Eşleriniz Ev İşine Yardım Ediyor mu?

aaaaa bendenmi bahsediyorsunuz :)duydum duydum iyi insan lafinin uzerine gelirmis herkes kendi kocasindan sorumludur bana ne yaptiran yaptirsin canim ne kadar korkutmusum sizi boyle:):):)

o tam yaptiranlarin sirri ney biliyormusun karsilarinda ki koca ezik bir koca karisindan korkuyordur :):):)
erkek dedigin sert olucak hot dedimi yuregin hopliyacak:)

Canım senin kendi fikrindir saygı duyarım eşin de öyleyse ne güzel geçinip gidiyosunuzdur.
Şimdi benim işi tam yapma dediğim şu zaten, evin tüm işlerini değil ama bi iş yapar arkasını toplamak zorunda kalmazsın onu kastetmiştim orda yanlış anlaşılma olmasın, yoksa ben de herşeyi eşim yapmasını istemem, ama yardım eden eş de kılıbık değildir be canım

yani ev işi yapan kocalar kılıbık mı oluyor:)

benim dusumceme gore evet kilibik sayilabilirler:)ya ben erkege kadin isini yakistiramiyorum tamam tabiki hasta olursun kimse olmaz kocan is yapabilir yardimci olabilir ama normal zamanlardada erkege ev isi yuklemek bana gore vicdanen dogru degil

Son düzenleme:
Esim cok duzenlidir ve eli herseye yatkindir.Benim yaptigim isleri begenmedigi bile olur:))Bulasik, yemek, bebek bakimi..Bazen canim biseye el surmek istemez.Darlanir kendi kalkar toplar evi, supurur, makineye camasirlari koymak, kahvalti hazirlamak, bebegin altini almak vs. hemen herseyi yapar, bendende iyi yapar.Bekar kaldigi zamanlarda da cok temizmiz.Hep anlatir evlerinin temizligini ve duzenini.Kahvaltilarimizi da o hazirlar.Evliligimizin ilk iki yili camasir isi de onun vazifesiydi.Bu yil cok yogun eskisi gibi yapamiyor ama is basa dusunce yapar yine de.Simdi ben kiyamiyorum ona cok yoruluyor isinde, eve gelince de yaptirmiyorum ona pek bisey.Ondan cok raziyim.Allah tam gonlume gore verdi.Bekarken ev islerinden anlayan biri istemisimdir de hep..Ayrica ev isi yapan erkek kilibik falan olmaz.Cok sacma bisey bu dusunce.Insan sevdigine yardim etmeli, etmeyen bence vicdansizdir.Kilibik erkek kadinin lafindan cikmaz, bizde herikimizinde sozu gecer.Bazen ben ona uyarim bazen de o bana, orta yolu buluruz bir sekilde..Oh ne ala, kadin paralansin, erkek ayaklarini uzatsin.Bana gore degil boyle erkekler, hic haz etmem.

Son düzenleme:
Mobilya ve ev düzeninden anlamam eşim kadından daha zevkli perde dolap cıncık hep zevkli şeyler alır ben bakarım,bakarım karar veremem eşim bu konuda profesyonel ,ayrıca bu gibi şeylerle uğraşmak ruhumu sıkar,ben adanalıyım soğuk insanları sevmem benden uzak dursunlar

Aynı fikirdeyim canım, sonuçta paylaşılan ortak bir hayat, yeri geliyor bizler eşlerimizin eksik kalan yönlerini tamamlıyoruz, yeri geliyor onlar bizi tamamlıyacak, bayan çalışmasa bile, hep ev işi insanı çok sıkıyor, eşinin de ona destek olması lazım ki muhabbetleri artsın...

beceremiyor. becerememesi de bahanesi oluyor kaçıyor işten... anlatıyorum gösteriyorum olmuyor. akşam gelsin eline toz bezi vericem ve bilgisayarının tozunu aldırtıcam bakalım ne yapacak...

