eşle maddi konular..

madem öyle sen de ona evimin erkeği sensin diyerek bütün herşeyi onun üstüne yık.. evi geçindirme zorunluluğu olan sensin de düşün ki ben çalışmıyorum de

yani veriyorsa pes diyorum. ay sonunu zor getiriyoruz ben gezmemden kısıyorum gitmeyelim paramız gitmesin boşuna diyorum.vicdan yahu biraz

Kısıyosun kıstıkların da nereye gidiyo işte. Hiç adil değil ben çok sinirleniyorum bu duruma . O da eşinin vicdanıyla ilgili bi durum. Ha sen de ailene verirsin o zaman laf söylemeye hakkın yok derim. Ama anladığım kadarıyla vermediğin gibi kendi harcamandan da kısıyosun.. Buna rağmen ailesine para veriyosa hem ona hem de ondan para bekleyen aileye yazıklar olsun diyorum. Biz bir kere yaşamıştık böyle bir kriz ve benim aşırı tepkimle karşılaşmıştı eşim. Ailesine de ufaktan gittiğimde laf sokmuştum vala.

borcun bitmesine az kaldı yine yardım ederim ama bittiği an asla vermem.

ailesi kadir kıymet bilen bi aile olsa sorun çıkarmam. annem benden yardım istese (ki istemedi hiç hatta o bana yardım etti) ben eşimden para isteyerek anneme yardım etmem. varsa kendimden veririm yoksa anne bende de yok derim
eşler arasında para ayrımı olmaz yapmayın bunu anneniz isteser eşinizle birikte neden vermiceksiniz allah aşkına

altınlarım normalde bankada ama ablasıyla bi kavgam oldu annemin evine gittim. sonra bana sorun çıkardı altınları getireceksin diye.
Dinleme. Kısasa kısas. Sana maaşının, harcadığı paranın hesabını vermeyen adama hiç bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Altın senin para senin. Maaşından biriktirdigini de kendi adina bir hesaba aktar.senden yardim istediğinde bende de yok de. Sorarsa para nereye gitti diye onun verdiği tepkinin aynisini göster.sen bana söylüyor musun ki ben de sana söyleyeyim de. Sorun birine yardim etmesi değil. Senin aran kotu bile olsa onlar onun ailesi. Sorun bunun senden gizlenmesi. Siz artik ikiniz bir ailesinin. Bunun önüne bastan geçmezsen asla farkina varmayacak durumun ve ileride daha kotu sorunlar çıkacak.

Eşimin aldığı maaşı biliyorum borçlarımızı biliyorum başka birşey sormam zaten soracak paramızda kalmıyor :)
Eşinin maaşını hiç birşeyini bilmiyormusun?

diğer yorumlarda da dedim. ailesi bana bu kadar kötülük yapmasa evet yardım edilebilir. ama ben bu kadar çalışıp o aileye rızkımı yedirmem

aynı benım es hıcbır zaman parası olmaz bozdur bozdur harca , elır borc dıye gerıde vermez ama bızımkının bıtmek bılmeyen borcları var sebebı de sorumsuz ca yaptogı gereksız harcamalar cok konustum kavga da ettım fayda etmıyor , bızdede evın kredısı cocugun masraflarının buyuk bolumu market pazar alısverısının yuzde doksanı bende esım sadece faturaları ve eve alınan bırkac esyanın taksıdını oduyor kı taksıtler bıttı artık ....
ona ragmen parası hıc olmaz....
bence aılesıne yardım etmekten zıyade kredı borcu vs olabılır....
sızde kasmayın kendınızı bence harcayın doyasıya o paralara da dokundurtmayın... sonra ardı arkası kesılmıyor..

yok o borcu da ödüyor ona kalmıyor. ben sorduğumda bu ay eksik aldık avans çektim gibi şeyler söylüyor. verdiğim paraları görsem yine şüphelenmeyecem ama artık güvenim kalmadı

ben bunu kabul edemem. ay sonunu zor getiriyorken benim üstüme yürüyen hakaret eden insanlara yardım edemez. benim annem buzdolabıma destek olurken kazandığım biriktirdiğim parayı o aileye yediremem

Seni çok iyi anlıyorum nereye ne kadar borcumuz var oturalım hesabımızı yapalım dediğimde aynı tepki alıyodum bunaltma üstüme gelme. Kart borcunu tesadüf mesajda da görürdüm evede girmezdi ya o kadarlık bişi gunahı boynuna artık. Ne maaşını bilirdim nede o benimkini kendimi sıkıp borçlarımı bir an önce bitirmeye çalışırdım senin gibi. Bereket de yoktu zaten öle olunca herkes kafasına göre takılıyodu çünkü. Adımda var yemezdi ona göre oysa ortak bütçe yapsak ev borcumuzuda öderdik ihtiyaçlarımızı da karşılar gezme ye bile kalırdı aslında.......
sana şunu yap diye tavsiyede bulunamayacım çünkü 3 yıl bunla uğraştım sonuç alamadım evin ihtiyacı varken dışarı harcanıyosa Allah bilir artık......

