Eşlerimizi ne kadar dinliyor ve anlıyoruz

Amanin booo ortalık toz duman olmuş, bu ne hal kızlar aman durun,sakin olun
önce su kurabiyeden ısırık alıp sıcak çayı yudumlayın bi

bu arada arkadaşın en buyuk kusuru (erkek) cok yumuşak olması eşine karşı, kadın mesela özel günlere çok önem veren biri
erkek ise süpriz yapmayı seven de adama süprizi burnundan getirten biriymiş, dogumgununde bile Bana ne alcan, nerde yiycez.
Hatta bir keresinde adam dellenmiş "zıkkımın pekini aldım, cehennemin dibine kutlayacaz " demiş sinirinden 1 hafta konuşmamış kadın.
Meger adam kızın tum arkadaşlarını ayarlamış o gece bir lokantada kutlayacaklar dogumgununu, fakat kız fırsat vermemiş ki adama
vıdı vıdı vıdı vıdı da vıdı vıdı. Kız hastalandığında su getir, corba ısıt, ekmek kızart, adam gecenler grip olmuş 40 derecede yatıyor
"ay ne çıtkırıldım mışın sen böyle " demiş , adam hasta yatagında dönüp durmuş, bunları okuyunca belki hikaye sanabilirsiniz yada
bu kadar da olmaz ama böyle insanlar varmış bu kadarına pes dedim açıkcası eşimle konusurken. Ben aynını yapsam kocam dogrudan
mahkemeed alır solugu, bir keresinde kavga etmiştik de cok saglamından ama " hayat kısa bir ömür cekilmez bu şekilde yaşandıgında"
demişdi. Hatamı anlamam 5 gunumu aldı ama anladım ve ondan özür diledim. Açıkcası erkek taş fırın olmayı denemiş, hatta bir keresinde
kız kafasına tabak fırlatıp kafası yarılınca 3-4 tane cakmış kıza kızda yere knockout durumu, ikiside bayılmış yere, yarım saat kadar
baygın kalmışlar, sonra ayıldıklarında bi bakmışlar eve hırsız girse ancak bu kadar zarar verir. Ama hicbirsey degişmemiş, kız hala
havadan nem kapan, sanki yürüyen lpg tankı, en kucuk kıvılcımdan alev alıyo. Erkek ise boşansa ne yapcak, 45 yaşında (kız da 32 yaşında)
su olanları yazarken bile daral geldi bana desem .

Kadın hasta ne uyuz tip!
Adama üzüldüm valla..
Ciddi diyorum boşansın!
o ne anlayışsız ne kaprisli tip yahu..
Tam ömür törpüsüymüş

ben eşimi çoğu zaman sinirlenip bastırıyorum.. Kolay değil. Benim ailem de ona yaşatsaydı aynı şeyleri bakalım o bu kadar rahat olur muydu

adam fazla sakin belli..
kadında kaprisli....
uyumlu bi çift olmamışlar ne yazıkki...
allah yardım etsin kadına da adama da...

valla uyumsuz iki çiftten başka bişey görmedim ben yazdıklarında..tamam kadın biraz fazla tepki veriyor ama adamla kadın arasında hiç ortak bişey yok gibi..:26:

bence birde kadından dinlemek gerekir. şimdi benim eimede sorsan eminm böyle anlatır. çünkü kendiside bana hemen kavga ediyosun der.

bak bugünkü konu.

16 aylık bebeğim var ben ilk defa bebeğimi anneme bırakıp arkadaşımla sinemaya gidicem. nasıl özel bişey benim için anlatamam. dedim sen gelde bende duş alayım. dün almadınmı sen duş diyo. ya ben çocuktan önce hergün duş alırdım. ama çocuk oldu eşime diyorumki sen çocuğa bak ben duş alıyım. hani baktan kastım çocuk zaten ortalıkta oyun oynuyo bi büyük gözetimi olsun. yok efendim çocuk falan bakamazmış. çocuk uyuyunca yıkanaymışım. ya diyorum uyanıyo çocuk uyandımı noldu aklım hep onada. başlıyoz kavga gürültü sonra.

neyse bugün yine bu duş alma talebim üzerine dün yapmadınmı diyince. ben başladım yine bağırmaya. bana dediki neden bukadar agresifsin neden konuşurken birden bağırıyosun. ya 16 aydır aynı konu her duş almak istediğimde olur ben herseferinde anlatırsam senin mal kafanda almazsa böyle cinlenirim işte.

