falan taşıyorlar.ne bileyim işte iyi bakmıyorum.sen ben gibiler irade problemi yaşıyoruz.profesyonel yardımla diyetisyen le de yemek yemeği öğrenip gayet iyi olabiliriz.direniyorum şimdi diyetisyene gitmemeye ben başaracım diyorum.ınstagramda bir kız var hiç yardım almadan kendi kendine 36 kilo vermiş şimdi de hala koruyor.onları görünce bende yaparım diyorum

Katılıyorum . Babam epey kilolu yani 140 falan, boyu 1.95. Yıllardır kilolu, o araştırmış, ona bile sana yapılmaz sen şişman değilsin denmiş, daha çok morbid obezler için geçerli.
Hem kafanda bu lütfen çözüm olarak kalmasın. Beynin ne düşünüyor? Ye gitsin ne olacak en kötü ameliyat olur zayıflarsın. Yedikçe yiyorsun sonra.

Ben defalarca yazmışımdır, ajda pekkan bir programdaydı, spiker sordu hangi yemeği az yersiniz gibi bir şey, kadının gözleri doldu resmen, " makarna" dedi, 6 yıldır ağzıma sürmüyorum ve çok özledim.
Sağlık bu, bilinç ve irade bu işte.
Biz hala yiyip yiyip yok avuç içi kadardı, yok iki lokma yok ucundan yok kıçından.
Yeme arkadaş yeme.
Yiyecekken git bir aynaya bak, ona daha avuç içi kadar da olsa ekleme yapmaya gerek var mı zaten bıngıldarken yağların?
Ama işte bu bilince gelmemiz lazım
Ama tek başımıza ama diyetisyenle ya da başka bir yolla. İşi kafada bitirmek lazım yoksa hep aynı döngü devam ediyor

Gırgırına bacım, motivasyonunu kendi içinde bulmalısın, eşin için , kızın için ya da kendin için ya da gıcık eltin için atıyorum ve gaza gelmeli hiç bırakmamalısın. Motive olamadığını düşünüyorum. Geçen mesela birini davet etmiştin, grup kalabalık olsun bana fark etmez ama şu var; ben zamanında 20 kilo verdim senle de buluştuk, sezen zaten buluşmada ortaokuldan kaçmış sıska öğrenci gibi karşımıza çıktı, sonra benim facete 2-3 zayıf fotom, senin sürekli zatıflayanları incelemen internetten öncesi sonrasına bakman, burada 95 kiloyken ben ve sen bana yakınken benim 91 olmam, sezenin o koşturmada 2 çocukla habire yemek yapıp işe taşıyıp zayıflaması... Yani diyeceğim bunlar seni motive etmiyorsa, motivasyonu içinde ara. Yeni bir şişman gelse buraya, o da rejim spor yapıp zayıflayıp gidecek ve belki sen aynı yerde gene duracaksın.

Bunları uyanışa geçmen için yazıyorum lütfen yanlış anlama.
Benim motivasyonum neydi 90 kiloda hatırla. Havaalanında adam hamile misiniz demişti, tam rezillik.
Mutlaka senin de içini acıtan bir iişman şakası, uyarısı, lafı vardır.

İyi kötü bir motivasyon kaynağı bul ve belki kaynana gibi çok söylüyorum ama bir yöntemin yolun olsun, inan masraflı ya da Zor değil.
Böyle metotsuz, çizgisiz, hedefsiz zor oluyor görüyorsun, bir süre sonra sıkılıp bırakacak, daha çok yiyip salacaksın.

Gaza gelelim motive olalım kiloları löp löp atalım istiyorum.

Ne güzel anlatmışsın.hepsini üstüme alındım.ve kendime gelmeliyim.dün akşam yemedim.bak ölmedim diyorum. Sabaha tartıda 65 i gördüm ne mutlu oldum.bi hırslandım ki sormayın.motivasyon içinde gerçekten kafamda bir yere yazdım.

Hepimiz için geçerli, en çok da kendime yazdım aslında.
Geçen eşimin aldığı baklavaları yazmıştım ya, canım çok çekmişti.
Yesem de bu sabaha uyanacaktım yemesem de, tek fark belki yarım kilo eksik olmak ki bunun için değerdi bakıp sırtımı dönüp yememek.

Ağır, yağlı ya da yemememiz gereken şeylerde bunu düşünelim. Bunu yememiz şart değil, yemesek de yarına çıkabiliriz hem de daha hafif çıkarız diyelim.

Masal ben alinmam sikinti yok niyetin iyi yaziyorsun dedigin dogru hep haklisin demeyede biktim artik da kg duraksayinca of diyorum

Kizim uyudu evimi temizlesem yemekmi yapsam camasirmi katlasam bendemi uyusam diye bi 5 dk daha dusunursem kizim uyanicak kesin elmami yedim

Kizim uyudu evimi temizlesem yemekmi yapsam camasirmi katlasam bendemi uyusam diye bi 5 dk daha dusunursem kizim uyanicak kesin elmami yedim
En zor zamanlar. Bin parçaya bölünmek.sana tavsiyem uyumak istiyorsan uyu
İş güç bir şekilde yapılıyor.kendini yıpratma sakın.hepsi gelip geçiyor.uzun süreli yorgunluk hasta eder valla.

