- 10 Mayıs 2025
- 23
- 8
- 1
- 23
- Konu Sahibi Eloisewitha
-
12 ayın tamamlanmasını bekliyorum. dediğiniz gibi güvenilir bir doktorla görüşeceğim ama ben şunu öğrendim kesilip biçilip düzeltilir dediğimizi şeyler o kadar da kolay düzeltilmiyormuş. kabullenmekten başka çarem yokBaşka bir güvenilir doktor ile görüşün. Kesip biçip değiştirilen şey yine de değiştirilebilinir
Dogallik gibisi yok. Ben eski halimi ozledim ama unutmam lazim artik12 ayın tamamlanmasını bekliyorum. dediğiniz gibi güvenilir bir doktorla görüşeceğim ama ben şunu öğrendim kesilip biçilip düzeltilir dediğimizi şeyler o kadar da kolay düzeltilmiyormuş. kabullenmekten başka çarem yok
burun est. bişektomi aynı doktorda yapıldı. dudak dolgusu çok sonra başka bir klinikteŞu an görsek ve tüm işlemlerin güzel olduğunu, size yakıştığını söylesek bile inanmayacaksınız çünkü siz kendinizi çirkin görmeye programlısınız. Evden çıkmamak, okula gitmemek ciddi durumlar; hayatınız kesintiye uğramış. Daha fazla vakit kaybeden terapiye başlayın. Kendinizi olduğunuz gibi görmeye başlayınca yeniden plastik cerrahlarla görüşürsünüz.
Bu arada dudak dolgusunu burun est. ve bişektomi sonrasında mı yaptırdınız ve aynı doktora mı gittiniz?
Canım burun ameliyatı geçiren hiç memnun kalan ben görmedim. Benim kıkırdağım eridi burnumda, çok şükür yeni kıkırdak eklendi ve sol tarafta yamukluk kayboldu ama gel gör ki şimdi sağ tarafa biraz yamulduHerkese merhaba. Nererden başlasam bilmiyorum ama öncelikle sizi şunu söylemeliyim ki 9 ay önce 2024 Ağustos ayında yaptırdığım kombine estetik ameliyatlı ile aynalara hayata küstüm... Burun estetiği ve bişektomi operasyonu geçirdim. Çok aceleye gelen bir ameliyat süreci oldum eskiden daha iyi olur zaten diyip çok araştırmadım ama beklediğim gibi olmadı. Depresyona girdim. Kendimi daha öncesinde hiç sevmiyordum fotoğraf çekinmezdim ama böyle değildim. yanaklı bir kızdım o dönem çok kilo da alınca ve bununla ilgili sürekli yorum aldığım için yanaklarımdan kurtulmak istiyordum, eski burnumda kemer yoktu çok minik ucunda düşme vardı ama kimse bana kötü bir burnun var demezdi ama dediğim gibi işte kendimle hiç barışık değildim ve estetik yaptırırsam güzelleşirim kendimi beğenirim sandım ama asla öyle olmadı. psikolojim o kadar bozuldu ki 9 aydır evden çıkmıyorum doktora bir daha ulaşamaya çalıştığımda benimle ilgilenmedi geçiştirdi. 23 yaşındayım ve ne yapacağımı bilmiyorum en son dudak dolgusu yaptırdım o da ayrı bir çirkinlik kattı yüzüme psikolojim çok kötü durumda en azından eskiden yüzümde estetik olmadan bir Doğal ahenk vardı şimdi burnum yamuk yanaklarım bir anda çok çöktü yüzüm çok yaşlı durmaya başladı psikolojik olarak sürekli stres yaptığım için cildimde çok kötü hâle geldi çevremde bana yardım edecek kimse de yok ne yapacağımı bilmiyorum 9 ay önce resmen kendi kendime hayatımı kararttım ben. Evden çıkamıyorum insanlarla iletişimimi kestim habersiz yaptırmıştım okuluma gidemedim yani özelden fotoğraf at demenizi anlayabiliyorum ama hu benim için kolay değil sağlıklı düşünemiyorum hayattan beklentim kalmadı
