Katılıyorum kuzum bende evlenırken sözleşme ımzalıcam bu daha şıkBosver arkadasım yorma kendini. Konu sahibi anlamıyor laf konu açmış boşuna bızden herhalde kendi yaptıgına destek bekledi. Yanlış yaptığını soylememızı yediremedi diye düşünüyorum. Ailesi onu ev kredisi ödesin diye okutmamış. Hayret birşey bu tarz da evlilikler var demekki. Yazık
Mantik mi ? Iyi gunde kotu gunde dememismiydik bu sekilde dusunursek esiniz isten cikarilsa yada isleri bozulsa kuru ekmek mi vereceksiniz yada ayni sekilde siz de kuru ekmek mi yiyeceksiniz bu kadar ucu ucuna hesap yapmayin yahu omur gecirmek icin evlendik.Ev alırken ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?masrafları nasıl bölüşüyorsunuz?bir tane beğendiğimiz ev oldu,eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor,sizce mantıklı mı?Bu durumda ben biraz daha fazla Ödemiş oluyorum aslında.Siz nasıl paylaştınız ödemeleri?
Gayet mantıklı. Diğer giderler de sabit olmuyor ki nerden biliyorsunuz eşinizden fazla ödeyeceğinizi? Sürekli ekstra masraflar çıkıyor. Kimin maaşından artarsa birikim yapar o da ortak ev de ortak hayat müşterek sorun göremiyorum.Ev alırken ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?masrafları nasıl bölüşüyorsunuz?bir tane beğendiğimiz ev oldu,eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor,sizce mantıklı mı?Bu durumda ben biraz daha fazla Ödemiş oluyorum aslında.Siz nasıl paylaştınız ödemeleri?
[QUOTE="hardyandholl, post: 65414767, member:
Konu sahibinin ucu ucuna hesap yapması normal olmadığı gibi sizinde tüm maaşınızı eşinize yollayıp harçlık almanızda normal değil. Kimse maaşının yönetimini bir başkasına vermemeli bence.
Şu harçlık isterim o da sağolsun verir diyen sizseniz bir şey demeleri normal. Zaten doğrusu o sizin paranız o bir de lutufmus gibi sağolsun diye bakınca olaya komik görünüyor.Ortada borç varsa kimse sakınmamalı .
Ikimizin parası toplanır . Borçlar, faturalar ödenir..kalan bir kısım birikim amacı ile ayırılır . Geri kalan ise ikimizin de harçlığı . Ben yanlış birşey olduğunu düşünmüyorum ..sonucta eşim de tüm parasını ortaya koyuyor .
Dediğim gibi bizde senin benim param olmadı şimdiye kadar .
Bende para varsa o benden ister, onda var ise ben ondan isterim .
Sadece onun dışında bekarlıktan kalma bireysel olarak ikimizinde ayrı bes hesabımız var o kadar .
Tam olarak anlatmak istediğim buydu. Erkeklere yaranmak için parasını, emeğini gümüş tepside sunuyorlar sırf kocaları onları sevsin diye sonra kadının teki gelip yiyo
Bana harçlık veriyor da çok garipBu nasıl ucu ucuna hesap kitap ya ...
Biz ev aldik.
Ben maaşımın tamamını eşim e gönderiyorum konut kredisini, kredi kartını,faturalarını ödeyip sonra bana harçlık veriyor .
Param bitince istiyorum hiç vermemezlik etmez sağolsun .
Kimde parası varsa mutfak alışverişini yapar .
Aysonunda para arttı mı birikime atar .
Bizde senin benim param yok ..olmamalı.
Ben çok ödüyorum o az ödüyor düşüncesi ne garip ya ..
Bana harçlık veriyor da çok garip
Buraya yazdığım şeyi aynen eşime söyledim.Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Arkadaşlar herkesin karakteri ve evliliği kendine hastır, burada bu kadar yorun yapmaya gerek yok. Herkesin evlilikten yana yüzü gülmüyor, herkesin eşi karısına çok anlayışlı da değil, bence yorum yaparken biraz daha insaflı olun. Ben öyle eşler gördüm ki karısının elinden maaşını almaya kalkan, aldığı bir rujun lafını yapan, evde hiçbir işe elini sürmeyip çalışan kadına temizlikçi tutmayan bir sürü erkek var, herkesin mükemmel bir evliliği yok malesef, ben bütün maaşını eşine verip günlük sadece yol parası alan üniverisite mezunu kadın gördüm.
Ayrıca yanlış bilinen bir gerçek var, evlilikte alınan mallar ortak değildir, sadece boşanma halinde kişilerin evlilik içinde kazandıkları paradan elde kalan ile edindikleri malların bedelinin yarısı üzerinde dava açma hakkı sağlar, bu davada süreye tabidir. Yani bedeli almak için senelerce mahkemede uğraşırsınız tabi eşiniz mal kaçırmadıysa.Yani evlilik içinde mallar üzerinde tüm tasarruf hakkı malın mülkiyeti üzerinde olan eşe aittir, karısı bedelini ortak ödese bile malı satmasına harcamasına, devretmesine karışma hakkı yoktır bunun tek istisnası aile konutudur ve bu da sadece tapuya şerh koydurulması halinde mümkündür. Yeni başlayan evliliklerde özellikle mali açıdan güven veren bir eş yoksa ev almayı erteleyin ya da mülkiyeti ortak tapuya çevirebilirsiniz, kredinin tüm yükünü üzerinize almayın, ihtiyaçlarınız için size yeterli miktar kalan bir ödeme planı yapın, her ihtiyacınızın karşılanmasını kocanızın insafına bırakmayın.
Yani ne anlatmak istediniz pek anlamadım.Buraya yazdığım şeyi aynen eşime söyledim.
Yarın bir gün ben ölsem, takdiri ilahi, veya boşandık, sen gitsen evlensen ben başkasıyla evlensem bizim çocuklarımızın hakkını ( ki alınan evde hem altınlarım var, hem anne babadan kalan miras payım var) başkası yemiş olmayacak mı? Niye başkası hak iddia etsin?
Hayat bu, her şey mümkün. Hem bu sitede boşanma esnasında çirkeflik yapan bir sürü koca okuduk. Evlenmeden bir hafta önce evi alıp taksitleri eşine ödeten, eşi hak iddia etmesin diye annesinin babasının kardeşinin üstüne yapan
sizin pesinat icin verdiginiz para evliyken biriken bir paramiydi yoksa bekarliktan falan olan size ait bir paramiydiEv henüz kredi aşamasına gelmedi,peşinatta ben daha fazla verdim aylık ödemeleri ortak ödeyecez.kredi aşaması ev tesliminde olacak.
O fazla parayi nasil biriktirdiniz?Yani bugune kadar evde ki masraf ayrimi nasil yapildi?Aynen eski sistem devam edin ve krediyi ikiye bolun , mutfak alisverisini bir hafta siz odeyin bir haftafa esiniz odesin.Ne bicim ailesiniz ?Kimsenin is garantisi yok, siz veya esiniz issiz kalsa bir birinize borc mu sayacaksiniz?Ev almadıkça da biriken para eriyor gibi geliyor,peşinatta benim fazla vermemdi sorun ama her zamanki gibi konu açtığıma pişman oldum.
Krediyi konu sahibinin üstüne çekse tapu da onun üstüne olur ayrıca bunun da bi onemi yok ortak mal bosanma durumunda da bölüşür zaten.Acaba mantıklı mı dıye dusundugum seyler genelde hep mantıksız cıktı. Anormal olmasa boyle dusunmezdım demek dedım bende kendı kendime.
İnsallah krediyi senın ustune cektırmıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?