- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.597
- 248
- Konu Sahibi endoplazmikretikulumcu
-
Yani dediğiniz gibi ilk aşk ve çok küçüktük ama bunları duyunca da bi burukluk oluyor deli kafamçok gençmişsiniz
kaldı ki severek ve ailesel şeyler yüzünden ayrılmışsınız
yani saçma sapan ilk aşklarını bile hatırlar insanlar :) normal, hepimiz gençtik, masumduk ilk heyecanlardı. öyle çook büyük şeyler atfetmem ben mesela ama hatırlarım hala. ki ben öyle çok genç de değildim aşık olduğumda. iyi bir tecrübe de değildi. bakın buna rağmen insan ilk diye herhalde bir şekilde anıyor.
benim de öyle bir akraba mevzum var
bizde de akraba evliliği çok fazla
benim de akrabam bana aşıktı. akrandık.
gözünü açtığı günden beri aşıktı, öyle diyeyim. ama ben istemedim.
o evli ben değilim. ve hala böyle mevzusu döner. çünkü öyle dağa taşa adımı yazacak kadar deli aşıktı filan. o zamanlarda etrafımızda olan herkes bilir. hatta anneler kızlarına anlatıyormuş :)
ben "ay öf çocuktuk, adam evlendi etti bırakın artık" diyorum içimde bir burukluk murukluk yok (zaten niye olsun ben aşık değildim ki) ama işte bilinen bir konu ve aileden ya kapanmıyor geçmiş 20 sene hala aynı konu....
sizin hüzünlemeniz normal, adam da keşke unutsa bu konuyu.
Yani hala var buralarda eskisi kadar olmasa da ailede erkek varsa dışarıya verilmez mantığı..Çok garip ya ne demek akraba dışına kız verilmez falan.
Enseste teşvik resmen,Allah akıl fikir versin.
Öz değilse nasıl akraba oluyo?Yani hala var buralarda eskisi kadar olmasa da ailede erkek varsa dışarıya verilmez mantığı..
Yani öz dayı amca değil ki onlara göre ensest değil ve çok sıradan..
Teyzemin oğlu ile evliyim ben ablalarım da amcamın çocukları ile evli..
Ensest ilişki birinci dereceden akraba için kullanılırdı eskiden şuan değişti tabii ki tüm akrabaları kapsıyor..Öz değilse nasıl akraba oluyo?
Gerçekten iğrenç kusura bakmayın ama böyle çarpık ilişkilerden iğreniyorum.
Gerçi size de pek seçim şansı tanınmamış o yüzden lafım size değil babanız gibi zihniyetlere.
Umarım eşinizde bu kafada değildir.
Merhaba lütfen yanlış anlamayın ama bu konuda içimi dökmek istiyorum (özellikle ablamın gelip bana söylediklerinden sonra)
Ben evliyim çocukluyum ilk erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik ama ailem vermez diye ayrıldık (akraba dışında verilmezdi) akrabamla evlendim eşimi çocuklarımı dünyaya değişmem ama zaman zaman benim hakkımda konuştuğunu duyuyorum bi tuhaf oluyorum,normal mi sizce ?
Misal en son,ablamla ablası çok yakın arkadaş,ablası ablama “Ali kardeşinden sonra kalbine kilit vurdu evlenmeyecekmiş asla” falan demiş..
Kavuşamamanın buruk bi acısı var ama dediğim gibi yanlış yapacak biri değilim sadece normal mi bu sözleri duyunca hüzünlenmek..
Not:Ablan neden gelip söyledi ki diyenler olacaktır,gırgır şamata olsun diye laf arasında bahsetti :) yani o demese de diyecek birileri oluyor,annemler hala komşu onlarla,ortak arkadaşımız çok..
(Evlilik yaşını doğuya göre söylüyorum geçti sayılır..35 yaşında şuan)
Valla benim için fark etmez akrabayla olan her türlü evlilik ensestir bence.Ensest ilişki birinci dereceden akraba için kullanılırdı eskiden şuan değişti tabii ki tüm akrabaları kapsıyor..
Hayır çok şükür eşim aklı başında biri :) zaten babam gibi biri olsaydı sanırım iki günde kaçardım.
Of of ne zaman değişecek bu kafalar, kuzen kardeş gibi aslında, resmen gençlere eziyet etmiş aile büyükleri, ve bu adet olduğuna göre üst üste nesillerdir akraba evliliği yapılmış, Doğu da bu çok var. Genleriniz çok temizmiş ki sağlıkla bu günlere gelmişsiniz bu kadar akraba evliliği içinde. Örnek benim genler bu kadar temiz değil, akrabamla evlensem çocuklarımda kalıtsal hastalıklar çıkar hemen ilk nesildeYani hala var buralarda eskisi kadar olmasa da ailede erkek varsa dışarıya verilmez mantığı..
