Eşkiyalar tarafından Saldırıya uğradık Doğum günüm ve bayram Kabus oldu

aynen öyle tatlım hislerime tercüman olmuşsun
o öldürülen kadınların hepsi şikayet ettiği için bir nevi öldürüldü
kadının kocası hapisten kaçıp öldürüyor ya düşün
ya da hapis yatıo cezası bitio çıktığı gün öldürüo kadını
yani bizim ülkemizde böyle pislikler ders almaz daha çok kinlenir anlatabiliyorumdur umarım
zaten çoğu cezada almıyor hele ki küçük yerlerde işin içinde jandarma olduğundan jandarma sallıyor çok üstüne düşmüyor sadece davacıyı davalıyı dinliyor tamam olay yeri araştrmasıymış bilmem nesiymiş hiç umursamıyor
tecavüze uğrayan köy kızlarına şikayetçimisin değilmisin die soruyor değilse tamam çıkabilirsiniz diyor
hiç bakıyormu kızın gözlerine acaba zorlamı söylettiriliyor zorlamı şikayet geri aldırılıor die hiç umursamıyorlar

Son düzenleme:

Ne hapsi, çoğu savcılıktan serbest bırakılıp tutuksuz yargılanıyor. O esnada da yapacağını yapıyor zaten. Cezalar yetersiz, insan hayatı ucuz ne yazık ki...

Ne hapsi, çoğu savcılıktan serbest bırakılıp tutuksuz yargılanıyor. O esnada da yapacağını yapıyor zaten. Cezalar yetersiz, insan hayatı ucuz ne yazık ki...

annemde bundan korkuyor işte ders almazlar ki bunlar daha çok kin besleticez daha zararlı olacaklar diyor
gerçekten de ceza almazlar yani özellikle küçük yerlerde hemen salıveriolar tutuksuz yargılanmak üzere diyerek
adalet yerini bulsun umudu ile benim yüzümden aileme zarar gelsin istemiyorum
sonra çok daha kötü olur ben burdayım istanbuldayım beni kimse burda bulamaz
ama ailem arkabalarım hepsi orda
bize kızıp kuzenlerime falan zarar verirler
benim yüzümden sevdiğim insanların canı yanmasın
bu yüzden şikayet etmiyorum üzülerek

sırf merak ettiğim için soruyorum.
cahilliğimi mazur görünüz...

şimdi bu ülkenin adaletine, kolluk ve güvenlik kuvvetlerine, hakimin-savcısına güvenmeyecek isek; kime güveneceğiz?
"nasılsa serbest bırakılacaklar, ne olacak ki sonunda" deyip tüm suçluların hayatlarına devam etmesini mi tercih edeceğiz?
hiç bir önlem almayıp, sonra başımıza bir musibet geldiğinde "takdir-i ilahi" ya da "kader" deyip boynumuzu mu bükeceğiz?
yoksa elimize taşı sopayı silahı alıp kendi adaletimizi kendimiz mi sağlayacağız?

kendi adıma konuşuyorum, konu sahibimiz kızıyor biliyorum ama....
ben böyle bir olay yaşamış olsa idim, isterse trilyonluk sarayım olsun orada; ben huzuru seçerdim ki ailesinin yaşı henüz genç anladığım kadarı ile.

bugün bir ev belki değerinin çok altına satılacak ama karşılığında kazanılacak huzur ve SAĞLIKın karşılığında o paranın bir önemi var mı?

