- 12 Ocak 2011
- 1.533
- 395
- 123
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Ama benim elimde ne kart oluyor ne nakit istedigim de sunu alicam dediğimde borcumuz var diyen bi adam bi de.Bence esin istediginde hemen cikarip veriyosa bu sorun olmamali o kadar da diye dusunuyorum.ben calismiyorum normalde kartim var hep ordan harcarim ama yanimda da hep nakit bulundurmaya calisirim cunku onun da lazim oldugu yer oluyor.esimin de simdiye kadar nadirdir paran var mi diye sordugu hep ben isterim.cunku biliyorum aklina bile gelmiyor param var mi yok mu diye.bu benim icin hic sorun degildir mesela.cunku istedigimde hemen cikarir verir.onun icin bana gore istemek degil istedigimde mirin kirin ederse sorun olur.
Zoruma gidiyordu artik gitmiycek hayattan soguyorum bu konu gelince aklimaİşte bak sen ütüsünü çamaşırını hallettiğin kocandan evin veya kendinin ihtiyaçlarını görmesini istiyorsun, son derece normal.
Evlerimizde hepimizin iş bölümü var. Kimini sadece kadın, kimini sadece erkek kimini de ortak olarak yapıyoruz.
Sadece senin yaptığın şeyleri aksatmakla tehdit et, hoşuna gider miymiş sor bakalım? Kötülükle değil....
Konuşun.. Alışkanlıklar aynen devam edemez, artık evlisiniz.
Sen de değişmelisin, o da..
Borcu harcı çoksa zorlanabilirsiniz. O zaman anlayışlı olman lazım. Ama yine de ne olursa olsun eve bırakabileceği para vardır diye düşünüyorum açıkcası.
O senden rahatça isteyebiliyorsa sen de istemelisin.
"şuna ihtiyacım var" demek zoruna gitmesin, de.. Kafasına vura vura öğretmek lazım böylesine, geçinmeye gönlü varsa öğrenecek
Cebinden al o zaman. Cebinde yoksa maas kartini al.Inanın diretiyorum.. yani benden beklenmeyecek hareketler. Ama karşıdaki laftan anlamayınca söylemek zorunda kalıyor insan defalarca.
Ek kart cikarttirin dusuk limitli olur zaten.
Hos, 5liralık alisverise de kart kullanilir mi :/
Esin cok dusuncesizmis.
İlk olarak ailenden harçlık almayı bırak. Sen artık çocuk değil evli bir kadınsın.Onun ailesi de yardım etmesin. Kendi yağınızda kavrulmayı öğrenin. Bu durum çok yanlış. İnsanlar belli bir yaştan sonra evli olmasalar bile ailelerinden para almıyor. İkinci olarak eşinle kesin bir şekilde konuş. Bir iş bulana kadar en azından sana ek kart çıkartsın.Maddi sıkıntılarınız varsa bir harcama limiti belirlersiniz onun üzerine çıkmazsınız. Son olarak da mutlaka ama mutlaka kendine bir iş bulmalısın. Görüyorsun işte kocan bile olsa başka bir insana ekonomik olarak bağımlı olmak ne kadar zor, insan kendini ne kadar küçük hissediyor para isterken.Yeni evliyim oncelikle. Suan çalışmıyorum. Esim evdeyim diye midir nedir ihtiyaçlarım olabilecegini anlamıyor. Ailemin verdigi harçliklari harcıyorum. Beni istemek zorunda bırakma dedigim halde hala bi gelisme olamadi. Maaşının yarısı borca gidiyor maalesef. Gecenlerde kuafore gittim paran var mi demedi düşünebiliyor musunuz? Ailemin verdigi harcliklara mi güveniyor nedir.. gecen bisey almam lazim dedim 20 liralik yuzume 10 sn donuk bi sekilde baktı sırıttı sadece..
Beni cok rahatsız ediyor bu durum. Nakit taşımıyorum yanımda diyor kredi kartını ver o zaman dedim tamam dedi gibi oldu hala vermedi. Maaşı kartında duruyor ihtiyaç olunca çekiyor ordan alışverişi beraber yapıyoruz istedigim mutfak ihtiyaclarini alıp geliyor. Ama kisisel ihtiyaçlarımı akıl edemiyor. Sürekli kuafore giden biri degilim. Agda sac boyası vs kendim yapıyorum. Her zaman agda alicam para ver yapmak istemiyorum. Ona gore cekinmeme gerek yok isteyebilirmisim her zaman. Ama ben istemek ISTEMIYORUM. Begendigim bisey olunca almak istiyorum. Konuştuğum halde laftan anlamıyor adam. Bana niye hala ailem veriyor harçlık? Onun ailesi yardımcı oluyor bize az cok ondan onlar da versin mi diyor nedir?
