Eşle anlaşmazlık , küfür hakaret olan bir yuva

Naz2919

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2025
22
-2
1
38
Merhabalar ben 8 yıllık evliyim ve iki özel cocugum var . Ben uni mezunuyum ama atanmadim . Ev hanımıyım. Eşimle evliliğimiz ikinci çocuk doğana kadar iyiydi ama sonrası sıkıntılar baş göstermeye başladı. Kızım bir yaşına girmek geldikten sonra anlasmazlkk başladı . Hakaret etmeler vs ama yine de iyiydik ta ki kumar oynayıp battığını bana söyleyene kadar. Bu da 2020 nin guzune tekabul ediyor. Bana eşim dedi ki ben battım istersen bırak git beni.bende tamam bir hata yapmışsın bırakıp gitmem. Yanindayim borçları ödeyip biturecez. O zaman iki kucuk çocuk var üstelik kaçarak evlenmisim ailemin yanına nasıl gideyim. Neyse bu arada buyuk olan oğlum konusmuyor bu çocukta bir sikinti var diye düşünüyoruz.3 yasindaydi. Bir yıl sonra ona rapor çıkardık. Otizm olduğunu öğrendik. Eğitimlere başladım. Ve bakım maasina başvurdum onu da almaya başladım. Cocugumuza fazla eğitim gerekli ve haliyle ücretli ama eşimin borçları yuzunden aldigim parayı da çocuğun egitimine harcayamiyirum. Kredi falan d a ekip borçlanmis o parayı da kumarsa sanal kumara yedirmis. Neyse yapmayacam dedi bende inanıyorum inanmak zorundayım. Gel zaman git zaman bir borçları daha iyi odeyebilelim diye sobalı eve taşındık. Ev sahibi fahiş zam yaptı. Orda ben fedakarlık yaptım yapmaz olaymisim. Sobalı , fareli bir ev. Ve bu arada oğlumda bir yıl sonra kızımın da otizmli olduğunu öğrendim. Bu tasinma dan önce neyse bir yıl orda sabredrriz sonra yine dogalgazli eve geçeriz dedi gecmedik. 4 . Yılım hala burdayım. Ve sürekli bize borç çıkarttı sürekli icralar. Yani kumari asla tam bırakmadı. Biz borç öder sanarken o yine kumar oynamış. Bunun için neler yapmadık ailesi de biliyor ve onlarında paralarını aldı. Dediler maaşı alinca bize getir banka uygulmasini tlfnundan sıl biz odeyelim. Parayı biz idare edelim dediler ama biraz yaptı gibi sonra yine aynı maaşı falan vermedi. Velhasil adam degismedi. Degismez biliyorum ama işte çocuk var ortada ve bir umut. Tabiki bu arada kavga gürültü eksik olmadı. Onun bana küfürleri gittikçe arttı. Anneme bana olmadık küfürler. Kendi ailem de beni çocukların durumunu görünce özel durumlarini disladilar. Eşim karsisinda yalnız bıraktılar. Aslında aileme de kırgınım onlar da çok ağır laflar söyleyince onlara da gidemiyorum. Eşim de sürekli o çocuğu . , aklınıza gelebilecek tüm küfürler sarfettiginden onunla olmak istemiyorum. Ama aldığım iki çocuğa bakım maaşı 23 hadi bir de eğitim desteği 2 gelecek ayda . Ve ben 25 binle idare edebilir miyim onu düşünüyorum. Eşim iki ay önce yine borclandirdi beni . Faturama ek tlf aldık ve 10 sattık. O parayı bir arkadasindan borç almış ona vermiş . Bana da icra geldi onun için verecem dedi ama önce borsa oynamis ondan arkadaşından para istemis bunlardan sonra haberim oluyor ve bunun gibi çok yaptı. Eve icra gelince bende onu ödeyecek sandım. Şimdi bana adamın huyu belli niye yardımcı oldun diyeceksiniz ama beni yalnız bırakmakla ve küfürle baskı yapıyor. Özel çocuk olduğu için arada ona ihtiyacim oluyor gezdiriyor arada vs. İstedigini yapmadigimda anneme giderim diye tehdit ediyor ve yapmayınca gerçekten gidiyor saatlerce gelmiyor. Neyse biraz da narsist bence . Beni asagiladigi da oluyor. Yani iki arada bir deredeyim hem ayrılmak istiyorum hem korkuyorum. İki otizmli cocukla para sorunu olmasa da idare edebilir miyim diye. Ben bakıyorum hep ama arada yardımcı olduğu oluyor. Evliliğimiz normal değil onurum her gün zedeleniyor ama bilemiyorum

Neyi bilemiyorsunuz?

iki cocuk da down sendromlu genetik test yaptırdınz mı?

