• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş

Hayallperesttt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
266
Puanlar
18
Eski eşimle 1 yıllık evlilik sonucu ayrıldık. Haklıyken haksız duruma düşürüldüm bütün suçu bana atıp gitti, terk etti. Kendisinden ve ailesinden nefret ediyorum nefretim bitmiyor. Hayatlarına gayet güzel devam etmelerini hazmedemiyorum ben antidepresan ve terapilerle devam ederken.. içimdeki bu duygu bana zarar veriyor, aşamıyorum çok pişman olsun istiyorum ama dediğim gibi zerre pişmanlık yok. Her geçen gün öfkem artıyor bu duygu normal mi geçecek mi?

Boşanan birçok kadının yaşadığı durum bu malesef. Sizden sonra Kötü olduklarını görmek rahatlamak istiyorsunuz ama bu malesef sağlıklı bir düşünce değil ilahi adalet her zaman görünür şekilde tecelli etmez kendi yolunuza bakmanız ve onların hayatlarını takip etmemeniz lazım

Eski konularınıza baktım, evliliğiniz çok kısa sürmüş, vajimusmus birçok kadında olabiliyor ve eski eşinizin çok da seven bir erkek gibi davrandığını düşünmedim maalesef, ayrıca cinsel konuları bile annesiyle paylaşmış bu da iğrenç bir şey. Annesinin kurduğu cümleler de zaten tuz biber olmuş kendinizi suçlamanız için. Annesi üst düzey saçmalamış. Siz onun dediklerini zaten takmayın kafanıza kendisi evliliğinde çok mu süslü cilveliymiş, bir de nazar boncuğu gibi eklemiş ailemizi benimseyemedin diye. Çok klişe. Eşiniz sizi tam anlamıyla sevmemiş ve gevşek ağızlının tekiymiş. Kendinizi suçlu hissetmeyin daha fazla. Bence terapi de alıyormuşsunuz, terapide ilk seansınızda bu suçluluk duygunuzdan bahsedin terapistinize, bunun üzerine çalışma yapacaktır.

Nazan Bekiroğlu’nun çok sevdiğim bir sözü vardır. Der ki, Bir sıkıntının geçeceğine duyulan güven, ona dayanmanın tek çaresiydi.

Geçecek yahu… Ömür akıp gidiyor. Zulmetmeyin kendinize. Üzülmeyin demiyorum elbette ama kahretmeyin kendinizi. Belki yıllar sonra sadece 1 yıl kaybettiğiniz için şükrederken bulacaksınız kendinizi. Ya yıllarınızı alsaydı?

Eski konularınıza baktım, evliliğiniz çok kısa sürmüş, vajimusmus birçok kadında olabiliyor ve eski eşinizin çok da seven bir erkek gibi davrandığını düşünmedim maalesef, ayrıca cinsel konuları bile annesiyle paylaşmış bu da iğrenç bir şey. Annesinin kurduğu cümleler de zaten tuz biber olmuş kendinizi suçlamanız için. Annesi üst düzey saçmalamış. Siz onun dediklerini zaten takmayın kafanıza kendisi evliliğinde çok mu süslü cilveliymiş, bir de nazar boncuğu gibi eklemiş ailemizi benimseyemedin diye. Çok klişe. Eşiniz sizi tam anlamıyla sevmemiş ve gevşek ağızlının tekiymiş. Kendinizi suçlu hissetmeyin daha fazla. Bence terapi de alıyormuşsunuz, terapide ilk seansınızda bu suçluluk duygunuzdan bahsedin terapistinize, bunun üzerine çalışma yapacaktır.
O benim onu sevmediğimle suçladı beni, ben onun sevgisini sevmişim dediğiniz gibi aslında sevmeyen oydu.. işte böyle her şeyi ters bir şekilde lanse etti.

Hayır, seviyordum. Allah aşkına 1 yılda sevgi mi biter dediğimiz gibi hiç sevmemiş ama her şeyi benim üstüme yıktılar bende kendimi yiyip duruyorum işte
Seviyordum cevabını alacağımı biliyordum sizden. Peki gerçek olmayan bir şeyi söyleyip sizi suçlamasına rağmen neden siz suçlu hissediyorsunuz? Manipüle etmeye çalışmış sizi ve başarmış farkında mısınız? Aslında içte bir yerlerde asılsız şekilde suçlandığınızın farkındasınız, bence kendinize eziyet etmeyin. Hayat devam ediyor.

Nazan Bekiroğlu’nun çok sevdiğim bir sözü vardır. Der ki, Bir sıkıntının geçeceğine duyulan güven, ona dayanmanın tek çaresiydi.

Geçecek yahu… Ömür akıp gidiyor. Zulmetmeyin kendinize. Üzülmeyin demiyorum elbette ama kahretmeyin kendinizi. Belki yıllar sonra sadece 1 yıl kaybettiğiniz için şükrederken bulacaksınız kendinizi. Ya yıllarınızı alsaydı?
İşte sevilmeyip kandırılmak sonra da hiçbir şey olmamış gibi canı isteyince boşanmak evet bir yılım gitti ama güven duygum artık yok mesela bu 1 yıl bir çok şeyimi kaybetmeme de sebep oldu.

