Eşten para saklamak

Niye ağlaşalım? Gider kredi cekeriz hic para bulamazsak. Sonucta çalışıp kazanıyoruz, kocamızın elimize para saymasını beklemiyoruz.

Yani dünyanın bin bir türlü hali var başa gelecek şeyler bilinmez,iyi niyetli bir yalan da olsa sonuç güven sarsıcı mı olur?tartışılır.....adamına göre de değişir....Eşinizi en iyi siz tanırsınız ama bir gün tomarla para çıkarıp önüne koyduğunuz da nasıl biriktirdin diyecek adam zor,genelde helal olsun derler gibi.....

bende öyle.önce bunu da anlatmayayım diyorum eşim anlıyor ne oldu hadi sen dayanamaz analtırsın daha fazla acı çektirme kendine de anlat diyor

bence biraz ketum olmak da fayda var

Aynen aslında söylememek bizim için daha iyi

arada kendimi tutayım söylemeyim diyorum tabi anlıyor halimden O da der hadi hadi söyle içinde kalmasın

Şu ketum olma işini bir beceremedim gitti.

Aynen bende gerekli gereksiz ver demesin diye söylemiyorum.

Eşinizle çalışıyorsanız maaş alım bence. . Kendi maaşınızı biriktirirsiniz. Neticede siz değil başkası çalışsa ona da maaş verecek. . Yalan söylemek hoş değil. . Yani 100e 150 diyeceğinize hiç bişi sölemeyin.

Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu

ben eşten gizli para biriktirilmesine karşı değilim.
karşı olduğum nokta kendi gelirin yoksa üçe beş diyip tırtıklamak. ben çalışıyorum mesela kendime birikim için bireysel emeklilik yaptırdım ona yatırıyorum bir de maaşımdan gram altın alıyorum.
ama çalışmasam ortak biriktirelim diye fikir sunardım ama tırtıklama usulü birikim yapmazdım.
yani benim görüşüm bu yönde.

Aynen maaş alabilir başkası çalıssa onada verecekti başkasına vereceğine eşine verir,aylık olarak da olur,haftalık yada günlük olarak da olur.

Bence 'esim birikim yapabilen biri degil' dusuncesi ile bir seyin fiyatini yuksek soyleyip ustunu kenara atmak hos bir sey degil, bu dusunce asla boyle bir seye bahane olamamali. Ha ne olur aylik harcligindan ya da ihtiyacin icin ayirdigin paradan (adina ne dersen) arttirir, bir sey demez kenara atarsin anlarim. Ama bu biraz senin de soyledigin gibi yalan soylemeye geliyor. :/

Sahsen bizim oyle senin para benim param ayrimimiz yoktur, hatta kimi zaman kendimize aylik para ayirirken esime daha cok ayiririz (akademik personel oldugu icin giderleri benimkinden fazla olabiliyor). İlerleyen gunlerde elimizdeki para az da olsa karsi tarafta kalmamissa paylasiriz mutlaka. Mesela bende 20 kaldi onda 10 mu kaldi, esitleriz hemen. Ne o ne de ben birbirimizden para saklamayiz. Boyle bir durum olsaydi kolay kolay tekrar guvenemezdim herhalde. İleride para lazim oldugunda siz hemen cikartinca esiniz suphelenmeyecek mi? Yanlis anlamayacak mi? Bence esiniz ayni seyi yapsaydi siz ne yapardiniz, buna gore karar verim derim.

Erkek milleti yarın bi gün kenarda biriktirdiğin parana güvenir senin istemeyeceğin şeyler yaptırtabilir. Rahat davranır kendini salar boşver söylesen ne olcak en azından planlar kurmaz paran üzerinden.. Akıllı kadınsan gerektiği en kritik zamanda ortaya kendi iradenle çıkartırsın . Yoksa eşler bu gibi durumlarda akla girmeyi iyi becerir uçar gider elinden.

Bizim burda bir teyze vardı kimseye söylemeden kuyumcunun kasasında altın ve para biriktirmiş öldükten çok sonra evde kuyumcu kartı bulundu o şekilde birikimi öğrenildi hayrını göremeden gitti

Evet dünyanın bin bir hali var, evet kimseye güvenilmez. Ama eşten para saklamak, 50 tl lik şeyi 100 demek, maaşını eksik söylemek bana çok dürüstçe gelmiyor.
10 senelik evliyim ne ben ne eşim birbirimizden para sakladık - kaçırdık. Güne girilir, her ay 1 çeyrek atacağım denir ne bileyim başka yolu olmalı.

Saklanan paranın hayrının görülmediğini, bereketinin olmadığını düşünüyorum.

Sonradan öğrenirse güvenini sarsmış olurum,o yüzden yapmak istemem böyle birşey.

Eşinizi zora sokacak şekilde birikim yapıyor olsaydınız o zaman kötü olabilirdi.. Ama eşinizi en iyi siz tanırsınız..Onun nasıl karsılayacagına da baglı bence..Sizin iyi niyetinize ragmen..

Yanlis
Evet caliyorsun sayilir,evet yalan da soyluyorsun
O paranin hayri olmaz ki
Esin kumara para mi yatiriyor? Pavyona gidip kadinlarla icki mi iciyor? Veya ona buna senin parani mi yediriyor? Para saklamani gerektirecek bir sey de yokmus.

Eşini teşvik et madem birlikte biriktirin ?Bunu denedin mi ?

aslında içinde yalan olduğu için bana da ters geliyor ama aklıma şöyle bir şey geldi; ben küçükken babam çok hasta olmuş durumumuz da çok iyi değilmiş annem de babamın ona verdiği pazar paralarından artanı biriktirmiş, epey de bir miktar olmuş o zamanın parasıyla sonrasında da babama alınacak şeyler, evin ihtiyaçları filan hep o parayla karşılanmış ve çok mutlu olmuş annem böyle bir şey yaptığı için. siz sadece miktar söylemeden arada kenara biraz para koyuyorum diyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…