Hayır otizmli ve arka arkaya oldular. İkinci çocuk supriz oldu. Genetik testi yaptirmadik
İlk cocuk down olduktan sonra genetik test yaptırmalıydınız bu arada en sağlam korunma yöntemleri ile korunmalıydınjz,kontrol hapı gibi,sonra da eşiniz kumar vs battığında ayrılmalıydınz.Hiç birini yapmamış hala bilemiyorum diyorsuz.Neyi bilemiyorsunuz?Devletin cocuklr için verdiği parayı yiyen bi adam var daha neyi bilemiyorsunuz?

Banlanmamak için daha kibar yazmaya çalışacağım.
Ya sen neyinden yalnız kalmaya korkuyorsun? Arada çocukları gezdiriyor diye baba mı oldu bu şimdi? Yazık değil mi o çocuklara?
Özel çocuklarınızın bakımı için verilen parayı aptal karaktersiz kocanızın borçlarına yedirmişsiniz. Gram üzülmem böyle şeylere. Allah o çocuklara yardım etsin.

Sanırım ilk yazdigimi okumadınız eşim çocuklar doğduktan sonra kumar oynadi . Öncesinde yoktu ve yazdım orda da eşim gidebilirsin dedi ama iki çocuk var ve daha özel durumları ortaya cikmamisti. Eşim kumar olayını yaptıktan bir yıl sonra oğlum için iki yıl sonra da kızım için rapor cikardik anlatabildim mi? Yani para yok pul yok hali hazırda iki küçük cocuk

Ailem beni dışlamis ve biri 6 diğeri 8 yaşında iki küçük çocuk. 25 binle gecinebilir miyim? Ve çocuklara ben calissam bakacak kimse yok.. ee bakiciya da para zaten verecek durumum yok. Bırakıp gitmek çok ciddi cesaret istiyor şu ekonomik şartlarda. Değilse bende sürekli bu fikirdeyim bı çıkıp gidebilsem en azından işin ciddiyetini anlar diye . Eşim de uzlaşmacı bir taraf yok . Gittim diye daha beter olacak ve belki bakamamam için nafaka da vermeyecek

Ayrıl diyorlar ayrılmıyorsun peki napmayi düşünüyorsun bu durumda? Adam zaten sana yük faydası hayrı yok. Değişmezde boşuna bekleme ömrünü böyle borç ödemekle onun arkasını toplamakla geçer. Allah yardımcısi olsun o iki yavrunun böyle bir aileye doğdukları için.

Down demiyo otizm diyo

Ona yedirmiyorum ben kullaniyorum uygulama vs hepsi bende şifreleri falan bilmiyor. İki ay önce oldu ama bir daha evimizden her şeyi de goturseler ona yardımcı olmam bu kesin. Kendisine de söyledim böyle devam edersen ayriliriz vs ama kaldigimi görünce o sözler kar etmiyor tabi.. O da beni suçluyor sürekli yemek yapmiyosun vs diye zor bir hayatimiz var .ben onun istediği gibi yemeği de yapsam yine tartisiyoruz. Ona itaat etmeliyim onu sinirleneirecek bişeyler yapmamaliyim, yani onun küfür etmesini istemiyorsam . Ona göre iyi olmamizin şartları. Bı de ben yalnizim iki çocukla sürekli yemek yapmak zor oluyor sobalı ev . Kızım uzerini çıkarıyor diğer odalara geçince. Evet 30 yasinda evlendim. Bu ayrı bir konu bunda da hem benim hem ailemin hatası var

Zaten adam size borç çıkartmaktan başka işe yaramıyor zaten kendi kendinize geçiniyorsunuz. Adamın maddi desteği yokki ayrılınca ne değişecek anlamadım?
Kirayı ödüyor ve haricinde 4 civarı da veriyor. Gerisi borçlara gidiyor hep.

Ya ben anlamıyorum neden insan kendi ailesinden bile destek alamıyor ki öyle bir aile olmaz olsun insanın en büyük desteği ailesi olması lazım ya, yani sizi anlıyorum tamam çok zor bir durum ama eşinizin yokluğu inanın ki sizin için daha sağlıklı bir durum olacak hem maddi hem manevi o hakaretler insanı mahfeder yani duymamazlıktan gelin diyecem ama o da olmuyor sabr edin ya gerçekten dua edin her sabah namazından sonra dua edin inşallah düzelir durumunuz

kendinize evden calisabileceginiz bir is bakmaya calisin insallah bulursunuz bulduktan sonra da bosanin bu adamdan. size faydadan cok zarari var.

Korkuyorum. 23 hadi eğitim desteği 2 bin 25 diyelim bununla gecinebilecek miyim? Ailem para yardımı da yapacagini sanmıyorum. Çocuklarımı istemeyen bir anne baba ayrilsam maddi destek olur mu? Ve ben part time iş bulmaya çalıştım o da zor çocuklar okuldayken iş bulsam diye . Desteğim sıfır tek basimayim. Desteğim olsaydi bu soruyu buraya yazmazdim çoktan biterdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…