çok teşekkür ederim bu yorumunuz için benim için çok değerli. farkındayım burun estetiği olup tamamen memnun kalan sayısı o kadar az ki illahi bir aksilikler çıkıyor lakin ben demek ki psikolojisi çok zayıf bir insanmışım ki kabullenemedim bu süreci. kendime gelir gelmez dediklerinizi dikkate alacağım sporla ilgili çok teşekkür ederimCanım burun ameliyatı geçiren hiç memnun kalan ben görmedim. Benim kıkırdağım eridi burnumda, çok şükür yeni kıkırdak eklendi ve sol tarafta yamukluk kayboldu ama gel gör ki şimdi sağ tarafa biraz yamulduŞimdi tekrar ameliyat olmam gerekiyor veya kabullenmek. Ben kabullenmeyi seçtim çünkü revizyon sonrası başıma neler gelir bilemem, bu riske giremem. Ama bu bizim kararımız ve sorumlulukta bizde. Karar senindi o yüzden alışmaya çalış, depresyona girip yeni sorunlar yaratma kendine. Sana tavsiyem hareketli, enerji dolu spora başla. Özellikle grup spor dersleri çok motive ediyor. Kendine güven gelir, duruşun, yürüyüşün, tarzın güzel olursa burnun kimsenin gözüne batmaz. Ben sakatlanmadan önce yıllar boyunca spor yapıyordum ve çok emindim kendimden, spor gerçekten özgüveni yükseltiyor. Akıl vermek gibi olmasın canım, sadece abla tavsiyesi. Gençsin, sağlıklısın hayata küsme, kendin yönünü belirle. Keşke benim de eski sağlığım olsaydı ve tekrar spor yapabilseydim. Eminim çok kötü bir şey yoktur canım, senin gözünde sorun büyük görünüyor. Sakinleş sorunu çözmeye odaklan. Bu arada doktor yanaşmıyorsa telafi etmeye, şikayet et onu.
Özelden fotoğraf atarsanız dürüstçe fikrimi söylerim böyle bişey diyemedimonu atacak özgüvende olsam zaten kendimi eve kapatmam, estetik operasyonlardan istenmeyen sonuçları alan insanlar anlar anca beni
Tavsiyenizi ben de okudum cunku ayni durumdayim. Boyle dusununce de insan eski halimle bunlari yapsaydim oyle sevseydim keske diyor. Cunku burnun daha tuhaf ve daha kusurlu... bilemiyorum. Keske zamani geri alabilsek.Canım burun ameliyatı geçiren hiç memnun kalan ben görmedim. Benim kıkırdağım eridi burnumda, çok şükür yeni kıkırdak eklendi ve sol tarafta yamukluk kayboldu ama gel gör ki şimdi sağ tarafa biraz yamulduŞimdi tekrar ameliyat olmam gerekiyor veya kabullenmek. Ben kabullenmeyi seçtim çünkü revizyon sonrası başıma neler gelir bilemem, bu riske giremem. Ama bu bizim kararımız ve sorumlulukta bizde. Karar senindi o yüzden alışmaya çalış, depresyona girip yeni sorunlar yaratma kendine. Sana tavsiyem hareketli, enerji dolu spora başla. Özellikle grup spor dersleri çok motive ediyor. Kendine güven gelir, duruşun, yürüyüşün, tarzın güzel olursa burnun kimsenin gözüne batmaz. Ben sakatlanmadan önce yıllar boyunca spor yapıyordum ve çok emindim kendimden, spor gerçekten özgüveni yükseltiyor. Akıl vermek gibi olmasın canım, sadece abla tavsiyesi. Gençsin, sağlıklısın hayata küsme, kendin yönünü belirle. Keşke benim de eski sağlığım olsaydı ve tekrar spor yapabilseydim. Eminim çok kötü bir şey yoktur canım, senin gözünde sorun büyük görünüyor. Sakinleş sorunu çözmeye odaklan. Bu arada doktor yanaşmıyorsa telafi etmeye, şikayet et onu.
