eşle maddi konular..

Var bu işte bir hinlik evin ihtiyaçlarına karışma erkekse bırak ödesin benimki de yetmiyor de nasılsa o da kendini sorgulatmıyorsa seni de sorgylayamaz ayrıca hiç bir zaman kendinden kısma pişman olursun

Bence siz maaşınızı kendinize harçlık ayırdıktan sonra ev almak için biriktirin ve her şeyi ondan isteyin. Sana paran nerde derse kavga çıkartın. Bundan sonra hiç bir masrafa karışmayın. Elinde parası kalıyorsa kime istiyorsa yardım etsin.

Sen demek istediklerimi tamamen farklı yere çekmişssin :) Konu yardım edip etmeme değil . Ailenin ihtiyacı varsa elinden geleni yaparsın ama eşinin bunu senle paylaşmaması asıl önemli konu ki ailen seni bu günlere karşılık beklemeden getiriyor zaten . Senin eşin senin durumunu sende onun durumunu kabullenmişsin ama konu sahibi paranın nereye gittiğini bilmiyor:)

çok sık söylediğim şeyler değil bunlar. geçen günde para verdim ama lazım dedi üstelemedim çok ne yapacaksın dedim yetişemedim dedi sustum bende. ama sabah göremedim. benim kafamı karıştırıyor bu durumda. ki biz öyle yüksek maaş alan insanlarda değiliz

Ben eşler arasında ayrı hesap kitap olmasını hiç anlamıyorum, ev arkadaşı değilsiniz ki siz. Ortak bir bütçeden çıkar bazı şeyler sanırım. Ha ailelerin bir ihtiyacı vb.. bir şey olur elbette her iki taraf içinde yardım edilebilir, düzenle yardımda yapılabilir ama yine ortak bütçeden çıkar bu.
Ayrıca sizin geçmiş konularınıza baktım eşiniz oldum olası aileciymiş, bunu bile bile evlenmek en büyük hatanız olmuş sanırım. Hatta yakın zamanda "boşanıcam" lafını edecek kadar olmuşunuz ki 5 aylık bir evlilikten bahsediyoruz. Bu adamı bu güne kadar değiştiremediysen bundan sonra da zor duruyor ya hayırlısı...

kesinlikle katılıyorum en büyük hatamdı evlenmek. ailesine toz kondurmayın hep onları haklı gören bi eşim var. konularımda görmüşsünüz. allahtan sabır diliyorum

kesinlikle katılıyorum en büyük hatamdı evlenmek. ailesine toz kondurmayın hep onları haklı gören bi eşim var. konularımda görmüşsünüz. allahtan sabır diliyorum
canım bundan sonra sizde acımayın paraya
madem çok havalı para konusunda haspam size de muhtaç olmasın.. net

birde altınlardan asla vermeyin bundan sonra alışacak iyice
hatta küçük altınlarını alın bilezik falan yapın kendinize
küçük küçük olduğu için bozdurması kolay geliyordur ona

evet ama biz birbirimizi kısıtlamıyoruz. atıyorum ben eşimi sıkıştırsam demez bana ya da o beni sıkıştırsa böyle olmaz. karşılıklı anlayışla halloluyor işte. ben eşime oturup anlatmıyorum şunu aldım aileme bunu verdim aileme gibi. o da bana söylemez. borçlarımızı öderiz, harçlıklarımızı alırız, birikim amacıyla aldığımız şeylerin de kredisini öderiz. geri kalanıyla yapacaklarımızı yaparız. parası kalmayanda kredi kartı kullanır birbirinden alır. denk geldiklerimiz oluyor verdiğimiz şeyleri ama sormuyoruz bile. sanırım biz birbirimize uygunuz bu konuda o da ben de hesap soran kişilere denk gelseydik yürümezmiş. bu konuda da öyle olmuş sanırım.
konu sahibi eşiyle senin ailen benim ailem moduna girmeden kibarca konuşmaya çalışacak. konu sadece ailesine yardım etmesi de değil zaten. hiçbir şeyi söylemiyormuş adam.

Sabır dileme icraate geç, böyle ömür geçmez, çocuk filan yapacaksın bu adamdan bir de. Net bir şekilde bunu konuş ve sonucunda olacakları açık açık söyle bence. Ne olursa olsun garanti gördüğü için, şimdi olduğu gibi ileride daha da umursamaz olup ailesini ön planda tutacaktır.
Bir hata ettin ama devam ettirmek konusunda ısrar etmemelisin, böyle evlilik yürümez...

akşam konuşulacak işte. demek ki böyle bir kavga etmem gerekiyormuş ki kabul etti gibi ortak hesabı

:)

seni çok iyi anlıyorum asla ve aslaaaa arkasını bırakma ne olduğunu öğren.çünkü bende yeni evliyim ilk aylarda eşim ben sürekli kandırdı iş yerinden alamyrm sıkıntılar var diyerek aslında alıp hep ailseine vermiş birde eski borçlarını ödemiş.bende aylar sonra cüzdanında banka dekontlarını buldum .düzenli ödenmiş kardeşine çektiği kredi borcu varmış aylrca ev kirasını yok diyerek vermeyip onları hep ödemiş.kesinlikle hakkınızı başkalarına yedirmeyin.arakasınıda arayın.bir kadında eşinn cebizini gayet rahatlıkla karıştırır ben buna karşı olanlarıda anlamıyrm.pantolununu yıkarken iyide cebini karıştırrken sorun ne .yapmıyrm diyenede inanmıyorum

Ailesine destek olması kötü bi şey mi ? Durumları kötüyse bu her iki aile içinde geçerli destek vermek geeektiğini düşünüyorum.

altınlarım normalde bankada ama ablasıyla bi kavgam oldu annemin evine gittim. sonra bana sorun çıkardı altınları getireceksin diye.
Altın kadının hakkıdır .ne hakla getireceksin altınları der ?ben kavga anında verilenin emaneten verilmiş gibi sonradan istenmesine çok karşıyım .bence esin seni kullanıyor .aksi olsaydı hesaplar da ortak olurdu altınları da isteyemezdi. Şok!

Ailesine destek olması kötü bi şey mi ? Durumları kötüyse bu her iki aile içinde geçerli destek vermek geeektiğini düşünüyorum.

ev kendilerine ait. emekli maaşı giriyor. görümcem çalışıyor işi de gayet iyi. eğer ki eşim veriyorsa bu bana büyük haksızlık

akşam belli olacak. çünkü baya büyük kavga oldu. bakalım kabul etti gibi ortak hesabı

sigara içiyormu eşiniz? bakın bazen bende eşime kızıyorum ama açıp gösteriyor harcamalarını, oraya 10 buraya 5 derken bir ton para çıkmış cebinden. sizin eşiniz de hesabını bilmeyen biriyse çabuk gidiyordur. ama akşam verdiğiniz paranın sabah olmaması ilginç tabii. siz dediğim gibi yapın 2 aya borç bitecekmiş, o zaman dersniz o evi geçindirsin sizde birikimi yaparsınız.

akşam belli olacak. çünkü baya büyük kavga oldu. bakalım kabul etti gibi ortak hesabı
Umarim hakkında hayırlısı olur . Üşenmedim konunu sonuna kadar okudum .çekilecek dert değil arkadaşım . Ortak bir hayata basladiysaniz herşey ortak olmalı .sen kendini bazı şeylerden mahrum ediyorsan o da edecek .harcadığı paranın hesabını da verecek ..kimse (istisnalar haric ) zevk için çalışmıyor .sen de evinde zevk -ı sefa içinde oturmak isterdin eminim .bedel ödüyorsan, odeteceksin de ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…