Eski eşinin adıyla hitap etmesi ?

Nasıl yani bilinçaltında Eş deyince ikimizde mi aklına geliyoruz

Baska birşey olmuyor aslında gayet mutlu bir evliliğimiz var onlarda sorun yok

Nasıl yani bilinçaltında Eş deyince ikimizde mi aklına geliyoruz
Şunu şöyle düşünün adam evlenmiş karısı diyelimki ilk eşi ayşe temezliği yapan ayşe çocuklarının anası eşi ayşe yanında eş görevini yapan ayşenin yerini sen aldın burda isim değişmedi kişi değişti
Belki yanılıyorumdur ama ben kendimce bu mantıkla giderdim

Ya beni sevmiyor saymıyor gibi bir düşüncem yok asla beni sevdiğini biliyorum ama duruma sinir oluyorum neden diye sorunca da kızıyor kavga çıkıyor

Baska birşey olmuyor aslında gayet mutlu bir evliliğimiz var onlarda sorun yok
E tamam o zaman, insanlar anlaşamadığı sürekli kavga edip mutsuz oldukları için boşanıyor, mutsuz olduğu bir kadını neden özlesin?
Çocuk için diyalog halinde oldukları için kadının ismi güncel kalıyor, bu yüzden ağız alışkanlığı olduğunu düşünüyorum.

Ya beni sevmiyor saymıyor gibi bir düşüncem yok asla beni sevdiğini biliyorum ama duruma sinir oluyorum neden diye sorunca da kızıyor kavga çıkıyor
Bunun sevgiyle alakası yok bunun eşinizin beyninde eş kavramının ilk eşinin ismiyle bütünleşmesi var kanımca
Nasıl anlatsam mesala tursil nedir bir detarjan markasıdır ama yıllarca biz çamaşıları yıkayan her deterjana tursil dedik
Biraz alakasız bir örnek oldu ama umarım anlatabilmişimdir

İlk kez duymadım bunu.Kaynım bizim yanımızda ikinci eşine ilk eşinin adıyla hitap etti hem de iki kez.Eltim gülümsedi, sonra da ara ara yapıyor bunu ama ağız alışkanlığından olsa gerek dedi bana.Ve kaynım ikinci eşini o kadar çok seviyor ki, anlatamam.Keşke baştan tanısaydım, ilk ve son evliliğimi bunla yapsaydım diyor.
Yani anlayacağın, eşin onu unutamadığı için değil de alıştığı için onun adıyla sesleniyor olabilir

Alışkanlık olabilir birden olmuş olabilir... bende bazen oğluma ablam diyorum erkek kardeşim hic aklimda yokken ablam şöyle yap böyle yapma gibi

Ahahahahahaaa harika anlatmışsın canım

Evet ama bu durum beni çok üzüyor

Anladım demek istediğinizi ama bu durum beni çok kırıyor

Freud, isimlerin unutulmasının veya yanlış hatırlanmasının hoş olmayan anıların veya düşüncelerin baskı altına alınmasından kaynaklandığını öne sürer. Örnek olarak Günlük Yaşamın Psikopatolojisi’nde bir vakasından bahseder: Sert geçen bir toplantının ardından bir konuşmacı şöyle bir öneride bulunmak ister, “Artık gündemimizdeki dördüncü maddeye geçelim.” Fakat toplantının yol açtığı gerilime bağlı olarak konuşmacı, “geçelim” (schreiten) sözcüğünü kullanması gerekirken “dövüşelim” (streiten) der. Yapılan bu dil sürçmesi toplantıda konuşan kişinin ortamdaki gerginlikten olumsuz etkilendiğini gösterir. Negatif duyguların bastırılmaya çalışılması ses benzerliği olan iki kelimenin (schreiten-streiten) karıştırılmasına neden olmuştur.

Bu veriden yola çıkıp psikanalitik görüşe dayanarak, yaptığımız dil sürçmelerinin gün içinde yaşadığımız olaylarla paralellik gösterdiği söylenebilir. Freud, günlük yaşam içinde gelişen bu anlık dil sürçmelerinin çeşitli bilinçdışı etkenlerden kaynaklanmış olabileceğinin altını çizer. Bu bakış açısıyla dil sürçmesi ele alındığında, asıl söylenmek istenen yerine yanlış söylenen kelimenin sebebi, rahatsızlığın bilinç düzeyine çıkarılmasıyla anlaşılabilir. Freud’a göre bu çözüm süreci ise psikanaliz ile mümkündür.

Benim eşimde Üstüme düşer ilgisi alakası vs hiç şikayetim yok sevgisinden şüphem yok ama durum o kadar sinir bozucu ki anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…