Eşyalarımı bir türlü vermeyen arkadaş modeli

Bir senedir aklın neredeydi ya, nerde tuhaf insan, tuhaf olay var senin hayatında be kardeşim. Sen unut o giysileri ayrıca hiç mi tiksinmiyorsun, bot vermek nedir güzel kardeşim, şu saatten sonra alsan bile giyilmez hiçbiri. Bot vermek ne yaa ne tuhaf işler bunlar böyle?

çekilin ben geldim (anlayan anladı ) bendeniz hamile kıyafetlerimi 2 sene önce hamile arkadaşıma ödünç verip uzunca süre sonra onları dolapta satışa koyduğunu gördüm. açıkçası nasılsa ödünç verdiğimi biliyor, ihtiyacı kalmadı nasılsa sürekli giymiyor, elbet bir gün geri alacağımı düşünüp saklıyordur diye rahattım. ha bugün alırım ha yarın diye diye çok uzun zaman geçti ama satışta görünce şok olmuştum. sonra burda ne yapsam diye konu açmıştım (aylarca yazılmaya devam eden )velhasıl kıyafetlerimi aldım ama ben istediğimi söyledikten sonra bile gayet rahat tavırlarla karşılaştım. çok can sıkıcı, ne kadar yakın arkadaş olursa olsun ödünç eşya, kıyafet olaylarına girilmemeli bence. veriyorsanız da hibe etmişsiniz gibi düşüneceksiniz. yıpranmıştır illa ki. sizin de ihtiyacınız varsa, ki ekonomi malum, hem arayıp babası için geçmiş olsun deyip hem de müsait bir zamanda uğrayıp kıyafetlerinizi almaya ihtiyacınız olduğunu söyleyin. bunda gocunacak bir şey yok.

Durumunuz varsa istemeyin başınızın gözünüzün sadakası olsun bence. Daha onlardan hayır gelmez.

Yani kıyafetlerini geri istiyor olmakta haklısın ama babası entübedeyken isteyemezdim ben açıkçası yani eşya için babası bu halde olan birini darlayamazdım. Bence doğru bir zaman değil. Vermemesi çok yanlış orası ayrı ama daha iyi bir zaman mı bulsan istemek için bilemedim.

Topluca cevap vereyim bende ayakkabının verilmesine çok karşıyım o an hayır diyemedigimden oldu lostraya gönderip iç dış temizleyip giyerim diyordum ama buradaki yorumlara bakınca evet benim de içim almaz bu saatten sonra. 3-4 defa isteyip kisliklarin arasına kaldırdım deyince kisliklari indirince verir demiştim açıkçası yanıldım. Kış geldi ses yok

Kıyafet paylaşımı çok saçma geliyor,hen hijyen açısından da sakıncalı.Belki abiye olabilir ama günlük kıyafet gerçekten çok saçma.Arkadaşınıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunup,uygun bir dille isteyebilirsiniz.

Bence hiç istemeyin, kendisi giydikçe utansın artık insallah utanır yani.
İnsanlar ne kadar yüzsüz, siz iyilik yapıp vermişsiniz insan mahcup hemen geri verir.
Bu arada kıyafet ayakkabı vb paylaşmakta bence hiç sağlıklı değil. Ben olsam çok ihtiyacı olan varsa hediye ederim, hayati bir şey değilse de herkes durumuna göre davransın.
Peşine düşeceğiniz şeyleri de kimseye vermeyin bence.

Bence forumda bu kadar açtığınız konunun tek bir ortak paydası var: İnsanlara hayır diyememek, sınırları çizememek.

Bu konuda terapi almalısınız böyle gitmemeli.

1 senedir kıyafetler yıpranmıştır zaten keşke vermeseydiniz, en kısa zamanda arayıp babası icin geçmiş olsun dileyip kış geldiği için eşyaları almak istediğinizi söyleyin.
Bi benim malim kıymetli heralde ya kimseye bisey veremem versemde geri almam giyemem çünkü

Selam, arkadaşınız kışlıklarını hepimiz gibi kaldırıyorsa (yani yıkayıp ütüleyip hurca koyuyorsa) gözünden kaçıp yanlışlıkla sizinkileri de koyma ihtimali yok. Kıyafetlerinize çökmüş, bi bardak soğuk su için. Başınızın gözünüzün sadakası olsun berbat bir arkadaştan kurtulmuşsunuz.

Uzerine bir bardak su icip bir daha da paylasmayin. Geri gelse bile (ki bence gelmez 1 yil gecmis) durumu sizin verdiginiz gibi olmayacaktir. Benzer bir gol ben de yemistim 5 sene once o gunden beri benim icin degerli olan, geri gelmezse uzulecegim esyalari paylasmiyorum.

Başkası giydikten sonra kıyafetlerinizi giyebiliyor musunuz? Ben birinin terliğini bile giyemem

Seni öyle iyi anlıyorum ki. İhtiyacın olsun olmasın, sonuçta senin eşyan ve geri istemek hakkın.

Birkaç kez de belirtmişsin sanırım. Ona rağmen getirmemiş. İnsanı kendi eşyasını isterken utanacak raddeye getiriyorlar resmen

Benim de intörnken crocslarım ve scrubslarım bir arkadaşımda kalmıştı. Birkaç kez istedim, tamam dedi hep unuttu. Sonra zaman içerisinde aramız açıldı.

Ben yine mesafeli ve saygılı bir biçimde farklı zamanlarda olmak üzere 3-4 kez ulaştım. Yani mesaj attım dönmedi. Aradım açmadı. Evine kadar gittim, kapıyı açmadı

İçimden dedim lanet olsun tamam, al senin olsun. Resmen eşyalarımın üzerine yattın, haram ediyorum. Telefonlarımı açsa belki yüzüne de derdim ama işte açmadığı için

Crocs terlik 650₺ , scrubs 300₺ idi o zamanlar, soğuk bir damacana su içmiştim üzerine mecburen

Demem o ki, geçmiş olsun diyerek babasını sor, ardından uygun olduğun bir zamanda eşyalarımı alabilir miyim diye mesaj at veya ara. Umarım muhatap bulabilirsin.

İnsan botunu nasil odunc verir yahu?Babasi entubeyken istenmez ne olursa olsun.

Hatta burada bir konu vardi. Konu sahibi jamile giysilerini odunc vermis. Arkadasida dolap hesabina koyup, satmaya kalkismisti. Uzun sure esyalari istemedigi icin hibe ettigini dusunmustu sanirim
Ay o sonra soranlara atarlanmisti .Benden cok sordunuz flaan diyee

Arkadaşımla aramızın açılmasının sebebi çok başkaydı o farklı bir mesele. Botları da utuleyip kaldıracak hali yok dediğiniz gibi oldu artık soğuk su ben indirimde geçen yıl 180 TL'ye almıştım simddi ikinci eli bile 500 den aşağı değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…