Eski erkek arkadaşımı çok özledim ama...

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.866
598
33
Merhaba arkadaşlar, bu saatte efkarlandım ve yazmak istedim. Biraz uzun tutabilirim, uzun yazı okumak istemeyenleri buradan uyarmış olayım :)

Erkek arkadaşımla yaklaşık 3 yıllık ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz vardı, 1 ay önce ayrıldık. Kötü mü ayrıldık iyi mi ayrıldık yorumu kişiden kişiye değişse de bence kötüydü. Ben bir hata yaptım ve yaptıklarından rahatsız olduğumu belirttim. Ama inanın çok kibar bir şekilde belirttim. Şu sıralar benim için önemi olan bir sınava çalışıyorum, bir yandan da iş hayatım var. Yoğun çalışıyorum ve baya stres içindeyim. Erkek arkadaşıma da vakit ayıramamıştım. O da inatla buluşmak, görüşmek istiyordu. Bense işten dönüp akşam harıl harıl ders çalışıp vurup kafayı yatıyorum. Cidden stresliyim. Erkek arkadaşım da gidip annemi aramış "Astoria benimle ilgilenmiyor, ben yanında olmak istiyorum, olmuyor" falan demiş. Ben de sinirlendim, sürekli aramızda bir kavga ya da soğukluk olduğunda annemi ya da yakın arkadaşlarımı arayıp benden yakınmayı huy edinmişti bir aralar. Sıkı kavga etmiştik, yine başladı diye sinirlendim, bir güzel kavga ettik o gün. 2 gün konuşmadık, 2 gün sonra beni bütün sosyal medya hesaplarından sildi, telefonumu da silmiş. Doğru düzgün oturup bir ayrılık konuşması bile yapamadık yani, bu da içime oturuyor. Bu olaydan sonra bana bir soğuma geldi. Ama ileride bundan daha ciddi durumlar yaşandığında erkek arkadaşım arkamda durur muydu? Bilmiyorum.

Ne yalan söyleyeyim, seviyorum onu. Bunlar dışında da bir sorunumuz olmadı, bana karşı hep ilgili olmuştur. Ama bu son olaylar yüzünden bu hale geldik. Özlüyorum şu aralar. Ama ben arayan taraf olursam bunları sindirdiğim anlamına mı gelir, daha kötü olaylar yaşanır mı, daha çok tepeme biner mi, daha çok yıpranır mıyım, bunları düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Bu yazının sonuna gelen herkesi gözlerinden öperim. Kusuruma bakmayın, yorumlarınız çok değerli. Şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Ablası çok utangaç mış mış mış
Ablası her zaman kardeşini ve kendi ailesini haklı bulurmuş muş
Senin işine ve yoğunluğuna saygısı olmayan bir triplexmiş
Birde sana aile ve arkadaş yoluyla trip yaparmış
Yazarken şiştim ben

Sen bu huylarını törpüyelebileceğine emin misin ? Ablasıda pek zeki mübarek kardeşine başka sana başka oynuyor .
Eski sevgilinde pek bir benim ailem en doğru lütfenci . Çok yıpranırsın . Çok dolduruşa gelir .

Bu malesef baştan verebileceğin bişey. Ben sevgilime herşeyimi, kızdıklarımı, bozulduğum şeyleri en başından belirttim. Ha çok da ince düşünürüm sosyal davranış kurallarına takıntılıyım adamı bezdiririm. Ve açıkcası beni biriyle tanıştıracaksa o tanıştırdığı kişiye dikkat eder ters bişey yapmasın da rouge bozulmasın diye. Zamanla oturdu bu ilk başlada farketmediği bozulduğum şeyler oluyordu. Ben sert çıkıp tepkini göstereceksin arkamda olacaksın diye diye öğrettim oldu açıkcası.

Ama baştan kendini ezdirip uyaroğlu olmak bu durumlara getiriyor malesef. Hani öyle olmalı ki o farketmeli ablasını ve sonrasında aşkım ablama bozulmadın değil mi o utangaçtır vs demeliydi. Yani bunu bu saatten sonra değiştirmen zor ama en azından durum değerlendirmesi yapabiliyorsun ileride de böyle olur mu diye. Tamamen kör aşık durumda değilsin bu güzel.

Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ciddi olduğunuzu düşünüyorum. Bu engelleyip silmeler 1 2 aylık öylesine görüşmelerin hakkı. Anneleri ablaları tanımalı ciddi bi ilişkide silme engellemeyle bi gelecek görmemelisin. Biraz zamana bırak şu ara. Ayrılma düşüncesine de çok uzak olma her zaman hazırlıklı ol.