merhaba geçmiş olsun hangi doktor ilgilenmişti? Ben de araştırma sürecindeyim yüzümde asimetri dolayısıyla burnumda da asimetri var, doktorlar beklentini düşük tut diyor. Kuzenim de ameliyat olup pişman oldu ve depresyona girdiği için çok kararsızım ancak onun burnundaki minimal bir şey fark edilmiyor bile. bence insan ameliyattan sonra çok değiştiği için depresyona girebiliyor. Sizinki de öyle olabilir gerçekten özelden iletebilir misiniz kötü hissetmeyecekseniz tabi kiHerkese merhaba. Nererden başlasam bilmiyorum ama öncelikle sizi şunu söylemeliyim ki 9 ay önce 2024 Ağustos ayında yaptırdığım kombine estetik ameliyatlı ile aynalara hayata küstüm... Burun estetiği ve bişektomi operasyonu geçirdim. Çok aceleye gelen bir ameliyat süreci oldum eskiden daha iyi olur zaten diyip çok araştırmadım ama beklediğim gibi olmadı. Depresyona girdim. Kendimi daha öncesinde hiç sevmiyordum fotoğraf çekinmezdim ama böyle değildim. yanaklı bir kızdım o dönem çok kilo da alınca ve bununla ilgili sürekli yorum aldığım için yanaklarımdan kurtulmak istiyordum, eski burnumda kemer yoktu çok minik ucunda düşme vardı ama kimse bana kötü bir burnun var demezdi ama dediğim gibi işte kendimle hiç barışık değildim ve estetik yaptırırsam güzelleşirim kendimi beğenirim sandım ama asla öyle olmadı. psikolojim o kadar bozuldu ki 9 aydır evden çıkmıyorum doktora bir daha ulaşamaya çalıştığımda benimle ilgilenmedi geçiştirdi. 23 yaşındayım ve ne yapacağımı bilmiyorum en son dudak dolgusu yaptırdım o da ayrı bir çirkinlik kattı yüzüme psikolojim çok kötü durumda en azından eskiden yüzümde estetik olmadan bir Doğal ahenk vardı şimdi burnum yamuk yanaklarım bir anda çok çöktü yüzüm çok yaşlı durmaya başladı psikolojik olarak sürekli stres yaptığım için cildimde çok kötü hâle geldi çevremde bana yardım edecek kimse de yok ne yapacağımı bilmiyorum 9 ay önce resmen kendi kendime hayatımı kararttım ben. Evden çıkamıyorum insanlarla iletişimimi kestim habersiz yaptırmıştım okuluma gidemedim yani özelden fotoğraf at demenizi anlayabiliyorum ama hu benim için kolay değil sağlıklı düşünemiyorum hayattan beklentim kalmadı
özelden ileteceğim resimleri. öncelikle çok doğru bir şekilde sorgulayarak doğru yolda ilerlediğinizi söylemek istiyorum neden diyeceksiniz ben kendi sürecimde hiç açıp forumlardan bakmadım insnaların ne yaşadığına mağdur olduktan sonra araştırma yapmaya başladım. şunu söyleyeyim benim çevremde çok fazla burun estetiği olan insan var ve hepsinde gözlemlediğim şu ki hiç kimse tam olarak estetikli burnundan tam olarak memnun olmuyor. çok fazla komplikasyon riski bulunduran bir ameliyat çok yaygın olduğu için kolay risksiz bir ameliyatmış şekilde lanse ediliyor ama değil maalesef o yüzden öncesinde çok iyi tartıp bilmek lazım artıları eksileri değerlendirmek lazım çünkü bir ömür yüzümüzün ortasında bu kararın izini taşıyoruz. keşke ameliyat olmadan önce bu bilince sahip olsaydım diye kendimi çok paraladım ben ve estetik yolunda olanları da uyarmak istiyorum uzun tutuyorum kusura bakmayın. estetik gerçekten şans işi ben buna çok inanıyorum maalesef gidip kendince o anda en iyi gördüğün doktora yüklü miktarda para akıtsan da sonuç hiç tatmin edici olmayabilir. benim yaşadığım buydu ya da tam tersi olarak Arkadaşlarımdan biri de devlet hastaneside cüzi bir miktara ameliyatı oldu ve yüzüyle o kadar orantılı doğal güzel bir burnu oldu ki.. sonra o doktor İstanbulda özel klinik açtı orası da ayrı mesele...