- Konu Sahibi scrolllock
-
Dün kardeşimle eşi tartışırken (kardeşim işten çıkmak istiyor, işyerinde mutlu değil) küçük eniştemiz kardeşime;
"işten çıkıp evde oturupta ev hanımı mı olucaksın, bunca yıl niye okudun.Elinde ki diplomayla cam mı sileceksin?" demiş.
Kızcağız hüngür hüngür ağlayarak aradı benii, "çalışmayı çok seviyorum ama o bana çalışmamla alakalı şart koşunca inadına evde oturasım geliyor" dedi.
madem eşitiz o zaman sen de bu evin geçimine yardımcı olmak zorundasın demiş.
kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Yani bu baskıyı sadece kardeşim mi yaşıyor yoksa artık alışılagelmiş bir durum mu?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)
Kıza ne diyeceğimi şaşırdım. :26::26:
seni tenzih ediyorum lakin burda o kadar çok bu türevde konu açılıyo ki, eşiniz sizden destek bekliyo mu, maaşınızı napıyosunuz, maaşımızdan vermelimiyiz vs
konudan şu anlaşılıyo: vermesekte olur neticede eve bakmak erkeğin görevi ataerkil toplumuz,ben de burda defalarca yazdım ha madem ataerkiliz ben kaynanama gitmem, bakmam, bayramlarda niye onlara gidiyoruz vs demicez o zaman, evde oturucaz kocamız bize bakıcak, para güçtür,kimdeyse onun sözü geçer
ama yok biz, yeni nesil çalışan ve özgüvenli kadınlarsak erkeğimizle omuz omuza yürüyeceğiz senin benim olmayacak, yan yana duracağız hayata karşı, çalışıyoruz kv kp çekemeyiz vs demek değil bu, ama belli sınırlarımız olduğu bilinecek
konuya açıklık getireyim o halde.
Maddi açıdan aman aman iyi değiller, ama zorlanmıyolarda.Gül gibi geçinip gidiyorlar.
Kardeşim işten çıksa elbette sekteye uğrar durumları ama.. zaten kardeşimde çalışmıcam bundan sonra demiyor.
Eşinin çalışmak eve katkı sağlamak zorundasın demesine kırılmış ki bence de çok kırıcı bir cümle.
Erkeğin kadına daha naif bi varlık gibi bakması gerekir fikrimce, çalışıp çalışmama kararını kadına bırakması lazım.
Ama böyle erkekler çok fazla kalmadı galiba artık.
Genel olarak çoğu erkek eşinin çalışmasından hatta bu konuda baskı yamaktan yana..
:26::26:
Dün kardeşimle eşi tartışırken (kardeşim işten çıkmak istiyor, işyerinde mutlu değil) küçük eniştemiz kardeşime;
"işten çıkıp evde oturupta ev hanımı mı olucaksın, bunca yıl niye okudun.Elinde ki diplomayla cam mı sileceksin?" demiş.
Kızcağız hüngür hüngür ağlayarak aradı benii, "çalışmayı çok seviyorum ama o bana çalışmamla alakalı şart koşunca inadına evde oturasım geliyor" dedi.
kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Yani bu baskıyı sadece kardeşim mi yaşıyor yoksa artık alışılagelmiş bir durum mu?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)
Eş işsiz kalsa ne olacak, adam karısını sokağa mı atacak?
Yukardaki arkadaşa katılıyorum, bir de bu var beraber bir borcun altına girilmişse keyfi iş bırakma eşi zor duruma sokar, sabah ayrı akşam ayrı işte çalışamayacağına göre rahatlayana kadar diş sıkmak lazım. Ama böyle bir sıkışıklık yoksa ya da senin iş bırakman etkilemeyecekse mutsuz olduğun yerde çalışman için seni zorlamaya hakkı yok bence.
Şimdi sen o işi bıraksan belki eşinden çok sen zorlanacaksın, ne bileyim mağazaya girip istediğin parfümü almak için durup düşünmen gerekecek, öyle her beğendiğine elin gidemeyecek. Ama sen bu standarda razıysan eşin neye razı değil peki? Sen mutşluluğun için o hayat standardından vazgeçmişken kendi keyfi yüzünden mi seni zorlayacak?
canım erkeklerde işimi sevmiyorum diyebilir eşim polis bugün batmanda tüm gün görevde, aponun yakalanışının yıldönümü müymüş neymiş, sence o çokmu seviyo taş yemeyi falan
Bilmiyorum seviyor mu? Polislik zor meslek, doktorluk zor meslek, öğretmenlik zor meslek. Keza insanlarla uğraşmak zor, ben sanırdım ki insanlar mesleklerinin artı eksilerini düşünerek seçiyor. Ben de mesleğimi seçtim, çok ama çok zorlanıyorum ama yapıyorum.Bir de şöyle bir fark var sen bir meslekten bahsediyorsun, ben iş yerinden. Kadın işini değiştirmek istiyor. Ha aynı şey erkek için söz konusu olsaydı, benim maaşım bizi idare edecekse eşimin istifa edip başka bir yere geçmesine destek verirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?