Menü
Sabah
Yumurta peynir çeyrek simit
Öğle
Yarım simit peynir
Akşam
4 çilek yarım elma
Dükkan kapanır artık

Masal bulusalimda bana bir el ver bu nasi bi bilincdirya masallah cok pis kiskaniyorum.iradeni srnin.burcun.neydi ya

Tartildim sabah tartim kiprasmaya baslamis bi mutlu oldum neyi hatirladim bu sabah ben 3 aylik hamileydim bende gizli srker cikti ve dietisyene gittim dietle sekeri dusurduk ve ilk defa bukadar dikkatli yedigimi biliyorum 5 zeytin mi var 1 fazla zeytin yemedim hic kendimede sasiriyordum ama iste isin sonunda sekerim dusmeseydi hergun igne vurulacaktim bebegim icin demem oki istah diyip duruyoruzda ben bu isin piskolojik oldugunu dusunuyorum dietisyene gidene kadar piskologa gitmeliyiz obezler

Masal bulusalimda bana bir el ver bu nasi bi bilincdirya masallah cok pis kiskaniyorum.iradeni srnin.burcun.neydi ya
Burcum yay
Senin de yükselenin yay
Benim kız da akrep burç yükseleni yay, senin gibi.

Bacım beni biliyorsun, inat ettim mi dünya alem önümde yese dönüp bakmam, bende iştah genelde yok, benim daha çok sıkıntım hareketsizlik, kiloları genelde aldığımda ondan alıyorum yoksa senelerdir ekmek yemem, şeker kullanmam tuz yemem, fast food vs olarak bir iki şeyi arada yerim, tatlı bir iki şeyi sever arada yerim.yani kilo verince koruması sıkıntı olmuyor öyle iştah sorunum yok. Diyet yapması kolay oluyor. Bir de ben şişmanlığı sevmiyorum ve çevrem beni şişman bilmiyor bacım. Ben 3 kez şişman oldum, bir össye hazırlanırken ki onu da yaklaşık 2 ayda 20 kilo verip evlenene kadar on sene geri almadım, 2. Kez evlenirken stres sıkıntıdan aldım, gene 20 kilo verdim sizlerle tanıştım, 3. Sefer de bu hamilelik işte. O yüzden şişman kalmak, böyle olmak istemiyorum,kimse çocuk doğurdu saldı desin istemiyorum.
Bak bi akrabam 9-10 aylık bebeğiyle bayramda teyzeme gelmişti. Sofrada bir yedi bir yedi ekmeği sömüre sömüre. Annesi de yanında oturuyordu. Birliktr yediler yarın yokmuşçasına.
Annemi boş bi odaya çektim dedim ki (o zaman hamile değildim) yarın bir gün hamile kalır doğum yapar şişerim, lütfen benden böyle vazgeçme, hep yanımda ol, vücudumu ve formumu tekrar düzeltmem için beni uyar, elimden tut.şimdi o akrabanın çocuğu 2,5 yaşında ve o kişi hala doğum kilosunda yani çoook şişman.
Ben öyle olamam bacım, ben kilolu kalamam çünkü aynadaki halimi sevmiyorum, kendimi beğenmiyorum, her yerim ağrıyor, her yanım bıngıldıyor, yarın öbür gün çocuk koşsa peşinden koşamam bu yağlarla. Vs vs... Ya bunlar hep bildiğimiz yaşadığımız şeyler, bazımız kabullenip oturuyor işte, ee doğum yaptım olacak o kadar, yok yaşım geçti yok vaktim yok bilmemne ama ben bu bahaneleri sevmiyorum, ben şişmanlığı sevmiyorum bu yüzden bir gün bir gündür ne kadar erken zayıflarsam o kadar iyi. Neden kaçamak yapıp bi hafta, bir ay ya da bir sene daha şişman olalım ki?

Pazar günü
Sabah; aynı dukan kahvaltısı
Öğlen; ton balıklı salata
2 saat dışarda yürüyüş

zencefili ve diğerlerini aldım geceden suyumu yapacağım sabaha hazır olacak.
İyi pazarlar

Ahh massal uzun yazilarini ozlemisim bi ara gunlugunu acio okuyordum drmekki bende bilinc altimda sismanligi kabullenmisim :) him yay demekki kizinda yemeyi sevecek insallah iradesi anasina ceksin insallah kizinin burcu guzel benim kiz ikizler yukselen aslan ikiside en begenmedigim insan kisiligi

Sabah
Çeyrek simit 1 tabak acısı bol menemen
Öğle
Tavuk ızgara salata biraz da pide
Akşam
10 yer fıstığı 10 kabak çekirdeği
Su spor yok

Arkadaşlar Eylül'de dogum Yaptım 85 kılom suan 25 kılo aldım toplam boyum 1,67yasım27lutfen dıyet lıstelerınızı paylaşırsanız depresyondayımm

günaydın hanımlar tam motiveyim tartıda şükür 98 i gördüm 98,900 :) olarak ama
şükür pazartesi şuan işyerinde dinleniyorum şükür kızımla şu 3 günü çok yogun geçirdim dün akşamda saat durmuş 22,30 ah diyorum 24 olsada zeynep hanım uyusa saatler ileride alındı ya neyse biz daha erken uyumaz vah vah derken meğer saat durmuş biz 22,30 sanarken saat 00,30 ben bi sevinç ... sonra düşündümde neye seviniyorum zaman okadar çabuk geçiyorki çocuktan sonra özellikle günler haftalar hızla akıyor bi yandan seviniyorum kzım büyüyor diye ama bende yaşlanıyorum beee 33 olmuşum hayatımdaki tek yaşamam için yaptığım anlamlı şey çocuk yetiştirmek yoksa monoton birbirinin kopyası günler yaşıyorum düğünümden beri nerdeyse bunada şükür bardağa dolu tarafından bakalım biz yine hastanedeki insanların hepsinin şu bizim şikayet ettiğimiz şu sıradan günleri yaşamak için ne dua ettiklerini hayal ediyorumda şimdi (babam hastanede kalmıştı bacağına platin takılcaktıı 1 ay hastanelerdeydik bende ozaman bu duayı etmiştim 15 yaşımda )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…