Son düzenleme:
Öncelikle gercekten büyüüük gecmis olsun diyorum size cok daha farklida bitebilirdi gece allah korumus heinizi:18:bende trakyaliyim dediklerinizdende hic alinmadim dogrusu kisi kendini bildikten sonra alinicak bisey yok belki can aciniz ve sinirinizle genelleme gibi yazmissiniz ama asil kizginliginiz sadece bu olayi gerceklestiren kisilere.Yanliz anlattiklarinizda benim anlayamadigim bazi noktalar var yani konunun sadece bahceye at girdi yok tavuklar cicekleri yedi tartismasindan kaynaklandigini sanmiyorum belki sizinde bilmediginiz ailenizin anlatmadigi baska husumetlerde olabilir bir digeride aileniz ve bu insanlar arasindaki kültür farkindanda bahsetmissiniz dogruda olabilir ancak bu at tavuk meselesinde falan aileniz bu insanlari köylü,fakir,pis,kültürsüz diye asagilamis olabilirlermi(Lütfen yanlis anlamayin)yani onlari bu kadar kizdiricak bi sebep olmali yaptiklari dogru demiyorum ama nerdeyse bütün köy sizi dövmeye gelmis yani bütün hepsi size kinlenmis:44:bana bi komsum yada akrabam gelip su kisiyle sorunum var gel kazma kürek dalalim dese git kendi sorununu kendin cöz derim hadi iclerinden biri ikisi deli yada cahil ama 50 kisinin hepside bu kadar gözükara olamazki.Bir digeri ise ailenizin ordan tasinmasi imkansizmi?Yani sehirde kiralik bile olsa kücük bi ev bulamazlarmi?Babaniz orayi sevmis baglanmis olabilir ama kendi ve sevdiklerinin canlarindan daha kiymetli degildir sanirim hem bütün akrabalrinizin merkezde oldugu söylemissiniz ne guzel hem onlarada yakin olurlar.Diyelim ki simdilik sikayet etmediniz ama ne malum yine bi gece kapiniza dayanmiycaklari eglence dogum gunu yapmasaniz bile ne bileyim bi yaz aksami bahcenizde oturmak istersin yok güldün gürültü yaptin diye geliverirler yine:18:yani babaniz evini bahcesini seviyo ama rahat rahat oturamadiktan sonra ne keyfi kalir kibence kesinlikle sikayetci olmalisiniz savciliga dilekce verin can güvenliginiz olmadigina dair ne bileyim sorun arastirin ama mutlaka bisey yapin ilerde cok daha kötü seylerlede karsilasabilirsiniz

köy değil güzelim 5-6 evlik bi aile bunlar onlarda gerçekten dengesiz görgüsüz kimse orda sevmiyor bunları benim babamda orda doğdu büyüdü ama hep kendini geliştirir kültürü öğrenmeyi sever saygılıdır
bunların her 2 kelimesinden biri küfür inek otlatıyorlar çevre yeşillik olduğundan 3 saat otlatıyorlarsa 3 saat boyunca bağıra çağıra küfür dinliyoruz hayvana ağızlarına gelen her küfür ediyorlar hayvanlara öyle kötü sopalarla vurarak otlatıyorlar ki anlatamam zaten ordan alışmışlar sopayla dövmeye
ben 1 yıl öncesine kadar orda yaşadım 6 yaşımdan beri ailem bizimle herşeyi paylaşılır kesinlikle gizlemezler insanları bilseniz böyle demessiniz gerçekten görgüsüz ya toplasan zaten 50 kişiler bütün akrabalarım merkezde yaşıyor 1 km falan var mesafe olarak babam bu araziyi aldığında yeşillik diye güzel bir ev bahçe yaparım düşüncesiyle aldı akrabalarım çok fazla ama hepsi içeride kaldılar bir tek bizim evimiz dışarıda anlatabiliyormuyum köylü saldırmadı bize köy değil zaten 7000 nüfuslu bir yer herkeside çok severim orda çoğu kişi kendini geliştirmiş rahat ve modern yaşarla çeltikçilikten dolayı herkesin maddi durumu çok iyi bu dediğim aile kendi başlarına dışarıya evlerine kurmuşlar bizimde şansımıza işte kimse sevmiyor onları içeride anlatabilioyormuyum olaydan sonra geçmiş olsuna sayısız kişi geldi dio annem bütün akrabalar aile dostaları 2 gündür evimize ziyarete gidiolarmış herkeste onlardan nefret ediyor

ayrıca babam zorlanmadıkça kimse ile münakaşaya girmez oturun konuşalım der hep daha bir kişiye kavga edip vurmuş insan değildir
konuşarak herşey çözülür diye düşünmüştür bu güne kadar
ama bunlar konuşmaktan anlamıyorlar ki
insanlara kendilerini sevdirmemişler görgüsüzlükleri ile orda yaşayan bütün insanlar onlardan nefret ediyor zaten

