Eşle ortak ev borcu

Ne alaka olduğunu siz gayet iyi biliyorsunuz. Kimse boşanmak için evlenmez ama sürekli o ihtimalle yaşayıp, böyle davranırsanız, eşinize de evliliğinizin pamuk ipliğine bağlı olduğu mesajını verirsiniz. Bu da illa ki evliliğinize olumsuz yansır. Kendini gerçekleştiren kehanet diye bir şey var sonuçta. Böyle bir ilişkide, güvenmediğiniz insanla ev borcunun altına niye girersiniz? Size kazık atacağını düşünüyorsanız kirada yaşayın daha iyi.

Burada size tepki verenlere giydirmişsiniz de kimse size maaşı kocanın eline ver de harçlık al demiyor (Bir kişi hariç). Kimi ortak bir hesapta biriktiriyor, kiminin kredi kartı var kafasına göre harcıyor vs. Normali budur.

Konu sahibinin ucu ucuna hesap yapması normal olmadığı gibi sizinde tüm maaşınızı eşinize yollayıp harçlık almanızda normal değil. Kimse maaşının yönetimini bir başkasına vermemeli bence.

Zaten okuduğum kadarıyla herşey eşit olmalı diyenler ben çalışmıyorum her masrafı eşim ödüyor ama öyle olmasaydı da senin benim yok bizim varcılar.yaw hee

Yorumlara çirkin üslupla cevap verecekseniz sormasaydınız

Evet hayatımın hiç bir aşamasında senin benim olan evlilik görmedim yani annem babamda da kendi evliliğimde de

Kimseden harçlık almayın da kimseye harçlık vermeyin de

Bizim derseniz paraya, gerekli harcamaları ortak değerlendirip yaparsanız, kimse harçlık da almaz rencide de olmaz, yaptığı 100-200 tl harcamanın hesabını da yapmaz

Ben de o kadınlardan biriyim. Hamileyken aldatildim bir gün içinde evi terkedip bosandim. Oyu ki çalışırken kendi parama sahip cikmisim kendime ev almışım ki ortada kalırdım. Ana baba da yok o gün gittim öyle yapayalnız. Çok mükemmel ilgili dört dörtlük eşim var derdim de hikayeymis. Öyle maaş kartını eşe vermek koğuş diye sırtını sivazlamak çok saçma. Ansızın sırtından vurabiliyorlar

Ortalama ne kadar masrafınız var. Kredi+faturalar+mutfak masrafı.
Kabaca bir hesap yapıp 2 ye bölün bence.
Ben öyle yaptım. 1600 okul ödemesi var onu ben ödüyorum. Kira+faturalar ortalama okadar tutuyor onlarıda eşim ödüyor.
Mutfakta bazen o bazen ben hangimiz denk gelirse.
Ama ana ödemeler ortak.

Ayrıca evliliklerde sonuçta bir ortaklık değilmi?
ince hesap diyenlere katılmıyorum. Herkesin eşi aynı olmuyor. Yeri geliyor bu ince hesapları yapmazsanız eşiniz sizi gayet kullanıyor. Bin tane konu vardır böyle..
yapmazsanız b

Bir de canım kocam gülüm kocam mükemmel muhteşem kocamcilar var ya pes
Aynen çok harika kocaları var en güvenli çıkarsız evliliği yaşıyorlar ama sabahtan aksama bir derdim var da geziyorlar mutluluktan bıktım bu erkek sevici kadınlardan.

Tam olarak anlatmak istediğim buydu. Erkeklere yaranmak için parasını, emeğini gümüş tepside sunuyorlar sırf kocaları onları sevsin diye sonra kadının teki gelip yiyo

Bizim ayrı ödemeler. Aşağı yukarı ortak olacak şekilde bölüştük biz harcamaları.
Ev kredisini de ikiye böldük herkes kendine düşeni yatırıyor. Mutfak bende faturalar eşimde gibi belirli paylaşımlar yaptık.
Ben hiç hoşlanmam maaşımın tamamını eşime vereyim de harcansın sonra kalandan para alayım falan. Ne farkı var yani o onu ödüyor ben bunu ödüyorum.

Şahsi gelirim olsa kesinlikle eşimle hesap yapmam şimdiki gibi sadece ihtiyaçlarımı harcarım ortak hesbdan çünkü eşim varını yoğunu benle harcar bana verir günün birinde gelirim olsa borcum olsa hiç hesap etmem eşinizde size hesaplamaz ise bence üçe beşe bakmayın

Aynen çok harika kocaları var en güvenli çıkarsız evliliği yaşıyorlar ama sabahtan aksama bir derdim var da geziyorlar mutluluktan bıktım bu erkek sevici kadınlardan.
Pardonda sana yazan kadınların nesı yanlış yazdı. Yazdığın yorumlarda kocasını öven tek kişi sendın. Kocamın maaşı şu bu böyle dıye Yanı o kocacılardan bırı sen oluyorsun. Kocam her şeyı karşılıyor altınlarımı bıle eve vermedımçalışıyorken de maaşımla katkıda bulunmadım bla bla yazdığın her yorumda çıkarcılık akıyordu. Yanı sende zengın koca bulayımcılardan mı oluyorsun? Sorry senın çalışıyorken kı maaşın burdaki ınsanların maaşının çeyreği etmez öyle demıştın unutmuşum. Pekı mutlu harıka her şeyını karşılan kocaya sahıp sen neden bdv de takılıyorsun?
Not: bekarım

Ağzınıza sağlık. Ne yasiyor çevresi vs nasılsa artık.

Ben kocamı nerde övdüm. Herseyimi veririm sonsuz güvenirim nerde yazmışım. Benim durumum iyi zaten zengin kocaya ihtiyacım yok. 50 kere yazdım ben yardım etmiyorum cünkü eşimin ihtiyacı yok benden para beklentisi yok eşimin benim de eşimden herkes kendine yetıyo burdaki kadınlar gibi Bi eve 2 maaaş girsin ortak ev alayım diye evlenmedim zaten herseyim var.kim kimin çeyreği etmez pardon da Neden kudurdunuz bu kadar anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…