eşle maddi konular..

akşam konuşacaz bakalım

Ailesine para vermesini sorun eder misiniz . ne bilim anne baba sonuçta bi zaman gelir sizin ailenize de destek olunması gerekebilir. kari koca arasına Para mevzusu girdi mi çok kötü oluyor ya

Saydığınız şeyler çocuklarımıza yaptığımız şeyler onların bir karşılığı olamaz ki. Eğer çocuğu dünyaya getiriyorsak ihtiyaçları da boynumuzun borcu. 9 ay taşıdım kendime taşıdım yani anne olmak istedim. Beklenti içinde olmak yanlış geliyor.

esime maasini sormadan soyluyor zaten kredi karti borc ciktisini eve getirir atar bir yerlere bazen bakarim ben de maas nereye gidiyor diye sordugumda kizabiliyor bazen kira ev borcu faturalar gidiyor sanki baskalarina veriyormusum gibi konusma diyor o yuzden karismiyorum boyle islere..

ben zaten karşılık demiyorum insaniyet diyorum sana emek veren insan sefilken senin umursamaman dünya için bile sorun. yani ben böyle düşünüyorum. işte ne ekersen onu biçersin hayat böyle. evlat hakkı da var anne baba hakkı da var. hepsinin yeri ayrı.

Katiliyorum cocuklar ben dunyaya gelmek istiyorum demiyor sonucta biz istiyoruz yuku olmamali.

Katiliyorum cocuklar ben dunyaya gelmek istiyorum demiyor sonucta biz istiyoruz yuku olmamali.

konuyu nereye bağlıyorsunuz ya hu ne yükü bir okuyun bakalın ben yük demiş miyim?? siz bunlara yük gözüyle bakıyorsanız ayrı. ben emek diyorum. emek verdiğin evladın bunları hiçe sayması insanlık kusurudur.

Memursunuz biliyorum bende memurum. Valla senle uyuşuyor birazcik:) iste beni biliyosundur konu acmisim nasil olacak diye doğum izini 32 de ayrildim risk nedeniyle. Esimle oturduk konuştuk nasil olacak diye o benden iki katini düşünmüş.. Ev borcu biter bitmez ayrilcam temmuz gibi. 6 ay ücretsiz izine cikmayi düşünüyorum. Sikisacagiz olsun bebek daha önemli benim.için. herşey zamanla oluyor borç gelip geçici zaten öde öde bitmez:)

Tabi ki sefalet içinde olmak ayrı o dediginizi hariç tutuyorum. Bana beklenti içinde olanlar itici geliyor.

Siz maaşı yada harcamalarını sourduğunuzda kavga çıkartıyorsa suç bastırmak içindir.
Sizden gizli ya bir alışkanlığı var ya da dediğiniz gibi ailesine veriyor.

yok suçu olmasa bile kzııyorlar benim eşim de böyle, kazandığım paranın hesabını veremem iyor adam bende saldım artık sormuyorum. sadece diyorum ki bana bu ay şu kadar vereceksin birikim için, gerisine karışmıyorum. :)

Abuk subuk şeylere harcamasindan ailesine yardim etmesi daha mantıklı bence. Adama öyle bi baskı yapmışsın ki senle paylaşılamıyor bu durumu bile. Sanki tum maaşını gidip pat diye ailesine çıkarıyor.
Cok cok kafaya takarsaniz ben yetişemiyorum odemelere piyasa çok kötü patron maaslarimizi veremiyor bu ay sen bunlari oder misin dersin.

Anladim sizi demek istediginizi de..bana onu tasidim buyuttum yedirdim icirdim hasta oldu baktim oda bana bakmali mantigini dogru bulmuyorum.

