- 5 Ekim 2020
- 14.599
- 39.933
- 548
- 36
- Konu Sahibi kirginzambak
-
Gerçekten soruyor musunuz?Neden arkadaşlar? Neden yani neyi yanlış /eksik yapıyor olabilirim?
Üvey annesini sevmesi mesela sizi sinirlendiriyor. Hem kızınizi öyle ya da böyle başka şehire bırakmişsiniz, hem de onun orada sevilen bir evde olması sizi rahatsız ediyor. Peki kızınızın üvey annesini hiç sevmemesini, üvey annesinin ona mutluluğuna atilan bomba gibi davranmasıni, aşağılanmasini,dayak yemesini falan mı isterdiniz? Kızınızın velayetinin olduğu evde mutlu olması çok güzel bir şey değil mi???eski eşim evli ve o kadını bile seviyor benim bu kız bu da benim çok canımı sıkıyor. Sürekli Duygu abla şöyle yapıyor böyle yapıyor bana şunu aldı falan.
Kızınız zaten annesi tarafından terkedilme hissini yaşamış. En ihtiyacı olan zamanda annesiyle arasına şehirler girmis. Ayda yılda bir birlikte oluyorlar. O zaman da devamlı bağırıp çağıran, köpüren, ona iyi davranan üvey annesini sevdiğini icin bile hirpalanan bir anne ve arasında kardeşlik bağı kuramadigi, devamlı kendisine sitem eden bir abi buluyor.Bende sinirleniyorum bazen kızıyorum bağırıyorum. Duygu abla bana hiç bağırmıyor benimle dizlerinin üstünde konuşuyor vs vs neler neler ben de daha çok köpürüyorum bu sefer. Daha çok bağırıyorum elimde değil o da küsüyor bana, konuşmuyoruz bir süre... Ben kendime hakim olamıyorum o zaman gerçekten yapamıyorum yani.... Çok üzülüyorum sonra.
Bende yeni bosandım. Hayatlarımıza bırılerı gırer mı bılemem. Ama tek bıldıgım bırsey var her cocugun bır annesı bır babası olur. Ben kötü davransa kahrolurdum haklısınız ama kızınız duygu ablam bana soyle davranıyor boyle sevıyor dıye anlattıgında bagırmanız kızınızı o kadına daha da iter. Tavsıyem kısa bır zaman dılımınde gorustugunuz kızınıyla daha fazla kalıtelı vakıt gecırmenız, sınırlerınıze hakım olmanız ve o evde yasananları cocugun dılınden duymaya zorlamamanız yonunde olur. Kendını ıyı ıfade edebılecek bır yasta kızınız. Kotu muamele gorse kı sızde belırtmıssınız eskı esınızden dolayı ıyı davranmak zorunda!! diye. O kısmı anlamlandıramasamda..bence sizinle paylasırdı burda mutsuzum dıye. Oglan ıcın dıyecek bırsey bulamıyorum. Erkekler anne gıbı olamıyor, gözden ırak olan gönülden de ırak olur misali sanırım böyle dusunuyor
Konuya gercekten cok uzuldum ama en cok oglunuza insallah omur boyunca bunlarin izini tasimaz
Malum biz koca kadin olduk ama halen gecmisi yasiyoruz
Suan kirmizi oda da buna benzer bi olay varUmarım taşımaz... Ben onun bu düşüncelere girmesine çok üzülüyorum. Kaç kez böyle olmadığını: babasının okulunu ödediğini harçlık gönderdiğini bunların da önemli olduğunu sevdiği için yaptığını söyledim ama ne derece etkili tabi tartışılır...
bu foruma dert yazılmaz, kadın çocuğu istiyor diye baba ile bırakmış- ki şartları gayet iyi-, kızıyla sık sık görüşüyor ama yine de terk etmiş anne muamelesi görüyor. Eski kocasının yeni eşinin sürekli övülmesine dayanamadığını söylediği için de kızının mutlu olmasını istemeyen anne ilan ediliyor. Gerçekten inanılmazsınız.
Hanımefendi, ben sizin durumunuzu gayet iyi anladım. Kızınız 11 yaşında ve bir çocuk. Onunla ne yaşarsanız yaşayın onun halen küçük bir çocuk olduğunu unutmayın. Düşüncelerinden dolayı hiç bir çocuk kızılmayı ve ya bağırılmayı hak etmez. Hatta bence duygu ablasını övünce siz de içinizden gelmese de destek olun. ''Evet, öyle birine benziyor'', ''aranızın iyi olmasına çok sevindim'' gibi. Çünkü tepki gösterdikçe daha çok o davranışı göstermeye eğilimli olacak.
Oğlunuza gelince, bence babasıyla daha çok vakit geçirmeli. Buna zemin hazırlayın. Şimdi ayrı şehirlerde olunca iyice ayrı düşmüşler sanki. Ebeveyin ayrımcılığı nadir bir durum değil ne yazık ki. O yüzden çok anormal karşılamadım ben. Ama yine de oğlunuz için daha iyi olmasına uğraşın lütfen.
Umarım herşey gönlününzce olur
Haklı olmak her zaman mutlu etmiyor insanı. Rahatsız olabilirsin ama bağırıp çağırınca "o kadına " daha çok itiyorsun çocuğu. Bence bir pedogogdan yardım alın.Özellikle beğenmedime çöken arkadaşlar; ben tabi ki kızımın mutlu olmasından dolayı mutluyum. Ama her ne kadar aldatma olmasa dahi evliyken tanıdığınız bir kadının boşanınca kocanıza yanaşması ve evlenmelerini ne kadar hoş karşılayabilirsiniz? Kaldı ki zaten ben madem babasında kalmak istiyor tamam kalsın dedim. Problem de çıkarmadım yani en çok ben isterim mutlu olmasını.
Ama biraz da kendinizi benim yerime koyun lütfen. Öz kızınız eski kocanızın karısını size övüyor. Hoşunuza gider mi? Bu kadar övgüye gerek var mı? Tamam iyi dersin geçersin. Ben sevmesin demiyorum ki. Sevsin ama bu sevgisini bana bu denli yansıtmasına gerek yok.
Ayrıca ne güzel iyi davranıyormuş kadın diyorsunuz da eşimi tanımıyorsunuz. İyi davranmak zorunda. Öyle söyleyeyim size.
Ayrıca kimse rahatsız olmazdı yani bu durumdan burda. Peki ben çok yanlış düşünüyormuşum o zaman. Teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?