Estetik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
9 yaşında saçımda perma vardı
Anam olacak kadını delirtmistim çünkü

Çok isteriktim çünkü...ah ah simdi oğlum bana çektiriyor

Estetik yaptıranlar o kadar çoğaldı ki herkes artık birbirine benziyor.
18 yaşındaki küçücük kızlar bile yüzüne bir şeyler yaptırıyor. Bu bana artık çok anormal geliyor. Bambaşka şeyler düşünülecek yaşta estetik kaygılarıyla bıçak altına yatmanın hiçbir mantıklı tarafını bulamıyorum.
Yaşlanmayı reddetsem de etmesem de yaşlanacağım.
Allah'ın verdiği ömür kadar da ömrüm var onu da değiştiremem.
Dolayısıyla estetiğe karşıyım şahsen.
Daha yaşım genç olmasına rağmen kafamdaki beyazlarla barış imzaladıktan sonra her şeyi kabullenirim gibi geliyor

Dolayısıyla sizin ne yapacağınız size kalmış.
Eşiniz gayet sert bir sınır çizmiş belli ki

Boyanin yaşlanmaya direnmeyle alakasi yok pek, en azindan ben 16 yaşimda boyamiştim saçlarimi. Şimdiyse yillardir boyatmiyorum saçlarimi dogal kullaniyorum. Beyazlarim ciksa da boyamayi pek dusunmuyorum.

Makyaj hala seviyorum ama o da yaşlanmayla ilgili değil. Bir rimel beni mutlu ediyor mesela çoook işe yaramasa da iyi ediyor

Hayalimdeki dunya duzeni.

Aynen 18-25 arası cesit cesit boyardım
Büyük salaklık,mis gibi sac rengim varmış hic gerek yokmuş.
Ama herkes öyle şanslı degil,mesela annem sarı renk haricinde ne yapsa tuhaf durur kendi rengi dahil,kadını öne cikaran ton o...yapmasin mi yani şimdi kadınız sonuçta yaş kac olursa olsun kendini iyi hissetmek istiyor ve bunun için gerekeni yapıyor,bunun nesi saçmalık

Bana da her renk gitmiyor.
Beyaz tenli, mavi gozlu siyah sacli bir kiz gormustum. Baya özenmiştim bu kiza. Ben de beyaz tenli yeşli gozluyum dedim neden siyah yapmayayimmmm???

Hemen kuafore koşup siyah istiyorum dedim. Yapmadi adam İyi ki yapmamis öcü gibi olurmuşum.

Bana da sarı, kumral ve kahveler gidiyordu. Genelde de sarı kullanmistim. Kendi rengim de balli kumral zaten

Siyah hatasına bende düştüm
Cok sert ve olgun göstermişti birde dipten küllü kumral geliyordu çok komikti
Ama kadınlar dip tonuma cok iltifat ediyordu bu rengi tutturamiyorum diye orda benim jeton ufaktan düşer gibi oldu
Sarı zaten fiyasko dayanamadim bile o renge
En cok patlıcan morunu özlüyorum viyole kızılları falan onlar efsaneydi ama 2 haftalık görüntü için bozasım yok doğal küllü kumralimi☺

Arada benim bir seyler yapasim geliyor ama bu saatten sonra ben de bozamam. O boyanin çikmasi dert oluyor sonra.

Estetiğe ben karşıyım. Kendi fikrim tabi , olana saygı duyarım beni ilgilendirmez sonuçta.
Estetik bariz bir kusur varsa düşünülebilir ,
yaşlanma sadece yüz ile ilgili değil bütün olarak yaşlanıyoruz. Vücut yaşlanırken yüzün gergin olması çok da anlamlı değil aslında. Yaş her türlü belli oluyor. Estetik yaptıranlar genç görünmüyor ki.

Benim de kendi rengim 7 tonunda kumral fazla beyaz olduğumdan ölü gibi duruyorum sarı röfle attırırsam aralara işte o zaman bambaşka oluyorum. Kızıl denedim kahve tonlarında balyaj denedim hiçbiri yakışmadı sarı röfle gibi

hele bir 40 yasina gelin simdiki asdiran gerdirenlerin ilerideki hallerini bir gorun ondan sonra karar verirsiniz.
sonucta yeni cikan uygulamalar bunlar

Ben üniversite birden hatta lise sonun son aylarindan itibaren 7-8 yil kızıl kullandim ama bir de bana sorun kendi sacim koyu oldugu icin devamli dip çıkıyordu, kuaforde vakit geçirmeyi de hic sevmiyorum. Cok kotu bir birlesim oldu ahshs

Sonra yeter da dedim komple siyaha döndüm mis gibi.

Yetti mi yetmedi tabii. Birkac sene sonra uclari pembe/mor yaptim

Ahh benim bir kuzenim var mor, mavi, kizil, sari, siyah, kahve ne yapsa yakisirdi. Yadirgamazdim hiç. Bazilari sansli hersey oluyor.
Ben sari kullaniyordum daha çok ama simdi eski fotograflarima bakinca sariyi bile begenemiyorum. Benim olmam gereken ton tamda kendi saçimmiş.
Boya kullansam bile kumral tonlarindan çok cikmamam gerekmiş gibi geliyor.

Halam da bu tarz. Tabi bu boyutta değil ama bir before/after yapılacak olsa before hali net daha güzel.
Özellikle varlıklı orta yaş üstü kesimde çok var bu fazla bakımla saç yaptırmayla estetikle korkunç hale gelen. Kuaförde görüyordum tepelerinde saç kalmamış açtırıp açtırıp sarıya boyatmaktan ama inatla her ay boyatıyorlar kabarttırıyorlar. Kuaförde yüklü para almak için çok güzel oldu deyip duruyordu. kadınlar kelleşmiş ayol neresi güzel desem kuaför o semte sokmaz beni bu seferde

Son birleşim güzelmiş ama siyah saç uçlara pembe mor
Aynısının uçları güzel koyu bir yeşil görmüştüm
Cok tatlıydı

Son birleşim güzelmiş ama siyah saç uçlara pembe mor
Aynısının uçları güzel koyu bir yeşil görmüştüm
Cok tatlıydı
Ben de pek seviyorum bir keresinde yolda durdurup bu rengin adi ne diyen oldu.
Boya aktikca renk fuşya/mor/pembe arasında oynuyor, hareket geliyor hayatima

Ben doğal olacak şekilde estetiğe karşı değilim hatta severim de Daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama derma roller tavsiye ederim. Hem fiyatı uygun hem yapması kolay hem de düzenli uygulandığı zaman fayda ediyor.

Bu arada kozmetik dünyası beni yakalarsa fena yapacak çünkü ara ara kendilerinden haberler paylaşıyorum, bakınız güneş kremi: Güneş kremleri neden toplatıldı?
Abla bu haber güneş kreminin kendisi değil de aerosol (sprey) formuyla alakalı. Solunmayla oluşacak risklerden dolayı zaten herhangi bir dermokozmetik ürünün sprey formda kullanımı özellikle çocuklarda tavsiye edilmez. Kozmetik, dermokozmetik veya tıbbi ilaç sınıfı ne olursa olsun kremlerin/merhemlerin kullanım şekli deriye sürmek sonuçta, deriden emilimle kimyasal maddelerden zarar görmek için uzun dönemler boyunca kilolarca yedirmek lazım deriye. Bunların çalışmaları zaten yapılıp piyasaya sürülüyor. Ama kremi solumak, yemek vs zararlı tabi o yüzden yenmez ve solunmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…