eşle maddi konular..

normalde biliyorum maaşını ama bu ay eksik aldım avans çektim diyo tutar değişiyo

Evlendikten sonra kendi parası ne yaparsa yapsın diyemezsiniz...öncelikler değişmeli...ihtiyaçları varsa evet yardımcı olabilirsiniz fakat ailesine hele sizin haberiniz olmadan yardım etmesi doğru değil

Bence bu şekilde ev arkadaşı gibi olmuş...masrafları bölüşelim sonra herkes ne yaparsa yapsın...ortak bir bütçe olmalı senin paran benim param garip geliyor kim ne kazanıyor ne harcıyor daha açık olunmalı...

ben ailesiyle görüşmüyorum bile. ya düğünde yardım etseler falan neyse şimdide eşim yardım etsin diyecem ama biz kız tarafı olarak onlardan fazla yapmışızdır. kesinlikle eğer veriyorsa benden çekeceği var

Çok çok az istisna dışında şu anda iş hayatındaki herkesin para kazanmasını sağlayan kişiler ailesi. O zaman ailelerimiz ölene dek onlara mı verelim maaşlarımızı? Evlilik ne demek peki?

evde bi kaç bileziğim kaldı onları da bankaya koyuyorum o zaman

Eşimin aldığı maaşı biliyorum borçlarımızı biliyorum başka birşey sormam zaten soracak paramızda kalmıyor :)
Eşinin maaşını hiç birşeyini bilmiyormusun?

maaşını biliyorum ama mesela geçen ay 3 haftalık maaş almış. veya ay içinde avans çekiyor defalarca çekme dememe rağmen. ya getirir parayı koyar ortaya bak maaş bu şuraya verecem buraya verecem gördüğün gibi para kalmıyor der. o ay ben kendime fazla para verdiysem tutar bi kısmını ona veririm çünkü kıyamam ben. ama napıyo? sorduğum an kavga

aaa lalecim bunu kabul eder mi hiç? neden saklıyosun parayı benden diyorum eve getirecek para mı kalıyor diyo. eşimde fena çene vardır herşeye cevap verir
Sizde vermeyin,yok deyin o halde,anlasın nasıl oluyormuş.
Bilemedim ben çalışırken ihtiyaçlarımdan kısıp birikim yapsam,eşimde elimdekini alıp gizli saklı ailesine veriyorsa hoşlanmam bu durumdan.
Bende biriktirmem,ihtiyaçlarımı ertelemem böyle birşey yapsa.
Ha maddi durumumuz iyidir,borç yoktur tabiki aileye destek olunur,olunmaması hata olur,ama bir tarafta sıkıntı çekiliyorsa olmaz o iş.

bizim zaten düğüne 1 hafta kala sorunlarımız başladı. ailesiyle olan tartışmalardan dolayı. hatta o olaylardan sonra ben çok taktım çok üzüldüm şuan hastayım tüm değerlerim yerlerde şuan çocuk düşünsem çocuğum olmazmış o durumdayım halimi siz düşünün.
ben 2 defa eşimin cebine baktım ilkinde param yok ama idare ederim diyordu kendi harçlığımı ikimize bölüştürdüm cebine koydum.
birine de bu sabah baktım. kredi kartını ödeyip sonra nakit çeker verirdim. ama ne verdiğim dolar ne euro nede tl var .

Bazi yorumlari hayretle okudum.Kendi hesabindan mutfak alışverişi yapip bunu normal görenler olmus.Bizim hesabimiz bellidir bir ajandamiz var gideri geliri borcu yazariz.Esimin maasida bnm ki de ordadir kardesime para yollayacak oldugum zaman unutsam bile esim hemen yollar ben karismam bile.Mutfak alisverisini falan da birlikte yapiyorux.Trk yerden harciyoruz.Esime sormuyorum da ne yaptin diye .

Walla Hanımlar Konu sahibinin üstüne boş yere gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer Bütçe ortak değil ise kendi gelirinin üstüne birde M muzdaripgelin gelirine göz dikmenin hiç bir açıklaması yok. Ya dediği gibi maaşını alır birleştirirler ortak harcarlar yada herkez kendi bütçesine göre hareket eder.
Yetmiyorsa yaratacak erkek adam ailesine de verecekse kendi bulup buluşturacak. Kadın parası ile aileye yaranılmaz.
Açıklama yapmak çok zor geliyorsa, açıklama yapamayacağı şekilde hareket edecek.

Sen ne kadar kendinden kısar, ve tutumlu olursan; eşin ise bir o kadar savurgan olur. Ailesine parasını da gönderir. Arkadaşım saf olma. Evin bütün yükünü eşine yükle. Sen sadece mutfağı karşıla. Paranı da biriktirme. Biriktirsen de söyleme. Çünkü eşin nasıl olsa, bizim hanımın parası vardır diye bol keseden harcar..
Kendinden kısıp, elaleme harcayacağına. Sen kendine harca daha iyi. En azından ben yedim dersiin..
Evin tüm sorumluluğunu kendi üstüne alma. Evin direği görünürde erkektir ama aslında kadındır.. Politik davran.. Sorumlulukları yükle eşine.. Evli olduğunu, ev geçindirdiğini anlasın..

sadece 2 ay daha yardım edecem çünkü vicdanım el vermiyo. sonrasında tüm herşeyi eşime ödetecem

Biz birlestiriyoruz ve para kontrolu esimde. Cunku kendisi eskiden bankaciydi,simdi sirketi var illaki geliri gideri iyi hesapliyor.. Ayriyken ben ipin ucunu kacirmistim mesela. Ayri ayri para harcamak bana cok garip geliyor istemem acikcasi. Butceleriniz ayriysa esinin soyledikleri dogru aslinda.

Vermeyin siz de. Gerçekten ihtiyaçlara gidiyorsa eğer elden para olarak vermenize gerek yok. Hangi fatura odenemediyse söylesin size siz ödeyin.

E adam kendi parasından harcasin o zaman. Kadının elinden altınını neden alıyor ailesine vermek icin. Tabi eğer öyleyse.
kendi parasını harcasın kısmında hemfikir olabilirim sizinle ki o bile sacma
Kendi param senin paran diye bir sey olmaz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…