Bende zaten evlerini satıp gitsinler diyorum farkındaysanız,
Adalet konusuna gelince güveniyoruz başımıza bir şey geldiğinde polise gidiyoruz, mesela evimize hırsız girdiğinde, gaspa uğradığımızda, ama karşımızda böyle tehlikeli bizi ailemizi tehdit eden zorbalar ve neler yapabileceklerini az çok kestirebileceğimiz kişiler olunca insan sinebiliyor, ha yanlış korkmak, sinmek, böyle pislikler cezasız kalmamalı, ama ben bu ülkede tecavüzcülerin, sapıkların, katillerin iyi halden bilmem neden bir kaç sene sonra elini kolunu sallaya sallaya gezdiğini çok gördüm, idamlık adam çok idam yok, müebbet yatanda pek yok, kendi adıma tek başıma olsam korkmam ama anam babam kardeşim evladım işin içine girerse kanuni hak arama mücadelemden onların hayatlarını göz önüne alarak vazgeçebilirim, ama ailemi o tehlikenin dibinde de yaşatmam tabi ki, trilyonluk saray olsun gözüm görmez, ben şimdi konuyu açan arkadaşa gidin şikayet edin diye veririm gazı, sonra daha beterini yapar bu pislikler işte o yüzden onu göze alamıyorum, işte hayatta tıkanıp kaldığım durumlardan biridir böyle şeyler, şikayet etsen bir türlü etmesen bir türlü. Eğer adalet sistemimizde eksiklik olmasa eşkıyalar dağdan inmezdi, şimdi şehirde dibimizde kol geziyorlar.

Seni anliyorum canim ama dedigin gibi bu insanlardan herkes yaka silkiyosa niye toplanip biseyler yapmiyosunuz herkez bunlarin ne oldugunu biliyosa hep birlikte sikayet edin etrafa rahatsizlik verdiklerinden dolayi sanirim bunlar göcebe yasayan bi topluluk gelip burayi mesken edinmisler bence orda yasayan diger insanlarla birlik olup imza falan toplayin sonra bagli oldugunuz belediyeye sikayete gidin toplumun huzurunu kacirdiklari cocuklara kötü ornek olduklari icin.Bi ara bizim yasadigimiz yerede böyle insanlar yerlesmisti tam köyün ici degil ama tamamiyle disida degil 3-5 cadir kurup köy köy geziyolar onlar geldikten bi kac gün sonra koydeki herkezin evinden biseyler eksilmeye basladi kiminin tv si gitti kiminin tavugu bütün köy sikayette bulunduk belediye baskani gidip birebir konustu bir iki güne terketmezseniz gerekli islemleri baslaticam falan dedi yok oldular ama baya milletinde canini yaktilar sizi cok iyi anliyorum bisey yapmasalar bile o korkuyla yasamakta cok kötü bence onlarinda gözünü bi sekilde korkutup kazma kürek kimseye dalamiycaklarini göstermek gerek

onların türk olduğuna eminmisin arkadaşım böle bişi olamaz ya en cahil doğulusu bile yapmaz sanki bune böle bide ordakilerle süregelen başaka bi husumetiniz var da ondan mı böle yaptılar intikam fln hani türk olamaz onlar jandarma gelmese resmen katletceklermiş sizi çingene romen fln mı onlar acaba

onların türk olduğuna eminmisin arkadaşım böle bişi olamaz ya en cahil doğulusu bile yapmaz sanki bune böle bide ordakilerle süregelen başaka bi husumetiniz var da ondan mı böle yaptılar intikam fln hani türk olamaz onlar jandarma gelmese resmen katletceklermiş sizi çingene romen fln mı onlar acaba ????