şunu diyeyim seçeceğiniz doktorun uzun dönem fotoğraflarını mutlaka istemelisiniz yüzünüze en orantılı doğal ve sağlıklı bir görünüm istemek en doğrusu bu süreçte beklenti çok önemli çünkü yani rövanşta olan barbie burunlar maalesef her yüze uygun değil ve doğallıktan çok uzak. benim bir yakınımın da yüzünde asimetri vardı burun estetiği oldu ve burnu yine eskisi gibi maalesef asimetrik olan tarafa eskisi gibi yamuldu. revizyon için 2 ayrı doktorla da görüştü ve söylenen şey yüzde asimetri olduğu için burnun yine yamulacağı oldu. dediğim gibi güvenilir doktor bulup doğru iletişim kurmak çok önemli böylece artıları eksileri çıkarmış olacsksınız ve ona göre bu kararı verebilirsiniz. benim gibi aman herkes yapıyor zaten daha güzel bir burnum olacak daha kötüsü de çıkmaz zaten diyip doktorla yanlış iletişim içinde olup hayal kırıklığı yaşamanızı hiç istemem. çok anlatacağım şey var bu burun estetiğiyle ilgili isterseniz paylaşırım yani tüm bildiklerimi. mesele benim burnumda kullanılan teknik klasik törpüleme tekniğinden çok farklıymış ve benim estetik öncesi nefes alma problemim olmamasına rağmen bu kullanılan nadir tekniğin komplikasyonu olarak nefes alman da sorunlar oluştu. bunu doktor kabul etmiyor mesela ama benim sadece görünüm olarak değil bi de üstüne böyle sağlık sorunu eklendiğinde yaşadığım hayal kırıklığını hesap edin.. neyse çok uzattım okuyan varsa işe yarar umarımmerhaba geçmiş olsun hangi doktor ilgilenmişti? Ben de araştırma sürecindeyim yüzümde asimetri dolayısıyla burnumda da asimetri var, doktorlar beklentini düşük tut diyor. Kuzenim de ameliyat olup pişman oldu ve depresyona girdiği için çok kararsızım ancak onun burnundaki minimal bir şey fark edilmiyor bile. bence insan ameliyattan sonra çok değiştiği için depresyona girebiliyor. Sizinki de öyle olabilir gerçekten özelden iletebilir misiniz kötü hissetmeyecekseniz tabi ki
cnm özelden fotoğraf atabilirmisin banaben de farkındayım bu şekilde yaşamam gerektiğini kabul etmem lazım artık kalıcı bir işlemdi bunlar. ama zoruma gidiyor eski fotoğraflarımı açıp ağlıyorum hiç kolay değil
ben 10. ayıma girdim, kalın deriliydi benim burnum. doktor zaten ilk 1 sene bir şey bekleme dedi bana. hep buna güvenerekten kendi kendime bekle sabret dedim ama 10. ayında artık yüzde seksen şekli oturdu ve büyük duruyor özellikle de yandan. dudak dolgusundan sonra bazı insanlar burnun küçülmüş gibi dedi ama o da optik illüzyonla alaklı bir durum sanırım. yani evet ödemi var hâlâ. bazı kalın derili hastalarda tam şeklin ortaya çıkması 2 seneyi buluyormuş ama demek istediğim yüzde seksen şekli ortaya çıktı şu anda burnumun ve büyük duruyor. görseli özelden atayım sizeBurnum çok büyük diye yazmışsın. Acaba ödemin etkisi olabilir mi? Çünkü benim de şuan burnum eskisinden daha büyük. Ucu kocaman üst kısmı kocaman. Kalın derili burunların iyileşme süreci tam 1 yılı buluyormuş. Yüzümü gören herkes burnun daha da büyümüş ifaden değişmiş diyor. Evet moral bozucu şeyler duyuyorum ama elimden de bir şey gelmiyor. Fotoğraf atmak istersen görüp ona göre yorumlayayım belki de sandığın kadar kötü değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?