Isten kaytarmak icin beceremiyor gibi de yapabilir, bunu unutma.Eger ki eline hic yakismiyorsa is, yapamiyorsa hemen elinden alma.Yanlis yapa yapa ogrenir, birzaman sonra dogru yapmasini ogrenir.Kadinlarin kabahati bu iste, evliligin ilk yillarinda erkekler yardim icin yanasir, kadinda elletmez.Iste gordugum en buyuk hata bu.Bunu yapmasin kadinlar..Onun da canina minnet, yan gel yat.Ilk evlilik yillarinda yapmaya calisan adamin istekliligini bulamazssiniz ilerde.Onu isleyin kotu de yapsa devam edin yaptirmaya.ilk yillar size yardim etmeye cok istekli olurlar.O zaman isteklerini kirmayin." SEN YAPMA, ORTALIGI BATIRDIN" vs. olumsuz seylerden ziyade.Aman ne guzel yapmissin diye yureklendirin.Beraber is yapmaya tesvik edin.Ilk yillarda ipin ucunu kacirirsaniz, sonra ki yillar yapmayacakdir buyuk olasilikla.Sonra, coluk-cocuk olacak evislerinin ustesinden gelemediginiz anlar olacak ki ozaman cok pisman olacaksiniz.Agac yas iken egilir.Ilk evlilik aylari bonustur.Bu treni kacirirsaniz ilerde pisman olursunuz.Her erkek farklidir ama degirmeni nasil kurarsaniz oyle gidiyor.Tecrubeyle sabittir:))

Son düzenleme:

Az once yazdim baska mesajda da.Dahada azalticak ve ilerde yan gelip yatacak siz saga sola yetismeye calisirken.Bu noktada cok dikkatli olun.Herseyi yaptirin ona, cicim aylari bu aylarda yaptiramazssaniz sonradan cok zor olur..

eşim 18 yaşından beri tek yaşıyor annesi o 15 yaşındayken ölmüş oda bi süre akrabalarıyla yaşamış sonra 18 yaşındayken evine geri gelip tek yaşamış ve tabiki yemeğini ütüsünü çamaşırını bulaşığını hep kendi yapmış her işi yapıyor hatta benden daha iyi yapıyor bi yandan iyi ama bi yandanda sürekli karışır mesela ütü yaparım beğenmez kendi yapar yemeği güzel yapamamışsın der ama alıştım artık çok yardım eder saolsun normalde yaptırmıyorum ama aniden bi misafir gelcek olunca bebeğimi ona emanet ediyorum uyutur o ben işleri yaparım hatta annemle ablam kızarlar aslında kıskanıyorlar erkeğin yaptığı işten ne olur diye hatta tartışmıştık sizin yaptığınız yemekten daha güzelini yaapar benim kocam demiştim aslında öyle bazı yemekleri süper yapar sonuçta erkek aşçı yokmu canım ne alaka zaten hayat ortak artık nolur bi işin ucundan tutsa

Annene ablana ağır konuşmuşsun canım:))

Boşver kocan daha güzel yapsa bile sen anlatma, dediğin gibi gerçekten kıskanırlar

bizde 3,5 yıllık evliyiz. ilk yıllarda çalışmadığım için tüm temizlik işlerini ben yapardım, bu konuda sadece anneme güvenebilirim zaten :))... masa kurup kaldırı, mutfağı toparlar. misafir gelecekse mutlaka yardım eder. alışverişlerimizi mutlaka birlikte yaparız. şimdi ben çalışıyorum, eşim evde. yemek yapmayı da öğrettim ona, işten geldiğimde mutfakta birlikte hazırlıyoruz yemeği... hamile olduğum için artık evi süpürme işini de ona devrettim, her ne kadar arkasından tekrar gitsemde... :)) çok titiz olduğum için o da tedirgin oluyor aslında temizlik konularında.. yatağı toparladığında arkasından tekrar düzeltiyordum, artık daha temkinli... biliyorum kırılıyordu ama düzeltti kendini... bana her konu da yardımcı olmaya çalışan, şefkat yüklü yüreği olan bi eşim var.... onu çok seviyorum....

