çok kötü ya
inan bakınca kocaman egolu küçük çocuk gibi tavırları
sen çalışırken sana stres yapan adamı çöpe at derim. seven insan o dönemde sırf stres olmasın diye alttan alır kavga çıkarmak yerine
Şimdi sana çokta sıkıntı gibi gelmeyebilir ama arkadaşlarını anneni arayıp aranızdaki sorunları anlatmak yakınmak hiç hoş bir durum değil açıkcası.
Yarın bir gün evlendiğinizde her kavganızı seninle olan her sorunu ailene anlatacak o halde.
Ve ayrıca ne demek ailemi savunurum.
Kimse ailesini atmaz tamam ama haklıyı haksızı ayıracak adaletli olacak.
Bence geri dönme.
İlerde böylesinin ne kadar da doğru olduğunu anlayacaksın.
Sen akıllı bi kızsın, bence bundan çok daha fazlasını hakkediyorsun. Arkanda durmaması, senin sözüne inanmamasını geçtim, doğru düzgün bir ayrılık konuşması bile yapmadan, bu ilişkiyi tek taraflı bitirmesi kendini ne kadar çok sevdiğini, senin ne hissedeceğini pek de umursamadığını gösteriyor.
Bence sen de o sevgiye çok muhtaç diye vicdan yapmayı bırak. Ne kadardır ayrısınız bilmiyorum ama kendince "daha iyisini" bulamadığına inanırsa döner. İlk adımı atan olmak bir yana, o zaman bile bu ilişkiye tekrar şans vermek ne kadar doğru tartışılır.
3. kisiler problemi haricinde iyiyiz, diyorsunuz ama 3. kisileri hayatiniza dahil eden de eski erkek arkadasiniz.
Insan sosyal bir varliktir, hep ikinizken iyi olmasi pek bir ise yaramaz bu sebeple.
Ayrica sadece ikinizken iyi de diyemeyiz zira iyiyken herkes iyidir ama bakin tartismaniz durumunda adam sizin yerinize baskalariyla muhatap oluyor.
Yani yine ikimizken iyiyiz, havada kaliyor.
Tartismalariniz haricinde iyi olmasi ise sizin alttan almaniza, sizin daha sakin olmaniza bagli yuksek ihtimal.
Zira iki seyden yakinmissiniz, ikisinin de sonu ayrilik ya da rest cekme olmus.
Bence bu gemiyi siz ittiriyormussunuz.
Ve ben olsam sizin sikayetci olduklarinizi yasamasam bile benimle bu sekilde ayrilan adama ilk adimi madimi atmam.
O gelirse de burnundan getiririm, boylece ya bir daha cesaret edemez ya da inceldigi yerden kopar fakat adam gibi kopar.
Bundan sonrasi icinse eger bir birlesme olursa disinizi gosterin; sınırlarınızı kac kere cignemis, demek ki ya laftan anlamiyor ya da kaale aldiracak kadar cizgilerinizin ustunden gecmiyorsunuz.
Hakkinizda hayirlisi.
Sizden başkalarını arayıp dert yanması sizinle barışma çabası içindir.Mesela ona vakit ayıramadığınızdan bunalmıştır ve bu şekilde bir şey yapmak istemiştir tabiki çok saçma geldi.
En kötüsü de ben ailemi korurum demiş ve ablasına laf söyletmemiş.Oysa oturup dinleyebilirdi sizden şikayetinizi bence söylemeniz iyi olmuş yoksa o görümcek ilerde tepenize binerdi.Gelin-görümce meselesi de hiç hoş olmamış bence biraz ortamı gözlemleyebilseydi bunu ablasının yaptığını anlardı.
Okumasini severim daha uzun bekliyordum hatta sonunu gorunce aaa bu kadarcikmiydi dedim
Erkek arkadas bana biraz tehlikeli geldi acik acik ben ailemi savunurum demesi hosuma gitmedi.
Bu konulari acik acik konusmak gerekiyor bence. Ablasina yarin obur gun toz kondurmaz, hatali olduguna sizinle hemfikir olsa bile alttan al der gibi geldi bana sanki.
