eşle maddi konular..

yani veriyorsa pes diyorum. ay sonunu zor getiriyoruz ben gezmemden kısıyorum gitmeyelim paramız gitmesin boşuna diyorum.vicdan yahu biraz

Doğrudur.
Bunları baştan konuşmak gerek tabii.
Aslında ne ayıp insan karısından para mı sakınırmış?

aaa lalecim bunu kabul eder mi hiç? neden saklıyosun parayı benden diyorum eve getirecek para mı kalıyor diyo. eşimde fena çene vardır herşeye cevap verir

Bu mantiktaki adamları anlayamıyorum doğrusu sen evlendin artık tabiki biseylerin hesabını vericeksin zaten o para vermese kavga çıkarmaya uğraşmaz diye düşünüyorum bide kredi kartını sen ödüyorsun harcaması nasil oluyo onun evin ihtiyaçlarına mi yoksa esin kendi ihtiyaclarinami harciyor

Çok fazla seçenek yok zaten. Eğer uyuşturucu, kumar, aldatma, alkol gibi giderleri yoksa gizli gizli ailesine yardim ediyor. Ayrıca bir evin gelir ve giderinden eşler ayni anda sorumludur. Eşinizin davranisi çok yanlis. Ben sizin yerinizde olsam her ihtimale karşılik altinlarimi bankaya ya da onun asla bulamayacagi başka güvenilir bir yere emanet eder (anne baba gibi) beş kuruş ta vermez, hatta ev giderlerine bile ortak olmaz parami biriktirirdim. Sorduğu zaman da ayni onun yaptigi gibi kavga cikarirdim. Dediğim gibi aslında eve giren para ortak ama eşinizin yaotigi hatayi görmesi için boyle bir tepki şart.

ailesine yardım edebilir bunun neresi kötülük ben anlayamadım anneniz sizden para istese siz veremem kendime kötülük yapıyorum sana para vererek mi diyeceksin. olayın içyüzü bukadar gibi gelmedi bana siz daha önce ailene yardım etmeyeceksin gibilerinden bi laf söylemiş olabilirmisin mesela eşinde bu durumu senden gizliyordur e haliyle hala üstüne gidince kavga ediyorsunuz

Aynı evin içinde ayrı gayrı olması taraftarı değilim. Sen onu öde ben bunu ödeyim. Ev arkadaşı gibi. Alınan paralar bir yerde toplanır. Giderler hesaplanır. Kalandan aileye verilecekse verilmesi gerekiyorsa verilir. Ailesine nasıl para verebilir kafasınada karşıyım (ihtiyaç varsa mecbur verilecektir.onun benim ailem fark etmez.Evlense bile çocuk ihtiyacı olan anne babaya bakmak zorundadır.) Ama bu olay tabiiki de gizli saklı olmamalıdır. Erkekler maalesef böyle eşlere hesap vermek ağırlarına gider. Yeni evlisiniz herşey zamanla rayına oturur. Hırlaşmadan sakin sakin konuşun. Kolay gelsin :)

günaydın paralarınızın ayrı olması bana tuhaf geliyor biz evlendik tek bütçe yaptık harcamalarımızı oradan yapıyoruz neden denemiyorsunuz

Sende harca ya da harcıyormus gibi yap sakla paranı madem oyleyse. Sosrarsa da aynı onun yaptığı gibi yap kavga çıkar senin ödemem gereken faturaları falan ödeme yetiştiremiyorum de. Ama sakın sıkıştıgınız zaman o sakladigin paradan harcama, o para yokmuş gibi davran sende. İyice maddi sıkıntı çekmeye başlayınca görür senin rizkindan çalıp ailesine yardım etmek nasıl oluyormuş

eşinin ailesine destek olması bir kötülük değil önce onu bi karıştırmayalım. senden habersiz yapıyor olması büyük saygısızlık orası kesin tabi yapıyorsa.
yapmıyorsa bile eşler birbirine maddi konularda hesap vermek durumundadır. maaşlar ayrı elden harcandıkça hiçbir bereketi kalmaz.
bazı erkekler huzursuzluk çıkarıp kavga dövüş çıkarıp olayları kapatmaya bayılır. bu oyuna gelme iki gün sonra pes edip de ne halin varsa gör deme. nereye varırsa varsın bunun hesabını sana vermek zorunda. sakin bir zamanda al karşına konuş çözülene kadar da susma derim,

