Evet, miras yoluyla edinilmiş mallar mal rejimine girmez, kişisel mal kabul ediliyor kanuna göre, olmasını istemeyiz ama ola ki eski eş çok paraya sıkışır sizi dava etmekle korkutmak isterse bilmelisiniz ki dava hakkı yok, ev direkt miras olarak kalınca da hak iddia edilemiyor, miras yoluyla elde ettiğiniz parayla aldığınızda da hak iddia edemiyor, siz miras kalan bir yerden elde ettiğiniz gelirle almışsınız evi, yanlış anlamadım sanırım, o zaman kanun aynen şöyle diyor : Bir mal varlığı değeri eşlerden biri tarafından herhangi bir emek verilmeksizin veya herhangi bir yükümlülük yüklenilmeksizin yada herhangi bir edim karşılığı olmaksızın kazanılmışsa bu mal varlığı değeri kişisel maldır.
Buna miras yoluyla elde edinilen gelir, piyango, şans oyunları da dahil, siz evliyken milli piyangodan büyük ikramiyeyi tutturmuş olsanız eşinize verme zorunluluğunuz yok :)
Evi ne zaman aldığınızı da özellikle sordum, borç borç diyor ya hani borçlar kanununa göre zaman aşımı süresi 10 yıldır :))) elinde zaten düzenlenmiş bir evrak vs yok dava dahi açamaz ama insanoğlu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor, bazı insanlar yasal düzenlemeleri bilmeyince karşıdaki korkutma yoluna gidebiliyor zira, yasal haklarınızı bilmenizi istediğim için ince detayları sorup cevaplamak istedim.
Siz borçlu da değilsiniz, ödeme gibi bir zorunluluğunuz da yok, eski eşinde hukuken bir hakkı yok.