Esmer ten..

Çocukken bende aynı sorunları yaşadım.bazen hala aşağılayıcı söz ve bakışlarla karşılaşıyorum.genellikle kültürel olarak alt tabakadaki insanlardan geliyor bu aşağılamalar.dediğim gibi çocukken akrabalar tarafından sürekli esmerliğime vurgu yapılarak çirkin olduğum ima edilir dururdu.hatta açık açık söyleyen bile çıkardı.düşün o yaşımda o kadar etkilenmişim ki bu durumdan ilk okula başladığımda öğretmenin ten rengimi kir sanmasından korkmuş anneme sürekli ellerimi yıkarsam beyazlarmıyım diye sormuştum. o da bana bunun benim ten rengim olduğunu söylemişti ve ya öğretmen kirliyim sanırsa diye sorduğumu hatırlıyorum.acı bir durum tabi travma yaratıyor çocuklukta. Kaldı ki ergenliğe girene kadar kendimi çirkin sanıyordum ergenlikte benimle ilgilenmeye başlayanları görünce şaşırmış ben çirkinim neden benimle ilgileniyorlar diye düşünmüştüm.şimdi 32 yaşıma geldim sanırım o travma geçti çokta umuruma takmıyorum artık.ama Türkiye'de esmer olmak zor biliyorum.

Gerçekten ne kadar ayıp insalardaki bu görsellik takıntısı,

Aynı şey boy içinde var,ten içinde...

Aslında hepsi Allah'tan gelen sınav sebebi yada şükür sebebi..

Öyle insnalar varki kapkara bir cilt ama gözler ışıl ışıl,iç güzellik dışa vurmuş ay gibi parlıyor,Allah nurundan vermiş..

Kimiside var ki beyaz ama çok soğuk çok itici,ruhun daralıyor yanında...

Allahın nuru olduktan sonra yüz ne renk olursa olsun...

Hepsi imtihan...o sana lafları sayıp begenmeyip kıyas yapanlar sınavı kaybediyor zorla karşısındakini depresyona sokuyor....

[QUOT- "ivo, post: 44292600, member: 723770"]konuyu niye hortlattınız ki şimdi[/QUOTE]
Neden öyle diyorsunuz icimden geldi

Ay ben cok severim esmer teni hele cikolata renk diyorlar ya bayiliyorum bence zevk meselesi kimisu sarışın sever kimisi esmer

Bunun sadece moda akimlari oldugunu dusnuyorum.
Mesela bi kac sene once esmer olmak modaydi. Herkes solaryuma giderdi.
Simdide beyaz ten olmak moda.
Bende esmerim, karakiz derler bana anneannem babaannem felan.
Dertlenme, o kdr dert edicek bi tenin yok.

Esmer ten çirkin değildir, reklamlarda da hep beyaz tenliler yok ki, bir sürü esmer var. Hatta millet bronzlaşıyor bu iş için solaryuma giriyorlar. Esmerin de beyazın da kumral sarışının da güzeli çirkini var.
Çookk esmerseniz belki geçerli bu durum.

Ben esmer tenli değilim, fakat biraz dikkat çeken bir rengim var ve ten rengimle ilgili söylenen şeylere artık takılmıyorum kendim de gülüp geçiyorum, ama aşağılar tarzda bir yorum alırsam da haddini bildiririm. Böyle allah vergisi şeylere iltifat etmek de hakaret etmek de çok saçma geliyor bana, kendin çabalayıp aldığın bir şey değil sonuçta

ten renginde öyle dalga geçilecek kadar bir koyuluk yok. ama illa kafana takılıyorsa bu durum sana bir yöntem söylicem çok işe yarıyor bende eskiden kiloluydum sürekli dalga geçerlerdi tabi şimdi zayıfladım ama her neyse bana mesela sen gelme beren araba taşımaz gibi şakalar yaparlar eskiden çok üzülürdüm o şakalara karşık bende aa evet ben gelirsem araba çöker diyip kahkahaya vurdugumda artık kimse bana iğneleyici laflar sokamadı yani sende şöyle yap evet esmerim esmerler her zaman çekici olur yada evet ortamda hemen beni görebilirsiniz çok karayım allah vergisi deyip geç o zaman dalga geçmekten bıkarlar