ya insanın 3 ihityacı var yemek, duş almak, tuvalete gitmek. ben 16 aydır bunların hiçbirini rahatça yapamıyorum. ayıptır söylemesi tuvaletim gelir geceye kadar tutarım uyusunda gideyim diye bağarsaklarım kurudu resmen. biraz anlasana beni çokmu zor dedim. bana diyo sen beni anlıyomusun beni düşünerek ne yaptın bu güne kadar. mesela dedim şuan saat 11. 6 da gelicem dedin gelmedin mesai bile olsa 10 da evde olursun ama 11 sen hala iştesin bense çocuk emzirmeme rağmen. yemek yemeyip seni bekliyorumki eşim sofrada tek başına yemesn diye. açım şu anda. diyince öküz başı yumuşadı biraz.

bak bi duş alıcam dedim konuştuğumuz konunun geldiği yere bak. hani herzaman tamam sen git al duşunu diyen bi adam olsada o gün dese ben bakamam diyicem deme bugün gerçekten bi durum var. ama yok 16 aydır aynı kavga. özledim sabah akşam duş aldığım günleri ((

yani bunun gibi bazı durumlar oluyo ve ben hırçınlaşmaya başlıyorum. bu konunun arkasından bişey dese onada bağırıyorum doluyum çünkü. bide damarıma basıp sen çok agresifsin diyince kafayı geçiresim geliyo pörtlek gözüne ayyyyyyyyyy deli oldum yine.

he bu arada duşumu aldım oğlumda 1 saniye banyo kapısından ayrılmadı anne anne ağlıyo. apr topar yıkanıp çıktım tabi. odaya geçtim eşim nemi yapıyo. uyuyo biz içeri girince sen duşmu aldın dedi. al ağır bişi geçir suratına.

çocuğu tek başınamı yaptın ne demek çocuk falan bakamam, iki dakika göz kulak olamıyosa babayım diye dolanmasın ortalıkta, bence hiç açıklama yapma, ben duştayım de yeter, elbet bakıcak

çocuğu tek başınamı yaptın ne demek çocuk falan bakamam, iki dakika göz kulak olamıyosa babayım diye dolanmasın ortalıkta, bence hiç açıklama yapma, ben duştayım de yeter, elbet bakıcak

ay canım açıklama yapsan ne fayda söyleyip gittim bende diorum banyo önünde ikisi oynuyo herhaalde çocuk kapıya falan vuruyo odaya girdimki uyuyo. aa sen duş aldınmı diyo bide. yani çocuğa baktan kasıtım büyük gözetiminde olsun zaten çocuk oyuncaklarıyla oynuyo. çocuğuyla zaman geçirmeyen bi baba değil ama illaki yanlarında ben olucam. şöle iki dakika mutfağa geçip bi kahve içip kafa dinlemek istesem çocuğuda alıp gelir. anlamadım gitti. hem çocuğu kıskanır. hem çocuktan uzak kalmamı çekemez.

bugün ilk defa arkadaşımla sinemaya gittim. anneme bıraktım oğlumu. gitti yağmurlu soğuk havada getirdi çocuğu avm ye. yahu ben zaten çocukla yapışık ikiz gibiyim. biraz bu tabuyu yıkmaya çalışıyorum. aşırı endişeliyim. annemi 10 kere aaradım napıyo diye sonunda fırçaladı annem seni kim büyüttü eğlenmene bak kafan burda olunca nasıl kafanı toplıycan diye.

dedim getirir ken çocuğu arabasınıda getir rahat oluyo vay ikisni nasıl taşıycakmış. yahu ben kadın başıma arabayla çocuğu minibüse atıp getiriyorum ya sen erkek gücüyle yapamıycanmı desem vay erkekliğine laf etmiş olurum.

eşim kendini çok düşünür varsa yoksa kendi rahatı. şimdi çocukta olnca ilgi bölününce kıskançlık krizinden bana sardı tabi bende bu hallerinden gucuk olup oğluma daha çok ilgi gösterdim yaklaştım. oda öyle devam halinde. bazen yola geliyo bazen yine sapıtıyo valla oğlum yormadı bu adamın yorduğu kadar beni.

