- 16 Ağustos 2024
- 3.553
- 7.090
- 78
Düşüncelerin çok abartı tabi ama insan içinde olunca farketmiyor. Birkaç ay belki birkaç yıl sonra geri dönüp bakınca boşuna üzülmüşüm diyeceksin. Boşanmış damgası ne demek? Çoluk yok çocuk yok. Sevgilinden ayrılmış gibi düşün. Kimsenin haddine değil yargılamak.belkide yeni biri ile tanışmaktan ,
yeni birine kendimi anlatmaktan , yeni birini tanımaktan
toplumdan boşanmış kadın damgası yediğim için bu süreçlerden hep korkuyorum ve eski ile bağımı kesemiyorum
bilmiyorum
hani herşey dağılır toplanamaz ya o haldeyim
yıllık izne ayrıldım bu hafta biraz kendime gelmeye çalışıyorum
Düşüncelerin çok abartı tabi ama insan içinde olunca farketmiyor. Birkaç ay belki birkaç yıl sonra geri dönüp bakınca boşuna üzülmüşüm diyeceksin. Boşanmış damgası ne demek? Çoluk yok çocuk yok. Sevgilinden ayrılmış gibi düşün. Kimsenin haddine değil yargılamak.
Gören de yaşın 50 sanacak ki insan 50 yaşında bile birini tanıyabilir, sevebilir. Psikolojik destek alabilirsin. Boşanma sürecinde de değilsin, boşanmışsın bile yani zor olanı başarmışsın aslında. Burda çoğu kadın boşanmayı bırak boşanma kararını bile veremiyor, kararının arkasında duramıyor.
Sanmambilmem insanlar akıllanmaz mı ?
o da ben de ?
bunu anlamanın bir yöntemi var mı ?
Boşandıktan sonra sizin gibi duygusal boşluğa düşen kadınlar var, bir siz değilsiniz elbette, belki farkında değilsiniz ama bana göre yazdıklarınızın alt metni şu, yanlış olduğunu bile bile aynı derede 2. kez boğulmak için sebep arıyorsunuz, aynı kişiyle evlenenlerin hikayesini öğrenmeye çalışmanız bunu gösteriyor, mesela üyeler deseler ki 2. kez evlendiğimizde her şey çok değişti rüya gibi bir evlilik yaşadık, bu düşüncelere tutunup yeniden evlenirim umudu mu besleyeceksiniz?bu adamın değişmeyeceğini buradaki tüm herkesten daha iyi biliyorum ,
daha doğrusu adam değişmek istemeyen biri , değişmeye gerek görmüyor
ben böyleyim diyordu hep , sen beni değiştirmek istedin demeside cabası
adam kendinde sıkıntı görmüyor
kaldı ki herşey 4x4 lük olsa eski eş bir nevi ama ailesinin asla yüzünü görmek istemem....
tüm bunları bile bile neden böyle saçma senaryolar düşünüyorum . bu bi bana has olamaz değil mi ?
Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
Sizin sorununuz bir tane değilmiş kibilmem insanlar akıllanmaz mı ?
o da ben de ?
bunu anlamanın bir yöntemi var mı ?
Boşandıktan sonra sizin gibi duygusal boşluğa düşen kadınlar var, bir siz değilsiniz elbette, belki farkında değilsiniz ama bana göre yazdıklarınızın alt metni şu, yanlış olduğunu bile bile aynı derede 2. kez boğulmak için sebep arıyorsunuz, aynı kişiyle evlenenlerin hikayesini öğrenmeye çalışmanız bunu gösteriyor, mesela üyeler deseler ki 2. kez evlendiğimizde her şey çok değişti rüya gibi bir evlilik yaşadık, bu düşüncelere tutunup yeniden evlenirim umudu mu besleyeceksiniz?
Bunu yapmayın kendinize, duygusal dalgalanmalar yaşamanız normal ama bu dalgalanmaları aşmanız için psikolojik destek almanız lazım, her şey geçecek düzelecek, hayatınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz, illa sizin de karşınıza doğru kişi çıkacak, anne olmak için de asla geç değil, olacağı varsa her yaşta hamile kalınıyor.
Bu sorunlardan ne kadarını çözdünüz?şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
boşanmak bazen iyi hissettirse de bazen çok fena afallıyorum.
Bir 7-8 ay kadar oldu boşanalı.
Şuanda ablam ile yaşıyorum
gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.
Deneyimlerinizi dinlemek istiyorum.
Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
Bu sorunlardan ne kadarını çözdünüz?
Çözmediyseniz sonuç aynı olacaktır.
Bağ değil yarım kalmışlık hissidir o. Bir şey değişeceğini düşünmüyorum ben. Hakkınızda hayırlısı olsun.hiçbirini ...
ve ikimizde aynı sorunların yaşanacağını düşünüyoruz
ama garip saçma bir bağ var işte anlamış değilim
Bağ değil yarım kalmışlık hissidir o. Bir şey değişeceğini düşünmüyorum ben. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Genel sorunumuz diye anlattıklarına bakılınca,şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.
birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
Genel sorunumuz diye anlattıklarına bakılınca,
Ortak bir noktanız var gibi gözükmüyor.
İletişimsizlik çok kötü bir kere, aynı evde 2 kişi yalnız olmaktansa şuan tek başına daha iyi değil mi?
şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
Çözemediniz çünkü geçmiş kapatmıyorsunuz, defterin o sayfasını açık tutuyorsunuz.aslında şununda farkındayım ama neden aksiyon alamıyorum bunu çözemedim henüz
tüm enerjimi ve odağımı eskiye harcadığım için , yeni hiç bir şeyi gözüm varsa da görmüyor
yukarda yeni birileri ile flört et diyenler haksız değil , enerjim ve odağım düşüncelerim hala geçmişte , geleceğe dönemedim ki hala ?
doğru daha iyi insanla karşılaşma ihtimalim olsun
geleceğe nasıl döndü bu durumları yaşayanlar sadece zaman mı beklemek mi nedir bunun yöntemi ?
Espri olsun diye attım canım duygusalı boşver şuan mantıklı düşünbaya salağım hemde ...
hayır farklı kişiyle ama her 2 kişide tekrar evlenmek istedi hatta 2.si hala deniyor.aynı kişi ile mi 2. kez evlendiniz
Neyin düzeldiğine inanıyorsunuz? Bir defa kültür farkı düzelmez sadece uyumlanır her 2 tarafında çabası gerekiyor. İletişimsizlik desen zaten başlı başına sorun. Düzelen şeyler yoksa aynı hataya düşmeyin derim biraz daha zaman verin kendinizeşiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
Neyin düzeldiğine inanıyorsunuz? Bir defa kültür farkı düzelmez sadece uyumlanır her 2 tarafında çabası gerekiyor. İletişimsizlik desen zaten başlı başına sorun. Düzelen şeyler yoksa aynı hataya düşmeyin derim biraz daha zaman verin kendinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?