Başka bir ülkede olsa şikayet edin sonuna kadar kanuni haklarınızı arayın derdim, ama kocası tarafından dövülen defalarca can güvenliği için savcılığa şikayet edip koruma talebinde bulunan kadınların evinin önünde kocaları tarafından güpe gündüz katledildiği bir ülkede ben diyemiyorum o yüzden de şikayet etmemenizi anlayabiliyorum, tehditler tacizler şiddet eylemine dönüşmüş yarın öbür gün daha fenasını bile yaparlar, bence aileniz oradan nolursa olsun taşınmalı, yaptıkları o barbarların yanına kalmamalı ama o konuda ne yapılabilir bilemiyorum...
aynen öyle tatlım hislerime tercüman olmuşsun
o öldürülen kadınların hepsi şikayet ettiği için bir nevi öldürüldü
kadının kocası hapisten kaçıp öldürüyor ya düşün
ya da hapis yatıo cezası bitio çıktığı gün öldürüo kadını
yani bizim ülkemizde böyle pislikler ders almaz daha çok kinlenir anlatabiliyorumdur umarım
zaten çoğu cezada almıyor hele ki küçük yerlerde işin içinde jandarma olduğundan jandarma sallıyor çok üstüne düşmüyor sadece davacıyı davalıyı dinliyor tamam olay yeri araştrmasıymış bilmem nesiymiş hiç umursamıyor
tecavüze uğrayan köy kızlarına şikayetçimisin değilmisin die soruyor değilse tamam çıkabilirsiniz diyor
hiç bakıyormu kızın gözlerine acaba zorlamı söylettiriliyor zorlamı şikayet geri aldırılıor die hiç umursamıyorlar
Ne hapsi, çoğu savcılıktan serbest bırakılıp tutuksuz yargılanıyor. O esnada da yapacağını yapıyor zaten. Cezalar yetersiz, insan hayatı ucuz ne yazık ki...
aynen öyle tatlım hislerime tercüman olmuşsun
o öldürülen kadınların hepsi şikayet ettiği için bir nevi öldürüldü
kadının kocası hapisten kaçıp öldürüyor ya düşün
ya da hapis yatıo cezası bitio çıktığı gün öldürüo kadını
yani bizim ülkemizde böyle pislikler ders almaz daha çok kinlenir anlatabiliyorumdur umarım
zaten çoğu cezada almıyor hele ki küçük yerlerde işin içinde jandarma olduğundan jandarma sallıyor çok üstüne düşmüyor sadece davacıyı davalıyı dinliyor tamam olay yeri araştrmasıymış bilmem nesiymiş hiç umursamıyor
tecavüze uğrayan köy kızlarına şikayetçimisin değilmisin die soruyor değilse tamam çıkabilirsiniz diyor
hiç bakıyormu kızın gözlerine acaba zorlamı söylettiriliyor zorlamı şikayet geri aldırılıor die hiç umursamıyorlar
Ne hapsi, çoğu savcılıktan serbest bırakılıp tutuksuz yargılanıyor. O esnada da yapacağını yapıyor zaten. Cezalar yetersiz, insan hayatı ucuz ne yazık ki...
