• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle anlaşmazlık , küfür hakaret olan bir yuva

Kirayı ödüyor ve haricinde 4 civarı da veriyor. Gerisi borçlara gidiyor hep.
Kayınvalideniz kayınpederinizle aranız iyiyse keşke bunca zamandır en azından part time işe gidip para biriktirseydiniz. Bence suandan itibaren bunu yapmaya başlayın temizliğe vs gidin beden işi ama düzgün para alırsınız ve her gün gitmeniz gerekmiyor gerektiği zaman çocuklarınızla ilgilenebilirsiniz,kenara atıp biriktirin kendinize gelecek kurmak için, en azından 1 sene sonra kendinize hayat kuracak birikiminiz olur,Paranızı yedirmezseniz.

Ona yedirmiyorum ben kullaniyorum uygulama vs hepsi bende şifreleri falan bilmiyor. İki ay önce oldu ama bir daha evimizden her şeyi de goturseler ona yardımcı olmam bu kesin. Kendisine de söyledim böyle devam edersen ayriliriz vs ama kaldigimi görünce o sözler kar etmiyor tabi.. O da beni suçluyor sürekli yemek yapmiyosun vs diye zor bir hayatimiz var .ben onun istediği gibi yemeği de yapsam yine tartisiyoruz. Ona itaat etmeliyim onu sinirleneirecek bişeyler yapmamaliyim, yani onun küfür etmesini istemiyorsam . Ona göre iyi olmamizin şartları. Bı de ben yalnizim iki çocukla sürekli yemek yapmak zor oluyor sobalı ev . Kızım uzerini çıkarıyor diğer odalara geçince. Evet 30 yasinda evlendim. Bu ayrı bir konu bunda da hem benim hem ailemin hatası var
Ne yemeği ne iyi geçinmesi ne itaati Allasen , bırakın şimdi bunları adam kumar oynuyor yahu.
Kira ne kadar?
25 bin elde,nafaka da verecek ne iş yapıyor bu geliri ne kadar?

Eşimle evliliğimiz ikinci çocuk doğana kadar iyiydi ama sonrası sıkıntılar baş göstermeye başladı. Kızım bir yaşına girmek geldikten sonra anlasmazlkk başladı . Hakaret etmeler vs ama yine de iyiydik ta ki kumar oynayıp battığını bana söyleyene kadar.
Neyse bu arada buyuk olan oğlum konusmuyor bu çocukta bir sikinti var diye düşünüyoruz.3 yasindaydi. Bir yıl sonra ona rapor çıkardık. Otizm olduğunu öğrendik.

Sanırım ilk yazdigimi okumadınız eşim çocuklar doğduktan sonra kumar oynadi . Öncesinde yoktu ve yazdım orda da eşim gidebilirsin dedi ama iki çocuk var ve daha özel durumları ortaya cikmamisti. Eşim kumar olayını yaptıktan bir yıl sonra oğlum için iki yıl sonra da kızım için rapor cikardik anlatabildim mi? Yani para yok pul yok hali hazırda iki küçük cocuk
2 özel çocuk annesisiniz o yüzden kırmak istemiyorum ama çocuklarınızı hiç mi aylık kontrollere götürmediniz ? Oğlunuz 3 yaşına gelene kadar “bu çocukta bir sıkıntı var” diye düşünüp durdunuz mu sadece?

Kumar konusunda da sizin anlamadığınız şu, adam evlendiğinizden beri kumar oynuyormuş aslında, siz fark edememişsiniz, eşiniz de batana kadar size kumar oynuyorum dememiş.

Üniversite mezunu 38 yaşında kadınsınız, niye biraz uyanık olmadınız? Atanıp çalışmaya başladıktan sonra evlenmek varken niye kaçarak evlendiniz?

Ve niye devletin size çocuklarınız için verdiği parayı eşinize veriyorsunuz?

Ne yemeği ne iyi geçinmesi ne itaati Allasen , bırakın şimdi bunları adam kumar oynuyor yahu.
Kira ne kadar?
25 bin elde,nafaka da verecek ne iş yapıyor bu geliri ne kadar?
35 . Haklısın yaptığına bahane bulmaya çalışıyor. Ya biz çok kavgalar ettik. Huzur yok sanirim benim de biraz zayifligim var bu konuda .Terapi alıyorum zaten daha güçlenmek ve psikolojik sağlamlık için. Terapistim de biliyor bunlari senin güçlenmen lazım diyor öncelikle.. Eşim sert zorla çocukları benden de alabilir sen değil ben bakarım diye daha önce bunlari konuştuk. Bende şimdi bakmiyosun dusunsen kumar oynamasın o zaman nasıl bakacaksın eğitimlere götürecek son. Yaşlı annesi de bakamaz ikisine

2 özel çocuk annesisiniz o yüzden kırmak istemiyorum ama çocuklarınızı hiç mi aylık kontrollere götürmediniz ? Oğlunuz 3 yaşına gelene kadar “bu çocukta bir sıkıntı var” diye düşünüp durdunuz mu sadece?