valla kimin nesi tam bilmiyorumda babamların anlattığı kadarı ile bizim beldede akrabaları yok ama yine edirnenin köylerinden birindemiş akrabaları bunların dedeleri falan bizim oraya gelip arazi almışlar hayvancılık yapmaya başlamışlar sonra işte torunları çocukları evlenip birkaç aile büyüdüler akrabaları başka yerdeymiş
karakterleri çok farklı trakya insanı sevecendir vicdanlıdır bunlarda trakyada yaşıyor ama kökenleri farklıdır belki bilmiyorum

sevginin dili irki olmadigi gibi
nefretin cehaletinde dili irki yoktur

cografi deger bicmemek adina soyluyorum bunu
kotuluk insanin irkina bakmaz sonucta

o ZAMAN arkadasim evinize silah , tufek alicaksiniz bahceye bir daha boyle girenide tek tek vurcaksiniz... Yani ben Amerikadayim burda oyle arazine giren evine saldiran insanlari vurma hakkin var. Vurdugun zaman ceza alinmiyor. Turkiyede de nefsi mudafa diye birseyler vardi sanirsam. Zaten benim babam emekli asker havaci coktannnnn... keklik gibi tek tek bahcenin ortasina dusmuslerdi

Konu sahibi arkadas zaten kendi derdiyle ugrasiyor, birde konuyu carpitma sevdasina tutusan arkadaslar
elinizi vicdaniniza koyun, sizin basiniza böyle bir olay gelse, adim gibi eminim benzer icerikli sözler yazacaktiniz.
Burda can acisi var, sok etkisi var, insanligin ayibi var.. var da var..
Belli ki anlatip biraz dertlesmek istemis, lütfen ortami germeyelim gereksiz yere...

Arkadasim sana gelince, kendimi bi an senin yerine koydum düsüncesi bile cok kötü..
Buradan konusmak cok kolay, sikayet edememeninizi anliyorum sonrasi icin can güvenliginiz yok,
öyleyse geriye tek yol kaliyor, oradan tasinmak... Ikna etmelisin aileni,sadece bunun icin kafa yor..
Gecmis olsun.Allah kolaylik versin..

Siz iyimisiniz ya ? öyle birşey yapana insan denmiyecekti heralde
Birde sizin gibi insancıklar var dimi ne yazıkki , sizinkide sözlü şiddet gibi birşey.. Yazık çok yazık..

Çok geçmiş olsun , okuyunca sanki herşeyi kendim yaşıyormuş gibi oldum
Bencede şikayetçi olmamınız en iyisi olmuş , Çünkü bunları yapma cesareti olanlar ceza almaktanmı korkacaklar
Hem ne kadar ceza alacaklarki , belkide serbest bile bırakılacaklardı ifadeleri alındıktan sonra
Baksanıza hastaneye bile gidip orayıda karıştırmışlar
Yani adamlarda korku yok, sizi koruyacak ne yazıkki kimsede yok.
En iyisi can güvenliğiniz için o yerde artık yaşamamak..

Burdaki bayanlara bazen öyle şaşıp kalıyorumki..
Arkadaş bi dünya dayak yemiş kocası annesi babası akrabaları gözleri önünde hunharca dövülmüş, psikolojisi son ciddi şekilde bozulmuş,üstüne üstlük hala can tehlikesi olduğunu söylüyor,son derece çaresiz,tek derdi kimsesi olmadığı için biraz olsun anlatıp rahatlamak.ve destek görmek.ama bazı kendini bilmez tek derdi insanlara ahkam kesip sözde ahlak dersi verip kendini kanıtlayıp polemik yaratmak olan insanlarla uğraşmak onlara kendini savunmak zorunda kalıyor. konuyu okuyan bayanların %90 ı bu konuda genelleme yapılmadığını gayet iyi idrak etmiş,ama siz olmayan bişeyi ısrarla kabul etttirmeye çalışıyosunuz. yazık..
kaldıki o sinir ve nefretle söylenen sözlere şiddete maruz kalmış birine kibarlıktan bahsetmek ne derece mantıklı sizce?
üstelik bu derece insanların hak ve hukukundan bahsedip sonrada size hiç acımadım demek insanlıktan nasibinizi almadığınızı kestiğiniz ahkamların ne kadar yapay olduğunu ve amacınızı açıkça gözler önüne sermiş.
evet hakaret kötü söz savunulucak kavramlar değil ama böylesine haksızlığa uğramış birine kibarlık dersi vermek doğru değil. ki o insan bile olmayan yaratıklar için az bile söylenmiş.
biz bayanız arkadaşlar dünyada en çok haksızlığa şiddete maruz kalan ezilen taraf hep biziz. birbirimize destek olmak yerine köstek olmayalım. ve birbirmizden bu kadar nefret etmeyelim.

ilkşahcım çok geçmiş olsun arkadaşım adalet yerini er geç bulur umarım.
kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz. kınayan herkesinde mutlaka benzer şeyleri yaşıcağını düşünüyorum. üzülme destek için biz burdayız.