Öncelikle gercekten büyüüük gecmis olsun diyorum size cok daha farklida bitebilirdi gece allah korumus heinizi:18:bende trakyaliyim dediklerinizdende hic alinmadim dogrusu kisi kendini bildikten sonra alinicak bisey yok belki can aciniz ve sinirinizle genelleme gibi yazmissiniz ama asil kizginliginiz sadece bu olayi gerceklestiren kisilere.Yanliz anlattiklarinizda benim anlayamadigim bazi noktalar var yani konunun sadece bahceye at girdi yok tavuklar cicekleri yedi tartismasindan kaynaklandigini sanmiyorum belki sizinde bilmediginiz ailenizin anlatmadigi baska husumetlerde olabilir bir digeride aileniz ve bu insanlar arasindaki kültür farkindanda bahsetmissiniz dogruda olabilir ancak bu at tavuk meselesinde falan aileniz bu insanlari köylü,fakir,pis,kültürsüz diye asagilamis olabilirlermi(Lütfen yanlis anlamayin)yani onlari bu kadar kizdiricak bi sebep olmali yaptiklari dogru demiyorum ama nerdeyse bütün köy sizi dövmeye gelmis yani bütün hepsi size kinlenmis:44:bana bi komsum yada akrabam gelip su kisiyle sorunum var gel kazma kürek dalalim dese git kendi sorununu kendin cöz derim hadi iclerinden biri ikisi deli yada cahil ama 50 kisinin hepside bu kadar gözükara olamazki.Bir digeri ise ailenizin ordan tasinmasi imkansizmi?Yani sehirde kiralik bile olsa kücük bi ev bulamazlarmi?Babaniz orayi sevmis baglanmis olabilir ama kendi ve sevdiklerinin canlarindan daha kiymetli degildir sanirim hem bütün akrabalrinizin merkezde oldugu söylemissiniz ne guzel hem onlarada yakin olurlar.Diyelim ki simdilik sikayet etmediniz ama ne malum yine bi gece kapiniza dayanmiycaklari eglence dogum gunu yapmasaniz bile ne bileyim bi yaz aksami bahcenizde oturmak istersin yok güldün gürültü yaptin diye geliverirler yine:18:yani babaniz evini bahcesini seviyo ama rahat rahat oturamadiktan sonra ne keyfi kalir kibence kesinlikle sikayetci olmalisiniz savciliga dilekce verin can güvenliginiz olmadigina dair ne bileyim sorun arastirin ama mutlaka bisey yapin ilerde cok daha kötü seylerlede karsilasabilirsiniz
Öncelikle gercekten büyüüük gecmis olsun diyorum size cok daha farklida bitebilirdi gece allah korumus heinizi:18:bende trakyaliyim dediklerinizdende hic alinmadim dogrusu kisi kendini bildikten sonra alinicak bisey yok belki can aciniz ve sinirinizle genelleme gibi yazmissiniz ama asil kizginliginiz sadece bu olayi gerceklestiren kisilere.Yanliz anlattiklarinizda benim anlayamadigim bazi noktalar var yani konunun sadece bahceye at girdi yok tavuklar cicekleri yedi tartismasindan kaynaklandigini sanmiyorum belki sizinde bilmediginiz ailenizin anlatmadigi baska husumetlerde olabilir bir digeride aileniz ve bu insanlar arasindaki kültür farkindanda bahsetmissiniz dogruda olabilir ancak bu at tavuk meselesinde falan aileniz bu insanlari köylü,fakir,pis,kültürsüz diye asagilamis olabilirlermi(Lütfen yanlis anlamayin)yani onlari bu kadar kizdiricak bi sebep olmali yaptiklari dogru demiyorum ama nerdeyse bütün köy sizi dövmeye gelmis yani bütün hepsi size kinlenmis:44:bana bi komsum yada akrabam gelip su kisiyle sorunum var gel kazma kürek dalalim dese git kendi sorununu kendin cöz derim hadi iclerinden biri ikisi deli yada cahil ama 50 kisinin hepside bu kadar gözükara olamazki.Bir digeri ise ailenizin ordan tasinmasi imkansizmi?Yani sehirde kiralik bile olsa kücük bi ev bulamazlarmi?Babaniz orayi sevmis baglanmis olabilir ama kendi ve sevdiklerinin canlarindan daha kiymetli degildir sanirim hem bütün akrabalrinizin merkezde oldugu söylemissiniz ne guzel hem onlarada yakin olurlar.Diyelim ki simdilik sikayet etmediniz ama ne malum yine bi gece kapiniza dayanmiycaklari eglence dogum gunu yapmasaniz bile ne bileyim bi yaz aksami bahcenizde oturmak istersin yok güldün gürültü yaptin diye geliverirler yine:18:yani babaniz evini bahcesini seviyo ama rahat rahat oturamadiktan sonra ne keyfi kalir kibence kesinlikle sikayetci olmalisiniz savciliga dilekce verin can güvenliginiz olmadigina dair ne bileyim sorun arastirin ama mutlaka bisey yapin ilerde cok daha kötü seylerlede karsilasabilirsiniz
sırf merak ettiğim için soruyorum.
cahilliğimi mazur görünüz...