Kumar konusunda da sizin anlamadığınız şu, adam evlendiğinizden beri kumar oynuyormuş aslında, siz fark edememişsiniz, eşiniz de batana kadar size kumar oynuyorum dememiş.

Üniversite mezunu 38 yaşında kadınsınız, niye biraz uyanık olmadınız? Atanıp çalışmaya başladıktan sonra evlenmek varken niye kaçarak evlendiniz?

Ve niye devletin size çocuklarınız için verdiği parayı eşinize veriyorsunuz?

35 . Haklısın yaptığına bahane bulmaya çalışıyor. Ya biz çok kavgalar ettik. Huzur yok sanirim benim de biraz zayifligim var bu konuda .Terapi alıyorum zaten daha güçlenmek ve psikolojik sağlamlık için. Terapistim de biliyor bunlari senin güçlenmen lazım diyor öncelikle.. Eşim sert zorla çocukları benden de alabilir sen değil ben bakarım diye daha önce bunlari konuştuk. Bende şimdi bakmiyosun dusunsen kumar oynamasın o zaman nasıl bakacaksın eğitimlere götürecek son. Yaşlı annesi de bakamaz ikisine
Rica ediyorum sakin olup sadce sorularıma cevap verebilir misiniz lütfen 35 nedir kira mı eşin maaşı mı?

Hangi hakim verecek iki özel çocuğu kumarbaz babaya , neyini konuştunuz ki bunun , ayrıca bakabiliyorsa buyursun baksın bakalım kazın ayağı öyle miymiş.

Siz gerçekten bu adamdan kurtulmak istiyor musunuz?

Oğlum 2 yaşındayken de dedim eşim dinlemedi. Ve pandemi zamaniydi. Bir hastalık kapat diye goturtmedi. Eşim zor baskın biri istemedigi biseyi yaptığımda burnumdan getiriyor.. Atanamadim sonra 30 yaşına gelince evlenmek istedim artik bunda bir kusur görmüyorum. Böyle bir eşim olacağını nerden bileyim ilk yıllar çok iyiydi. Çocukların ozel durumu konusunda ben ısrar edip psikiyatriye götürdüm daha da goturelim dememisti . Devletin bana verdiği parayı da vermiyorum artık önce verdim evet ama baskıcı bir eş ve istediğini yapmayınca her şeyden mahrum bırakmaya çalışıyor. Ee o evdeys bir yapma iki yapma üçüncü de yapiyosun huzurumuz bozulmasın diye bir kere eve bile almadim anahtarlari sakladim neler neler ben orda durdukça devam etti. Surekli hesaplar arasında para yollamaktan o alamadı. Diye kafayı yedim sanki

Rica ediyorum sakin olup sadce sorularıma cevap verebilir misiniz lütfen 35 nedir kira mı eşin maaşı mı?

Hangi hakim verecek iki özel çocuğu kumarbaz babaya , neyini konuştunuz ki bunun , ayrıca bakabiliyorsa buyursun baksın bakalım kazın ayağı öyle miymiş.

Siz gerçekten bu adamdan kurtulmak istiyor musunuz?
35 maaşı.

Ya ben anlamıyorum neden insan kendi ailesinden bile destek alamıyor ki öyle bir aile olmaz olsun insanın en büyük desteği ailesi olması lazım ya, yani sizi anlıyorum tamam çok zor bir durum ama eşinizin yokluğu inanın ki sizin için daha sağlıklı bir durum olacak hem maddi hem manevi o hakaretler insanı mahfeder yani duymamazlıktan gelin diyecem ama o da olmuyor sabr edin ya gerçekten dua edin her sabah namazından sonra dua edin inşallah düzelir durumunuz
Çünkü aile zamanında ne derse desin seviyorum diyip, bildiğini okuyor gençler. Sonra da çoluk çocuk oluyor, aile de haklı çıkıyor. Başlıyor gerçekler ortaya çıkmaya. Aile de diyor ki biz zamanında demedik mi? Çek şimdi.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben de evladımın yanında hep olurum. Ama öyle hikayeler var ki aileleri de bir tarafımla anlıyorum

İlk cocuk down olduktan sonra genetik test yaptırmalıydınız bu arada en sağlam korunma yöntemleri ile korunmalıydınjz,kontrol hapı gibi,sonra da eşiniz kumar vs battığında ayrılmalıydınz.Hiç birini yapmamış hala bilemiyorum diyorsuz.Neyi bilemiyorsunuz?Devletin cocuklr için verdiği parayı yiyen bi adam var daha neyi bilemiyorsunuz?
Bu genetik testler down sendromu için ..otizm için değil ..ama haklısınız, ilk çocuktan sonra asla bu riski göze alıp doğurmamalıydı..inşallah ağır otizm değillerdir..

