Eşle ortak ev borcu

Ben bir insanın gelirini son kuruşuna kadar" eşinin ısrarı ile" birikim yapmak -borc ödemek için kullanıp sonrasında en küçük harcaması için bile esinin rızasını aramasına karsiyim. Benim tavsiyem kişisel harcamalarınız için kendinize harçlık ayırmanız sonrasinda çift olarak maaşınızı bir araya getirmeniz ...birikim-yatirim ve ev harcamaları için de bu paradan kullanmanız yönünde olacak. Ben onu karsilayayim ,sen onu karşıla hesabı bir süre sonra çiftlerden en az birisinin mutsuzluguna yol açıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Katılıyorum kuzum bende evlenırken sözleşme ımzalıcam bu daha şık

Mantik mi ? Iyi gunde kotu gunde dememismiydik bu sekilde dusunursek esiniz isten cikarilsa yada isleri bozulsa kuru ekmek mi vereceksiniz yada ayni sekilde siz de kuru ekmek mi yiyeceksiniz bu kadar ucu ucuna hesap yapmayin yahu omur gecirmek icin evlendik.

Gayet mantıklı. Diğer giderler de sabit olmuyor ki nerden biliyorsunuz eşinizden fazla ödeyeceğinizi? Sürekli ekstra masraflar çıkıyor. Kimin maaşından artarsa birikim yapar o da ortak ev de ortak hayat müşterek sorun göremiyorum.

[QUOTE="hardyandholl, post: 65414767, member:
Konu sahibinin ucu ucuna hesap yapması normal olmadığı gibi sizinde tüm maaşınızı eşinize yollayıp harçlık almanızda normal değil. Kimse maaşının yönetimini bir başkasına vermemeli bence.
[/QUOTE]

Ortada borç varsa kimse sakınmamalı .
Ikimizin parası toplanır . Borçlar, faturalar ödenir..kalan bir kısım birikim amacı ile ayırılır . Geri kalan ise ikimizin de harçlığı . Ben yanlış birşey olduğunu düşünmüyorum ..sonucta eşim de tüm parasını ortaya koyuyor .
Dediğim gibi bizde senin benim param olmadı şimdiye kadar .
Bende para varsa o benden ister, onda var ise ben ondan isterim .
Sadece onun dışında bekarlıktan kalma bireysel olarak ikimizinde ayrı bes hesabımız var o kadar .

Ortada borç varsa kimse sakınmamalı .
Ikimizin parası toplanır . Borçlar, faturalar ödenir..kalan bir kısım birikim amacı ile ayırılır . Geri kalan ise ikimizin de harçlığı . Ben yanlış birşey olduğunu düşünmüyorum ..sonucta eşim de tüm parasını ortaya koyuyor .
Dediğim gibi bizde senin benim param olmadı şimdiye kadar .
Bende para varsa o benden ister, onda var ise ben ondan isterim .
Sadece onun dışında bekarlıktan kalma bireysel olarak ikimizinde ayrı bes hesabımız var o kadar .
[/QUOTE]
Şu harçlık isterim o da sağolsun verir diyen sizseniz bir şey demeleri normal. Zaten doğrusu o sizin paranız o bir de lutufmus gibi sağolsun diye bakınca olaya komik görünüyor.

Şu harçlık isterim o da sağolsun verir diyen sizseniz bir şey demeleri normal. Zaten doğrusu o sizin paranız o bir de lutufmus gibi sağolsun diye bakınca olaya komik görünüyor.
[/QUOTE]

Evet o konuda yanlış ifade etmiş olabilirim :))

Bana harçlık veriyor da çok garip

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Buraya yazdığım şeyi aynen eşime söyledim.
Yarın bir gün ben ölsem, takdiri ilahi, veya boşandık, sen gitsen evlensen ben başkasıyla evlensem bizim çocuklarımızın hakkını ( ki alınan evde hem altınlarım var, hem anne babadan kalan miras payım var) başkası yemiş olmayacak mı? Niye başkası hak iddia etsin?
Hayat bu, her şey mümkün. Hem bu sitede boşanma esnasında çirkeflik yapan bir sürü koca okuduk. Evlenmeden bir hafta önce evi alıp taksitleri eşine ödeten, eşi hak iddia etmesin diye annesinin babasının kardeşinin üstüne yapan

Yani ne anlatmak istediniz pek anlamadım.

Ev henüz kredi aşamasına gelmedi,peşinatta ben daha fazla verdim aylık ödemeleri ortak ödeyecez.kredi aşaması ev tesliminde olacak.
sizin pesinat icin verdiginiz para evliyken biriken bir paramiydi yoksa bekarliktan falan olan size ait bir paramiydi

Ev almadıkça da biriken para eriyor gibi geliyor,peşinatta benim fazla vermemdi sorun ama her zamanki gibi konu açtığıma pişman oldum.
O fazla parayi nasil biriktirdiniz?Yani bugune kadar evde ki masraf ayrimi nasil yapildi?Aynen eski sistem devam edin ve krediyi ikiye bolun , mutfak alisverisini bir hafta siz odeyin bir haftafa esiniz odesin.Ne bicim ailesiniz ?Kimsenin is garantisi yok, siz veya esiniz issiz kalsa bir birinize borc mu sayacaksiniz?

Acaba mantıklı mı dıye dusundugum seyler genelde hep mantıksız cıktı. Anormal olmasa boyle dusunmezdım demek dedım bende kendı kendime.
İnsallah krediyi senın ustune cektırmıyordur
Krediyi konu sahibinin üstüne çekse tapu da onun üstüne olur ayrıca bunun da bi onemi yok ortak mal bosanma durumunda da bölüşür zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…