Eşlerinizin sizlerden maddi destek beklentileri var mı???

benim bir mesleğim var ve bunu devam ettirmek istiyorum,
eşimde çalışmamdan memnun,hatta dahada kariyer yapmamı istiyor ve destekliyor,
maddi olarak bir beklentisi yok,ama ev hanımı olmamıda istemiyor çünkü
evde oturup akşama kadar kafanda kurup kurup bana sarmandan korkuyorum diyor:))

Bilmem, bence değil ama hiç kullanmadığım için böyle düşünüyor da olabilirim mesela.

Şu an bana düğün de elzem gelmiyor, araba da, lüks elektronik aletler, birinci kalite sıfır mobilyalar... Ama bunlar olmasın da evim olsun. O elzem. Yiyecek-giyecek israfa kaçmadan elzem. Eğitim harcamaları da elzem, tabi eğitim harcamasından kastım illa lüks bir kolej değil.

İşte burada işin içine karşılıklı beklentilerin uyuşması giriyor. Eşlerden biri mütevazi bir hayat sürmek isterken öbürü "o da olsun, bu da olsun, bu değişsin şu olsun, hep en iyisi, en güzeli olsun" derdindeyse o çiftin çok uyumlu olduğunu düşünmem. Ya bir taraf helak olur, ya da öbür taraf tatmin olmadığı için huzursuz.

Evet beklentilerin uyuşmaması iki taraftan en az birinişn mutsuz olması için yeterli ne yazık ki.

bu iş iki kişinin anlaşması, kurmak istediği hayatla ilgili bir durum. Dediğin gibi herkes kendine göre bir eş seçmeli, çünkü her yaşam şeklinin avantajı ve dezanavtajı mevcut ve kişiye göre değişiyor.

He şu da var, kadının zengin koca avına çıkıp evde yatışa geçmeyi planlaması, yada erkeğin çalışan kadını sağılacak inek gibi görmesi sonucunda art niyet aranır yani.

Evet beklentilerin uyuşmaması iki taraftan en az birinişn mutsuz olması için yeterli ne yazık ki.

benim öğrenmek istediğimde bu işte
evlilik öncesi bu beklentilerden bihaberlermiydi
yani önce konuşulup anlaşıldıysa sonradan vazgeçildiyse adamın suçu yok
zaten kadın çalışmamak değiş iş değitirmek istiyormuş
o zaman da kadının suçu yok
pöff konuyu eş dost açıncada hiçbişey anlaşılmıyo

ilahi badezuzum
Çok güldürdün beni.
konu çok kaydı ben kardeşimin durumunu sadece örnek olarak verdim.
Benim tek sorduğum eşininizin iş yaşamınıza karşı tutumu.
Yani çalışmanızı istemiyorda siz destek olmak için mi çalışıyorsunuz yoksa çalışmanız konusunda size baskı mı yapıyor? bu yani..
Ama madem sordun söyliyeyim,
kardeşim gazeteci ve şuan çalıştığı kanal sürekli sorunlu haberleri paslıyor.Henüz yeni evli gece çok geç saatlerde eve geliyor haber peşinde koşmaktan bazen gelemiyor bile.
O da atv yerine başka bir dergi de ya da ajansta çalışmak istiyor.
Yani çalışmak istemiyorum yok, çalışıcam ama daha makul bir işte diyor.
Bu süreçte borçları yok, yani kardeşim bir ay (ya da bi süre) çalışmasa da rahat rahat geçinebilirler yani.

peki eşiniz size çalışmayacağım deseydi tepkiniz ne olurdu madem her konuda eşit olmak istiyoruz o zaman onların yerine kendimizi koymamaız lazım o çalışıyorsa ben de çalışmalıyım çalışmasam da birşeyler yapıp katkı sağlamalıyım bu illa dışarda çalışmak demek değil harcamaları düzenleyerek de yardımcı olunabilir ama herkes imkanı neyse onu yapmalı imkanı varken çalışmamayı ben doğru bulmuyorum

o zaman durumlar farklı eşi bu kadar mutsuzken huzursuzken ve ayrıca borçları da yok diyorsun ve işten ayrılmayı istemesi için geçerli sebepleri de var , e belli iş tecrübesi de var bi süre sonra işte bulabilir yani .o zaman eşinin buna bu şekilde müdahale etmesi yanlış bana göre

genel olarak sorduysan başka, duruma göre değişir
ben direk kardeşin için yazdım
o zaman eşinin baskı yapması yersiz anlayış göstermesi gerek
sevdiği, rahat ettiği bir iş bulana kadar idare edebilir
hem köüt bir şekilde istediğini anlatmış hemde haksız eşi..
suçlu bulundu

Hamileyken iş yerimde ciddi sorunlar olmuştu ben de bıçak kemiğe dayandı çıkacağım biraz evde dinleneceğim dedim zaten doğuma az kalmıştı. Eşim de “ X firmanın şu kadrosu boş” oraya başvuralım istersen dedi. Ama ben zaten biraz kafa dinlemek istiyordum. Sonra çok uzun yıllardır buradayım bazen reset atmak istiyorum kendime işten çıkıp kızımla ilgileneyim diyorum. Eşim “çıkma sıkılırsın sonra benim başımın etini yersin , pişman olursun” vs diyor. Ama lafa gelince “çık tabi evde otur bıktım benden sonra gelmenden” der ama ciddiye gelince renk değiştirir.o yüzden bu konuda hiç arkamda hissedemedim onu.

