Eski dostlar burada

Valla gırgırına bacım ben yapı gereği çok rahat, gamsız biriyim tanıyorsun ama kızım doğdu doğalı gözümün yaşı kurumadı, yok ateşi çıktı yok kilosu mu az yok boyu mu uzamadı yok gazı yok tuz resmen yaşlandım.

Ben şu an kıza bir gündüz bir gece yani 12 saatte bir 90cc mama veriyorum o da öylesine. Geri kalanı anne sütü ve elma suyu, 1-2 kez muhallebi verdim bıraktım.
Ve maşallah kızım 4 aylıkken 6 aylık kız bebek boy ve kilosunda çıktı yani gelişimi iyi.

Zencefil şöyle oldu ben hayatta yememiştim, detoks için yazıyordu aldım hatta hazırlarken kestim eşime biraz kendime biraz ayırdım, ağzıma atınca allaaah diye bağırdık, bu ne dedik. Neyse suya attım ve sabah o suyu içtim ama acı değildi su. Tabii bu kadr güçlü bir baharat olduğunu bilmiyordum bilsem kullanmazdım.

Ama diğer şeylerde çok pimpiriklenmiyorum bacım. Lahana fasülye brokoli karnabahar gibi gaz yapıcıları asla yemiyorum, asitli içecek içmiyorum, kahve yeşil çay gibi kafeinli şeyleri günde 1den fazla içmiyorum, tavuk asla yemiyorum ve kızıma da yedirmeyeceğim, çikolata cips abır cuburmasla yemiyorum, mısır gibi gdolu şeyler yemiyorum, çay içmiyorum. Elmasını organik alıyorum, bitki çayı (kayısı mısır püskülü vs vs)asla içmiyorum,çorabına kadar defalarca ütülüyorum," vs vs bunlar dikkat ettiklerim.

Ama zaten sabah süt yumurta peynir yiyorum ki kıza faydalı bol protein diye düşünüyorum.
Öğlen de ya salata ya başka sebze ya et ve yanında mutlaka yoğurtla öğün bitiyor. Bınlara da baharat istesem de atamam güzel olmaz. Bunların da süt yaptığını ve kaliteli beslendiğimi düşünüyorum(günlük d vitamini arada c vitamini, bira mayası tableti, b vitamini alıyorum) ve de süt yapan rezene, humana içiyorum su ile.

Bir de şunu düşünüyorum; kafa rahat olacak. Ben ilk bir ay acaba sütüm yeter mi, ya yetmezse diye günlerce düşünüp ağladım. Sonuç? Kızım 3.900 a yakın dığdu, bir ay doldu kontrole gittik çocuk 3.800. Kilo almayı bırak, dünyaya gelişinin de altında. Hastaneye yatıracaklardı. Şimdi maşallah 6 aylık bebek gibi. Ve sütüm de şarıl şarıl akıyor. Çünkü kafam rahat en kötü mama veririm diyorum, en kötü zaten ek gıdaya geçecek diyorum vs vs...kafa rahat klunca da süt bollaşıyor. Bence dereotu bilmemne değil süt yapan ana faktör huzur. Huzur olunca kafa rahat olunca süt de oluyor. Ve evet annr sütü çok önemli ama ben ilk sütü bile emmemişim annemden.
Bak 1.80 boyundayım at gibiyim, grip olduğumu hatırlamam, zorda kalınca mama o kadar da zehir değil.

Amma yazmışım ha.
Ben böyle düşünüyorum.
Sen deneyimlisin tabii, uyar beni alınmam kırılmam.
Zencefili hiç öyle düşünmemiştim, söylesen hemen bırakırdım jiç akşıma gelmedi.

Bak 1.80 boyundayım at gibiyim, grip olduğumu hatırlamam, zorda kalınca mama o kadar da zehir değil.

