bu 7 yıl boyunca hiç iletişim karşılaşma görüşme yaşadınız mı ?Şuan daha iyiyim. İyi ki ondan boşanmışım diyorum. 22 yaşlarında evlenmiştim şimdi 30 yaşındayım. Eğer hâlâ evli olsaydık çoluk çocuğa karışmış, çok mutsuz bir kadın olacaktım. Hastalıklı derecede kıskanç ve obsesif biriydi. Boşanma sonrası toparlamam zaman aldı. Sonrasında hayatıma girenler oldu, birkaç kişi ile sevgili oldum. Şimdi ise bir süre erkeklerden, sevgili flört işlerinden uzak durup kendi hayatıma odaklanmak, kendim için bir şeyler yapmak istiyorum.
Eski erkek arkadaşımı tam 8 sene düzelir diye hep affettim. Karşıma başka biri çıktı, 35 yaşında evlendim, 38 yaşında anne oldum. Kıyaslayınca yaşınız on kadar genç ki... İmkansız çok komik bir kelime sizin için.Birde çocuğum yok , yeniden başlamak imkansız gibi geliyor
Eminim çok zor bir süreçten geçmişsindir yıpranmışsındır ama neden aynı şeyleri yaşayasın sen bu kadar değersiz misin ?evet kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ama duygusal olarak bunu yapamıyorum
yani eminim boşanıp bu düşünceye kapılan kadınlar olmuştur.
nasıl aştılar , nasıl üstesinden geldiler , ne yaptılar bunu merak ediyorum
Ben farklı bir yere taşındım ailemle. Hiç görüşmedik fakat kendisi aylar öncesinde bana sosyal medyadan ulaşıp düğün davetiyesi atmıştıbu 7 yıl boyunca hiç iletişim karşılaşma görüşme yaşadınız mı ?
Yani anlamıyorum ben. Geçen de biri konu açtı buraya size çok yakın bir yaşta 27 mi neydi benzer sebeplerle boşanmış. Eski eşle iletişim kurunca dağılmış hemen barışsam mı yalnız mı kalacağım bilmem ne. Biraz yalnız kalın kafa dinleyin çok mu kötü? Evde ikinci bir kişinin arkasını toplamıyorum diye mi bu kadar pişman oluyorsunuz yani. Sürekli kavga ve anlaşmazlık dolu bir ortamdan çıksam kendime baya zaman tanırdım sakinleşmek ve düşünmek için. Sizin yaşınızda insanlar daha yeni evlilik yoluna giriyorlar aslında bu devirde. Nasıl atlatacağım nasıl geçecek diye soruyorsanız iletişim kurmayacaksınız zamanla hisleriniz körelecek bir gün hiç hissetmeyeceksiniz. Çocuk yok mesela ne diye sizinle iletişime geçmesine mani olmuyorsunuz? Yara deşilirse nasıl iyileşeceksiniz?yakın zamanda onun benimle bir iletişimi oldu ondan bu karışıklığı yaşadım ruhsal olarak
Çocuğun olmadan boşandığına şükret.Çoğu insan çocuğuna bakamaz korkusundan boşanma konusunda tereddüt eder,Kimide boşanıp yeni bir başlangıç başka bir evliliğe adım atmaktan korkarken,sen tekrardan eski eş ile evlenmekten bahsediyorsun.şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
boşanmak bazen iyi hissettirse de bazen çok fena afallıyorum.
Bir 7-8 ay kadar oldu boşanalı.
gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.
Deneyimlerinizi dinlemek istiyorum.
Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
e bunlar degisti mi?Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
Daha genceciksin 6 ay-1 yıl sonra o kadar farklı hissedeceksin kiBirde çocuğum yok , yeniden başlamak imkansız gibi geliyor
Eski erkek arkadaşımı tam 8 sene düzelir diye hep affettim. Karşıma başka biri çıktı, 35 yaşında evlendim, 38 yaşında anne oldum. Kıyaslayınca yaşınız on kadar genç ki... İmkansız çok komik bir kelime sizin için.