Eşim bana çalışmak konusunda seçenek sunmadı hiç.
Neden sunsun ki hem.
Ben nişanlıykende çalışıyordum , hala çalışıyorum.
Ve bu dönemde işimde mutsuzum ben işten çıkıcam deme lüksümüz yok tek maaşla ev dönmüyor.
İleride çocuğum olduğun da çalışmam bir süre ama sonrası yine aynı olur.
Maddi durum çok ta iyi olsa eşler çalışmalı bence.

Hmm güzel bir örnek bence, ben bu şartlar altında bir kadının çalışmasını doğru bulmadım. Eşinin zorlamasını hiç doğru bulmadım. Kadın ailesine yardım ediyor, ama bu şekilde nasıl sağlıklı bir aile yaşantıları olabilir ki?

Eşiniz 3 kuruş fazla kazansın diye sizden ayrı olmasına gönlünüz razı gelir mi mesela? O üç kuruş çok elzemse işte o zaman kadın da çalışır aynı vakitlerde, hiç değilse birlikte vakit geçirme imkanları artar. Bilemiyorum bana enişte baya acımasız geldi.

tebrik ediyorum bak ne güzel cevap..
tam öğrenmek istediklerimi yazmışsın çok teşekkür ederim.
Karşılaştırma demeyelim ama erkeklerin genel olarak ne düşündüğünü merak ediyorum sadece.
Son olarak benim eşimde aynen böyle bir tutum sergiliyor.
Laf arasında işten çık artık yetmez mi sensiz kaldığım diyor.
Ama işyerinde sorun yaşarda bunu onunla paylaşırsam fevri davranma, işin güzel idare et, çalış diyor.
Bu da sanki nabza göre şerbet gibi geliyor bana.Hoşalnmıyorum.

Kadın çalışmaktan hiç vazgeçmemeli

Çünkü erkek asetondan bile daha uçucu bir kavram

Evlilikte mecbur edilebilir mi ; kesesi dar, gücü belli bir adamsa eş, mecbur çalışılacak başka yolu yok

Ben çalışıyorum çünkü bir mesleğim ve eğitimim var.
Eşim artık evde oturacağım desem hiç birşey demez ama çalışmamı tercih eder dışarıda daha sosyal ve bakımlı olduğum için :)

Çalışmasaydım, Bugüne kadar hep çalıştığım için eşimden para istemek zor gelirdi eminim.

Bana bırakıyor eşim.
Ben çalışmayı hem seven hem de sıkılan biri olduğum için bazen amann çıkıcam evimin kadını olucam dediğim de nasıl istersen der hep..
Maaşım konusunda da istediğimi yapmam da özgür bırakıyor, ben de biriktirmeye çalşıyorum.

Olması gerek bu ama herkez aynı değil, eşin kafa yapısıyla alakalı bence..

işte sorumun cevapları
teşekkür ederim.

EŞİM BANA HEP DİYORKİ...

çalışmak zorunda değilsin aşkım..
evine oturup bana bakıcaksın diyebilirsin bu benım gorevım

diyo...
yanı yarın bırgun calısmıycam desem bı problem cıkarmaz...
tamam hayatım der bıtirir...

ama benm kuzenın sevgilisi birgün kuzenıme..
(kuzenım calısmıyor)
ben senın herseyını gormezden geldım demıs...
neyı gormezden geldın ne demek ıstıyosun sen demıs..
senı calısmadıgın halde hayatıma soktum demiş.....

bak bak bak bakkkk dedım bende duyunca...
kendı bıyerıne guvenmıyor bıde evlenmeye kalkıyor..
adamdakı patavaslıga bakarmısınız..
kuzenımde bıttı gorusmemek uzere dedı kapattı

işte sorumun cevapları
teşekkür ederim.

Birde bazı arkadaşların dediği gibi çalışmayınca sıkılıp adama sarmak var, ne kadar da olsa düşünecek bişeyi kalmaz insanın..
Ayrıca çalışmak sosyallik ve muhabbet demektir, eve gelince eşime bugün şurayı temziledim, şu pastayı yaptım diye anlatmak istemediğimden çalışıyorum

benim eşim çalışmamı istemiyor kesinlikle ihtiyacımız yok senin evde olman bana huzur veriyo kafam rahat diyo...
2 senelik evliyim 1 sene çabaladım çalışmak için tartıştım ama şimdi onu çok iyi anlıyorum...

nedenmi? kendi işimiz var gece eşim duruyor işletmemizde akşam 8 de gider sabah 9 da falan gelir...
şimdi ben işe gitsem bu adam eve geldiğinde ben işe gidicem,o giderken ben gelicem böyle evlilik çok zor olur bizim için...

ama bu durum böyle olmasaydıda eşim yine istemezdi çalışmamı,bence kızkardeşiniz haklı çünkü insan bazen evinin hanımı olmak ister...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…