Yani öz dayı amca değil ki onlara göre ensest değil ve çok sıradan..
Teyzemin oğlu ile evliyim ben ablalarım da amcamın çocukları ile evli..
Yani evet biri de bana anlatsa ben de aynen böyle derdim ama işte sadece iç döktüm başka bişey yok..Söylediği için ablanız , bu konuda onu konuşturduğunuz için siz hatalısınız.
Daha 17 yaşında bir karar vermiş , yolunuzu seçmişsiniz , yaşınız 31 olmuş aradan 14 sene geçmiş birden fazla çocuğunuz olmuş ( "eşimi çocuklarımı dünyaya değişmem " ) demişsiniz. Bir anlık duyunca gururunuz okşanmış.
Ablalarınız bu kadar içli dışlıyken gerçekten o insanı isteseydiniz ; onunla evlenebilmek için ufacık da olsa bir çabanız olurdu , olmamış.
Geçmişi gecmişte bırakın , yaninızd konusulmasına da izin vermeyin. Eşinize , çocuklarınıza saygısızlık bu.
Eşinizin eski kız arkadaşı için böyle bir mesajını okusanız ne hissederdiniz bir düşünün.
Coğrafya ve aile.coğrafya kaderdir der susarım
Yani evet biri de bana anlatsa ben de aynen böyle derdim ama işte sadece iç döktüm başka bişey yok..
Ablamla aramda 3 yaş var yani kendine çare olmamış biri bana hiç olamazdı..
Ama zaten iyi ki diyorum eşimle evlendim sadece o an bi hoş oluyorum (dediğiniz gibi) ve birkaç gün burukluk yaşıyorum (neden olmadı neden denemedik neden o erkek olarak çaba göstermedi vs vs)
Salaklık aslında dediğiniz gibi o kolay olanı seçti erkek olarak o hiç çaba göstermedi istese bir kerecik de olsa denerdi..
Babamı tanıdığım için ne yapsam da boştu..Siz de istememiş , denememişsiniz. Adam bekar diye hala aklında olduğunuzu da sanmıyorum. Gönlüne denk olanı arıyordur. Her ilişkisini de gelip ablasına anlatacak hali yok.
Dikkatimi şu cekti. 17 yaşında evlendiniz. Peki sizi kim okuttu sonra , eşiniz mi ? Hangi bölümde öğretmenlik yapıyorsunuz ?
Çok zor bir durum demekki unutmamış sizde de bişeyler kalmıştır mutlaka Allah yardımcınız olsun keşke zorlasaymissinizMerhaba lütfen yanlış anlamayın ama bu konuda içimi dökmek istiyorum (özellikle ablamın gelip bana söylediklerinden sonra)
Ben evliyim çocukluyum ilk erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik ama ailem vermez diye ayrıldık (akraba dışında verilmezdi) akrabamla evlendim eşimi çocuklarımı dünyaya değişmem ama zaman zaman benim hakkımda konuştuğunu duyuyorum bi tuhaf oluyorum,normal mi sizce ?
Misal en son,ablamla ablası çok yakın arkadaş,ablası ablama “Ali kardeşinden sonra kalbine kilit vurdu evlenmeyecekmiş asla” falan demiş..
Kavuşamamanın buruk bi acısı var ama dediğim gibi yanlış yapacak biri değilim sadece normal mi bu sözleri duyunca hüzünlenmek..
Not:Ablan neden gelip söyledi ki diyenler olacaktır,gırgır şamata olsun diye laf arasında bahsetti :) yani o demese de diyecek birileri oluyor,annemler hala komşu onlarla,ortak arkadaşımız çok..
(Evlilik yaşını doğuya göre söylüyorum geçti sayılır..35 yaşında şuan)
Üzüldüm gerçekten bende ailemi seçip sevdigimle evlenmedim çok pişmanım ama yapacak birşey yok malesef.Benden sonraki kızkardeşim kaçtı 10 yıl annemi göremedi şimdi de gizlice görüşüyorlar babam memlekete ayak basmasına bile izin vermiyor
Yani dediğinizi düşündük sonra annem mi erkek arkadaşım mı diye düşünmüştüm annemi tercih etmiştim..
Babada asiret reisi mi nedir yani?Nasıl memlekete girmeye bile karısıyor.,Benden sonraki kızkardeşim kaçtı 10 yıl annemi göremedi şimdi de gizlice görüşüyorlar babam memlekete ayak basmasına bile izin vermiyor
Yani dediğinizi düşündük sonra annem mi erkek arkadaşım mı diye düşünmüştüm annemi tercih etmiştim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?