Eşten para isteme?

bu arada ben çalışıyorum ve maddi sıkıntımız yok ama benimki de hiç sormaz, çalıştığım için param olmama ihtimalini düşünemiyor sanırım. bende paramın olduğunu bilsen de soracaksın diye kafasına kafasına vuruyorum :) sanırım çalışmasam yine sormaz adamın aklına bile gelmiyor. eşinizin de parası yoksa ve benimki gibi akıl edemiyorsa normal bir durum çok dert etmeyin. söyleyin canım para bırak az da olsa, istettirme lütfen zor durumdakalıyorum falan de. ve bence en önemlisi bir iş bulmaya çalış, bahanelere sıgınmayın yaşınız gençken çoluk çocuk yokken çalışın.

isteyin açık açık kibar bir dille söyleyin ... part time iş bulun hem maddi olarakta rahatlamış olursunuz

Anlamadığım,acil bir durum olsa hastalık vs.cebinizde paranız olmasa zor durumda kalacağınızı hiç mi düşünmüyor bu adam. Tamam borcunuz vardır amenna ama maddi durumunuza göre "al canım bu parayı üzerinde bulunsun"demeli zaten siz istemeden.
Ailenizden para almayın,alsanızda söylemeyin,ve ihtiyaçlarınizı söyleyin kuaför,alışveriş vs açıkça.
Yoksa işe girene kadar çok sorun yaşarsıniz.

Gerçekten acil birşey olsa ne olacakmış?Allah korusun banyoda düştün kolun kırıldı ya da elini kestin nasıl gideceksin hastaneye sorsana eşine.Hastanede kart geçsede taksiye ne verecekmişsin?
Nasıl başlarsa öyle gider.Alıştırma,utanma.Zaten müsrif değilmişsin hesapta duracağına evde dursun.
Hem bunları unutma.İşe girince kenara birşeyler at.

Canım eşinin seni bir iş bulmaya motive etme gibi bir amacı olabilir mi?
Ben de yeni evliyim, senin gibi geçici bir süre için çalışmıyorum. Böyle bir sıkıntı yaşamaktan korktuğum için en başından konuşmuştum. Bak şu an çalışmıyorum, param bitince para istemek de istemiyorum, bunu bir düzene bağlayalım demiştim. Oturup kabaca bir hesap yaptık, makul bir meblağda uzlaştık Şimdi maaşını aldığı gün bu meblağyı çekip bir zarfın içinde bana getiriyor. Ben ay sonuna kadar kendimi o paraya göre idare ediyorum ama, hiç bir kuruş fazla istemiyorum.
Biz bu arada eşim için de belli bir meblağda uzlaştık. Borcumuz olduğu için, aynen sizin gibi, o da kendi harçlığının üstüne çıkmıyor. Ger kalanla da ev masrafları ve borç ödüyoruz. Bu düzeni önerebilirsin sen de.

Madem o sana para vermiyor istemeyince hala kendi ailenizden harçlık alıyorsunuz siz de ev hanımısınız evde onun işlerini görüyorsunuz. Ben olsam beş gömleğini ütüledim yirmi kira akşam yemeği 5 lira 10 lira temizlik parası vs isterdim hönk olsun. Bu ne ya.

Ya şu, soyadını verip hayatına dahil ettiği kadına bakmayan böyle sıkıntıya sokan erkeklere uyuz oluyorum. Ya evlenmeyeceksin yada bakacaksın arkadaş MEC-BUR-SUN!!!

Wallaha öyle ya da böyle isteyeceksin sen evde yemeğin varsa da dışarı çıkınca parasız mı kalıcaksın kocacım 5 lira 10 lira verebilir misin annemler vermişti ama onu oraya harcadım verebilirsen sevinirim falan demen lazım, zamanla söyleyebilirsin şimdi yeni evlisin ama çeyrek falan varsa kenarda onu sat öncelikle belki yeni evlisiniz muhtemelen paranız da yoktur ondan veremiyor olabilir.