Ablası bariz seninle tanışmaya zorla gelmiş gibi.
Seni ailesel sebeplerden ağlatan biri bu.
Ortada bir kavga olmamasına rağmen gözdağı verip "ailemi savunurum" demiş.
Üstelik böyle her sorunda ya da ilgilenemediğinde anneni kuzenini araması bence çok itici birşey, ne o öyle şikayet eder gibi.
Son olarak 2 gün konuşmayınca ordan burdan silen kişiden hayır gelmez.
Eski sevgilim böyleydi, ekler ekler her tartışmada silerdi, bildiğin ergenlik.
Anılara özlem duyulmasını çok iyi anlıyorum, insan güzel anları özlüyor ama bu geri dönmek için hiç geçerli bir sebep değil.
Yazıyı sabırla okudum ama bilemedim ne desem
Direk ablasını savunmak yerine keşke ortayı bulmak için konuşsaymış, işler bu hale gelmeyebilirmiş. Malesef fazlaca aile düşkünü olabiliyorlar yada tam tersi oluyor bu.
3 yıllık bir ilişki artık sen onu daha iyi tanıyosundur. Düzelebileceğine inanıyor musun? Yoksa ben bu özlemle baş eder onu unuturum mu diyosun?
siz barışırsınız:)Merhaba arkadaşlar, bu saatte efkarlandım ve yazmak istedim. Biraz uzun tutabilirim, uzun yazı okumak istemeyenleri buradan uyarmış olayım :)
Erkek arkadaşımla yaklaşık 3 yıllık ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz vardı, 1 ay önce ayrıldık. Kötü mü ayrıldık iyi mi ayrıldık yorumu kişiden kişiye değişse de bence kötüydü. Sebebini de söyleyeyim. Erkek arkadaşım aslında iyi biridir, sadece bazı konularda fikir ayrılıklarımız çoktu. Mesela beni ablasıyla tanıştırmıştı. Ablasının buluşacağımız yere yaklaşık 2-2.5 saat geç gelmesi ilk falsosuydu, güya yanlış otobüse binmiş falan ama gayet merkezi bir yerde buluştuk. Bahane gibi geldi sonradan nedenini anlayacaksınız. Erkek arkadaşım bize kahve almaya gittiği zaman bir sessizlik oldu ben de "Nasılsın, iyi misin, iş hayatın nasıl gidiyor, işe başlamışsın" gibi ilgilenmeye çalıştım. Kısa kısa cevaplar verdiği gibi, aldı eline telefonu, öyle oturdu telefonla konuştu başka bir arkadaşıyla. Bozuldum şahsen, en azından bana da bir "Sen nasılsın" demek zor değil diye düşünüyorum. Erkek arkadaşım masaya geldikten sonra da telefonu kapatıp sanki çok ilgiliymişçesine muhabbet etti ama tabi göz teması hiç kurmadığını ve erkek arkadaşım konuştukça konuştuğunu söylemeliyim.
Ben bir hata yaptım ve ablasının yaptıklarından rahatsız olduğumu belirttim. Ama inanın çok kibar bir şekilde belirttim. Bana inanmadı, ilk ablasının çok utangaç olduğunu söyledi, sonra eve gittiklerinde ailesine benden için "çok iyi bir kız" olduğumdan bahsettiğini söyledi. Eee, yani "kötü kız" diyecek hali yok ya, hem de ilk tanışmamız yani kız daha bir "Nasılsın" bile demeyi çok gördü, baya bozulmuştum. Bunun üzerine "Şimdiden gelin-görümceliğe başladın, ben ailemi savunurum" falan diye beni telefonda ağlattı. Sonradan "Olabilir ablam utanmıştır" falan dedi ama bana hak vermedi bu konuda. Bu ilk falsomuz oldu.
