Eşten para isteme?

Ama benim elimde ne kart oluyor ne nakit istedigim de sunu alicam dediğimde borcumuz var diyen bi adam bi de.

Zoruma gidiyordu artik gitmiycek hayattan soguyorum bu konu gelince aklima

Çok kötü bir durum bende yani ne olursa olsun eve para bırakması gerek sizin ani bir ihtiyacınız da olabilir hastalansanız doktora gitmeniz gerekse o an taksiye ihtiyacınız olsa ne olacak . En basitinden canınız bir şey çekse alıp yiyemeyeceksiniz nasıl hiç para bırakmaz dediğiniz halde anlamadım.

Diyelim börek canınınız çekti yufka yok onun getirmesini mi bekleyeceksiniz. Benim babamda öyleysi herşeyi kendi alır getirir eve para bırakmazdı annemde kızardı ani misafir gelse eksiği lsa napıcam ben diye. Eşimin en sevdiğim huyudur evlendiğimizden beri cüzdanımı kontrol eder dememe bırakmadan para bırakırdı ayrıca istersem verirdi ki çalışıyorum yine de hala yapar bunu ben maaşımı çok harcamayayım diye.

Bende yeni evliyim. Ben demeden nakit ortak kullanım yerimizde. İlk işimiz onun bankasında kredikartına ve bankamatik ek kart çıkartmak oldu. Herşeyi oradan yapıyoruz. Gelir gider hesabıda bende. Bence eşine sen zaten calısıyorsun bu işleri ben takip edeyim de para sende dönsün.

Ek kart cikarttirin dusuk limitli olur zaten.
Hos, 5liralık alisverise de kart kullanilir mi :/
Esin cok dusuncesizmis.

Kendi kartını bırakmak istemeyebilir
Söyle ona ek kart çıkarttırsın. Limiti olsun atıyorum an fazla 200 lira.
belki ayda 200 bile harcamayacaksın
elinin altında olması önemli olan.

İlk olarak ailenden harçlık almayı bırak. Sen artık çocuk değil evli bir kadınsın.Onun ailesi de yardım etmesin. Kendi yağınızda kavrulmayı öğrenin. Bu durum çok yanlış. İnsanlar belli bir yaştan sonra evli olmasalar bile ailelerinden para almıyor. İkinci olarak eşinle kesin bir şekilde konuş. Bir iş bulana kadar en azından sana ek kart çıkartsın.Maddi sıkıntılarınız varsa bir harcama limiti belirlersiniz onun üzerine çıkmazsınız. Son olarak da mutlaka ama mutlaka kendine bir iş bulmalısın. Görüyorsun işte kocan bile olsa başka bir insana ekonomik olarak bağımlı olmak ne kadar zor, insan kendini ne kadar küçük hissediyor para isterken.

Konu sahibi borcunuz varmış aslında
Belli ki nakit para kalmıyor elinde.
Sen şunu alıcam bunu alıcam dediğinde zaten borcumuz var diyormuş.
Ben de çalışıyorum ama benim bile cüzdanımda hergün 50 lira
olmayabiliyor.
Bazen bozukluklarla idare ediyorum
Bişi lazımsa karttan çekiyorum.
Hani hergün para bırakmalı diyenler için söylüyorum.
Bırakacak para yoksa bırakamayabilir yani..
Kart çıkarmalı sana.

evlenirsem şayet en korktuğum eş tipi, evimde o kadar rahat, piremses gibi yetiştim ki para istememe filan gerek kalmıyor, evlenince ne yapacağım çalışmazsam bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.

çalışacaksınız çözümü bu korkmanıza gerek yok :)

Ama benim elimde ne kart oluyor ne nakit istedigim de sunu alicam dediğimde borcumuz var diyen bi adam bi de.
Canim gercekten de borcu oldugu icin demek ki.yoksa anlattiklarindan ben esinin cimri oldugunu dusunmuyorum.kendin de diyosun borctan sonra pek bi sey kalmiyor diye.ilk evlendigimizde biz de borc icinde yuzuyoduk ve degil bende esimde bile nakit para olmazdi.ben bunu bildigim icin hic sorun yapmadim.ihtiyacimi yeri geldi aldim yeri geldi alamadim.bana da hep ailem veriyodu.bence simdilik idare et boyle.ama borc bittikten sonra hala ayni davranirsa o zaman esinin cimri oldugunu dusunebilirsin ve ciddi bir sekilde tavir koyarsin.

Bence acik acik konus esinle bu durumu.Her ay belli bi miktar versin sana.huc mi ihtiyacin olmiycak senin

Esin senin ailenin verdiği harçlıkları güveniyorum ve bakangerek yok diyo vurdumduymazlık yapiyo nasılsa ailesi veriyo diyo
Artık bu saatten sonra ailenin verdiği harçlıkları ailenin evinde bırak kendine biriktir ne olur ne olmaz eşine de sakın ama sakın deme
Benim de ailem para verir gittiğimde ya da hiç bişeyi bana odetmezler benim param da bana kalır ve ben eşime kesinlikle söylemem haberi olmaz yoksa zaten hem zoruna gider ailemden para almam hem de amaaaan nasılsa ailesi veriyo der harçlık vermez.

Malesef degismez bunlar. Kendi parani kazaninca onda bile soz sahibi olur:
Babamdan biliyorum annemi yurtdisina cebinde 50 lirayla gondermisligi vardir. Sehirler arasi 20 liraya duser bu durum.
Ilk evlendigimizde 6 ay calismadim. Cekmecede hep 200 lira dururdu. Esim kontrol eder azaldikca tamamlardi ustunu.
Su anda da evdeyim ne cebinden para almaktan gocunurum ne hesabindan para aktarmaktan. Bana o rahatligi verdi.
Babam 50 yasinda hala ayni.
Ben liseye giderken asla haftalik vermezdi her gun para istemek zorunda birakirdi.

Allah yardımcınız olsun. Burda hangi konuyu okusam kendi yasadiklarimdan bişeyler görüyorum.

Bende yeni evlendigimde calismiyodum. Esimde seninki gibi düşünüp de çıkarıp harçlık vermiyordu. Bigün pazara gidecektim para birakmasini söyledim bırakmadı unuttumu bilmiyorum artık. Evde kumbara tarzı bi kutusu vardı onda para biriktiriyodu mecburen ordan aldım. Ama para vermemesi çok zoruma gitmişti. Ailemden bile para istemiş bi insan değildim. Universitedeyken her ay düzenli para yatirirlardi bende bir ay onunla idare ederdim. Daha sonra atandim ise başladım esim bi süre sonra işten çıktı ve bi sebepten maaş kartimi ona verdim ve daha da geri alamadım.
İnşallah yakın zamanda işe baslarsin. O zamana kadar esin aylık veya haftalik para verse iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…