Yani anlamıyorum ben. Geçen de biri konu açtı buraya size çok yakın bir yaşta 27 mi neydi benzer sebeplerle boşanmış. Eski eşle iletişim kurunca dağılmış hemen barışsam mı yalnız mı kalacağım bilmem ne. Biraz yalnız kalın kafa dinleyin çok mu kötü? Evde ikinci bir kişinin arkasını toplamıyorum diye mi bu kadar pişman oluyorsunuz yani. Sürekli kavga ve anlaşmazlık dolu bir ortamdan çıksam kendime baya zaman tanırdım sakinleşmek ve düşünmek için. Sizin yaşınızda insanlar daha yeni evlilik yoluna giriyorlar aslında bu devirde. Nasıl atlatacağım nasıl geçecek diye soruyorsanız iletişim kurmayacaksınız zamanla hisleriniz körelecek bir gün hiç hissetmeyeceksiniz. Çocuk yok mesela ne diye sizinle iletişime geçmesine mani olmuyorsunuz? Yara deşilirse nasıl iyileşeceksiniz?
e bunlar degisti mi?
statusu dusuk olan yükseldi mi? maddi olarak denk hale gelindi mi? birbirinin kulturune alisildi mi? sorumsuz davranislar bitti mi? saglikli iletisim kurulmaya başlandı mi??
cevap hayirsa ayni seyi yasayip ne yapacaksiniz ki?
hani tek sorun madiyattir, işsizliktir sonra adam guzel bir ise girer/ atanir falan tekrar denemek ister anlarim hani sorun çözüldü dersin. ya da tek kötü yani ana kuzusu olmasidir, anası göçmüş kimsesiz kalmistir artik kaynana yok dersin denersin. buna da okeyim.
ama sizin konuda cogu sey ayni duruyor . yeniden evlensen ne olacak ki?
Aynı şeyler yenidenşiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.
Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
Komşum evlendi eski eşiyle daha mutsuz oldu sonu gene hüsran. Bırakın yeniden evliliği zaten yazdığınız olumsuzlukta bi insanla ilk kezde evlenilmezşiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
Benim komşumun kızı 8 yil önce evlendi 3yil evli kaldılar çocuk olmuyordu kaynana vs boşandılar 1 1.5 yıl ayrı kaldılar geri evlendiler tüp bebekle çocuk sahibi oldular çocuk 2 yaşında ve ayrıldılarşiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
Eminim çok zor bir süreçten geçmişsindir yıpranmışsındır ama neden aynı şeyleri yaşayasın sen bu kadar değersiz misin ?
Her şeyin üstesinden gelinir bu hayatta.
Kimsenin yarasına tuz basmak istemiyorum bu ülke de çok değil 3 sene ömce insanlar ailelerini bir gecede kaybettiler ve yaşamaya devam ettiler.
Yani acıları yarıştırmıyorum ama emin ol zamanla üstesinden geleceksin
Ve iyi ki yapmamamışım diyeceksin
Çocuğuma Öyle bir hayat sunacaksam hiç evlenmem.Yaşadıklarını eniyi sen biliyorsun ne kadar zor bir süreç olup boşanma sonucuna gittiğini.Aynı şeyleri ilgisizliği şevkati o çocuğa yansıtırsanız travma yaratırsın çocukta.Öyle birine çocuk verirsem belki kendini düzeltir kafasındaysanız çıkın biran önce bunu yapıp 2 3 cocuğu ile mağdur olan çok insan var.yaş geçecek , anne olma ihtimalim kalmayacak diye kaygılanıyorum yalan yok burda benzer bir çok konu okudum benzer kaygılar yaşayanları ...
Benim komşumun kızı 8 yil önce evlendi 3yil evli kaldılar çocuk olmuyordu kaynana vs boşandılar 1 1.5 yıl ayrı kaldılar geri evlendiler tüp bebekle çocuk sahibi oldular çocuk 2 yaşında ve ayrıldılar
Kız şimdi ortada bir çocukla kalakaldı (kız sağlıklı idi istese başka biriyle yeniden evlenir doğal yolla çocuk sahibi olurdu) çok pişman adam çocuğu bile doğru dürüst görmüyor galiba
Biraz zamana biraksaniz 7 8 ayda yeni biriyle olmak zaten normal değil ki daha tam atlatamadan kendinizi toplamadan hayatınıza birini almak yerine kendinizle ilgili şeyler yapınbana yeniden evlenmek , yeni biri ile tanışmak fikri bile çok korkutucu geliyor biraz umutsuzum
biri ile karşılaşamayackmışım gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?