Sunu belirmek isterim ailemden aldığım harcliklar düzensiz gittiğimde ara ara verdikleri 10 lira 15 lira vs. Çalışmama sebebim masa başı bi is var onu bekliyoruz suan. Esim onun tabiriyle orda burda çalışmamı istemiyor.
Düzenleme : esimin annesi hatta ailesi çalışmamı cok istiyor oglu zorlanmasın diye kendi bana is bulup getiren biriydi nisanliyken esim kesmisti önünü. Esim calismasan da olur diyen biriydi evlendikten sonra is bulmaya basladi bana. Yanlis anlaşılmasın ben hep çalışmak istiyordum zaten hala da istiyorum ailemin bosuna okutmadigini dusunerek.
Ben geçen gün 6 liralık şeyi bile karttan çektirdim
Birde çalışan kadınım yani düşün halimi
evlenirsem şayet en korktuğum eş tipi, evimde o kadar rahat, piremses gibi yetiştim ki para istememe filan gerek kalmıyor, evlenince ne yapacağım çalışmazsam bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.
Canim gercekten de borcu oldugu icin demek ki.yoksa anlattiklarindan ben esinin cimri oldugunu dusunmuyorum.kendin de diyosun borctan sonra pek bi sey kalmiyor diye.ilk evlendigimizde biz de borc icinde yuzuyoduk ve degil bende esimde bile nakit para olmazdi.ben bunu bildigim icin hic sorun yapmadim.ihtiyacimi yeri geldi aldim yeri geldi alamadim.bana da hep ailem veriyodu.bence simdilik idare et boyle.ama borc bittikten sonra hala ayni davranirsa o zaman esinin cimri oldugunu dusunebilirsin ve ciddi bir sekilde tavir koyarsin.Ama benim elimde ne kart oluyor ne nakit istedigim de sunu alicam dediğimde borcumuz var diyen bi adam bi de.
Zaten para bozmak daha zorlarına gidiyor kasadakilerin
Kredi kartı daha işlerine geliyor
Bence acik acik konus esinle bu durumu.Her ay belli bi miktar versin sana.huc mi ihtiyacin olmiycak seninYeni evliyim oncelikle. Suan çalışmıyorum. Esim evdeyim diye midir nedir ihtiyaçlarım olabilecegini anlamıyor. Ailemin verdigi harçliklari harcıyorum. Beni istemek zorunda bırakma dedigim halde hala bi gelisme olamadi. Maaşının yarısı borca gidiyor maalesef. Gecenlerde kuafore gittim paran var mi demedi düşünebiliyor musunuz? Ailemin verdigi harcliklara mi güveniyor nedir.. gecen bisey almam lazim dedim 20 liralik yuzume 10 sn donuk bi sekilde baktı sırıttı sadece..
Beni cok rahatsız ediyor bu durum. Nakit taşımıyorum yanımda diyor kredi kartını ver o zaman dedim tamam dedi gibi oldu hala vermedi. Maaşı kartında duruyor ihtiyaç olunca çekiyor ordan alışverişi beraber yapıyoruz istedigim mutfak ihtiyaclarini alıp geliyor. Ama kisisel ihtiyaçlarımı akıl edemiyor. Sürekli kuafore giden biri degilim. Agda sac boyası vs kendim yapıyorum. Her zaman agda alicam para ver yapmak istemiyorum. Ona gore cekinmeme gerek yok isteyebilirmisim her zaman. Ama ben istemek ISTEMIYORUM. Begendigim bisey olunca almak istiyorum. Konuştuğum halde laftan anlamıyor adam. Bana niye hala ailem veriyor harçlık? Onun ailesi yardımcı oluyor bize az cok ondan onlar da versin mi diyor nedir?
Sunu belirmek isterim ailemden aldığım harcliklar düzensiz gittiğimde ara ara verdikleri 10 lira 15 lira vs. Çalışmama sebebim masa başı bi is var onu bekliyoruz suan. Esim onun tabiriyle orda burda çalışmamı istemiyor.
Düzenleme : esimin annesi hatta ailesi çalışmamı cok istiyor oglu zorlanmasın diye kendi bana is bulup getiren biriydi nisanliyken esim kesmisti önünü. Esim calismasan da olur diyen biriydi evlendikten sonra is bulmaya basladi bana. Yanlis anlaşılmasın ben hep çalışmak istiyordum zaten hala da istiyorum ailemin bosuna okutmadigini dusunerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?