ben çalışmıyorum, dolayısıyla normalde eşime pek gerek kalmıyordu. sadece perdeleri astırırdım. arada balkon yıkatırdım. ama şimdi hamileyim. wc'yi eşim yıkıyor. eşim işten geldiği sıralarda yapıyor oluyorum yemeği sıcak olsun diye, sofrayı kurmadıysam yardım eder, toplarken de o bulaşıkları bana verir ben makinaya dizerim. arada süpürge yapar, misafir acile geliyorsa zaten direk iş bölümü yaparız ben mutfağa o odada süpürge toz alma işlerine. arada halı da silkeletirim :) daha ne yapsın adam. ama sağolsun anlayışlı bir insan eşim bu konularda. mesela babam benim hiç bir şeye elini sürmez, annem hastalıtan ölürdü, babam yine de bana su getir diye anneme söylerdi, suyunu bile almazdı şimdi eşim bana bu konuda melek geliyor

benim kocişim kesinlikle yardım ediyor...önceden hiç böyle değilmiş üstelik Adanalı..yani o bölgenin büyük çoğunluğu(erkekler) ev işi konusunda sabit fikirlilerdir diye bilirdim...
haftasonları 1 günümü temizliğe ayırıyorum ve o gün full temizlik ile geçiyor..açıyoruz Elvis babamızı girişiyoruz eve:)
o süpürüyor tüm evi köşe bucak,ben ardından siliyorum..ben mutfağa giriyorum her yanı silip ovuyorum,o banyo ve wc yi temizliyor...toz alıyor..
evin camlarını ben daha hiç silmedim,eşime sildiriyorum hem onun boyu çok uzun,2cm lik adam elimin altında dururken benim cam silmem biraz ayıp olur zaten:)))
şaka bi yana,yardımlaşmak destek olmak çok güzel,çok daha eğlenceli oluyor..üstelik çok daha çabuk bitiyor işler..tüm bu yorgunluğun ardından birer kahve alıp karşılıklı içerken dinlenmek gibisi yok...

benim eşimde en baştan beri her şeye yardımcı olmaya çalışır,hatta bazen o teklif eder balkonları yıkıyayım perdeleri yıkada asayım gibi.evide süpürdüğü olur duvarları da siler tuvaletide yıkar.En başta biz hanımların yaptıgı hata aman kocacım sen bırak demelerimiz yüzünden oluyor bence adamlar alışıyor rahata.1-2 sene sonra da oturmaları hiç birşeye el sürmemeleri batıyor bu sefer.allaha şükür bizde yok böyle en baştan beri herşeyi paylaşarak yaparız.ben ev hanımıyım çalışmıyorum günlük temizliğimi zaten yapıyorum ama kocamın destek olması bi işin ucundan tutması hoşuma gidiyor.hatta bazı pazarlar mutfaga giriyor yemek ben yapıcam diye mutfagı dagıtsada ses cıkarmıyorumki hevesi kaçmasın.çogu arkadasım mutfak dagılıcak diye sokmuyor eşlerini.sonrada dert yanıyolar yardım etmiyolar diye...

Evet canım aslında bi hevesleri oluyo, ama hevesi kırmamak gerekli, biraz da teşvik etmek gerekiyor
Çoğu zaten annesinin evinde elini sürmemiş, bişeyler yapmaya çalıştılar mı da takdir bekliyolar.

Son düzenleme:
Maşallah valla ne güzel herkesin eşi yardımcı oluyormuş. Ben de arada bir ütü yaptığı zaman şanslı görüyordum kendimi Ama sizin eşlerde baya maharet varmış. Biz de 1bçk yıllık evliyiz.Çalışan bir bayanım. Bizim de bu iş bölüşümü konusunda başta çok kavgalarımız oldu. Ama maalesef ben asla temizlik yapmam diyor başka birşey demiyor. Hiçbir zaman süpürge tutmadı,toz almadı ya da vileda yapmadı. Ama bana da hep kadın tut diyor. Kadın tutmaya o teşvik etti beni. Ayda bir genel temizliğime kadın geliyor. Camları kadın siliyor. Ben de haftada bir toz,süpürge ve vileda işlerini hallediyorum.Ütüye gelince tüylerim diken diken olduğu için genelde birikir birikir birikir sonra eşim söylene söylene alır ütüler Allah var benden de güzel ütüler. Baba işi tekstil çünkü. Mutfağa gelince ben zaten ondan birşey istemem çok zevkle yaparım mutfak işlerini. Birtek denizz ürünlerinde eşim devreye girer. Bir de misafirim geleceği zaman isyan bayrağını çekince banyoyu temizler, lavabo vs. bir de ortalığı toplar, sofrayı kurar. Aslında arasıra sinirime dokunuyor adaletsizlik diye ama maalesef bazı kalıplaşmış iş ayrımlarını değiştirmek zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…