Birilerine borç veriyor olabilir. Yada ailesi para istiyordur o da veriyordur. Aynı şeyi başka birinden de duydum. Paraları eşinden saklayıp ailesine veriyormuş sonra sonra çıkmış meydana . Bu maddiyat konusunda ayrı gayrı olmamalı evlendikten sonra ve erkek baskın olmalı bu konuda diye düşünüyorum . Evin reisi tabiri var ya işte o durumda geçerli olabilir. Borçlar evin gideri vs. bunlarla eşin ilgilenmeli diye düşünüyorum yani maddi konuda eşin tutumu aslında çok önemli . Oturup sağlam bir konuşma yapmak gerek. Sonuçta siz eşsiniz ve birbirinizden hiçbir konuda gizli saklınızın olmaması gerek. Para konusunda da bir anlaşmaya varılır. Bu konuda siz kafanıza yatan neyse onu söyleyin o da size söylesin artık ayrı gayrınız yok ki sizin . Bir hayatı paylaşıyorsunuz, ortak yaşıyorsunuz. Herkes üstüne düşen ne ise onu yapmalı diye düşünüyorum .

Sizin ama sürekli eşinizle sorunlarınız var herşeye bir sorun yaratıyorsunuz boşanmayı bile düşünmüşsünüz. O zaman verirken soracaktınız nereye veriyorsun diye ayrıca emin olmadığınız bir konuda da günahını alıyorsunuz takibe almalar cüzdan karıştırmalar çok çirkin üstelik yok ben parası yoksa para vereyim diye cüzdanı açtım diyorsunuz bal gibi de parayı ne yaptı diye bakmışsınız ki hiç hoş değil açık açık konuşun o zaman ailen için aldıysan bir daha vermem diye ama sizin de zaten başkaca sorunlarınız da var çok basit konular büyümüş falan daha önceki konularda da.

ben bunu kabul edemem. ay sonunu zor getiriyorken benim üstüme yürüyen hakaret eden insanlara yardım edemez. benim annem buzdolabıma destek olurken kazandığım biriktirdiğim parayı o aileye yediremem
siz edin ya da etmeyin para gidiyor. hem de bilmediğiniz miktarlarda. üstelik baya da sorunlu bir evlilğiniz var anladığım kadarıyla. bence bu konu en son düşüneceğiniz şey.

Kullanıma kapalı kredi kartı. bu ayda son parasını yatıracam bitecek inşallah. şimdi eşime de söyledim madem hesap vermek zoruna gidiyo bundan sonra bende kendi paramı kendime göre harcarım
Valla ben çalışmıyorum kocamda esnaf aldığı 10 lira parayı bile bana getirir ki arkadaşları arasında alay konusu bile oluyor bu durum paraya gün yuzu gostermeden kosa kosa eve goturuyorsun derler hep ama ben ona demedim hiç parayı bana getir ilk evlendiğimiz günden beri böyle hiç değişmedi akşam geldiği an anlatır suna şu parayı verdim suna borç verdim şundan aldım bundan almadım diye benimkide arada kardeşine yardım eder yanında 100 lira varsa 50 sini verse bile kardeşime verdim der durumlarını bildiğim için bende iyi yapmışsın derim ama kocam hiç saklamadı para benden bende saklamam evlenince hayatın gibi paran malın mülkün herşeyin ortak oluyo ama senin bu konuyu ciddi ciddi konuşman lazım böyle olmaz bu is Allah korusun başına birşey gelse sen kime ne borcun var kimden alacagin var bileceksin eğer baktın gördün yine aynı çirkefe bagliyosa iki ay sabret sende kendine yap birikimini borcunuz bitince hesapta verme sorarsa sen soyle bende söylerim de yapcak başka bişey yok ayrıca evde para tutma git bi bankaya yatir

İsteyince vermeyin. Eviniz kira ise kirayı ödeyip gerisine karışmayın. Ben kendime biriktiriyorum diyin

Ayırın hesapları
En temizi ayrı hesaptır
Aylık masrafları koyun masaya herkes yarı yarıya versin ondan sonra kalan herkesin kendi parası
Ne diye eline harçlık veriyorsun eline koca adamın, onun sana vermesi gerek
Önce seninle aile olsun, sonra girin ev işlerine , acele etmeyin

sonundaoldu Bu tabiki senin kişisel fikrin ama görünce yazmadan edemedim. Ailelerimiz tabi ki bizleri bu günlere getirmek için gerektiği yerde harcamalarından kısıp gerektiği yerde kendilerine almayıp bizim ihtiyacımızı karşılamak için uğraşıp bu günlere getirdiler. Ama evlilik öyle bir şey ki kendi kazanıyor istediği gibi harcar diye bir şey olamaz ! Buna kesinlikle karşıyım . Ailesinin yardıma ihtiyacı olur yardım edilir ama bundan eşinin de haberdar olması gerekir. Sen eşinle ortak bir hayatı paylaşıyorsun eş demek bu demek. Eşini kırmadan , birbirini kırmadan ortak bir paydada buluşulabilir. Siz evli misiniz bilmiyorum ama bu konuya bir de empati yaparak bakmayı deneyin. Eşinin ailesi konusunda da sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın ve karşındakilerin tutumu da bu konuda önemli aslında. Bu dünya bizim için bir sınav orası da var her ne olursa olsun insanlara karşı iyi niyetli olmak da önemli tabi ama kendi evin de en az ailen kadar önemli . Herkes şahsi fikirlerini yazıyor seninde fikrin bu olabilir ama bir de bu pencereden bak diye yazdım bunları niyetim kötü değil kesinlikle yanlış anlamayın .

borcun bitmesine az kaldı yine yardım ederim ama bittiği an asla vermem.
Bence yanlış yapıyorsun borcu bir tek sen düşünüyorsun farkında misin? Sen sakla bakalım paranı kurus gösterme biraz da eşin sıkıntı etsin borçlarınızı. Sen odersen tabi adam da rahat rahat saçar savurur oraya buraya. Sen kıs ki akan musluğu biraz başı agrisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…