Anneni araması hata ama kavga etmeden soyleyebilirdin.askim bir daha asla bir yakınımi arama birşey olduğunda bana söyle diye belki bir şekilde ikna ederdin.bu kavgaya kadar gitmeye bilirdi ki ayrılmaya bile sebep olmuş .abla konusunda da çok itici davranmış sevgilin.seni ağlatacak kadar tepki gosteriyorsa daha sevgiliyken,evlenince ne olur bilmem.aslinda bu tarz konularda soylemeyeceksin bir sekilde gostereceksin çünkü ortada birşey yok.senle konuştu mu konuştu,sohbet ettiniz ayrildiniz ablası ben ne yaptım ona ters birşey mi söyledim dese haklı çıkar.caktirmadan kanıtlayacaktın,neyse olan olmuş.seni de bu kadar kolay siliyorsa boşver gitsin

Evet böyle bilmiyordum onu, yani en azından haklıyı haksızı görür diye düşünüyordum. Ama yani ablasının bu yaptığı bence gayet de saygısızlığın dik alasıydı. Ben de onu zamanında kuzenlerimle tanıştırmıştım. Geldi bana sırf üste çıkmak için "Senin kuzenlerin de çok lakayıttı ilk tanıştığımızda" falan gibi bir laf etmişti, şok olmuştum. "Kuzenlerim seni yakın gördüler rahat davrandılar ama ablan saygısız davrandı" dedim. Aileni ezdirme de haksızlık yaptığımda ezdirme, beni eziyorsun bu şekilde de. Dediğin gibi dolduruşa geleceğini düşünüyorum ama bunlar dışında herkesin uzaktan "Yaa Astoria ne şanslısın gözünün içine bakıyor" dediği birisiydi. O yüzden araftayım.

Reactions: KV_

Belirtmemişim belirteyim 3 yıllık ciddi düşündüğümüz bir ilişkiydi evet. Çok ergence buluyorum bu tavırlarını, çok haklısınız. Ben onun 1-2 aylık görüştüğü biri değilim, silince tamamen hayatından çıksın. Ona da ayrı bozuluyorum. Benim de nasıl biri olduğumu bilir aslında ama ablasının böyle yaptığına inanmayıp benim "gelin-görümcelik" yaptığımı düşündü. Ailesinden çok ilgi gören biri olmamasına rağmen aile kavramına çok bağlı olduğunu söyler. Bağlılık güzel ama burada da bana haksızlık yaptı.

Yok çok söyledim, daha önceden arkadaşlarıma kadar arardı. O yüzden tepkim sert oldu, benimle konuşmadan gidip çevremdekilere dert yanıyor. Ablası konusunda hata yaptığımın farkındayım hemen söylememeliydim ama cidden çok bozuldum orada. İzin alıp koştura koştura gittim gecikmeyim diye 2.5 saat bekletti artı o tavırlar falan... Çok sinirlendim, kendime hakim olamadım.

İşin aslı sevgilin ham yani olgunlaşmamış !

Söylemekle değiştiremezsin böylelerini . Gözlerini sokacaksın gelip sana yakındıklarında pat pat kendine yapılanları anlatacaksın yoksa anlamaz . Ama bunun içinde ne kadar beklemen gerekir tartışma konusu .

Birde ailesi tarafından pek ilgi görmeyen biriyse ağızlarından çıkacak her söz onun için bir ilgi belirtisi ve değer verilecek bir şey buda yine ham olmasından kaynaklı .

Bir de yukarıda bahsettiğimin ailesi farkında yani sevgilinin aile tarafından ilgiye ihtiyaç duyduğunun o yüzden onun hayatına girecek kişiye de çektirebileceklerini düşünüyor gibiler .

Anneni arayıp yakınması çok ilginç miş ya şaşırdım

Eskiden yakın arkadaşlarıma kadar arardı biz kavga edince, beni onlara şikayet eder, onları aracı yapardı. "Ya Astoria, sevgilin çok üzgün barışın" falan diye. Onun kavgasını çok yaptım, hep dedim aramızda halledelim diye. Ama ona rağmen annemi aramasına sinirlendim, annem de onun tarafını tutuyor, mağdur gösteriyor kendini anneme. Bozuluyorum yani, hiçbir kavgamızı kendi aramızda halledemedik. Hep benim üzerimde etkisi olan kişileri arayıp taraf tutturdu.

Yaşlarınızı öğrenebilir miyiz acaba. Bazen bu üç yıllık dört yıllık durumlarda yaş tam bir kilit durum oluyor. Örneğin 21 22 yaşlarında 4 5 yıldır bi ilişki içerisinde olanlar genelde uzatmaları oynuyorlar ve bu genelde gerçekte evlenecekleri insanlardan bir önceki ilişkileri oluyor bakın dikkat edin.

Evet dediğiniz gibi olgun değil hiç, hala lise aşkı kafasında. Dönmemem gerektiğini düşünüyorsunuz sanırım, daha kötü olacak ileride değil mi :/

Tabi ki ben 24, o 26. Ben mezun oldum çalışıyorum, o okulu uzattı. Biraz da o açıdan stresli dönemler geçiriyorduk, sanırım kendini benden geride hissediyordu. Bunun için ne kadar rahatlatmaya çalışsam da faydası olmadı. "Ben okulu bitiricem de iş bulucam da evlenicez... Ben babanın karşısına nasıl çıkıcam?" falan diye kendini yiyordu. Oysa 28-30 olana kadar evlenme niyetim yoktu.