Oğlum 2 yaşındayken de dedim eşim dinlemedi. Ve pandemi zamaniydi. Bir hastalık kapat diye goturtmedi. Eşim zor baskın biri istemedigi biseyi yaptığımda burnumdan getiriyor.. Atanamadim sonra 30 yaşına gelince evlenmek istedim artik bunda bir kusur görmüyorum. Böyle bir eşim olacağını nerden bileyim ilk yıllar çok iyiydi. Çocukların ozel durumu konusunda ben ısrar edip psikiyatriye götürdüm daha da goturelim dememisti . Devletin bana verdiği parayı da vermiyorum artık önce verdim evet ama baskıcı bir eş ve istediğini yapmayınca her şeyden mahrum bırakmaya çalışıyor. Ee o evdeys bir yapma iki yapma üçüncü de yapiyosun huzurumuz bozulmasın diye bir kere eve bile almadim anahtarlari sakladim neler neler ben orda durdukça devam etti. Surekli hesaplar arasında para yollamaktan o alamadı. Diye kafayı yedim sanki
Dediğim gibi özel çocuklarınız var kırmak istemiyorum ama kusura bakmayın ben anneysem koca moca dinlemem çocuğum için herkesi parçalarım, ne demek götürtmedi, çocuğa verilen parayı yemeyi bildi ama.

Yine kusura bakmasın pasifsiniz, böyle bir eşiniz olacağını 30 yaşında eğitimli bir kadın olarak bilirdiniz öngörürdünüz, 15’inde aşık olup 18’inde evlenmiş olsanız ergenliğin verdiği toyluk derim ama 30 yaşındaki insan bilir, bilmeli.
Eline ekmeğini almadan evlenmemeli, hem de kaçarak.

Aileniz bile bilmiş ki size tavır almışlar, adam bırak git dediğinde gidememişsiniz.

Yapmayın gözünüzü seveyim, annesiniz siz, önceliğiniz çocuklar.
Bu adamla yaşamaya devam ettiğiniz sürece kumar da olacak gırtlağa kadar kumar borcu da olacak, o çocukların parasını da yiyecek.

Tamam hiç kolay değil bakıma ihtiyacı olan 2 çocukla tek başına hayat mücadelesi vermek, özel eğitim alması gereken çocuklar için imkanlarda kısıtlı bununda bilincindeyim ama sizin de hatalarınız var, kızınız doğmadan çok önce oğlunuz otizm belirtileri göstermiştir, biraz gözlemle doktor desteğiyle teşhisi çok önce konabilirdi, otizmli doğan çocukların kardeşlerinin de otizmli olma ihtimali var, araştırıp ona göre 2. çocuğa karar verirdiniz.

Allah ikisine de sağlıklı ömürler versin, acılarını göstermesin 🙏 lakin bu yavrucaklar şu an eğitim bile almıyor ki oğlunuz hala konuşamıyor.

Önceliğiniz çocuklarınız, özel çocuklar için kurulan derneklerle mi irtibata geçersiniz vakıflarla mı bilemem ama o çocukların yarım gün bile olsa eğitim almaları için çabalayın, siz de onlar eğitimdeyken part time çalışacak bir iş bulun.

Özel çocuk olduğu için arada ona ihtiyacim oluyor gezdiriyor arada vs.

İki otizmli cocukla para sorunu olmasa da idare edebilir miyim diye. Ben bakıyorum hep ama arada yardımcı olduğu oluyor.

Adamdan baba gibi koca gibi değil de komşu gibi bahsediyorsunuz farkında mısınız? İki özel çocuk varken arada bir bakıyor ne demek? Ayrılın bu adama ihtiyacınız yok.

Yani yaşın genç ben olsam yarım gün temizliğe giderim gene şunu çekmem, yapanların canı yok mu? En azından sürekli itilip kakılmam, çocuklarımın yarını olur, düzenli eğitim alırlar

Dediğim gibi özel çocuklarınız var kırmak istemiyorum ama kusura bakmayın ben anneysem koca moca dinlemem çocuğum için herkesi parçalarım, ne demek götürtmedi, çocuğa verilen parayı yemeyi bildi ama.

