- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Merhaba,Eşinizin maaşının miktarını biliyor musunuz? Biliyorsanız ne ala . Ödediği faturalar , borçlar, kredi vs. elinde ne kadar harçlık kaldığını tahmin edersiniz. Fazla olduğunu düşünüyorsanız sizin ödediğiniz faturalardan ona ödemesi için devredin.
İki ay sonra borcunuz bitiyormuş. O zaman da evimin direği, evinin erkeği diye diye tüm giderleri ona ödetin. Kendi maaşınızı da birikime aktarın.
Ailene mi veriyorsun? Verdiğim parayı nereye harcadın? O kaç lira vs bıdı bıdı yapmayın lütfen
ya bence sizin tutumunuz yüzünden oluyor böyle. size her ne yaparsa yapsınlar . o insanlar ailesi yani. onun şu an para kazanmasını sağlayan insanlar. bırakın desteğini olsun. olsun ki size yalan söylemek zorunda kalmasın. eşim beni böyle kollasa ben de söylemezdim hiçbir şeyi. sonuçta siz 18 yaş altında bir çocuğun ebeveyni değilsiniz. kendi kazanıyor istediği gibi harcar. siz de öyle istediğiniz gibi harcayın.
@sonundaoldu Bu tabiki senin kişisel fikrin ama görünce yazmadan edemedim. Ailelerimiz tabi ki bizleri bu günlere getirmek için gerektiği yerde harcamalarından kısıp gerektiği yerde kendilerine almayıp bizim ihtiyacımızı karşılamak için uğraşıp bu günlere getirdiler. Ama evlilik öyle bir şey ki kendi kazanıyor istediği gibi harcar diye bir şey olamaz ! Buna kesinlikle karşıyım . Ailesinin yardıma ihtiyacı olur yardım edilir ama bundan eşinin de haberdar olması gerekir. Sen eşinle ortak bir hayatı paylaşıyorsun eş demek bu demek. Eşini kırmadan , birbirini kırmadan ortak bir paydada buluşulabilir. Siz evli misiniz bilmiyorum ama bu konuya bir de empati yaparak bakmayı deneyin. Eşinin ailesi konusunda da sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın ve karşındakilerin tutumu da bu konuda önemli aslında. Bu dünya bizim için bir sınav orası da var her ne olursa olsun insanlara karşı iyi niyetli olmak da önemli tabi ama kendi evin de en az ailen kadar önemli . Herkes şahsi fikirlerini yazıyor seninde fikrin bu olabilir ama bir de bu pencereden bak diye yazdım bunları niyetim kötü değil kesinlikle yanlış anlamayın .
Kısıyosun kıstıkların da nereye gidiyo işte. Hiç adil değil ben çok sinirleniyorum bu duruma . O da eşinin vicdanıyla ilgili bi durum. Ha sen de ailene verirsin o zaman laf söylemeye hakkın yok derim. Ama anladığım kadarıyla vermediğin gibi kendi harcamandan da kısıyosun.. Buna rağmen ailesine para veriyosa hem ona hem de ondan para bekleyen aileye yazıklar olsun diyorum. Biz bir kere yaşamıştık böyle bir kriz ve benim aşırı tepkimle karşılaşmıştı eşim. Ailesine de ufaktan gittiğimde laf sokmuştum vala.
ya bence sizin tutumunuz yüzünden oluyor böyle. size her ne yaparsa yapsınlar . o insanlar ailesi yani. onun şu an para kazanmasını sağlayan insanlar. bırakın desteğini olsun. olsun ki size yalan söylemek zorunda kalmasın. eşim beni böyle kollasa ben de söylemezdim hiçbir şeyi. sonuçta siz 18 yaş altında bir çocuğun ebeveyni değilsiniz. kendi kazanıyor istediği gibi harcar. siz de öyle istediğiniz gibi harcayın.
Dinleme. Kısasa kısas. Sana maaşının, harcadığı paranın hesabını vermeyen adama hiç bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Altın senin para senin. Maaşından biriktirdigini de kendi adina bir hesaba aktar.senden yardim istediğinde bende de yok de. Sorarsa para nereye gitti diye onun verdiği tepkinin aynisini göster.sen bana söylüyor musun ki ben de sana söyleyeyim de. Sorun birine yardim etmesi değil. Senin aran kotu bile olsa onlar onun ailesi. Sorun bunun senden gizlenmesi. Siz artik ikiniz bir ailesinin. Bunun önüne bastan geçmezsen asla farkina varmayacak durumun ve ileride daha kotu sorunlar çıkacak.
Eşimin aldığı maaşı biliyorum borçlarımızı biliyorum başka birşey sormam zaten soracak paramızda kalmıyor :)
Eşinin maaşını hiç birşeyini bilmiyormusun?
Sizde vermeyin,yok deyin o halde,anlasın nasıl oluyormuş.aaa lalecim bunu kabul eder mi hiç? neden saklıyosun parayı benden diyorum eve getirecek para mı kalıyor diyo. eşimde fena çene vardır herşeye cevap verir
Sizin ama sürekli eşinizle sorunlarınız var herşeye bir sorun yaratıyorsunuz boşanmayı bile düşünmüşsünüz. O zaman verirken soracaktınız nereye veriyorsun diye ayrıca emin olmadığınız bir konuda da günahını alıyorsunuz takibe almalar cüzdan karıştırmalar çok çirkin üstelik yok ben parası yoksa para vereyim diye cüzdanı açtım diyorsunuz bal gibi de parayı ne yaptı diye bakmışsınız ki hiç hoş değil açık açık konuşun o zaman ailen için aldıysan bir daha vermem diye ama sizin de zaten başkaca sorunlarınız da var çok basit konular büyümüş falan daha önceki konularda da.
Sen ne kadar kendinden kısar, ve tutumlu olursan; eşin ise bir o kadar savurgan olur. Ailesine parasını da gönderir. Arkadaşım saf olma. Evin bütün yükünü eşine yükle. Sen sadece mutfağı karşıla. Paranı da biriktirme. Biriktirsen de söyleme. Çünkü eşin nasıl olsa, bizim hanımın parası vardır diye bol keseden harcar..
Kendinden kısıp, elaleme harcayacağına. Sen kendine harca daha iyi. En azından ben yedim dersiin..
Evin tüm sorumluluğunu kendi üstüne alma. Evin direği görünürde erkektir ama aslında kadındır.. Politik davran.. Sorumlulukları yükle eşine.. Evli olduğunu, ev geçindirdiğini anlasın..
ben eşimin hala ailesine destek olduğunu düşünüyorum. yapıyomudur böyle bi kötülüğü bize?
denmez öyle anneye ...
Ama bir eş olarak haklısınız .gelirler sorulmaz ama giderler sorulur makul olarak
Çok yanlis ...annesi bana neler dedi asla kabul edemem ailesine yardım etmesini
E adam kendi parasından harcasin o zaman. Kadının elinden altınını neden alıyor ailesine vermek icin. Tabi eğer öyleyse.denmez öyle anneye ...
Ama bir eş olarak haklısınız .gelirler sorulmaz ama giderler sorulur makul olarak
kendi parasını harcasın kısmında hemfikir olabilirim sizinle ki o bile sacmaE adam kendi parasından harcasin o zaman. Kadının elinden altınını neden alıyor ailesine vermek icin. Tabi eğer öyleyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?