:) şimdi sen bunu yazınca ben sus oldum tabi :) ya biliyorsun bu dönemlerde herkes akıl veriyor sende bilinçli araştırmacı birisn ben zencefili gördüğümde bişey demek istemedim hani ota bota uyarmakta anlamsız geldi bu arada evet kznın resmini gördüm 6 takım aatmıştın maşallahı var dediğin gibi
bak şimdi herşeyi hala ütülüyor olmana sokoldum ben 6 aylıktı bıraktıydım pes edip kusan bi bebekti 5 dk fazla emzirmezdim çok kuusyodu makine aç ütüle anam ağladı
aklında olsun cicibe faln muhallebi vermemeye çlış bizm gibi obez olmasınlarr
bakıyorum bazı anneler kg takıntı yapmış kilo aldırıcı ne yedirebilirim diyolar
pekmez kan yapıcı değilmiş şekr dedi dr
ama bakıyorum kadın diyorki hiç kan ilacı vermedim hersabah pekmez verdim 1 kaşık kan değerleri çok iyi çıktı
dr lardamı bilmiyor kim ney dogru düşnmüyor değilim hani

evet anladımki sende pimpiriksin

Sağlıklı değil ama kurutma makinamız var, her sabah kılık kıyafet oyuncakları battaniyeleri kısa programla yıkar, sonra kurutur oyuncakları bile buharlı ütüyle ütüler güne öyle başlarım çünkü ağzına sokuyor hepsini. Elbet mikrop kapacak ama ne kadar geç o kadar iyi, o konuda çok pimpirikliyim, kız için kurutma makinası ve özel buharlı kazanlı ütü aldım, külotlu çorabının üstüne giydirdiğim patiğe kadar ütülerim bu konuda rahatsızım çünkü.

Ben baharatta bilgisizim bacım, kekikle naneyi bile zor ayırt ederim. Dedim ya zencefili hayatta ne yemişim ne ellemişim, bilsem koymazdım.

Bence de kilolu olmasınlar ama biraz iri olsun istiyorum, ilerde diş çıkaracak hasta olacak vs vs, biraz o yemeyip içmediği dönemlerde fazlası olsun istiyorum yoksa süzülüp zayıflıyorlar.
Şu an sadece anne sütü, 2 kez mama ve elma suyu içiyor. Her şeyimi evde ben pişirip vericem hazır kullanmayacağım. Bisküvi falan asla vermem.

Sen gene beni uyar gözüne çarpan oldukça, alınmam asla.

inanamıyorum sen bunları yapmaya nası vakit buluyorsun sen şimdi evide hergün siliyom süpüryom dede şok geçiriyim ben hiç vakit bulamıyodum kızdan heleki seninki hep kucağımda diyosun akşamda senle uyuyoo senin ilerleyen bölümlerini merak ediyorum vallahi :)
burda bi kk bi sayfada okumuştum kadının biri yazmıştı annem dr ev işine gidiyor çok rahatlar çocuğun direncinin kuvetli olması bağışıklığı için çocuk alışmalı mikrop olmalıymış diyormuş
bide bazı anneler var çocugun ateşi çıkmadan hatta hemşirelerde isterseniz ateş düşürücü içirin gelin aşı vuruca pazartesi ateşi çıkmasın rahat geçirisn diyorlar buda bence tabi bence yanlış daha 1 kere ateşi düşürücü vermedim ama çok tereddütte kaldım banada hemşire ver gelmeden demişti çok şükür hiç ateş yapmadı buda misal ateş vücudun savnma mekanizmasını güçlendiirmiş ama bu tehlikeli konu bazı çocuk 38,, havale geçiriken bazı çocuk 41 de havale geçirmez atlatırmış o yüzden kendi biliceğin iş tabiki
ama biz eşimle ilaca çok karşıyız ilk nezle oldu vermedik de vermedik cocuk bronş olmuş allahtan antibiyotıge gerek kalmadan etkili şurupla atlattık demek istediğim bazen basit ilacı vermiiym ne gerek var derken az kalsın antibiyotiklik oluyorduk
Simdi sezenle yakar bize gulecekler 2 cocukta goruruz sizi diye

