- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
madem öyle sen de ona evimin erkeği sensin diyerek bütün herşeyi onun üstüne yık.. evi geçindirme zorunluluğu olan sensin de düşün ki ben çalışmıyorum deaynısını söylüyorum eşime. bak insanlar tek hesapta topluyorlar parayı harcamaları ordan yapıyorlar neden sen parayı benden sakınıyosun diyorum. inatla anlamıyor. konuyu ya dört elle arılalım birbirimize yadaböyle bi evlilik istemiyorsan boşanalım demeye bile getirdi
yani veriyorsa pes diyorum. ay sonunu zor getiriyoruz ben gezmemden kısıyorum gitmeyelim paramız gitmesin boşuna diyorum.vicdan yahu biraz
Sende harca ya da harcıyormus gibi yap sakla paranı madem oyleyse. Sosrarsa da aynı onun yaptığı gibi yap kavga çıkar senin ödemem gereken faturaları falan ödeme yetiştiremiyorum de. Ama sakın sıkıştıgınız zaman o sakladigin paradan harcama, o para yokmuş gibi davran sende. İyice maddi sıkıntı çekmeye başlayınca görür senin rizkindan çalıp ailesine yardım etmek nasıl oluyormuş
eşler arasında para ayrımı olmaz yapmayın bunu anneniz isteser eşinizle birikte neden vermiceksiniz allah aşkınaailesi kadir kıymet bilen bi aile olsa sorun çıkarmam. annem benden yardım istese (ki istemedi hiç hatta o bana yardım etti) ben eşimden para isteyerek anneme yardım etmem. varsa kendimden veririm yoksa anne bende de yok derim
Dinleme. Kısasa kısas. Sana maaşının, harcadığı paranın hesabını vermeyen adama hiç bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Altın senin para senin. Maaşından biriktirdigini de kendi adina bir hesaba aktar.senden yardim istediğinde bende de yok de. Sorarsa para nereye gitti diye onun verdiği tepkinin aynisini göster.sen bana söylüyor musun ki ben de sana söyleyeyim de. Sorun birine yardim etmesi değil. Senin aran kotu bile olsa onlar onun ailesi. Sorun bunun senden gizlenmesi. Siz artik ikiniz bir ailesinin. Bunun önüne bastan geçmezsen asla farkina varmayacak durumun ve ileride daha kotu sorunlar çıkacak.altınlarım normalde bankada ama ablasıyla bi kavgam oldu annemin evine gittim. sonra bana sorun çıkardı altınları getireceksin diye.
eşinin ailesine destek olması bir kötülük değil önce onu bi karıştırmayalım. senden habersiz yapıyor olması büyük saygısızlık orası kesin tabi yapıyorsa.
yapmıyorsa bile eşler birbirine maddi konularda hesap vermek durumundadır. maaşlar ayrı elden harcandıkça hiçbir bereketi kalmaz.
bazı erkekler huzursuzluk çıkarıp kavga dövüş çıkarıp olayları kapatmaya bayılır. bu oyuna gelme iki gün sonra pes edip de ne halin varsa gör deme. nereye varırsa varsın bunun hesabını sana vermek zorunda. sakin bir zamanda al karşına konuş çözülene kadar da susma derim,
aynı benım es hıcbır zaman parası olmaz bozdur bozdur harca , elır borc dıye gerıde vermez ama bızımkının bıtmek bılmeyen borcları var sebebı de sorumsuz ca yaptogı gereksız harcamalar cok konustum kavga da ettım fayda etmıyor , bızdede evın kredısı cocugun masraflarının buyuk bolumu market pazar alısverısının yuzde doksanı bende esım sadece faturaları ve eve alınan bırkac esyanın taksıdını oduyor kı taksıtler bıttı artık ....hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.
ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.