Ya şu, soyadını verip hayatına dahil ettiği kadına bakmayan böyle sıkıntıya sokan erkeklere uyuz oluyorum. Ya evlenmeyeceksin yada bakacaksın arkadaş MEC-BUR-SUN!!!
Öyle erkek mi kaldı ya
Geçen gün kızımı parka götürdüm.Biraz uzaktan izliyorum çocuklarla oynuyor.Yaşlı bir teyze yanıma geldi.Direkt "kızım sen ne iş yapıyorsun" diye sordu.Niye sordunuz dedim.Oğlu varmışta öğretmen bir kız arıyorlarmış
Güldüm dedim niye öğretmen
Yarım gün işte yarım gün evde çalışacakmış gelin

Böyle adamları gördükçe eşimin be kadar iyi biri olduğunu anlıyorum adam maaşını bana veriyor ben harçlık veriyorum resmen fazla vermeye kalksam harcarım verme diyor.Ailesinden yardım almayı bırakın bence.Oda anlayışsız davranmayı bırakır belki eşinin ihtiyaçlarını süşünmeyen bir adam bir garip bilemiyorum...

sakin esin ailenden para aldigini bilmesin dahada gevser. benimde akrabam ayni senin gibi anne babasi her geldiginde biraz veriyordu . kizina birsey lazim olmus, annenin verdigi paradan git al iste diyormus.
calismama nedenini bilmiyorum ama hic degilse isine donene kadar her turlu ne iste olursa calismaya bak .

Ev hanımı olarak yazıyorum, eşiniz madem ihtiyaçlarınızı karşılamak zoruna gidiyor niçin evlendin ozaman diye sorun, böyle saçmalıkmı olur, eşim bütün maaşını çekip elime veriyor, ben ona harçlık veriyorum inanın zorla parasız dışarı çıkılırmı, yemeklerini ben koydugum halde, bayan çalışsa bile eşine vermek zorunda degil isterse verir.

Benim kocam maaşını alır elime verir sonra ben ona harçlık veririm.
Benden çekinio mu? Kılıbık mı? Asla.
Niye yapıo nasıl oluo bende bilmiyorum.

Inanamıyorum

Eşinizin geliri evin gideri nedir bilemiyorum.

Paspal ol bayramdan bayrama kendine biley al hatta yırtılana parçalana kadar giy saçını bıyama kozmetiğe boşa harcama zihniyetinde de mi onu da bilemiyorum.

10-15 lirayla bi kadın ihtiyaçlarını nasıl karşılar ki ?
İşe nezaman gireceksiniz girseniz maaşınıza el koymaya teşebbüs etmeyeceğide belli değil

Öok zor durum sizin ki

Bir yerden başlaman lazım. Bi dışarı çıktığınızda bankamatiğe uğrayın 200-300 çekin. Evde sende dursun. Karşı çıkarsa hakkından gel.

Bu şekilde olmaz.Haftalık veya aylık belli bir para bırakması lazım.Tabii en güzel çözüm çalışman olur.Küçük yer olabilir ama iyi kötü mutlaka bir iş vardır.Kendi mesleğin olması gerekmez,maksat harçlığın olsun,part time bile olabilir.

En yakın arkadaşım da aynı anlayışsızlıktan muzdarip. Maalesef de bu sorunu yıllardır çözemedi

Bense, buna ihtimal veremiyorum. Şöyle ki, nasıl bu kadar umursamaz olabiliyorlar?? Aklim almıyor. Evin ihtiyaçlarını geciyorum, şahsi ihtiyaçları geciyorum.. Allah göstermesin, acil bi durum olsa cebinde bi taksi parası yok. Olacak şey mi?

Annesi, babasından ev için kendi için hiç mi para almamış? O bunu hiç mi gormemis? İlla şahit de olması gerekmez, aklı kesmiyor mu?

Evet istemek zorunda değilsin. Ciddi olarak karşına alıp konuş, her ay ne belli bi miktar para versin sana. Onun maaş günü belliyse sana da vereceği gün belli olmalı.. ve ailenden az çok aldigin parayi da ona söyleme. Ailen sana vermek zorunda değil, ama o senin ihtiyaçlarını karsilamakla mükellef.
Sana para vermeyince harcama yapmayacaksin mi sanıyor, ailenden aldigin parayi kullandığında kendini cebinden para çıkmadığı icin karda mi sanıyor?
Allah, anlayış versin ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…