çok geçmiş olsun yazdıklarınızı okurken tüylerim diken diken oldu,çok üzüldüm çok zor bir durum..cahil insanlarla uğraşmak hakikaten çok zor..cahile birşeyi kabul ettiremezsiniz cahil hep cahil kalır,cahillerde cahilleri savunur o yüzden kendinizi yormayın..Hz. Mevlana'nın çok güzel bir sözü var "Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir."

insan emek emek tırnaklarıyla yaptığı yeri 3-5 çapulcu için bırakmak istemez babanızı çok iyi anlıyorum can güvenliği daha önemli Allahım göstermesin ama ileride çocuklarınıza zarar verirleerse bu insanlar,ürkütücü korkutucu...inşallah en kısa zamanda daha iyi bir yere yine babanızın emek verip güzelleştireceği bir yere taşınırlar..endişelenmekte haklısınız..
Allahım en kısa zamanda yaralarınızın sarılmasını nasip etsin hem ruhem hem bedenen..huzulu güzel günler sizlerle olsun..

öncelikle çok geçmiş olsun !!!
ben trakyalı olarak (şuan her ne kadar farklı bir şehirde evli olsamda) öncelikle yaşadığınız olayın korkunç bir şey olduğunu düşünüyorum.
kesinlikle olmaması gereken bir şey yaşanmış AMA ben trakyanın tüm illlerini ilçelerini köylerini aşağı yukarı gezdim ve oralarda eş dost akraba
sayesinde bulunmuş biri olarak sadece şunu söyleyebilirim gittiğiniz her yer de insanlar misafirperver,şakacı ve gerçekten çoook daha rahatttırlar.
yani trakyanın herhangi bir yerinde bu tür insanların barındığına açıkçası ben inanamıyorum...evet pervasızca yaşayanlar var ama bunlar trakyaya göç etmiş
kesimlerdir.yada çok nadir olarak köylerde falan huzursuzluk çıkaran biri varsa herkes onun ne olduğunu bilir ve haddini bildirir o da kimseye trakya tabiri ile dalaşamazz...ayrıca trakyada dışardan gelenler tıpkı sizin anlattığınız gibi 5-6 ev yaparlar kendilerine mahalle kurarlar ve onların bulunduğu yerde yerli pek oturmaz yani mümkün mertebede asla oturmaz hatta,çünkü sizin de bahsettiğiniz gibi kültür eğitim farkı vardır anlaşamazlar.burada bahsettiğim yanlış anlaşılmasın trakyanın insanı çok okumuş eğitimli gibi birşeyden bahsetmiyorum ama hani daha iç kısımlara göre trakyanın köylerinde bile insanlar çok rahat yaşarlar kadını kızı erkeği ayrılmaz herkes eşittir. kimse kimseden kaçmaz yasaklar yoktur.işte bu yüzden dışardan gelen insanların bulunduğu bölgeyi seçmezler yaşamak için...bana anlattığınız olayı yaşamanızın sebebi bu gibi geldi muhtemelen onlar trakyalı değil ve siz onların bulunduğu bölgede kendinizce bir ev yaptınız ve onlarla anlaşamıyorsunuz ve onlarda artık sizi ordan uzaklaştırmak için açıkçası gitmeniz için ellerinden geleni yapıyor.haklılar mı asla ama bence sizde çok masum değilsiniz...evinizden çiftlik diye bahsetmişsiniz ama tavuk bahçedeki çiçeklere zarar verdi demişsiniz sizdede bir tezatlık var.yani durup dururken kimse kimseye bu halde saldırmaz şartlar belirler bu davranışı...ki şuda var jandarma bile olayı çok ciddiye almamış görünüyor sizin anlattığınız kadarı ile yani ben burdan şunu çıkardım karşılıklı yaşanan gerginlikten jandarmada yorulmuş..oradan taşınmak sizin için en hayırlısı...daha sakin daha huzurlu ve sağlıklı bir hayat için...tekrar size ve ailenize çok geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…