Eşle ortak ev borcu

Evdeki tüm işler ortaksa dediğiniz mantıklı ama çocuk bakımı gece uyanması emzirmesi evin düzeni temizliği yemeği sizden sprumluysa kusura bakmayın bunların hesabı yapılır

Kimse kusura bakmasın da bana o garip geliyor asıl çalışıp maaşımı eşime verim diye de okutmadı beni annem babam.bana da bu ters.kimseye maaşımı sayıp harçlık bekleyemem bu devirde.
Kımse sana maaş kartını ver demedı demezde. Harçlık lütfunuda kabul et vs demez dıyemez anormal zıra. Erkeklerde otu boku ben odeyeyım karım maaşından bı katkısı olmasın demesın. Evlılık bu değil

Eşinizle bir probleminiz mi var ? Çok ayıp böyle hesap etmeniz. Adam ev giderlerini ödeyecek sizde krediyi. Oldukça makul bi konu. Hepsını eşiniz mi ödesin istiyorsunuz. Böyle ucuz hesaplar yapmayın ya

Fark eden bir şey oluyor mu? Bizde olmuyor . Birimiz kredi öderiz birimiz faturaları kartları. Kimse para kaldıysa da onu harçlık yaparız.

Çok çıkarsız belli
:)) benim aldığım maaş burdaki çoğu hanımefendinin eşinden fazla, eşim olmasa da kendimi çok güzel geçindiririm eşimin de kariyeri iyi ve benim parama ihtiyacı yok. Şimdi size imkansız geldi galiba iki kişi birleşmeden ev almak ama olabiliyor böyle şeyler :)) demekki siz çalışmasanız eşiniz sizinle evlenmicekti :))

Evdeki tüm işler ortaksa dediğiniz mantıklı ama çocuk bakımı gece uyanması emzirmesi evin düzeni temizliği yemeği sizden sprumluysa kusura bakmayın bunların hesabı yapılır
Emzirme ortak oluyorsa gerisi teferruat

İnşallah kocanız emzirebilir o zaman ne diyim

Bu düşünce sağlık bir düşünce değil. Böyle düşündüğünüze göre aklınızda soru işaretleri var. Önceki arabalarımız ve toki evimiz eşim üzerine oldu. Şimdiki evimiz ise benim üzerime. Hiçbir zaman neden onun üzerine diye düşünmedim ki çalışan bir kadınım. Şimdi evin benim üzerime olmasının nedeni de eşimin işi ile ilgili. Gene onun üzerine olsa sorun etmezdim. Çünkü tek kişi de çalışsak iki kişi de çalışsak o para ikimizin, birimizin değil.

bu sekılde hesap bana garıp gelsede evlılıgınızdekı dınamıgı bılemedıgımden konuya odaklanıp cevap verıyorum
ev ıcın kredı cekıp ev ıcın borclanacaksanız ev otomatıkman sızın ustunuze oluyor dıye bılıyorum ben yanlıs bılıyorsam lutfen bılen aydınlatsın benı oyle duymustum cunku ama dogrulugundan yuzde yuz emın degılım :)

yanı endısenız bugun ıyıyız yarın kotu olursak o zamanlar perısan olurmuyum seklınde ıse yanı dunya hali her yonden kotusunude dusuneyım dıyorsanız evlendıkten sonra edınılen tum mal ortak oluyor

tum parayı kredıye verıcem sonra parasız kalıcam kocam cok didikleyen bırı huzurumu kacıracak dıyorsanız o odesın bunu konusarak halledebılırsınız bence

Bu aralar burada karşıdakini bilmeden kendini, kocasını, fiziğini, parasını öven kadınlar türedi. Komik oluyorsunuz benden söylemesi.

Evlendiğimizde işten ayrılmıştım, şu anda da eşimin çeyreği kadar kazanıyorum. Benim evimde oturuyoruz. Evlenmeden önce ikimizin de ayrı arabalarımız vardı, ihtiyaç yok diye ikisini de satıp model yükselttik. Şimdi ev alma planımız olsa eşim tek başına ödeyebilir ama ben katkı yaparsam çok daha iyisini alabiliriz. Paramı, malımı, mülkümü, samur kürkümü ailem dediğim adamdan sakınma gibi alışkanlıklarım yok. Param biterse isterim, onun biterse benden ister. Artarsa ona gönderirim yatırımdan benden daha iyi anlar, güzel hamleler yapar. Çok maddi sıkıntı çektiğimiz zamanlar da oldu, birlikte atlattık hepsini. Şimdi de ütü yapıyor içerde. Anlayacağınız çıkar ilişkisi üzerine kurulmayan evlilik budur. Bu adam iyi kazanıyor onunla evleneyim de kazandığım cebimde kalsın değil.

Sizinle bu kadar muhabbet yeterli, fazla aşağı indi seviye. İyi akşamlar.

Ortaya attığım msja saldırıp sonra seviyeden yakınmakta yeni Bi seviye ölçütü. Adamın ihtiyacı yok diyorum köle diyo. Tamam en iyi evlilik sizde en mutlu sizsiniz o yüzden kaynanalar gibi aksama kadar burda ona buna laf yetiştiriyorsunuz. Muhtemelen dışarda görsem selam vermeyeceğim insansınız lütfen yorumlarıma yorum yazmayın bundan sonra :)

Ciddiyim bunu sorun yapan bir üye okumuştum burada bir konuda. Eşiyle disarda yemek yediklerini ve son 2-3 defadir hesabi kendisine ödettiğini yazmişti fazla ödüyorum diyerek. Konu kimindi hatirlamiyorum ama...
Var böyle insanlar.

Ben emzirebiliyorsam o da emzirmeli herşey eşit olmalı sıyırdım artık burdaki yorumları okumaktan
Ben de bazı kocaların emziremediğini burada öğrendim ve üzüldüm gerçekten ne hayatlar var kadınlar tek başına çocuk emziriyor filan. Neyse ki benim kocistoş aşkitoşum onlardan biri değil çok şükür

Ama iste esınden bıkmıs kadın be.. Erkekler sorunlu olmasa kadının ucu besi sorun edecegını sanmiyorum ben. ( Dusunsene yedıgı hamburgeri bana odedıp kar yaptıgını sanan bir kocam var... Allahım sen nasip etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…