bu ülkede k hukuk tersine işliyo haberlerde gördüm biri karısını öldüresiye dövüyor ama kadın şikayetçi olmadığı için serbest bırakılıyo. Bre cahil kadın nasıl şikayetçi olsun şikayetçi olsa ailesi mi yanın da olacak biri mi destek olacak bu bildiğin kamu suçu ya. Her şeyi gençleri etkiliyo diyen internette bile bazı isimlere kısıtlama getiren zihniyet bu gençleri etkilemez mi. Sadece bu da değil biri kız arkadaşından para istiyo kız vermeyince adam(!) kızı sokak ortasında dövüyo sonra adam(!) tutuksuz yargılanmak üzere serbest.
Dediklerin gerçektten çok ama çok mantıklı şeyler ama bu ülkede işlemez. Bu ülkede güç, para işler.Bak şu tv lerde namus bekçiliğ yapan ünlülere otellerde basılıyolar kadın dövüyolar hatta ödürüyolar ama onlarda aramız da maalesf
günlerdir gözüme uyku girmiyor psikolojim alt üst oldu doktora gitmek istemiyorum daha önce çok ilaç kullandım ve zor bıraktım yeniden başlamak istemiyorum
önce şöyle anlatayım bayramda memleketteydik
babamların evi de memlekette merkezin dışında çok güzel çiftlik evi gibi bir ev
ailem kültürlü modern ve rahat yaşarlar kültür farklılığı uçurum yaptığından o çevrede çok kişi ile görüşmezler
çevremizde de köy evleri var köylü insanlar yaşıyor hayvan baktıkları için merkezin dışında ve bizim çevremizde yaşıyorlar kültür farklılığı bu insanlarla oluyor
bu çevredeki cahil pislik insanlar biz bahçede mangal yapıp yemek yediğimizdede kapımıza baltalarla sopalarla dayanmış insanlardır köpeklerini üzerimize sürdükleri oldu yıllardır bu şekilde yaşıyor ailem orda
9 kasım doğum günümdü bütün aile ve aile dostlarımız evde oturuyorduk
eşimde bana sürpriz yapmak istemiş istanbuldan arkadaşlarını getirtip organizasyon yapmışlar bahçede doğum günü için hazırlık yapılmış
son 10 dakika içinde bende görmedm gece tam 12 de havai fişekler patlamaya başladı herkes bilio tabi birtek ben bilmiyorum
hepimiz bahçeye çıktık ben organizasyonu ve havai fişekleri görünce mutluluktan uçtum o an
ama bu mutluluk yalnızca 1 dakika sürdü
bir baktıkki çevrede o insan bile diyemediğim hayvanlar ellerinde kürekler sopalar tırmıklarla toplanıp evimize doğru koşuyorlar
biz hepimiz hemen onlara engel olmaya koştuk ama nafile onlar 30 yakın erkek ellerinde aletleri biz 10 kişiyiz o da üçümüz kadın ben annem kuzenim bunlar saldırdılar bize bir yandan jandarmayı arıyorum bir yandan dayak yiorum eşim eşimin kardeşi ben resmen darp edildik
yani öldürmeye linç etmeye gelmişler
biz konuşmak için ne oluyor demek için yaklaştırk
onlar hiçbirşey sormadan daldılar direkt bir bayan olarak heryerim mosmor darp raporum var yatamıyorum ağrıdan eşimin vücudu ayakları kan içinde mormor eşimin kardeşini çok daha kötü darp ettiler kürek ve tırmıklar kesmiş delmiş vücudunu babamı dövdüler abilerimi dövdüler kuzenimin eşini dövdüler keskin küreklerle kafalarına vurdular ölebilirlerdi ben kriz geçirdim bayıldım sonra jandarma geldi hastaneye götürdü hemen bizi kabus gibi bir geceydi
ve biz bu hayvanlardan korktuğumuz için davacı bile olamadık düşünün nasıl bir insanlarla yaşıyoruz hepsi sabıkalı hırsızlık adam yaralama ve kundaklamadan
biz hemen jandarma eşliğinde şehirden uzaklaştık istanbula geldik ama ailem orda yaşamak zorunda
davacı olamadığımız için hala içim içimi yior eşimi ve kardeşini gördükçe
eğer davacı olsaydık sonradan babamı abilerime anneme zarar verirler diye korktum ve yaparlarda
biz hapise girmekten korkarız ama onlar şükreder ekmek elden su gölden olacak yatacaklar bedavadan die
gerçekten çok kötüyüm
birdaha asla doğum günü kutlaymayacağım o gece aklıma gelecek sevdiklerim benim doğum günüm yüzünden ölebilirdi
nasıl atabilirim bu kabusu aklımdan yardım edin lütfen
ve yaptıkları yanlarına kâr kaldığı için daha da sinirliyim gidip evlerini yakmak istiyorum ne yapacağımızı bilemiyoruz hepimizin psikolojisi sinirleri alt üst oldu
DİP NOT: anlamayan arkadaşlara ben orda doğdum büyüdüm bütün akrabalarım orda yaşıyorlar sadece bizim evimiz merkezin 1-2 km dışında bizim evin etrafındada 5-6 ev var onlar bize saldırdı onlara cahil diyorum ve bunlardan herkes bıkmış durumda hırsızlık gasp ne ararsan var
şimdi,
ailece aile dostlarınızla oturuyordunuz, yetmedi, eşiniz arkadaşlarını topladı getirdi, topla topla 10 kişi mi ettiniz? ilginç..