Sabah kız mıkır mıkır dönmeye başlayınca kalkıyorum otun parkındaki pikesini ince yastığını battaniye örtülerini dünkü kıyafetlerini ve tüm oyuncakları makinaya atıp yatağa geliyorum, 29 dakika sürüyor zaten, o arada kızla keyif yapıyorum altını açıp emzirip gaz çıkar derken makina bitiyor, kurutucuya atıp kıxla salona geçiyoruz , onu oyun halısına koyup kova ve fırçamı alıp salondan başlayıp evi siliyorum(süpürgeyi eşim haftasonları açıyor) , mutfağa koşup omleti yapıp, yüzümü yıkıyor o arada banyoya çamaşır suyu döküp ovalayıp lavaboyu bir yıkayıp mutfağa koşup kahvaltı edip kızı kucaklıyorum ve o kucaklayış akşam 7buçuğa kadar sürüyor, sonra eşim gelip 1 saat oyalıyor o arada da ona yemek yap, mutfağı topla, eşime gömlek ütüle vs bitiyor ve yatak odasıba geçiyorum. Ha sabahki ev silme kahvaltı kısmı maksimum 10 dakika çünkü kız hiç yatmayı sevmiyor. Biblom falan yok tozları da koltuk kenarı tv üstü alıyorum arada, bitti gitti.

İlaç konusunda da ilk başta aşıdan sonra ben de vermedim 39a kadar çıktı hastanelere zor koştuk bebek havale geçirecekti, o yüzden rahatım artık ilaçsa ilaç mamaysa mama. Allaha emanetler. Mamayla büyüyen de ilaç kullanan insan da ayakta kalıyor.
Şimdi aşıdan sonra ateş 37.5geçince veriyorum calpolü mis gibi yatıyor, o huzurlu ben huzurlu.
Ben rahat bir anneyim, kızım da rahat huzurlu mutlu büyüsün istiyorum. Tamam okumak araştırmak güzel ama biz anam babam usulünde büyümüşüz maşallah top gibiyiz. Şimdi herkes uzman herkes her şeyi biliyor, ee o zaman doktorlar niye 10 sene okuyor?
Güvendiğim doktorum bi de ebem var dediklerini yapıyorum, öyle ya da böyle büyüyecek inşallah kızım, kafam rahat özetle.

Masal ole bi yazmissinki cok basitmis gibi cok dinamik buldum seni anladimki benimm.kiz butun enerjimi aliyor haftada 1 temizlik yApiyom 2 saatlik isi 4 saatte kizimla beraber cunku
Ince temizlik yapamiyom kapi cam dolap silme unuttum gitti bide bu halde 2 ciye plan yapiyom oda buyur gider diye bu arada annem hafta ici ful bende kaliyo bazen yemegimi yapiyo

Ne kadar şanslısın, annem bana çarşambaları 2 saatliğine geliyor, sonra işe gidiyor. Kv diğer toruna bakıyor, susadım desem su veren yok, bazen öok yorulup bunalıyorum.
Ben ince temizliği geçtim nasılsa taşınıyoruz diye, haftasonu yeni bir iki site bakacağız, inşallah içimize siner.

Gün sonu

Sabah; 2 haşlanmış yumurta, 2 etimek, peynir, 1 bardak süt( yulaf kepeğim bitmişti)
Öğlen; 2 salatalık bol yoğurtla koyu cacık
( kızın kakasını bekliyordum canım sıkkın iştahım yoktu zorla yedim biliyorum çok saçma oldu)

Rezene, humana, sade türk kahvesi ve 2lt su içtim.
Spor yok.

İyi geceler.

Selam canlar. Geçen hafta kuyruk sokumynda şiddetli ağrı sebebiyle hastaneye gittim.