olur mu öyle şey
hesabınız ortak olsun
2 ay sonra borç bitiyorsa yerinizde olsam eşim ortak hesap yapmıyorsa eve para harcamam

eşinizin bu tutumu çok yanlış
eşimle ben ıkımız de calısırız , ıkımız de ne nereye harcandı bılırız.
verdiğiniz dolar ve eur neredeyse tek seferde 600 tl para yaoıyor.
Bu parayı bir kerede nereye harcayabilir ki.
Bence tüm olan paranızdan eşinize bahsetmeyin ,arada siz kendinize özel gizli birikim yapın.
belli ki sizden birseyler saklıyor.

eşinizin bu tutumu çok yanlış
eşimle ben ıkımız de calısırız , ıkımız de ne nereye harcandı bılırız.
verdiğiniz dolar ve eur neredeyse tek seferde 600 tl para yaoıyor.
Bu parayı bir kerede nereye harcayabilir ki.
Bence tüm olan paranızdan eşinize bahsetmeyin ,arada siz kendinize özel gizli birikim yapın.
belli ki sizden birseyler saklıyor.

giderleriniz hemen hemen ayni miktarda mi?
yani esinin ödedikleri ve senin ödediklerin esitmi?
ben esine senden cok daha fazla para kaldigini düsünüyorum - senin giderlerin esnek mutfak giderleri herzaman farkli oluyor ayni sekilde kredi karti ve disarda yeme icme, gezme, onunkiler sabit kira gibi

eger hesap bile yapmak istemiyorsa kesin birseyler sakliyor ama ne?

Kullanıma kapalı kredi kartı. bu ayda son parasını yatıracam bitecek inşallah. şimdi eşime de söyledim madem hesap vermek zoruna gidiyo bundan sonra bende kendi paramı kendime göre harcarım

altınlarım normalde bankada ama ablasıyla bi kavgam oldu annemin evine gittim. sonra bana sorun çıkardı altınları getireceksin diye.

ya bence sizin tutumunuz yüzünden oluyor böyle. size her ne yaparsa yapsınlar . o insanlar ailesi yani. onun şu an para kazanmasını sağlayan insanlar. bırakın desteğini olsun. olsun ki size yalan söylemek zorunda kalmasın. eşim beni böyle kollasa ben de söylemezdim hiçbir şeyi. sonuçta siz 18 yaş altında bir çocuğun ebeveyni değilsiniz. kendi kazanıyor istediği gibi harcar. siz de öyle istediğiniz gibi harcayın.

ailesi kadir kıymet bilen bi aile olsa sorun çıkarmam. annem benden yardım istese (ki istemedi hiç hatta o bana yardım etti) ben eşimden para isteyerek anneme yardım etmem. varsa kendimden veririm yoksa anne bende de yok derim

Merhaba,​
Eşinizin maaşının miktarını biliyor musunuz? Biliyorsanız ne ala . Ödediği faturalar , borçlar, kredi vs. elinde ne kadar harçlık kaldığını tahmin edersiniz. Fazla olduğunu düşünüyorsanız sizin ödediğiniz faturalardan ona ödemesi için devredin.
İki ay sonra borcunuz bitiyormuş. O zaman da evimin direği, evinin erkeği diye diye tüm giderleri ona ödetin. Kendi maaşınızı da birikime aktarın.
Ailene mi veriyorsun? Verdiğim parayı nereye harcadın? O kaç lira vs bıdı bıdı yapmayın lütfen

günaydın paralarınızın ayrı olması bana tuhaf geliyor biz evlendik tek bütçe yaptık harcamalarımızı oradan yapıyoruz neden denemiyorsunuz

aynısını söylüyorum eşime. bak insanlar tek hesapta topluyorlar parayı harcamaları ordan yapıyorlar neden sen parayı benden sakınıyosun diyorum. inatla anlamıyor. konuyu ya dört elle arılalım birbirimize yadaböyle bi evlilik istemiyorsan boşanalım demeye bile getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…