- Konu Sahibi Madamgonca
-
Açıkca söyle eşine biraz daha seni anlamaya çalıssın ,empati yaptir bak nasıl hemen tepesine biner sinirler...Ben soruyorum böyle olunca sarılmak gelmiyor içimden
Birşeyin sebebini bilmek bunun bilinçli bir eylem olmadını bilmek bence sizi kırmamalı uyarın sürekli telkinde bulunun ama aranıza bir ismin girmesine izin vermeyinAnladım demek istediğinizi ama bu durum beni çok kırıyor
Yani özlediği için mi ?Freud, isimlerin unutulmasının veya yanlış hatırlanmasının hoş olmayan anıların veya düşüncelerin baskı altına alınmasından kaynaklandığını öne sürer. Örnek olarak Günlük Yaşamın Psikopatolojisi’nde bir vakasından bahseder: Sert geçen bir toplantının ardından bir konuşmacı şöyle bir öneride bulunmak ister, “Artık gündemimizdeki dördüncü maddeye geçelim.” Fakat toplantının yol açtığı gerilime bağlı olarak konuşmacı, “geçelim” (schreiten) sözcüğünü kullanması gerekirken “dövüşelim” (streiten) der. Yapılan bu dil sürçmesi toplantıda konuşan kişinin ortamdaki gerginlikten olumsuz etkilendiğini gösterir. Negatif duyguların bastırılmaya çalışılması ses benzerliği olan iki kelimenin (schreiten-streiten) karıştırılmasına neden olmuştur.
Bu veriden yola çıkıp psikanalitik görüşe dayanarak, yaptığımız dil sürçmelerinin gün içinde yaşadığımız olaylarla paralellik gösterdiği söylenebilir. Freud, günlük yaşam içinde gelişen bu anlık dil sürçmelerinin çeşitli bilinçdışı etkenlerden kaynaklanmış olabileceğinin altını çizer. Bu bakış açısıyla dil sürçmesi ele alındığında, asıl söylenmek istenen yerine yanlış söylenen kelimenin sebebi, rahatsızlığın bilinç düzeyine çıkarılmasıyla anlaşılabilir. Freud’a göre bu çözüm süreci ise psikanaliz ile mümkündür.
Söyledim kaç kereAçıkca söyle eşine biraz daha seni anlamaya çalıssın ,empati yaptir bak nasıl hemen tepesine biner sinirler...
Defalarca söyledim hatta ayrılmayı bile dile getirdimBirşeyin sebebini bilmek bunun bilinçli bir eylem olmadını bilmek bence sizi kırmamalı uyarın sürekli telkinde bulunun ama aranıza bir ismin girmesine izin vermeyin
Sizin eşiniz ya da sevgiliniz eski sevgilisinin adıyla seslense rahat olabilir miydiniz ?Bir kaç gün önce de aynı derdi içeren daha kapsamlı bir konu açmıştınız.
Bence takıntılısınız
Su adamı bir rahat bırakın Allah aşkına. Evde sürekli bir huzursuzluk sürekli bir kıskançlıktan boğma durumu var gibi... buradan ben bunaldım...
Bazı seyleri kabul edemiyorsanız boşanmış biri ile evlenmeyecektiniz.
Bu adamın o kadın ile bagı hayat boyu bitmez cunku çocukları var.
Bu bag aşk, sevgi değil, evlat iyiliğini gözetme
Kocanız sizi seviyor ama bu şekilde devam ederseniz sevgi saygı kalmaz
Çok sinir bozucu OLdupun söyleyebilirimBence de alışkanlıktır, gönlünüzü ferah tutun, eski eşinde kalbi olsa niye 8 sene önce çocuğa rağmen boşansın üstüne sizinle evlensin?
Bende de isim konusunda öyle oluyor mesela birinin adını kafamda başka şey belliyorum sonra ısrarla ağız alışkanlığından onu söylemeye devam ediyorum istemsizce. İş yerinde falan alakasız insanlar için de oluyor, bazı insanlarda bu isim hafızası-çağrışımları çok kolay alışkanlığa dönüyor galiba :/
Hala görüşen iki insandan bahsediyorsunuz.Sizin eşiniz ya da sevgiliniz eski sevgilisinin adıyla seslense rahat olabilir miydiniz ?
Yani özlediği için mi ?
Çok sinir bozucu OLdupun söyleyebilirim
Her gün yapmıyordur değil mi ?Söyledim kaç kere
Yılda ya da iki yılda bir görüşüyor hergün görüşmüyor ki yılda bir kere görüştüğü birinin adıyla seslenmek nedenHala görüşen iki insandan bahsediyorsunuz.
Yani hayatında olan biri bu kadın.
Eşimin iş arkadaşının yada ablasının adı ile seslendiği çok olmuştur, aldatıldım falan demedim hiç. Aklıma bile gelmedi.
Genelde tartıştığımızda falanBunu burdan bakarak söyleyemem ki.. Eski evliliğinin eşinizde bıraktığı izlerin yansıması olarak görülüyor. Belli kodlanmışlıklar var ve benzeştiği yerlerde de bilinç düzeyine çıkıyor olabilir. Özellikle hangi konuları konuştuğunuzda bu durum oluyor ona dikkat edebilirsiniz belki ordan bir çıkarım yapabilirsiniz.
Yani bu durumu eşinizin dert etmesi ve çözmesi gerekiyor. Çünkü bu onun iç dünyası bilemiyoruz.
Konulmak işe yaramıyorHaklısınız tabii ama bir de şuradan bakın burada neler neler ne eşler okuyoruz, eşinizin bu davranışının altında bir art niyet salıncalı durum olduğundan objektif olarak emin değilseniz, çok üstüne gitmeyip makul konuşmalar yapın bence.
Yok var altında bir şey diyorsanız -ki var gibi görünmüyor doğrusu- çıldırınn
Hayır .. Ayda bir meselaHer gün yapmıyordur değil mi ?
Genelde tartıştığımızda falan
Benzer anları yaşamıştır mı diyorsun yaniO zaman hoş olmayan anıların veya düşüncelerin baskı altına alınmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Tartıştığınızda kendisine çağrışım yapıyor demekki bazı şeyler. Bu bir ihtimal yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?