Daha önce tanıştırdığı kişilerle durumlar nasıldı. Mesela ne biliyim bazen erkek arkadaşlarla tanıştırılır, erkek arkadaşlar başka eski kızları ağzından kaçırır, dangıl dungul konuşurlar örnekti bunlar. Böyle olaylar oldu mu ve onlara tepkisi ne oldu. Yoksa sadece ablası konusunda olan bir durumdur belki, o an göremediği için sana gerçekten hak mı veremedi, yoksa hep mi böyle kim olursa olsun. Hep böyle mi olacak bunlar çok önemli bunları kafanda iyice ölç tart tekrar başlayacaksan öyle başla derim

Düşünüyorum da biz eşimle sevgiliyken eşim annemi arasaydı aynı sebepten kendiniz halledin oğlum beni karıştırmayın derdi kesin.

Yok dediğiniz şeyler yaşanmadı. Zaten eski sevgililerini bana hiçbir zaman kötülemedi erkek arkadaşım. Onun bazı erkek arkadaşlarıyla da tanıştım hani çok ortamlarına giremedim ama. O çocuklar da gayet efendi insanlardı, bana saygılıydılar. Zaten eski sevgilimin hakkını bu konuda yemek istemem, herkese karşı çok kibardır. Annemi düzenli arar sorar şimdiden, kandillerde, bayramlarda kutlar. Ayrıldık geçen kandilde bile annemi aramış kutlamış. Bazı arkadaşlarım kıskanıp ona iftira atmaya çalıştılar (sonradan o arkadaşlarımı hayatımdan çıkardım tabi ki), ona rağmen o arkadaşlarıma karşı bile efendiliğini bozmadı. Bu ablası durumu dışında başka bir problem olmadı. Ama gözü kapalı "Ailemi savunurum ben" demesi düşündürüyor, o yüzden arada kaldım. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :)

Düşünüyorum da biz eşimle sevgiliyken eşim annemi arasaydı aynı sebepten kendiniz halledin oğlum beni karıştırmayın derdi kesin.

Bizimki benden ziyade eski sevgilime üzülüyor, onu tutuyor, "Yazık Astoria gel etme" şeklinde :)

Yooo hayır aslında sadece ona olgunlaşana kadar sevgililikten bir adım ötesi olmayacak demelisin .
Psikologmuşsun zaten . Onu yönlendirebilirsin . Doğru iletişi ( sadece konuşarak değil her türlüsü ) bu ilişkiyi kurtarır .
Kurtarmazsa zaten fazlaca soğuyacağın için bitiririsin .

Ehehe yaa terzi kendi söküğünü dikemiyor :) Ben zaten elimden geldiğince iyi iletişim kurmaya çalışıyorum, bu zamana kadar ona ne sesimi yükselttim, ne kötü laflar ettim. Ama o saman alevi gibidir, fevri davranır sonradan üzülür. Yapısı böyle. (Şiddet falan kesinlikle olmadı bu arada yanlış anlaşılmasın) Genelde 3. kişiler bizi mahvetti ya zaten, benim denge kurduğum kadar erkek arkadaşım da ailesi ve çevresi arasında kurabilse ilişkimiz sorunsuz devam ediyor olurdu.

Hani sadece ablasini hakli bulsa neyse de ben ailemi savunurum lafi ozet galiba :)

Bu benim ozlu sozum: 10 yil flort 1 gunluk nisanliliga denk degildir. Cunku insan aile icinde taninir. Daha dakka bir gol bir ablayla tanisir tanismaz falsosunu vermis cocuk. Bakin ablasi demiyorum. Is erkekte biter. Sizin arkanzda dursa ablasi kolay kolay zarar veremez.

Bana pek olgun degil gibi geldi.

He siz de şoyle yapablrsnz o yaninzdayken ablasina canim cicim. Ay ne kadar iyi ablan var. O yokken suratina bile bakmazsn ablasinin. O bu taktigi uygulams cunku bozmus aranizi.

He ama bu sekilde de savasmak sizi yorablr.

Cok iyi dusunun. Bi haftada feci elektrik aldgm bi cocugu sirf bu yuzden isik hiziyla terk etmstm. Annesi trip atmisti. Cocu da annem.küstü deyp bana bagirmisti. Sen misin daha ilk olayda dengeyi kuramayan dedm. Hickira hickira agliyodu biraktgmda.

Ama mutluyum kendime bi iyilik yaptm ve hayatma sokmadm onlari. Agladigi ve uzuldugu icin uzuluyorm evet ama beni aglatamadiklari icin mutluyum sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…