Dün kıl dönmsinden ameliyat oldum. Şimdi evde yatıyorym. Giremedim buraya.

Kızım 21 aylık bu halde birde ona bakıyorum. :-(

Yedigine ictigine giydigine dikkat et, oyuncaklara dikkat et kaliteli olsun ucuz plastik olmasin vs ama temizlige asiri dikkat etme cocugun alerjik olur. Surekli oyuncak yikama hastaneden cikamazsin. Mikroplarla tanissin sonra tanisinca yabanci madde diye alerjik davranmasin.
Hani gorunce yazmadan eddmedim. Her cocuk icin en iyisini anne bilir. De tutamadim yazdim

Hele o camasir suyu cook kotu bisi. Hijyen adi altinda kanserojen sana gecer soluma sutten de bebege

Selam canlar. Geçen hafta kuyruk sokumynda şiddetli ağrı sebebiyle hastaneye gittim.

Dün kıl dönmsinden ameliyat oldum. Şimdi evde yatıyorym. Giremedim buraya.

Kızım 21 aylık bu halde birde ona bakıyorum. :-(
Gecmis olsun. Annelige rapor izin yok cabuk iyilesirsin ins

Geldim hemen gordugum msjlara laf yetistirdim. Hani ustume vazife olnayani duymayiverin.
Sabah 6-7 gibi kalkiyorum
9 da kahvalti fasli bitiyor oncesinde oyun vs
Hava soguk degilse parka git gel.
12 de okulda dersim basliyor. Okula git gel
Aksam yemegi derken su an kizimi uyutuyorum memede.
Yemek yapanim yok spora vakit yok. Sanirim kansizim aksamlari cocuklarla uyuyup kaliyorum.
Hep bahane aslinda isteyen veriyor kilosunu

S_A , geçmiş olaun allah yardımcın olsun.
mattika , mikrop konusunda rahatım ama ne bileyim makine boş dönmesin hesabı atıyordum, daha nadir atayım tamam. Çamaşır suyunu da döküp bi fırça atıp sifonu çekiyordum ama haklısın kokusu yeter, arap sabununa komple geçebilirim ona sağlıklı diyorlardı.
Haklısın, kilo vermeye çalışan illaki veriyor bahaneler sadece zaman kaybettiriyor.
İnşallah hepimiz sağlıklı ve fit oluruz.

Bugunku menum
Sabah sutlu nescafe
Ogle corba cacik 2 kofte
Aksam etiform sutlu nescafe

günaydın arkadaşlar
bir haftalık buhran ve depresyon modundan çıktım sayılır. her sabah yeni başlangıç dedim.
bugünkü menümü hazırlıdım öğlen yemeğimi yanıma aldım. yarını kafamda planladım. ( masal iyi ki varsın)
ben anladım ki ben aç kalmaktan resmen korkuyorum.canım sıkılıyor mutsuz oluyorum. kendimi sıkmadan haftada yarım kilo dahi olsa vereyim diye hadef belirledim. artık herkes zayiflar gider ben daha burda kar görmüş panda videosunda ki gibi debelenir giderim. şu şişmanlığı kabullenmekten iyidir.

Kar görmüş panda mı ay çok güldüm, video da çok hoştu zaten aklıma geldi.
Süpersin bacım.
Haftada yarım kilo ayda 2 , 10 ayda 20 kilo yapar az mı? Ki sen zaten daha az kilo vereceksin. Azmin daim olsun.

Kar görmüş panda mı ay çok güldüm, video da çok hoştu zaten aklıma geldi.
Süpersin bacım.
Haftada yarım kilo ayda 2 , 10 ayda 20 kilo yapar az mı? Ki sen zaten daha az kilo vereceksin. Azmin daim olsun.
ayda 10 vereyim diye çabalarken bakmışsın aynı yerdesin. makul mantıklı hedefler koyup öyle yürüyeyim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…