Boşandığınız kişiyle tekrar evlenmek uzak bir düşünce bile olmamalı sizin için.
Adam değişmemiş, hala sorumsuz hala iletişimsiz hala kültür farkı var, diğer 2 sorunu belki bir ihtimal aşsanız dahi bu 3 sorunu asla aşamazsınız ve siz bu adamla tekrar evlenmeyi anne olma duygusuyla istiyorsunuz, ki bu da af buyurun ama bencillik bana göre çünkü her çocuk iyi bir anne kadar iyi bir babayı da hak eder, eski eşiniz iyi bir eş değilmiş iyi bir baba da olamaz, bebeğinizi sorumsuz bir babaya mahkum etmeye hakkınız yok.
Anne olma isteğinizi anlıyorum ama bu duyguları doğru insanla yaşadığınızda bir anlamı olur, ki sorumsuz biri gebeliğinizde de size sinir krizi geçirtir, mevzu çocuğunuza tek başına maddi manevi yetebilmek de değil, çocuk yetiştirmiş bir kadın olarak yazıyorum, çocukların anne gibi babaya da manen ihtiyaçları var, baba çocuğunun duygusal ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar bencilse, ki eski eş böyle biri, o çocuk bu duyguları dışarıda arıyor ve ömür boyu bir yanı eksik kalıyor.
Adam bu yaşına kadar böyleyse bundan sonra da böyle kalır, değişeceğini ummak hayalperestlik olur.
Şu an duygusal bir boşlukta olabilirsiniz ama bunun ilacı eskiyle yeniden evlenmek değil, uzman yardımı almaktan geçiyor.