Eski eşinin adıyla hitap etmesi ?

M Madamgonca bunları sorun edecektin madem, keşke boşanmış biriyle evlenmeseydin . Hemde epey yaş farkı var, adam burda çok şanslı, senin gibi genç ve hiç evlenmemiş biriyle evlenmiş, sense bu eski eş kuruntuları ile hayatı kendine zindan ediyorsun. Allah sana kolaylık versin ama bu adamı hayatının merkezine koyma, yani kıskançlık dozun da faZla, sevgin de demekki, bu sağlıklı değil. Psikolojik olarak yıpratıyorsun kendini. İstersen bir psikolog yardımı al bu eski eş durumu seni çok zorluyorsa

Eşinin de eski eşine ilgi duyduğunu sanmıyorum, eski yaşanmışlıklar bilinçaltı vs nedeniyle yanlışlıkla ismini söylüyordur, çünkü evlendikten sonra başladı diyorsun. Psikolog desteği alsan bunları aşarsınız belki, eşinin de bilinçaltı ile ilgili muhtemelen bu isim olayı

Benzer anları yaşamıştır mı diyorsun yani

Evet yaşamış olabilir ve o anda bir benzerlik kurduğu için bilinçaltı yüzeye çıkıyor olabilir. Bu da diline yansıyordur. İnsanın o kadar karmaşık bir zihin ve ruh dünyası var ki.. Bazı şeyleri bilinç düzeyinde anlamlandırmak zor oluyor. Kendisi de anlam veremiyordur belki.

Büyütülecek birşey değil mi ?

Kendisine neden sorduğumda bi meden söyleyemiyor bu da beni daha çok sinir ediyor

Kendisine neden sorduğumda bi meden söyleyemiyor bu da beni daha çok sinir ediyor

Dediğim gibi çok anlık şeyler olduğu için mantıklı bir sebep söyleyemiyordur o anda. Bu durumdan kırıldığınız için onun bir sorgulama yapması gerekiyor kendi içinde. Yani sizinle alakalı birşey değil bu.

Görüştüm ben psikolog beni haksız buldu bunun olağan birşey OLdupunu söyledi

Üstünde düşündüğünü bile sanmıyorum

Eşimin de benim de ikinci evliliklerimiz. Eşim bu dil sürçmesini altı yıllık evliliğimizde sadece bir kere yaptı. o da evliliğin ilk başlarındaydı ve onlar boşanalı çokta uzun bir zaman olmamıştı. Yaptığı esnada da kavga ediyorduk. eski evliliğinde çok kavga ederlermiş. Açıklaması da eskiden de çok kavga ederdik onunla seninle de kavga etmeye başlayınca birden bilinçaltım o zamana döndü sanırım dedi. Bense ondan daha fazla bu dil sürçmesi olayını yaşıyorum hatta işin garip tarafı benim zaman algım da karışıyor o esnada. Ben eşimden ayrılmadım yalnız eşimi kaybettim ve beraberliğim boyunca da mutluydum. Bende daha çok kavga esnasında değil de mutlu bir şey olduğunda gerçekleşiyor bu sürçme ve zaman kayması olayı. Sizin hangi durumlarda oluyor hiç takip ettiniz mi? ya önceki evliliğinde çok mutsuzdur ya da çok mutlu anları olmuştur beyni oraya doğru gidiyordur. Bence bir takip edin. Ama ne olursa olsun sinir bozucu bir durum anlıyorum sizi.

Görüştüm ben psikolog beni haksız buldu bunun olağan birşey OLdupunu söyledi
Tamam işte ne güzel, sende kendini yıpratma artık.
Bize Anlatmadığın başka şeyler mi var, suçlamak için demiyorum ama bu konu Mart'ta açılmış , aynı nickle açılan başka konuda 17 yaş fark var evleneceğim kişiyle , ne yapmalı diye sorulmuş. Sadece merak ettim, aranızdaki yaş farkı daha mı fazla, yada sorun ettiğin başka bişey mi. Yani tek isim mevzusu değil sanki seni üzen

Üstünde düşündüğünü bile sanmıyorum

Kırılmanızı anlıyorum çünkü herkes tek ve özel olduğunu hissetmek ister. Ama burda referans olarak bu isim olayını almamanız lazım. Size özel olduğunuzu hissettiriyorsa dert etmeyin bunu ve dikkat etmesini rica edin. Yapılacak başka birşey yok.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum, bilinçaltı ile ilgili olmalı

Genelde tartışırken bazen hızlı hızlı konulurken

Ben yeni üye oldum bir konum daha var bakarsanız daha Detaylı açıkladım orada zaten

Çok konuştuk ama anlamıyor doğrusu

Genelde tartışırken bazen hızlı hızlı konulurken
Muhtemelen onlarda çok kavga ediyorlardı. Zaten mutlu olsalar ayrılmazlardı. Biliyorum buna takılmamak çok zor. Çaresiz de hissediyor insan kendini. Adama bilinçaltını zaptet de denemiyor. Rüyalarını kontrol et demek gibi bir şey sonuçta.Ama karşıdakinin de biraz empati kurması lazım, hiç değilse sizin ne denli incindiğinizi hissedebilmesi gerekiyor. Umarım bir süre sonra son bulur. İnsan üç kişi yaşıyor gibi hissediyor böyle olunca.Sizin de diliniz sürçsün bazı bazı. Belki konrollü bir algı oluşturur böylelikle.

Olabilir illa onu düşünüyor ağzından kaçıyor gibi gelmemeli aklına.

Oğlumâ hep sadece bir yeğemin ismiyle seslenirim farkına varmadan . O an düşünüyor da olmam.
Ki farklı şehirde hergün de görmüyorum ona rağmen karisabiliyor.
Not olarak bütün yeğenlerim oğlum kızım gibi olsada favori yeğenim vardır aramızda ki bağ çok güçlüdür. Onu hepsinden çok ozlerim ama karıştığim isim diğer tatlı yeğenim dir. .
Yani demek istiyorumki insan üzülür alınır falan ama esinin söylediğine inanmalisin kendini hiç üzme boşuna.

Işte sorunda orada empati kuramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…