- Konu Sahibi scrolllock
-
göz kremi lüks müdür sizce kızlar?
bence değil mesela, 100 lira ve 6 ay gidiyo bana, mimik kırışığım olsun istemiyorum bana lüks gelmiyo, bunu övünme amaçlı yazmıyorum polemik olmasın, sadece idare etmek, lüks bulmak bunlar hep göreceli kavramlar, kimi için araba elzemdir mesela, benim için değil
netim gidip geliyor 2. yorumu okumamıştım
konu sahibi kardeşiniz evlenmeden önce çalışıyormuydu
bazı erkekler çalışan biriyle evlenmek isterler
ne bileyim belki adam daha rahat yaşamak isteyen biridir
maddi olarak da evlendikten sonrada rahat yaşamak isteyip çalışan biriyle evlenmiştir
bu yazdıkların tamamen bakış açısı ve belli ki enişten de bizlerle aynı fikirde
benden beklenen ağır şeyler yok mesela, yemek yaparsam yaparım yapmazsam eşim kendini doyurur bi şekilde, temizlik birlikte alışveriş birlikte, ben böyle mutluyum,ama araya kadının görevleri erkeğin görevleri diye set çeken insanlarda var, o zaman herkes kendi gibi biriyle evlenecek ki başı ağrımasın,eş zaten nasıl zorlar orasınıda anlamıyorum, şimdi biz tanıştığımızda zaten öğrenciydik akabinde üniversite kpss falan, yani çalışmıcaksam ne diye okula kurslara o kadar para döktüm, çalışmayı istediğimi bilerek evlendi benimle, kafasında o standartta bi hayat kurdu, şimdi ben nasıl derim işten çıkıcam, zaten çıkmamda bu bence oyunbozanlık
Evet beklentilerin uyuşmaması iki taraftan en az birinişn mutsuz olması için yeterli ne yazık ki.
benim öğrenmek istediğimde bu işte
evlilik öncesi bu beklentilerden bihaberlermiydi
yani önce konuşulup anlaşıldıysa sonradan vazgeçildiyse adamın suçu yok
zaten kadın çalışmamak değiş iş değitirmek istiyormuş
o zaman da kadının suçu yok
pöff konuyu eş dost açıncada hiçbişey anlaşılmıyo
ilahi badezuzum
Çok güldürdün beni.
konu çok kaydı ben kardeşimin durumunu sadece örnek olarak verdim.
Benim tek sorduğum eşininizin iş yaşamınıza karşı tutumu.
Yani çalışmanızı istemiyorda siz destek olmak için mi çalışıyorsunuz yoksa çalışmanız konusunda size baskı mı yapıyor? bu yani..
Ama madem sordun söyliyeyim,
kardeşim gazeteci ve şuan çalıştığı kanal sürekli sorunlu haberleri paslıyor.Henüz yeni evli gece çok geç saatlerde eve geliyor haber peşinde koşmaktan bazen gelemiyor bile.
O da atv yerine başka bir dergi de ya da ajansta çalışmak istiyor.
Yani çalışmak istemiyorum yok, çalışıcam ama daha makul bir işte diyor.
Bu süreçte borçları yok, yani kardeşim bir ay (ya da bi süre) çalışmasa da rahat rahat geçinebilirler yani.
genel olarak sorduysan başka, duruma göre değişirilahi badezuzum
Çok güldürdün beni.
Yani çalışmanızı istemiyorda siz destek olmak için mi çalışıyorsunuz yoksa çalışmanız konusunda size baskı mı yapıyor? bu yani..
kardeşim gazeteci ve şuan çalıştığı kanal sürekli sorunlu haberleri paslıyor.Henüz yeni evli gece çok geç saatlerde eve geliyor haber peşinde koşmaktan bazen gelemiyor bile.
O da atv yerine başka bir dergi de ya da ajansta çalışmak istiyor.
Bu süreçte borçları yok, yani kardeşim bir ay (ya da bi süre) çalışmasa da rahat rahat geçinebilirler yani.
Dün kardeşimle eşi tartışırken (kardeşim işten çıkmak istiyor, işyerinde mutlu değil) küçük eniştemiz kardeşime;
"işten çıkıp evde oturupta ev hanımı mı olucaksın, bunca yıl niye okudun.Elinde ki diplomayla cam mı sileceksin?" demiş.
Kızcağız hüngür hüngür ağlayarak aradı benii, "çalışmayı çok seviyorum ama o bana çalışmamla alakalı şart koşunca inadına evde oturasım geliyor" dedi.
madem eşitiz o zaman sen de bu evin geçimine yardımcı olmak zorundasın demiş.
kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Yani bu baskıyı sadece kardeşim mi yaşıyor yoksa artık alışılagelmiş bir durum mu?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)
Kıza ne diyeceğimi şaşırdım. :26::26:
ilahi badezuzum
Çok güldürdün beni.
kardeşim gazeteci ve şuan çalıştığı kanal sürekli sorunlu haberleri paslıyor.Henüz yeni evli gece çok geç saatlerde eve geliyor haber peşinde koşmaktan bazen gelemiyor bile.O da atv yerine başka bir dergi de ya da ajansta çalışmak istiyor.
Hamileyken iş yerimde ciddi sorunlar olmuştu ben de bıçak kemiğe dayandı çıkacağım biraz evde dinleneceğim dedim zaten doğuma az kalmıştı. Eşim de X firmanın şu kadrosu boş oraya başvuralım istersen dedi. Ama ben zaten biraz kafa dinlemek istiyordum. Sonra çok uzun yıllardır buradayım bazen reset atmak istiyorum kendime işten çıkıp kızımla ilgileneyim diyorum. Eşim çıkma sıkılırsın sonra benim başımın etini yersin , pişman olursun vs diyor. Ama lafa gelince çık tabi evde otur bıktım benden sonra gelmenden der ama ciddiye gelince renk değiştirir.o yüzden bu konuda hiç arkamda hissedemedim onu.
Bana bırakıyor eşim.
Ben çalışmayı hem seven hem de sıkılan biri olduğum için bazen amann çıkıcam evimin kadını olucam dediğim de nasıl istersen der hep..
Maaşım konusunda da istediğimi yapmam da özgür bırakıyor, ben de biriktirmeye çalşıyorum.
Olması gerek bu ama herkez aynı değil, eşin kafa yapısıyla alakalı bence..
işte sorumun cevapları
teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?