tamam bende hukuğun bu şekilde işlemesine karşıyım ve bunun bilincindeyim ama o birşey yapmazsa biz yapmazsak ne olacak böyle hiç olmazsa biz yapacağımız yaptık deriz. Ağır darp var, haneye tecavüz var. Ailesi çıksın oradan bir süre kızının yanında kalsın sonra kiraya çıksın evi de satsın nereden bulacaklar zaten kızı şehir dışında oturuyor. Benim anlamadığım evi bile yakarlar felan diyor o zaman nasıl ailesi oradayken rahat edebiliyor. Ev nedir ki ya can gittikten sonra ne kıymeti var. Yeni bir çevreye alışılır bu ölümden daha mı kötü. Allah korusun ama birşey olsa ha dediğine nasıl yetişecek. Evden hiç çıkmadan yaşamak daha mı iyi. O zaman ne anlamı kalıyor babasının o evi sevmesinin.
şimdi,
ailece aile dostlarınızla oturuyordunuz, yetmedi, eşiniz arkadaşlarını topladı getirdi, topla topla 10 kişi mi ettiniz? ilginç..
misafirlerimiz olaya girmedi cnmcım bende biliyorum ne yazdığımızı tekrar tekrar okuyarak yazdım zaten eşimde arkadaşları hiçbirşeye müdahale etmediği içinde üzülmüştüşimdi,
okadar olayin icinde sende mathematik sayisi yaptin ? son zamanlardaki yorumlariniz cok iticiiii biraz kafanizi dinleyin öyle yorum yapin,hep konu sahiblerini suclamakla geciyor yorumlariniz
Aynen ya.. sırf bazı bayanlar konuşmak ve muhalefet olmak için yorum yapıyorlar
Hatta neredeyse o cahilleri haklı çıkartacaklar
Acınacak haldeyiz
Ben hala olayın yargıya intikal etmemesinden yanayım
Asla şikayetçi olmayın
Çünkü ; neyse yazacaklarım siyasete girer ve konu benim yüzümden kapansın istemiyorum
Ama şikayetçi olursanız işler daha sarpa sarar bundan eminim..
tabi şikayetçi olmamak gerek.
adalet, güvenlik güçleri zaten neden var ki?
herkes kendi adaletini kendisi yaratmalı..
olmadı korkup sinip pusmalı.
inanamıyorum gerçekten inanamıyorum.
ondan sonra başımıza bir dert geldiğinde
"takdir-i ilahi" veya " kader" der boynumuzu bükeriz.
misafirlerimiz olaya girmedi cnmcım bende biliyorum ne yazdığımızı tekrar tekrar okuyarak yazdım zaten eşimde arkadaşları hiçbirşeye müdahale etmediği içinde üzülmüştü
ama onlarda haklı biryerde yabancılar bilmiyorlar saldırı sadece bize yönelikti ve ben kuzenim annemde uzak duramadığımızdan olaya girdik ama içeride yengemde annemin arkadaşlarıda vardı onlarda jandarma arıyorlardı biryandan
anlatabildimmi 10 kişi içinde ben annem kuzenim kuzenimin kocası babam abilerim eşim ve kardeşi bunlar dayak yedi sadece anlatabiliyormuyum
tabi şikayetçi olmamak gerek.
adalet, güvenlik güçleri zaten neden var ki?
herkes kendi adaletini kendisi yaratmalı..
olmadı korkup sinip pusmalı.
inanamıyorum gerçekten inanamıyorum.
ondan sonra başımıza bir dert geldiğinde
"takdir-i ilahi" veya " kader" der boynumuzu bükeriz.
Siz hiç haberleri izlemiyorsunuz galiba
İzleseydiniz böyle boş boş konuşmazdınız zatende
Bakın izleyin haberleri birazda gazete okuyun anlıyacaksınız ne demek istediğimi
Hak hukuk bu ülkede yok bunu aklınıza sokun
Ben takdiri ilahi demem başıma birşey geldiğinde
Ama Hukuka da güvenmiyorum
En basit bir örnek verecem size 23 kişi 16 yaşında bir kızın tecavüzü
Sonra Kocası tarafından boşanmak istedi diye öldürülen kadınlar
Ve bunların hepside Hukuka sığınmışlardı
Ama ne oldu söyleyin bana ?
Kimse o zaman takdiri ilahi demedi .. Neyse ya konu başka yere kayıyor
Lütfen boş konuşmak yerine biraz gazete tv izleyin lütfen..
Ki ben sadece sosyal medyadan bilmiyorum bunları ne yazıkki
Susuyorum , buyrun bu yazdıklarımdan sonra cevap verin , bir cevap varsa tabikide..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?