şimdi bu ülkenin adaletine, kolluk ve güvenlik kuvvetlerine, hakimin-savcısına güvenmeyecek isek; kime güveneceğiz?
"nasılsa serbest bırakılacaklar, ne olacak ki sonunda" deyip tüm suçluların hayatlarına devam etmesini mi tercih edeceğiz?
hiç bir önlem almayıp, sonra başımıza bir musibet geldiğinde "takdir-i ilahi" ya da "kader" deyip boynumuzu mu bükeceğiz?
yoksa elimize taşı sopayı silahı alıp kendi adaletimizi kendimiz mi sağlayacağız?
kendi adıma konuşuyorum, konu sahibimiz kızıyor biliyorum ama....
ben böyle bir olay yaşamış olsa idim, isterse trilyonluk sarayım olsun orada; ben huzuru seçerdim ki ailesinin yaşı henüz genç anladığım kadarı ile.
bugün bir ev belki değerinin çok altına satılacak ama karşılığında kazanılacak huzur ve SAĞLIKın karşılığında o paranın bir önemi var mı?
köy değil güzelim 5-6 evlik bi aile bunlar onlarda gerçekten dengesiz görgüsüz kimse orda sevmiyor bunları benim babamda orda doğdu büyüdü ama hep kendini geliştirir kültürü öğrenmeyi sever saygılıdır
bunların her 2 kelimesinden biri küfür inek otlatıyorlar çevre yeşillik olduğundan 3 saat otlatıyorlarsa 3 saat boyunca bağıra çağıra küfür dinliyoruz hayvana ağızlarına gelen her küfür ediyorlar hayvanlara öyle kötü sopalarla vurarak otlatıyorlar ki anlatamam zaten ordan alışmışlar sopayla dövmeye
ben 1 yıl öncesine kadar orda yaşadım 6 yaşımdan beri ailem bizimle herşeyi paylaşılır kesinlikle gizlemezler insanları bilseniz böyle demessiniz gerçekten görgüsüz ya toplasan zaten 50 kişiler bütün akrabalarım merkezde yaşıyor 1 km falan var mesafe olarak babam bu araziyi aldığında yeşillik diye güzel bir ev bahçe yaparım düşüncesiyle aldı akrabalarım çok fazla ama hepsi içeride kaldılar bir tek bizim evimiz dışarıda anlatabiliyormuyum köylü saldırmadı bize köy değil zaten 7000 nüfuslu bir yer herkeside çok severim orda çoğu kişi kendini geliştirmiş rahat ve modern yaşarla çeltikçilikten dolayı herkesin maddi durumu çok iyi bu dediğim aile kendi başlarına dışarıya evlerine kurmuşlar bizimde şansımıza işte kimse sevmiyor onları içeride anlatabilioyormuyum olaydan sonra geçmiş olsuna sayısız kişi geldi dio annem bütün akrabalar aile dostaları 2 gündür evimize ziyarete gidiolarmış herkeste onlardan nefret ediyor
bu nasıl bir dildir ya cahil,pislik,hayvan??insanları nasıl bu kadar küçük görüyorsunuz?madem orada yaşayan halkla aranızda böyle bir uçurum var orada ne işiniz var kardeşim oraya yerleşmeden önce ev yapmadan önce hiçmi bakmadınız çevreye bu insanlar ne yer ne içer buarada siz nişantaşında yapacağınız ortamı küçük bir köyde yapmaya çalışırsanız tabiki mahalle baskısı görürsünüz bu türkiye nin en batısındada böyledir en doğusundada bunu önceden düşünemediyseniz siz onlardan daha cahilsiniz..bu kullandığınız dilden dolayı hiç üzülmedim size açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?