Yine kusura bakmasın pasifsiniz, böyle bir eşiniz olacağını 30 yaşında eğitimli bir kadın olarak bilirdiniz öngörürdünüz, 15’inde aşık olup 18’inde evlenmiş olsanız ergenliğin verdiği toyluk derim ama 30 yaşındaki insan bilir, bilmeli.
Eline ekmeğini almadan evlenmemeli, hem de kaçarak.

Aileniz bile bilmiş ki size tavır almışlar, adam bırak git dediğinde gidememişsiniz.

Yapmayın gözünüzü seveyim, annesiniz siz, önceliğiniz çocuklar.
Bu adamla yaşamaya devam ettiğiniz sürece kumar da olacak gırtlağa kadar kumar borcu da olacak, o çocukların parasını da yiyecek.

Tamam hiç kolay değil bakıma ihtiyacı olan 2 çocukla tek başına hayat mücadelesi vermek, özel eğitim alması gereken çocuklar için imkanlarda kısıtlı bununda bilincindeyim ama sizin de hatalarınız var, kızınız doğmadan çok önce oğlunuz otizm belirtileri göstermiştir, biraz gözlemle doktor desteğiyle teşhisi çok önce konabilirdi, otizmli doğan çocukların kardeşlerinin de otizmli olma ihtimali var, araştırıp ona göre 2. çocuğa karar verirdiniz.

Allah ikisine de sağlıklı ömürler versin, acılarını göstermesin 🙏 lakin bu yavrucaklar şu an eğitim bile almıyor ki oğlunuz hala konuşamıyor.

Önceliğiniz çocuklarınız, özel çocuklar için kurulan derneklerle mi irtibata geçersiniz vakıflarla mı bilemem ama o çocukların yarım gün bile olsa eğitim almaları için çabalayın, siz de onlar eğitimdeyken part time çalışacak bir iş bulun

Kiralar ne kadar yaşadığınız yerde?
Six, muhtemelen ortalama 10-15 bin arası kira veriyorlardır, Türkiye genelinde doğalgazlı evlerin en ucuzu bile 20 binlerden başlıyor çünkü, mahalle arası eski bir evde oturuyorlardır 10 bin civarları da kiraları vardır.

Yanlış anlaşıldım. Detayları tam veremedim. Ben esim kayınvalideme rağmen devletinin verdiği ders haricinde bir yıl oğluma paralı eğitim de aldırdım. Esime karşı çok da durdum birçok konuda. Hatta oğluma bir yıl özel eğitim arti 4 aydaspor aldirdim. İki çocukta devletin verdiği aylık 8 saat artı özel eğitim okuluna gidiyorlar. Benim zaten çabalayan hatta babamdan istedim ilk eğitim için para ilk bir iki ay sonra devletin bana verdiği parayla eğitim aldirdim. Yahu ben eşimin tüm baskısına rağmen hem eğitim hem eve materyal aldım çocuklar için. Gerizekali bana dediği evde sen ver egitimj. Para yedirme onlara. Ben ona hep karşı ciktim. Aslında böyle baskıcı suçuna rağmen işte çıkan bir adama baya direndim. Her şeyi onun eline bırakmadım. Bu kez de ay sonu para kalmıyor yiyecek içecek parası dedi onu da sen düşün dedim neler neler ben çok kavga ettim. Susup her şeyi kabullendim mi saniyosunuz. Ama duygusal olarak tamamen yalnız kalmaya borraz korkum var bu da normal değil mi? Benim yanımda kimse yok hiç kimse. Kayınvalidem var arada ona gidiyoruz kayın peder çok olmuş öleli onlarda sözlerini geciremiyor onları da mahvetti. Aileme bir kere gittim hatta iki saat sonra beni geri gönderdiler. Evet kacarak hata yaptim ama hani evet yetişkin olarak kararlarimin sonucu bana bağlı ancak annem de beni dinlemedigi için ve yeterli değeri vermedigi için de bunu yaptım. Kesinlikle tamamen onları suclamiyorum. Cocuklugumdan yetişkinliğe kadar gidere.edigim bir degersizlik duygusu vardi. Üniversite de dahi. Aslında mantikliyim ama bu zayıf yönüm yanlış yaptırdı bana

Six, muhtemelen ortalama 10-15 bin arası kira veriyorlardır, Türkiye genelinde doğalgazlı evlerin en ucuzu bile 20 binlerden başlıyor çünkü, mahalle arası eski bir evde oturuyorlardır 10 bin civarları da kiraları vardır.
Aynen öyle Konya dayız . Burası sobalı olduğu halde 11 ve mutfağı falan küçük penceresiz . İyi kötü birr dogalgazli en az 16 dan basliyor

Back
X