- 5 Ocak 2011
- 621
- 277
- 323
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Bence de olmaz da, adam kendi maaşını ortaya koymuyormus ki işte konu sahibi ne yapsın? Eşinin her ay eline ne kadar para geçtiğini bile bilmiyor. Adam parayı bitiriyor bir de üstüne çeyrek versene bana diyor konu sahibine. Ödeyemeyen bir fatura varsa bu ay sen öde diyebilir mesela ama direkt altın istiyor. Garip geldi bana.kendi parasını harcasın kısmında hemfikir olabilirim sizinle ki o bile sacma
Kendi param senin paran diye bir sey olmaz ...
Çok çok az istisna dışında şu anda iş hayatındaki herkesin para kazanmasını sağlayan kişiler ailesi. O zaman ailelerimiz ölene dek onlara mı verelim maaşlarımızı? Evlilik ne demek peki?
Sizde vermeyin,yok deyin o halde,anlasın nasıl oluyormuş.
Bilemedim ben çalışırken ihtiyaçlarımdan kısıp birikim yapsam,eşimde elimdekini alıp gizli saklı ailesine veriyorsa hoşlanmam bu durumdan.
Bende biriktirmem,ihtiyaçlarımı ertelemem böyle birşey yapsa.
Ha maddi durumumuz iyidir,borç yoktur tabiki aileye destek olunur,olunmaması hata olur,ama bir tarafta sıkıntı çekiliyorsa olmaz o iş.
+1Günaydın.
Ben ayrı ayrı para biriktirilmesinden bir şey anlamıyorum.
Birleşince daha bereketli oluyor bence.
tabi ki de hayır konuyu çarpıtmasak daha iyi olur. dedi ki ailesinin durumu çok kötü değil iyi de değil. ee insan ailesinin durumu iyi değilken az da olsa katkı sağlamadıktan sonra nerde kaldı bizim evlat olmamız ?? ben böyle düşünüyorum. eşim de ben de bu konu da netiz yani. ben ailesinden 3-5 kuruş kaçırma derdinde olanları kendimce kınıyorum.
Sende para sakliyosa sen niye saklayamadin ki verdin adama??
Ne ihtiyaci varmis sormadin mi? Sora vercem diyene inanmam uzadikca uzar gider oylee:) sen adamin karisisin :)ihtiyacım var bu ay yetişemedim verecem ben sana sonra dedi bende kıyamadım verdim
ben evliyim evet. empati kurarak yazdım. ben de eşim de ailemizden sakınmayız. ben her konumda yazarım bunu. düşünüyorum ailem ne zorluklarla okuttu beni. tabi eşimde öyle. ee ben bugün onlara destek olmadıktan sonra neye yarar evlat olmam.
ben de anneyim. oğlumu ne zorluklarla büyütüyorum. onun tırnağına dünyayı değişmem. yarın öbürgün evlense ben düşsem ihtiyacım olsa karısıyla umursamasa çok üzülürüm çok. ki kızım olsa da aynısı geçerli.
kaldı ki konu sahibi dedi ki ailesinin durumu çok kötü de değil iyi de değil.
dediğim gibi benim kişiliğime sığmaz. ha yolmaya çalışan aileler farklı tabi. ama durumu iyi değilken de üçün beşin hesabını yapamam. hatta biz 2 memur maaşıyla kardeşlerimizi bile kolluyoruz. atıyorum ben üniversite de olan kardeşime harçlık yolluyorum eşim durumu olmayan ablasının yağını alıyor kurbanlığına yardım ediyor gibi.
Vermeyin siz de. Gerçekten ihtiyaçlara gidiyorsa eğer elden para olarak vermenize gerek yok. Hangi fatura odenemediyse söylesin size siz ödeyin.
siz memurmussunuz keşke bende memur olabilsem. benim aldığım apara 1500 tl. bi yerde daha yazdım, eşim liseyi bitirmemiş çalışmaya başlamış ve o zamandan beri ailesine para veriyor. ailesinin oturduğu ev kendilerinin evde bir kızları var ve çalışıyor. emin değilim verdiğinden ama eşim veriyorsa affedilecek şey değil
peki ben çalışmıyoken eşimin maaşı bizi geçindirmek için yetmeyecekken ailesinin bize destek olmaması? yanlış anlamayın ailesinden bi beklenti içinde değilim. eşim liseyi bitirmemiş ve çalışmaya başlamış her ay sabit ailesine para veriyordu. yani aslında eşimi bi yere getirdikleri falan yok
Online oyun oynuyordur.... bazi oyunlarda para harcanıyor .
Daha onceki konunuzda yazmiştınız online oyunda bir kiz arkadasi ile sohbet etmişdi
siz memurmussunuz keşke bende memur olabilsem. benim aldığım apara 1500 tl. bi yerde daha yazdım, eşim liseyi bitirmemiş çalışmaya başlamış ve o zamandan beri ailesine para veriyor. ailesinin oturduğu ev kendilerinin evde bir kızları var ve çalışıyor. emin değilim verdiğinden ama eşim veriyorsa affedilecek şey değil
ya bakın ben şöyle söyleyim. daha evladınız yok bir anne olarak yorumlayım. 9 ay karnımda taşıdım. hadi bunu geçiyorum. uykusuz geceler, yürüdüğünde elinden tutma, diş sancıları, ateşlenmesi, zorla yemek yedirmeye çalışmalar bu daha uzar ki daha 3 yaşında oğlum. Allah uzun versin yaptıklarım ve yapacaklarımda helali hoş olsun. bunları düşününce anne babanın hakkının kolay kolay ödenmeyeceğini düşünüyorum ben.
ben atandım 2. günü 20 bin çekip yolladım aileme. eşim de bir araç aldı ailesine. evlenirken bir iğne desteği olmadı kimsenin. üstelik çocuğum bakıma muhtaçken kreş bakıcı derdine düşüyorum.ama biz hala desteğiz. yani benim içim böyle rahat ediyor. biz eşimle maaşımızın her kuruşunu biliriz. birikimimizi yaparız. desteğimizi de oluruz ailelerimize.
o yüzden fikrimi yazdım.
Benim esimde ortaokul mezunuydu evlendiğimde. Oda yıllarca yardim etmiş ev yapmis ben evlendigimdede iki yil ailesine 1000 lira yolladi çok sikisik icindelerdi kp tek maaşla geçiriyordu çoğunu ev ve dugun borçlara gidiyordu oğlundan kalanin yarisi da borca gidiyor yarisi kendilerine kalirdi. Simdi kp emekli oldu iki maas aliyor sukur artik eşim vermedi. Vermiyordu biz kendimize bakiyoruz onlarda istemiyor ben birşey demedim az kaldi dedim sabrettim şükür. Simdi istediğim herşey alabiliyoruz yinede birikim yapiyoruz bebek olacak diye hepsi zamanla oluyor iste.siz memurmussunuz keşke bende memur olabilsem. benim aldığım apara 1500 tl. bi yerde daha yazdım, eşim liseyi bitirmemiş çalışmaya başlamış ve o zamandan beri ailesine para veriyor. ailesinin oturduğu ev kendilerinin evde bir kızları var ve çalışıyor. emin değilim verdiğinden ama eşim veriyorsa affedilecek şey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?