Bu olaydan sonra bana bir soğuma geldi. Ablasının beni sevmediğine açıkçası ben emin gibiyim. İleride doldurabilir, eski sevgilim de dolduruşuna gelebilir. Ablasını eleştirdiği zamanları oluyor, ablasının ciddi yalanlarını falan yakalamışlığı da var. Ama ileride bundan daha ciddi durumlar yaşandığında erkek arkadaşım arkamda durur muydu? Bilmiyorum.
Şu sıralar benim için önemi olan bir sınava çalışıyorum, bir yandan da iş hayatım var. Yoğun çalışıyorum ve baya stres içindeyim. Erkek arkadaşıma da vakit ayıramamıştım. O da inatla buluşmak, görüşmek istiyordu. Bense işten dönüp akşam harıl harıl ders çalışıp vurup kafayı yatıyorum. Cidden stresliyim. Erkek arkadaşım da gidip annemi aramış "Astoria benimle ilgilenmiyor, ben yanında olmak istiyorum, olmuyor" falan demiş. Ben de sinirlendim, sürekli aramızda bir kavga ya da soğukluk olduğunda annemi ya da yakın arkadaşlarımı arayıp benden yakınmayı huy edinmişti bir aralar. Sıkı kavga etmiştik, yine başladı diye sinirlendim, bir güzel kavga ettik o gün. 2 gün konuşmadık, 2 gün sonra beni bütün sosyal medya hesaplarından sildi, telefonumu da silmiş. Doğru düzgün oturup bir ayrılık konuşması bile yapamadık yani, bu da içime oturuyor.
Ne yalan söyleyeyim, seviyorum onu. Bunlar dışında da bir sorunumuz olmadı, bana karşı hep ilgili olmuştur. Ama bu son olaylar yüzünden bu hale geldik. Özlüyorum şu aralar. Ama ben arayan taraf olursam bunları sindirdiğim anlamına mı gelir, daha kötü olaylar yaşanır mı, daha çok tepeme biner mi, daha çok yıpranır mıyım, bunları düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Bu yazının sonuna gelen herkesi gözlerinden öperim. Kusuruma bakmayın, yorumlarınız çok değerli. Şimdiden teşekkürler :)
Rica ederim bende teşekkür ederim :) ailesi haklı olsa bile aşık olduğu insanı kıran üzen biriyle olmaz, kavga anında düşmanca davranandan hayır gelmez insan özlerken düşünemiyor bunu bilirim ama seni incitmeyen birine gönül verdiğinde ve onun yüzüğünü parmağına taktığında dön eski konularını oku ben öyle yapıcam :) sonra da güleriz :) hakkımızda hayırlısı olsunEvet haklısınız zaten ben istemiştim erkek arkadaşımın ablasıyla tanışmak. Çünkü benim ailemdeki herkesle tanışan erkek arkadaşım kendi ailesiyle beni tanıştırmaya nedense pek yanaşmadı. Hala ben onun ailesini onun benim ailemi tanıdığı kadar tanımam. Arkadaşlarımla baya kafa patlattık neden ailesine beni dahil etmek istemediği konusunu ama başka bir kadın, ciddi düşünmemek vb. gibi şeylerden olmadığına eminim. Ailesi hakkında bilmemi istemediği bir şeyler var gibime gelmiştir hep. Sanırım her ne kadar özlesem de yeniden birleşmemiz ciddi sorunlar doğuracak gibi. Yorumlarınızı çok beğeniyorum, bana da yorum yapmanıza sevindim, çok teşekkür ederim :)
siz barışırsınız:)
onun dışında ablası gerçekten utangaç bence
acele karar vermişsiniz
bazen utangaç insanlar yeni tanıştığı kişiyle tek kalınca saçmalayabiliyor normal şeylerbunlar ayrıca göz teması kurmaması filan....ciddiyim
Canım ama tek mesele ablası değil ki.siz barışırsınız:)
onun dışında ablası gerçekten utangaç bence
acele karar vermişsiniz
bazen utangaç insanlar yeni tanıştığı kişiyle tek kalınca saçmalayabiliyor normal şeylerbunlar ayrıca göz teması kurmaması filan....ciddiyim
İlerde yaşayacağın büyük bir baş ağrısından kurtulmuşsun gözün aydın olsun... Boşver özlemek falan geçer bunlar aklına ablasını getir eski sevgilini değil bak bi zaman sonra bakmşsın yeni aşklara yelken açmışsın. Şimdi bir kere ağlarsın ilerde bin kere ağlarsın boşver işine gücüne derslerine bak be gülüm hayat çokzelll
Canım ama tek mesele ablası değil ki.