Eski eşimle 1 yıllık evlilik sonucu ayrıldık. Haklıyken haksız duruma düşürüldüm bütün suçu bana atıp gitti, terk etti. Kendisinden ve ailesinden nefret ediyorum nefretim bitmiyor. Hayatlarına gayet güzel devam etmelerini hazmedemiyorum ben antidepresan ve terapilerle devam ederken.. içimdeki bu duygu bana zarar veriyor, aşamıyorum çok pişman olsun istiyorum ama dediğim gibi zerre pişmanlık yok. Her geçen gün öfkem artıyor bu duygu normal mi geçecek mi?
Narsist ve cahil insanları görmezden gelmezseniz siz kötü olurken onlar mutlu olacak. Kendinizi haklı duruma çıkarmaya niye çalışıyorsunuz ki hayatınıza bakın. Emeklerinize üzülüyorsunuz çok zor bir süreç olduğunu yakınımda da gördüm ama sonrası bir kadının güzelleşmesi hayatını değiştirmesi ve erkeğin küçüldükçe küçülmesiyle devam etti.

Eski konularınızı bilmiyorum ama 1 yılınız gitmiş kurtulmuşsunuz haklı olsanız ne çıkar haksız olsanız ne çıkar boşverin. Bütün dünya size haksızsın dese bile size göre size yapılanlar yanlıştı ve bitti, gerisi boş. Çekmek zorunda olsanız yada yıllar sonra gerçek yüzünü görseniz daha mı iyi.
En temiz ayrılık sevgiliyken, sonra nişanlıyken, sonra evliliğin ilk yıllarında çocuk olmadan yapılan ayrılık. Sonra 1 çocukla, 2-3 git gide zorlaşıyor. O yüzden sevgililik yada görücü usulü ise tanışmada kafanıza yatmayan, aklınıza takılan bir şey varsa bitirin. Hoş görülü olayım, sonradan düzelir, boşver dediğiniz şey gelir sonra ayağınıza takılır.

narsistler mutlu olamaz. gözlerinin içindeki karanlığı görmüş olmanız lazım. bomboş yankı yapan bir karanlık var orda. kendisinin bile korktuğu, bir köşesine sıkıştığı bir karanlık. olmadığı gibi biri gibi davranmaktan bitap düştüğü, başkalarının üzüntüsüyle beslenen bir canavar. dünyadaki en sıkıcı insan türü olduğunu eşek gibi bilmenin verdiği tedirginlik, hep bir maskeleme çabası. siz ne mutluluğundan bahsediyorsunuz? tek huzurlu saniyesi olmayan bir canlıdan bahsediyoruz

Esraayaz mı neydi önceki nickin. Nick değişip yine başs döndün.burda bize yazık valla yaa. Konuyu okuyanlar başlığı açan üyenin eski konularına baksın. Hepsi aynı. Ona göre elinizi yorup tavsiye yazın.

Onun için yazdıklarınızın önemi yok. Okumuyor bile. Takıntılı biri.

Daha güçlü ve daha mutlu olursan hırsın da azalır, ne karalar bağlayıp kurtuluşa erme surecini geciktiriyorsun 😏

Ben ilk eşim ile boşanmaya karar verdiğimde, tabi ki vazgeçirmeye çalışanlar, ama sende şöylesin böylesin diyenler oldu. Baktım konu çok uzayacak. Eee benim kararım da değişmeyecek. Herkese "o, mükemmel bir insan, dört dörtlük ama gelin görün ki ben geçinmeye gönlü olmayan, huzursuzluk çıkaran, yuvayı yıkan tarafım. Sorun bende. Yapacak birşey yok" dedim. 😊 Bunun nasıl bir rahatlık olduğunu anlatamam. Ben sıkıntılıyım yaa.. Düşün yakamdan 🤣
Siz neler söylendiğini neden bu kadar önemsiyorsunuz anlamadım. Siz tabi ki eski eşiniz ve ailesinin gözünde haklı ya da suçsuz olmayacaksınız. O sebeple onların ne düşündüğünün bir anlamı yok ki. Buna takılmayın. Ve kendi iyiliğiniz için eski eşinizin hayatını takip etmeyin. Size bilgi getiren kaynak ya da kişileri hayatınızdan uzak tutun. Odağınız değiştiğinde daha iyi hissedeceksiniz.

külleri bile kalmayacak merak etme ama zamana, zaman vermen lazım

Hayır, seviyordum. Allah aşkına 1 yılda sevgi mi biter dediğimiz gibi hiç sevmemiş ama her şeyi benim üstüme yıktılar bende kendimi yiyip duruyorum işte
yeme
senden değerli mi
yardım al ve hayatına devam et
sağlıklı karar vermişsin seni sevmeyen bir adamla evliliğini devam ettirmeyerek
bundan sonra kendine değer ver ve sağlıklı ilişkiler kur

Deli misiniz kendi kendinize eziyet ediyorsunuz? bırakın ne halleri varsa görsünler, mutlu mu oluyorlar perişan mı size ne? Siz kendi hayatınıza odaklanın.

Mutlaka EMDR tedavisi uygulayın ,inanın öfkeniz yüzde 30lara inecek bir süre sonra düşününce aaa salağa bak diyip geçeceksiniz.

Back
X