dışardan görenlerde ayy ne melek nerde böyle koca bilmem ne diyo. arkadaşım bile beni suçluyodu aynı bu konudaki gibi sorunlu kadın benmişim gibi ama bende hiç dışarı anlatmazdım kimse bilmezdi. şimdi anlattıkça oda şaşırıyo. eşimin hareketlerine dikkat ediyo. ve beni anlıyo. o yüzden dedim ya bide kadına sormak lazım :)

vallaha adama yazık.bi an biri beni anlatmş sandm eşine ://///////
gerçi o kdarını yapmıyorum ben ama bebişim olana dek bnde çok huysuzdum.
hep ilgi beklerdm eşmden.hep şikayet ederm.şimdi tek derdm uyku ve dnlenmek =)))
hala bazen yapıyorum ama erkeklern çoğu böyle.ya uyuyorlar,ya hala bekarmş gibi dışarıda takılıyorlar,tv ya da pc başndalar,vurdumduymazlar falan.sonra dırdırcı oluyoruz biz nedense????????????

ben bu konudaki erkeği çok yadırgadım açıkçası.
sadece bana tuhaf geldi herhalde, benim gibi düşünen bir yoruma denk gelmedim(ya da ben görmedim).

şimdi bu arkadaşınız, karısıyla ciddi problemler yaşıyor, bunları karısıyla konuşmuyor ya da konuşamıyor.
karısına bu konuda bir çözüm için öneride bulun(a)mıyor. uzman yardımıyla çözüm aramak gibi.
çözüm olmadığını anladığında, anlaşamıyorlarsa boşanma konusunu ciddiyetle gündeme getirmesi lazım iken, ne amaçla paylaştı?
birbirlerinin hayatlarını zehir etmelerine gerek yok ki. çocuğu bahane etme olasılığı da yokmuş nasılsa...

eşinize derdini açmış paylaşmış, eşiniz neden sizinle bu kadar detayı paylaştı anlayamadım. siz de buradan aldığınız cevaplarla onlara yapıcı bir yön gösterme vb davranışta bulunamayacaksınız anlaşıldığı kadarıyla.
biz eşimle bu tür sorunları dile getirmeyiz evde. anlatan kişiye gerektikçe fikrimizi sunarız, ama bunları evde bu kadar detaylı hiç paylaşmadık.

aldatan veya aldatma arefesinde olan erkeklerden bu tür yakınmalar duyduğum olmuştu. çözüm için değil ama karısını kötüleyerek, kendi yaptığında haklı gerekçe bulmaya çalışıyor gibi gelmişti bana.

yakın arkadaşlarımızdan biri evlenmişti(erkek), 1 sene dolmadan boşanmışlar. çok şaşırmıştık ama direkt soramadık, erkek arkadaşımız açmış davayı, anlaşmalı boşandılar.. o da nedenleri anlatmamıştı. inanın, karısını kötüleyip dursaydı bana çok itici gelirdi. bahsetmemesi benim hoşuma gitmişti.

eşinizin bu arkadaşı da eşini bu kadar kötüleyeceğine, açsın davasını, boşansınlar. çözüm aramak değil, içini dökmek istemiş eşinize herhalde ama, bu kişileri hiç tanımayan bizlerin bile bu kadar detayı bilmesine, kadın hakkında konuşulmasına gerek yoktu bence...
kadının kocasının kendisini öldürüp mirasına konma düşüncesinde olduğunu hiç sanmıyorum, belki adam cinnet geçirip kadına zarar verecek. özellikle bu zamanda, kadına şiddet bu kadar fazla ken, bu ihtimal gözden kaçmaz.
ya adamın anlatmadığı şeyler var, kendini haklı çıkarmaya çalışıyor, ya da kadın ruh sağlığı yönünden zor bir dönemden geçiriyor. bunların hiçbirinin çözümü buradaki cevaplar ile sağlanmaz. eşiniz yerine, keşke bir uzmanla konuşsaydı bunları

Son düzenleme:

hikaye sanabileceğimiz olayı okudum.ilginçmiş...
hatta bu knockout anlatımının erkeksiliğine bayıldım.
tabii bu hikaye sandıığımız (sizin deyiminizle) olaydaki kızın normal bir kadın statüsüne girmediği aşikar.
yani bu kişi şu okuduğum hikaye sanabilirsiniz dediğiniz olaydaki hatunkişi,rahatsız. yani psiklojisinde bir sorun var. onun acilen bir yardım alması gerekir.
anlayacağınız bu hikaye sanabileceğimiz olaydaki şahıslar istisnai kişiliklerdir. ve bu şahıslardan biri normal ruh hali içinde olmadığı için bu konudan birşeyler çıkarmamızda,yani kadınlar olarak, mümkün değildir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…