- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi denizlililili
Onlar selam verirse ver, vermezlerse verme. Ailenin en büyüklerine çok yaşlılarına biraz daha yumuşak davranılmalı tabii insan olarak.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam kızlar:)
Boşanma aşamasında da altınları çaldı, evlendikten sonra aldığımız arabayı abisinin üzerine geçirdi ve araba için çektiğim ihtiyaç kredisini ödemiyor. Hala onun bindiği arabanın borcunu ödüyorum.
Ben olsam konusurdum onlarin ne sucu var sen sevip evlendin soncta esinn karaterszlgni ailesine ykma canim.konus hatta sen konski onlar senn hakknda kotu dusunmesnler.malum bissndktn snra birbirini kotlemelerde baslarSelam kızlar:)
Benim bir süredir aklımı kurcalayan bir konu var. Şimdi boşanma aşamasındayım, davamı açtım ve sabırsızlıkla dava gününü bekliyorum. Eski eş kişisinden sorunlu ayrıldık. Şöyleki; saçma sapan mevzulardan aileme hep önyargılıydı, sevmedi istemedi ailemi. En son ameliyat oldum, ameliyatım dolayısıyla annem bana bakmaya geldi evime fakat annemin yüzüne bakmayarak, anneme selam dahi vermeyerek herşeyin kopmasına sebep oldu. Ameliyatımla ilgilenmedi, ameliyatlı olduğum 4.gün ailemin evine gittim ve 20 günlük raporlu olduğum süre boyunca ne kendisi ne ailesi hiç bir şekilde aramadılar, sormadılar.
Boşanma aşamasında da altınları çaldı, evlendikten sonra aldığımız arabayı abisinin üzerine geçirdi ve araba için çektiğim ihtiyaç kredisini ödemiyor. Hala onun bindiği arabanın borcunu ödüyorum.
Şimdi mevzu şu; ben küçük bir ilde yaşıyorum. Tayinimi istemedim şimdilik çünkü keyfim yerinde:) gitmem için bir sebep yok. Çarşıda pazarda orda burda bu eski eş kişisinin sülalesinden birini görsem nasıl tepki vermeliyim sizce? Kendisi ve ailesiyle tabiiki konuşmam, yüzlerine bakmam ama teyzesi, dayısı, kuzeni, yeğeni, cartı curtu bunlara nasıl tepki vermeliyim sizce?
Kızlar bir de şöyle birşey geçiyo içimden.
Bunların çok yakın olduğu bi komşuları var. İşyerimden arkadaşımında tanıdığı oluyo bu komşu teyze.. Kadın işyerime gelmiş arkadaşımla konuşmuş denizlili nasıl vs diye ama yanıma uğramaya çekinmiş.
Sonradan arkadaşım bahsedince keşke uğrasaymış yanıma dedim, insanların bilmesini istiyorum çünkü.. Altındaki arabayla kasım kasım kasılırlarken, millete hava atarlarken aslında ne kadar aciz olduklarını, o arabanın borcunu hala bana ödettiklerini insanlar bilsin istiyorum.
Sizce yanlış mı düşünüyorum? Boşver gerek yok bilmesinler, hiç konuşma mı dersiniz? Yoksa amaaan içinde kalacağına konuş mu dersiniz?
Ben de böyle düşünüyorum aslında ama onlar nasıl tepki verirlerse o şekilde davranıcam sanırım..Sevdiğin ve iyi niyetli olduğun kişilerle konuşup muhabbet edebilirsin ne olacak. Ama eski eş ile ilgili bir şey sorarlarsa da bu konuya hiç girmeyelim falan dersin. Sana zararı olmayan biriyle sırf eski eşin akrabası diye konuşmamak saçma olur bence
MaşaAllah size, ne güzel:) ben eski kayınpederime baba demem, hiç babalığını görmedim hatta babalık şöyle dursun insanlığını dahi görmedimki...Ben de boşandım 4 yıl olacak. Hala kayınpederime baba derim akrabalara da evli iken nasıl hitap ediyorsam öyle. Tabi eğer sorun yaşamamışsanız
doğru söylüyorsun lavantacım.. Onlar gibi olamam istesemde zaten, olmayayım da Allah korusun...Hic kendini veya olaylari anlatma çabasına girme.. Asaletinle sus derim..