Ayrıca talibiyle ilk buluşması mı ki ablası heycandan ne yapacağını bilemesin :)
Telefonla konuşmuş bildiğin saygısızlık.
Bunun dışında çocuk ailesiyle tanıştırmamış ya kızımız istenmiyor ya da başka bir durum var.
Bide böyle tartışmalarda ordan burdan silen köprüleri yakan birine insan güvenemiyor.
Benzeri bende vardı, insan sevdiğinden nasıl vazgeçer nasıl düşmanca duygular besler diye düşünüyor.
Astoria benim exinde ailesi son derece umursuz insanlardı ailesinin yapmadığı şeyleri yaptım onun yaptığı düşündüğü şeyleri ailesi düşünmüyordu onu önemsemiyorlardı hayatındaki insan olarak bunu ona söyledim kötü ben oldum. Böyleleri düzelmez. Sana engel olmak için değil bu dediklerim elbette dönersen de sen yaşayıp göreceksin benimkiler sadece örnek ve öneri
Erkek kardeşim yeni evlendi. Önceki süreçte anneme,ablama, babama iyi davran diye tembihlerken şuan kardeşimle konuşmuyoruz. Evlenir evlenmez birşeyler değişti nasıl oldu bilmiyorum ama. Seninkide belki değişebilir ama olgunlaşmadıysa birşey diyemiyorum. Erkeği büyütmek biraz yorucu olabiliyor. Giden senden gidiyor.Aile konusunda bir garip. Başta açıkçası ben ailesine bu kadar bağlı olmasından memnundum çünkü ileride de bir aile kuracağımızda aynı bağlılığı göstereceğinden neredeyse emindim. Ama ailesi gördüğüm kadarıyla onun gösterdiği bu kadar özveriyi hak etmiyor, ablasını gördükten sonra daha da iyi anladım. İleride "Sen sonradan geldin, onlar benim annem/babam/ablam/bilmemkimim" tarzı muhabbetlerle beni ezdirmesinden korkuyorum. Bana o güveni sağlayabilmiş değil ve buradaki çoğu hanımın dediği gibi de henüz olgun bir ilişki yürütebilecek durumda değil. Evet çok ilgili, özverilidir, sürpriz hediyeler olsun, hastalıkta yanımdan ayrılmaması falan bunlar çok güzel şeyler ama en ufak zorlukta çevremi işin içine dahil etmesi, o olmayınca her yerden silmesi falan çok "liseli işi". O yüzden ben de hiç bilemiyorum, ileride farklı olur mu? Buradaki arkadaşlar değişmeyeceğini söyledi genellikle.
Olur olur bana da kimse olmayacakmış gibi geliyor kendimce ama gelecekte şu an bebiş uyutuyor olabilirikAilesiyle ayak üstü mezuniyet törenimizde "Merhaba, merhaba" şeklinde tanıştık o kadar. Saymadım yani böyle bir tanışmayı o yüzden. Ablasıyla da karşılıklı konuştuk ama konuşmak denirse. Yani aileyle alakalı bir şeyleri bilmemi istemiyor, birkaç teori ürettik ama bilmemi isteseydi anlatırdı diye düşünüyorum. Kurcalamadım o yüzden. Ben daha önceden çok kötü ilişkiler yaşadım, başka bir kadınla bastığım zamanlar falan oldu. Bu bahsettiğim sevgilim bana o kadar iyi gelmişti ki, diyordum ki "Allahım ne isteyebilirim ki daha başka?" Ama işte kazın ayağı öyle olmadı, bu da aileci çıktı maalesef. Bakalım bir sonraki ne olacak ya da olacak mı? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?