2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.
bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.
sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.
giderleriniz hemen hemen ayni miktarda mi?
yani esinin ödedikleri ve senin ödediklerin esitmi?
ben esine senden cok daha fazla para kaldigini düsünüyorum - senin giderlerin esnek mutfak giderleri herzaman farkli oluyor ayni sekilde kredi karti ve disarda yeme icme, gezme, onunkiler sabit kira gibi
eger hesap bile yapmak istemiyorsa kesin birseyler sakliyor ama ne?
ya bence sizin tutumunuz yüzünden oluyor böyle. size her ne yaparsa yapsınlar . o insanlar ailesi yani. onun şu an para kazanmasını sağlayan insanlar. bırakın desteğini olsun. olsun ki size yalan söylemek zorunda kalmasın. eşim beni böyle kollasa ben de söylemezdim hiçbir şeyi. sonuçta siz 18 yaş altında bir çocuğun ebeveyni değilsiniz. kendi kazanıyor istediği gibi harcar. siz de öyle istediğiniz gibi harcayın.
siz edin ya da etmeyin para gidiyor. hem de bilmediğiniz miktarlarda. üstelik baya da sorunlu bir evlilğiniz var anladığım kadarıyla. bence bu konu en son düşüneceğiniz şey.ben bunu kabul edemem. ay sonunu zor getiriyorken benim üstüme yürüyen hakaret eden insanlara yardım edemez. benim annem buzdolabıma destek olurken kazandığım biriktirdiğim parayı o aileye yediremem
Valla ben çalışmıyorum kocamda esnaf aldığı 10 lira parayı bile bana getirir ki arkadaşları arasında alay konusu bile oluyor bu durum paraya gün yuzu gostermeden kosa kosa eve goturuyorsun derler hep ama ben ona demedim hiç parayı bana getir ilk evlendiğimiz günden beri böyle hiç değişmedi akşam geldiği an anlatır suna şu parayı verdim suna borç verdim şundan aldım bundan almadım diye benimkide arada kardeşine yardım eder yanında 100 lira varsa 50 sini verse bile kardeşime verdim der durumlarını bildiğim için bende iyi yapmışsın derim ama kocam hiç saklamadı para benden bende saklamam evlenince hayatın gibi paran malın mülkün herşeyin ortak oluyo ama senin bu konuyu ciddi ciddi konuşman lazım böyle olmaz bu is Allah korusun başına birşey gelse sen kime ne borcun var kimden alacagin var bileceksin eğer baktın gördün yine aynı çirkefe bagliyosa iki ay sabret sende kendine yap birikimini borcunuz bitince hesapta verme sorarsa sen soyle bende söylerim de yapcak başka bişey yok ayrıca evde para tutma git bi bankaya yatirKullanıma kapalı kredi kartı. bu ayda son parasını yatıracam bitecek inşallah. şimdi eşime de söyledim madem hesap vermek zoruna gidiyo bundan sonra bende kendi paramı kendime göre harcarım
hanımlar nerden başlayayım bilmiyorum.
ben eşime her hayatım parayı ne yapıyosun nereye harcıyosun dediğimde kavga çıkıyor. yahu bende bilsem ki parayı nereye harcıyoruz ona göre daha fazla maddi destekte bulunacam. ama dediğim gibi her sorduğumda sanki adama küfür etmişim gibi hemen bi tripler bi kavga.
2 gün önce bana çok sıkıştım 2 çeyrek verirmisin geri verecem sana söz veriyorum dedi ( ben bütün altınları ilerde ev alabilmek için saklıyorum ve ne kendim dokunuyorum ne de eşim dokunsun istiyorum.) bende altınlara dokunmayalım 100 dolar 50 euro vereyim bende de bu kadar var dedim verdim.
bu sabah kalktım ne kadar parası var bakayım da ona göre maaşı alınca daha fazla destekte bulunayım dedim. baktığımda verdiğim 100 dolar ve 50 euroyu göremedim bozdurduğunda da tl olarak olması gereken para tutarı yoktu. dün annesine gitti bu adam. sabah yine dedim bak maaşları alınca getirelim ortaya koyalım giderleri ona göre yapalım yine bir kavga bir dövüş.
sorum da şu; ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize? ben kendimden fazlasıyla kısıyorum para yetsin diye.
ben bunu kabul edemem. ay sonunu zor getiriyorken benim üstüme yürüyen hakaret eden insanlara yardım edemez. benim annem buzdolabıma destek olurken kazandığım biriktirdiğim parayı o aileye yediremem
Bence yanlış yapıyorsun borcu bir tek sen düşünüyorsun farkında misin? Sen sakla bakalım paranı kurus gösterme biraz da eşin sıkıntı etsin borçlarınızı. Sen odersen tabi adam da rahat rahat saçar savurur oraya buraya. Sen kıs ki akan musluğu biraz başı agrisin.borcun bitmesine az kaldı yine yardım ederim ama bittiği an asla vermem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?