haklısınız, onların tepkisine göre hareket ederim. Allahın selamı sonuçta, verirlerse alırım ama daha fazlasını konuşmam..Fazla söze gerek yok açık ve net ayrılmış biri olarak söylüyorum onlarla içli dışlı olman beklenilemez zaten onun için eski eşin sülâlesi görürsem merhaba merhabayı geçmez sürat asmayada gereksiz buluyorum sonuçta herzaman karşına cikabilecegine göre sinirleri hiç germeye gerek yok
akrabalarıyla konuşmam canım ama önceki yorumumda bahsettiğim gibi iyi niyetine inandığım bi tanıdık denk gelirse ve samimi olduğuna da inanırsam ve en önemlisi sorarlarsa anlatırım. Kendini ifade edebilmek insanı rahatlatıyor.Sen anlatmak istediklerini anlatmalisin ister haklı bulunarak ister bulmasına ayrıca akraba akrep gibidir dıştan onun yanında dursalarda anlattıklarınla seni uzmezler uzemezler dok içini önüne gelene bence rezil olsunlar
Fazla kendi özelinden anlatmaki bir lafa bin laf eklemesinler ve asla eski eşini ve onun ailesini kötü kişilikli insanlar olduğunu bilsen bile onları asla kötüleme aksi takdirde kafan rahat etmez anlaşamadık ayrıldık bitti nokta .Ben de böyle düşünüyorum aslında ama onlar nasıl tepki verirlerse o şekilde davranıcam sanırım..
MaşaAllah size, ne güzel:) ben eski kayınpederime baba demem, hiç babalığını görmedim hatta babalık şöyle dursun insanlığını dahi görmedimki...
doğru söylüyorsun lavantacım.. Onlar gibi olamam istesemde zaten, olmayayım da Allah korusun...
haklısınız, onların tepkisine göre hareket ederim. Allahın selamı sonuçta, verirlerse alırım ama daha fazlasını konuşmam..
akrabalarıyla konuşmam canım ama önceki yorumumda bahsettiğim gibi iyi niyetine inandığım bi tanıdık denk gelirse ve samimi olduğuna da inanırsam ve en önemlisi sorarlarsa anlatırım. Kendini ifade edebilmek insanı rahatlatıyor.
Çok doğru söylediniz hiç bu açıdan düşünmemiştim.O arabayı tekrar alabilme şansınız yok mu ? Avukata danışsanız mal kaçırma şeklinde gösterip. Kredi ihtiyaç kredisi miydi yani arabanın kredisini sizin ödedeginizi gösteren birşey yok mu? Ayrıca altınları sanırım talep edebilirsiniz çünkü kadına ait altınlar. Gerçi siz eski eşin ailesi ile görüşmek demişsiniz iyi oldugunu bildiklerinizle konuşun zaten kücük yerdesiniz onlar bilmiyor kendi malının ne olduğunu. Yalnız dikkatli olun sizden bir laf alır bambaşka şekle büründürür dönderirler. Siz sanırsınız ki kendimi anlattım yok onlar duymak istediklerini duydular sadece.
Tabiiki yaşlılara daha yumuşak davranılmalı, zaten yaşlı olmayanlarına bile saygısızlık yapmam benim kişiliğime aykırı bişi bu:)Onlar selam verirse ver, vermezlerse verme. Ailenin en büyüklerine çok yaşlılarına biraz daha yumuşak davranılmalı tabii insan olarak.
Ayyyy tabii tabii her günüm şükürle geçiyo bu boş insanlardan "kurtulduğum" içiiinOnlar nasıl davranırsa, güler yüzlü ol bi zararı olmayana ve"kurtuldum" demeyi unutma![]()
Haklısınız, bir arkadaşta söylemiş aleyhime kullanabileceklerini ve ben bu açıdan hiç düşünmemiştim. Dikkatli olmalıyım. Allahın selamını esirgemem selam verirlerse ama fazlasını da konuşmam.Yanlış bilmiyorsam yargıtayın kararı var, takılar kadınındır, erkek alamaz şeklinde. Hayatının riskine girmis, hapse bile girebilir bu yüzden. Boşanma durumunda olduğum için bunu araştırmıştım umarım yanılmıyorumdur.
Ayrıca arabanın kredi borcunun tamamını ödemeden arabayı üstüne alamaz. İyice araştırın derim.
Akraba sorusuna gelirsek selam veren olursa siz de selam verin ama sakın detay anlatmayın. Mahkemede aleyhinizde kullanılabilir.
Aynen öyle yapıcam ama akrabalarına değil. Yakın, samimi ve iyi niyetli bulduğum tanıdıklara...Sorarlarsa soylersin sormazlarsa gerek yok.
