Eski sevgilim ve de yeni sevgilisi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Konum belki yanlış anlaşılıp kapatılabilir ama kesinlikle din ya da yaşayış tarzını eleştirmek amacı gutmeden yaziyorum.

Bı süre önce (5 ay) sevgilimle ayrıldık. O zamandan beri muhattap olmadık. Yüz yüze gelmedik. Ara ara merak edip sosyal medyada baktım kendisine. Geçen gün gördüm ki yeni birisiyle konuşmaya başlamış. (Ortak arkadaşlarımızdan birisi paylaşmış o, kız arkadaşı vs yemekteydiler.)

İçim biraz garip oldu ama kendimi salak gibi hissediyorum. Biz birlikteyken giyimime inanılmaz şekilde karışırdi. O etek çok kısa, o bluzun onu çok açık. Hiçbir şekilde müdahale ettirmezdim çünkü nerdeyse 30 yaşıma geldim ne münasebet karışıyor. Sürekli bundan kavga ederdik. Annesiyle 3. buluşmamızda annesi bana başörtü hediye etti, inşallah kapanirsin kızım diyerek. Ailem de kapalı ama hiçbirisi bu zamana kadar kapanmami istemedi bana bıraktı. Sevgilimle birlikte tatile gidecektik bana denizde ne giyeceksin diye sordu bikini diyince size abartmiyorum çılgına döndü. Neymiş gavat miymis. Erkekler nasıl bakiyormus hayatta izin vermezmiş. Bana nasıl giyinmemle ilgili bı şey attı. (Sıfır kol bı atlet, dizim üstünde bı şort.) O şekilde giyinmek istemediğimi söyleyip tatile gitmekten vazgeçtim. Aynı kavgayı ben arkadaşlarımla tatile gittiğimde de yaşadık. Kendimden kismadim ve istediğim şekilde giyindim. Bunun neticesinde çok kızdı. Sonradan benim sinir olduğumu fark edince tamam bir şey demiyorum diye kapattı konuyu. Sonradan ara ara açtı ben razı olmadığım halde nasıl giydin öyle anlamıyorum diyerek.

Ne o ne de ben çok inançlı insanlar değildik. Onun ailesi de benim ailem de daha dinine bağlı insanlar ama benim ailem namaz kıl, kapan, oruç tut diye zorlayan insanlar değildi .( Oruç, namaz bunlar inanan insanlar için güzel ama kendi isteğinle yapınca.) Sevgilimin annesi sevgilim oruç tutmayinca filan çok kafasına takiyormus. Sevgilim de oruç tutuyor gibi yapıyordu. Namaz kıl dediğinde sevgilim odasına gidip kısa süre durup namaz kıldım diye çıkıyordu filan. Bakın bunlar annesini üzmemek için yaptığı şeyler yine normal. Ama bunları kabul etmiyordu bı turlu.

Bugün fotoğraflarını gördüm, kız kapalı. Kendimi mal gibi hissediyorum ya. Ne çelişkili ne saçma haller. Dert değildi içimi döktüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çelişkili değil ki, aksine istediği gibi bir kadınla birlikteymiş. Mini etekli deseydiniz o zaman çelişkili olurdu.

Siz de şükredin bir gödükten kurtulduğunuz için.

Çelişkili dememin sebebi inançlı birisi olmamasına rağmen bunu yapmasi. Şükür :)

En sonunda kız transparan bir elbise giymisti demenizi bekledim. E kapaliymis? Kendi içinde tonla çelişki var eski sevgilinizin, o ayrı. Bırakın orumcekleriyle mutlu mesut yaşasın. Zaten kız onun bu durumunu fark edince bence koşarak uzaklaşır. Tam bir zahid.

Eee kendi tercihi tabi ama inançlı birisi bile değildi ki :))))

Çelişkili dememin sebebi inançlı birisi olmamasına rağmen bunu yapmasi. Şükür :)

Her kapalı kadının ve eşinin inançlı olduğunu mu sanıyorsunuz? Baş örtüsü artık inançla değil toplumsal duruşla alakalı bir obje daha çok. Ailesine ve kendi beğenilerine uygun birini bulmuş. Takip etmeyin artık.

Bugün annesi üzülecekmiş(!) diye oruç tutarmış gibi yapan adam, yarın annesi üzülmesin diye karısını ezim ezim ezer. Bunu tahmin etmek hiç güç değil. Böyle birinden kurtulduğunuz için kendinizi şanslı sayın ve yolunuza bakın, bikiniyi şortu dert eden aileyle yapamazdınız, şimdi ailesinin onayını alacak kızı bulmuş, anası madalya takabilir kendisine. :)

Bu çocuk anneci, haberin yok, Allah kurtarmış sizi. :)

Çok da çelişki yok aslında, ailesinin ve kendisinin istediği tarzda bir insan ile birlikte nihayetinde. Kendi dini hiçbir şekilde yaşamasada eşlerinin kapalı olmasını isteyen erkek fazlaca var. Sizin için en güzeli olmuş ayrılık.

Son düzenleme:

Kafa yapınız hayata bakışınız uymuyormuş zaten, iyi ki de bitmiş.
“ Mış “gibi yapan bi eski sevgili zaten çok tehlikeli ve korkunç bi karakter bence.
Adam istediği giyim kuşamda birini bulmuş, bunun neresi çelişki?
Sen de sana uygun biriyle hayatına devam etmelisin zaten, kurtuldum diye sevin takma

Vallahi hiç kusura bakmasın normal falan değil. Sevgiliniz eziğin önde gideniymiş. Hayatıyla ilgili kararları bile kendisi veremiyor. Ayrıca mış gibi yapmakla inançlı olunmuyor. Sizi kısıtlayacağına kendi çakma inançlı hallerine baksın o.

Sanırım öyleydi. Hayırlısı olmuş :)

Eski sevgiliniz tam bir dengesiz. Neden derseniz:
- inançlı olmamasına rağmen yaptığı oyunlar ( aslında en çok kendisini kandırıyor)
- arada bi size sesini çıkarıp sonra kabullenme sonra tekrar arıza çıkarmalar
- kısa bir süre önce ayrılmamız rağmen yeni bir ilişkiye başlaması ( hiç sağlıklı değil ayran gönüllü gibi )

Siz sukredin valla kurtulmuşsunuz . Ne bu çocuk nede ailesi çekilmez. Belki onlar yüzünden sizin aileniz de baskı kuracaktı sonra size. Sonuç... Aşırı derecede mutsuzluk ve ben ne yaptım diyecektiniz...

Boşverin hayat kendi basınıza da çok güzel eminim sizi olduğunuz gibi sevecek bir çok kişi karşınıza çıkacak.
Hayatin güzelliklerine odakların mutlu olmaya.
En doğru kişiyi en güzel anınızda bulmanız dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…