çözüm bulmanıza çok sevindim. benim çok başım ağrıdı maalesef. çalışan anne olmak ayrı bir zor. evladın için hep en iyisini istiyorsun. bir yerden kısıp bir yerden tamamlamaya çalışıyorsun işte. ne diyelim Allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza hepsi hallolur. hayırlı doğumlar diliyorum

Anladim sizi demek istediginizi de..bana onu tasidim buyuttum yedirdim icirdim hasta oldu baktim oda bana bakmali mantigini dogru bulmuyorum.

hayat öyle bir şey ki insanlar yaşlandıkça tersine dönüyor çocuk oluyor işte. ben 27 yaşındayım. ama işte bir sürü örnekle karşılaşıyorum hayatımda. insanın ailesinden başka kimsesi yok ki destek olsun. o yüzden evlat, ana, baba, torun , torba işte bu hayatı bir şekilde sürdürmeliyiz. mesele ben yaptım sen de yap değil. biz aileyiz, insanız

Ayri ayri butce tutmak bana tuhaf geliyor.

Maaslar birlesmeli. Tum giderler oradan verilmeli geriye kalanlardan birikim yapilip harclik alinmali.

Sizde bu yontemi istiyorsunuz anladigim kadariyla ama esiniz istemiyor.

Artik bir aile olduk ayrimiz gayrimiz olmaz diyin.

Biz ikimizde maaslari ortak hesaba eft yapariz. Esim ordan oder kirayi taksiti faturayi felan. Bir yere gittigimizde yine ortak hesap kartindan oder esim. Kiyafeti felan beraber yine ortak hesap kartindan aliriz. Birde ikimizde harclik aliriz kalanida birikim yapariz.

Esiniz daha alisamamis evlilik surecine.

5 ay evlilikte bunlar normal değil, durumlar çok kötü değilse birikim birikim diye kendinize hayatı zindan etmeyin. 2 aya borç bitince de söylersin, canım senin maaşla evi geçindirelim, benimki ilede birikim yapalım olur mu dersin, kendi maaşını atarsın kenara. ben öyle yapıyorum şahsen, yada onun maaşından diyorumki bana kira ile birlikte şu kadar yolla, gerisine hiç karışmıyorum, ne ona hesap soruyorum ne kendimi bunaltıyorum.

bu kadar para, para, parar yorar insanı. benim eşim de nefret eder. 2.500 TL kredi kartı gelmiş, aç göster nereye harcadın diyorum, hayatta göstermez, sinirlenir. bende gitmiyorum üstüne sonuçta ben her ay bu ay şu kadar birikim yapabiliriz diye hesabımı yapıyorum ve eşimden o tutarı istiyorum. bazen veremiyor, neyse diyorum uzatmıyorum. ki bizim borcumuz yok ve eşimin geliri gerçekten çok yüksek, ailesine de yardım etmiyor biliyorum çünkü onların da durumları iyi ama hesabını kitabını bilmiyor işte.

size tavsiyem önceliğiniz evliliğinizi yoluna koymak olsun, dost gibi olun eşinizle, sürekli böyle hesap sormalar olursa o işin sonu yaş. bu kadar problem yapmayın. madem biriktirmede gözü yok siz de rahatlayın biraz. yazdıkalrınızı okudum, sanki evin içinde paradan başkabir şey konuşulmuyor gibi geldi.

birde ailesi ile ne yaşamış olursanız olun onlar onun ailesi, bunu da önce sindirin. yoksa yuvanızın sonu iyi değil söyleyim.

Ben anne babalarin bir beklenti icine girmeden evlatlarina emek vermesini evlatlarin da anne babalarin emeklerinin azligina cokluguna bakmadan onlara sahip cikmasini dogru buluyorum zaten.mesela anne baba evladina karsi sorumlulugu gerektigi gibi yerine getirememisse de evlad ihtiyaclari oldugunda yardima kosmali tabiki.sizin d dediginiz gibi ben yaptim sen yaptin tarzinda degil olmamali.

Ben anne babalarin bir beklenti icine girmeden evlatlarina emek vermesini evlatlarin da anne babalarin emeklerinin azligina cokluguna bakmadan onlara sahip cikmasini dogru buluyorum zaten.mesela anne baba evladina karsi sorumlulugu gerektigi gibi yerine getirememisse de evlad ihtiyaclari oldugunda yardima kosmali tabiki.sizin de dediginiz gibi ben yaptim sen yaptin tarzinda olmamali.

Sende aldigin maasin hesabini verme evin giderlerini bi duzene oturtun herkez kendi payina duseni versin gerisini de at bi kenara biriktir ne diye kısıyosun ki bosver Allah askina kimseye yaranamazsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…