Onların benim hakkımda ne düşündüğünü önemsemiyorum aslında, Allah beni biliyor ya önemli olan bu.. Sadece onların rezilliklerini saklamak istemiyorum, sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteremesinler kendilerini. İnsanlar ne mal olduklarını bilsinlerki başka birinin de canını yakamasınlar..Ben olsam konusurdum onlarin ne sucu var sen sevip evlendin soncta esinn karaterszlgni ailesine ykma canim.konus hatta sen konski onlar senn hakknda kotu dusunmesnler.malum bissndktn snra birbirini kotlemelerde baslar
Öyle kötülerki aslında... Hayatımda karşılaştığım en en en kötü insanlar.. Evliyken yaşadıklarım, boşanma aşamasında yaşadıklarım... Offf Allahım bunlar gibi insanları uzak etsin bizden, hepimizden.Fazla kendi özelinden anlatmaki bir lafa bin laf eklemesinler ve asla eski eşini ve onun ailesini kötü kişilikli insanlar olduğunu bilsen bile onları asla kötüleme aksi takdirde kafan rahat etmez anlaşamadık ayrıldık bitti nokta .
Amiiin, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Kesinlikle çok çok zor ailenizi kötüleyen insanların hayatınızda olması. İnsan kendine yapılan hareketi sineye çekebiliyor (çekmemek lazım tabii) ama ailenize yapılanı tolere edemiyorsunuz. Psikolojik şiddete maruz kaldım 8 ay boyunca, çok bile dayanmışım.Allah yardımcınız olsun kurtulacağınıza seviniyorum. Sorunlu bir evliliği sürdürmek zor heleki ailenizi sürekli kötüleyen birileri varsa. Bence hakkınızı sonuna kadar alın ve sorana da söyleyin böyle böyle yaptılar diye aksi taktirde onlar zaten sizi kötüleyecekler belli köy kurnazı bunlar.akrabaları selam verirse alırsınız vermezlerse de boşverin.
Vallahi canım,ben gayette konuş derim.Kızlar bir de şöyle birşey geçiyo içimden.
Bunların çok yakın olduğu bi komşuları var. İşyerimden arkadaşımında tanıdığı oluyo bu komşu teyze.. Kadın işyerime gelmiş arkadaşımla konuşmuş denizlili nasıl vs diye ama yanıma uğramaya çekinmiş.
Sonradan arkadaşım bahsedince keşke uğrasaymış yanıma dedim, insanların bilmesini istiyorum çünkü.. Altındaki arabayla kasım kasım kasılırlarken, millete hava atarlarken aslında ne kadar aciz olduklarını, o arabanın borcunu hala bana ödettiklerini insanlar bilsin istiyorum.
Sizce yanlış mı düşünüyorum? Boşver gerek yok bilmesinler, hiç konuşma mı dersiniz? Yoksa amaaan içinde kalacağına konuş mu dersiniz?
Sizi çok iyi anlıyorum bende sizinle benzer şeyler yaşıyorum ve çok zor. Ama herkesin koşulları farklı. Allah bana da atama nasip etsin ayaklarımın üzetinde durunca her şey farklı olacak. Sen al hakkını kuruşu kuruşuna ve aldığın eşyaları da sakın ola onlara bırakma git onları da al çöpe de gitse çeyizin onlara kalmasınAmiiin, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Kesinlikle çok çok zor ailenizi kötüleyen insanların hayatınızda olması. İnsan kendine yapılan hareketi sineye çekebiliyor (çekmemek lazım tabii) ama ailenize yapılanı tolere edemiyorsunuz. Psikolojik şiddete maruz kaldım 8 ay boyunca, çok bile dayanmışım.
Mahkemede hesaplaşıcaz onlarla. Hakkımı bırakmayacağım. Kısa vadede kendilerini maddi olarak kârlı zannediyorlar ama ben hayatımın geri kalanını kazanıyorum! Bu paha biçilemez birşey:)
Ailenin her ferdi kötü olmayabilir canım..Mesela ben eşimin teyzelerini kendi teyzem gibi severim.Öyle özellikle sevdiğin varsa içlerinde,farklı davranırsın tabii ki...Tabiiki yaşlılara daha yumuşak davranılmalı, zaten yaşlı olmayanlarına bile saygısızlık yapmam benim kişiliğime aykırı bişi bu:)
Gerçi bu aile hakediyor aslında her türlü saygısızlığı ve çirkefliği ama gerek yok onlar gibi olmaya..