Merak ettim kac kilo verdiniz ve tebrik ederim özgüveninizi.
İnsanlaar hep acık arar nerden can yakarız diye siz en güzelini yapmışsınız

Bu konu bana çok saçma geliyor ama sizinle de paylaşmak istedim. Esmer tene sahip insanların devamlı bi' aşağılanması söz konusu gibi, ben bununla çok karşılaştım sanki yy'lar öncesi zenci kölelik dönemindeyiz :) ben de esmer tenliyim aşırı koyu bir tenim olmasa bile (ki olsa ne olacak sanki) sürekli insanların iğneleyici laflarıyla, alaylarıyla karşılaşıyorum. En basitinden sınıfta koyu tenle ilgili bir konudan bahsederken arkadaşın teki beni de örnek göstermişti dalga geçerek. Başka bir örnek bir arkadaşla buluşacaktım bana ben seni fark ederim hemen zenci gibisin zaten demişti. Olmayan bir şeyi kompleks haline getirmeye başlayacağım yakında.
Genel olarak bakarsak da ülkemizde hep bir 'sarışın kadın' hayali vardır. Esmer kadına kızıl saç yakışmaz, siyah giyse yakışmaz, şu yakışmaz, bu yakışmaz diye diye bitiremediler gitti.
ten rengim de şu yani :44: ;

Eki Görüntüle 774958
Siz bir de Avrupa'da yasasaniz depresyona girerdiniz. Esmerlere BLACK (zenci) diyorlar. Benim kivircik sacli esmer Kibrisli Rum arkadasim artik ben zenciyim diye geziniyor!
Beyazin tonlari var, Turkiye'de bazi etnik kimlikler(Laz, Cerkes, Balkan) ABde BEYAZ muamelesi gorurler ta ki kimlik gosterene kadar. Esmer olmak kiralik ev aramaktan, kredi almaktan, is ve sevgili bulmaya kadar her seyi kotu yonde etkiler. Bula bula Pakiler Araplar (evet, Cin/Kore/Japon haric dogu irklarina karsi muthis irkciyim, gecerli sebeplerim mevcut) bize yilisirlar, bir de kendilerinden bizi ustun gorurler o cirkin kafalarinda. Hani onlar oraya bizden once gitmis falan...
Evet yanilmiyorsunuz. Kuresellesme devam ettikce bu irkcilik tum dunyaya yayilacak. Bi sey daha ekleyeyim. ABde yasayan Hint, Paki. Arap etnikler Beyazlardan da Irkci olurlar. Hele Hintliler var ya, Nazilerden daha Nazi bir millettir.

Son düzenleme:
Bence esmer ten güzel bişey. Yakışıyo da kadınlara tabii saçlarını sarı ve tonlarında boyamadıkları müddetçe

Gelişme dönemimde bende bi ara çok esmerdim fotoğraflarımı gören şaşırıyor zaten =)
Son 4-5 yıldır ten rengim açıldı bişey oldu bana .
Ben esmerim dediğimde herkes yok ya sen baya beyazsın diyolar :D
Şununda etkisi olmuş olabilir tenimin açık görünmesinde saç rengim simsiyah mesela , fondöteni cilt tonumdan bi ton açık tercih ediyorum (çok açıkta olmasın maske gibi duruyor sonra ) güneşte hiç durmam çok nadir , güneşlenmem hiç mesela hep şemsiye altındayım :D Bende beyaz değilim ama kumralım açık buğday gibi diyelim .
Fotoğrafa bakınca bana buğday tenli gibi geldin çok esmer olduğunu düşünmüyorum .
Mesela gözüne bi eyeliner çeksen biraz allık gayet sağlıklı ve bakımlı görünürsün ama beyaz tenliler öyle değildir makyaja daha çok ihtiyaç duyarlar . Sivilce çıksa direk uzaktan belli olur . :KK54:

Back
X