Eşten para isteme?

İsteme olayında yüzsüz ol onun düşüncesizliğine inat. Yaptığı şey ayıp. Üstelik işe başlayınca da sakın paranı olduğu gibi ona veriyim o idare ediyor diye düşünme. Madem öyle, onunkinin kontrolü onda, seninki sende olsun. Kişisel birikim olayını da ihmal etme

Benim sevgilim bile her ay hesap kitap işlerimi sorar ihtiyacım olup olmadığını öğrenmeye çalışır, elinden geleni de yapar. Ama herkes bunu kendiliğinden yapamıyor maalesef, yapmıyorsa zorlayacaksınız. Utanırım, sevmem, isteyemem demek yok... O vermek zorunda, siz de kendiliğinden vermiyorsa istemek... Zamanla düzelir belki o zaman...

O ne bicim evllilikmis öyle. Esinizi alin karsiniza böyle delikanli gibi konusun. Yani cekinmeden, istemek zaten sacma. Senin de paran o ne istemesi. Hakkin olani verecek. O ne yaa.
Ay keske bilsek bunlari evlenmeden önce. Esimle aramizda para konusunda sikinti yok. O calisir ben cocuk büyütürüm ama illa ki ilerde ise girecegim. Para ver bana demem kendi birakir. Hatta ortak kart acti bana daha elimi bile sürmedim ihtiyacim olmadi. Ben alirim o kasaya gider normalde.
Bunu demem bile sacma sacma. Esin o senin ya, cok sinirlendim.
Sert konus, bu ne böyle de ya. Seni isteyecek durumda birakmasin. Böyle aile olmaz de, cocuklarinin annesi olacaksin sen. Sevgilisi, karisi herseyisin.
Vururup popona tekmeyi de aaa ben vuracagim gelip galiba.
Evlilik kurumuna hakaret bu para vermeme.
baktin adam olmuyor gir bir ise, kendi yapsin yemegini sen de benim param de ancak o zaman anlar.

Ben de aynı durumdayım. işsizim param yok. tek farkımızz sizin kocanızdan benimannem babamdan istiyor olmam. vermiyorlar benciller. 20-30 tl parayı bile son dakika veriyorlar. illa istemem bir şeyi 100 kere demem mi lazım? işsizim durumun belli sormadan verilse bir süre biz idare edilsek ne olacak? O paralarla kimse batmaz. Elden bir şey gelmiyor maalesef

1 sene bekleyin belki aklına gelir

yuh artık ya ne diyeyim . boşandıktan sonra bile nafaka vermek zorunda olan adam evliliğinde eşine neden harçlık vermez anlayamadım. İnsan eşini kimseye muhtaç etmez ailemden hala harçlık alıyorum ne demek ya sen gel de kocana adam de. Bence ayrılmasın.

Eşimde bende çalıştığım ve kendi param olduğu halde eşim düzenli olarak bana ev için para verir. Eee kolay değil koca olmak, sende karşına al ve düzgünce anlat şukadar para ev ihtiyacı için lazım bunu bana bir zahmet nakit olarak ver de

Ailenizden harclik aldiginizi esiniz bilmeseydi keske tarz olarak boyle bir adam demek ki sizde isteyin surekli yapacak bisey yok

Oha şuan şoktayim.

Nasıl para vermez ya.
Nasıl sen istemeden bunu düşünmez.

Esin ne kadar geri kafalı bir insan. Zekasına laf etmek istiyorum aslında ama neyse...

Sen ailenden aldigin paraları asla söyleme.
Ne olursa olsun.
Sakla yani paralarını.
Ailenden para alma diyeceğim ama bu durumda bir sey olsa ortada kalacaksın gibi.

Ne pişkin adam ya.

İşe gir tabi.
Ancak senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda bu adam.
Erkek evin maddi giderlerini karşılamak zorunda. Kadın çalışsa da çalışmasa da.
Hem yasal hem dinsel.

Madem para vermiyor al maaş kartını ne kadar ihtiyacın varsa çek içinden.
Sorarsa da, adam olup karşılasaydın ihtiyacimi dersin.

Valla ben çok sinirlendim.
Bu duruma.
Nasıl bir düşüncesizlik nasıl bir beyinsizlik aklım almıyor.

Cimri mi eşiniz? Bir de tanışmadan mı evlendiniz? Evlilik hazırlıkları esnasında maddi şeyler çok öne çıkıyor hiç mi para almadınız o zamanlar? Benim eşim bırakın evliliği nişanlıyken çalışmadığım zaman harçlık vermeye çalışırdı tabi almazdım ayrı konu. Şimdi evliyiz çalışıyorum maaşım türkiye standartlarına göre iyi denilebilir ama eşim paran var mı diye defalarca sorar. Maddi şeyleri konuşmak pek hoş olmuyor buna katılıyorum ama evlisiniz artık aynı evin içinde böyle olmamalı.

İstemek istemiyorsanız çalışın.
Bu kadar basit :)
Çünkü adam belli ki sormuyor herkes ailemiz gibi değil,işte bu yüzden ekonomik özgürlük çok önemli

Isine gelmiyor galiba. Harcligim biterse yine istemek zorunda kalicam bana da sacma geliyor. Ama o yanında nakit taşımıyor o kısmı nasil halledicez bilmiyorum.
Ikiniz bankamatige gidin maas gunu
Ve senin ihtiyacin kadarini cekin
Sonrasinda o nakit mi tasimaz
Ne yapar seni baglamaz

Maaş kartını al bence evin idaresini ele al sen çalışıyorsun bende evle ilgileneyim işte çalışana kadar de. Karı koca arasında paranın asla lafı olmamalı

Kocamdan para isterken neden çekineceğim bunu hiç bir zaman anlamicam birde çalısmıyorum hop kart laxım beybi hop şukadar para lazım beybi bitti gitti ben resmi olamıyorum kocamla demek.

Benim eşim hergun sabah ise giderken yada aksam yatmadan önce muhakkak 10 yada 20 bazen de 50 tl bırakır ayakkabiligin üzerine bir gün sonra sormaz bile harcadın mi diye yine koyar . Hic istememe gerek kalmadı bugüne kadar hergun o para ordadır ve ben harcamayacaksam bile alır cüzdanıma atarım,mutfak alışverişi falan da genelde haftasonu gider alırız ufak tefekleri de isten gelirken söylerim alır . Geçtiğimiz kış çok beğendiğim mutfak masasını aldım o harcliklarim ile :) 650 tl ye. Bence esiniz hem cimri hem düşüncesiz.

Valla ben kumbaraya atıyorum diye alıyorum:) eşiniz belli ki bitan önce çalışmaya başlamanızı istiyor sıkıntı çekin ki çalışın istiyor

Bende yeni evliyim çalışmıyorum ama eşim sağ olsun maaş kartıda bendedir alınacak yiyeceğe giyeceğe karar vermede. Asgari ücretten az fazla bi maaşla kuaförümede berberinede dışarıda yemeyede benzinede para ayırıyoruz çok şükür.
Ailenin verdiği harçlıkları söyleme ve zaten evde olduğun için Allah korusun hastalık durumunda bile eşinin düşünüp bir köşeye 100-200 ayırması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…